Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Księża
Mo ale w czym one przeszkadzają ?
- Drone
W tym na przykład, że nie mówią, co zrobić, jak ksiądz pedofil uwodzi dziecko, a wychowanie seksualne już o tym mówi. Dlatego nie ma powodu, by miały być jedyną propozycją.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Bloodcult
No o wielu rzeczach nie mówi bo zajmuje się rzeczami które robimy z własnej woli, więc proszę tu nie sugerować ze nauka ta zakłada intencjonalną bierność wobez zjawiska napaści seksualnych !
Nikt nie mówi o tym że to ma być jedyna słuszna tylko podaje Ci przykład że ta "postępowa" ideologia będzie godzić w te katolicką. Przy czym to ta pierwsza niesie poważne konsekwencje a jak sam przyznałeś statystyka potwierdza słuszności tej drugiej :)
Nikt nie mówi o tym że to ma być jedyna słuszna tylko podaje Ci przykład że ta "postępowa" ideologia będzie godzić w te katolicką. Przy czym to ta pierwsza niesie poważne konsekwencje a jak sam przyznałeś statystyka potwierdza słuszności tej drugiej :)
- Drone
Gdzie napisałem, że statystyka potwierdza słuszność katolickiego modelu wychowania? Jest przecież odwrotnie.
- Bloodcult
Statystyka potwierdza ze ruchanie ma konsekwencje
- Drone
Statystyka potwierdza, że antykoncepcja minimalizuje konsekwencje. Oczywiście KK zapędził się tu w kozi róg, bo sprzeciwia się antykoncepcji. Poza tym gabinety terapeutyczne pełne są pacjentów, którzy mają przetrąconą psychikę od realizowania postulatów czystości przedmałżeńskiej - nie wierzysz, to zapytaj kogoś w temacie.
- Bloodcult
Równie dobrze mógłbym teraz napisać że gabinety są pełne ludzi którym piętnasta aborcja czy 50 partnerów przez dwudziestką przetrąciły życie ale serio uważam już te dyskusję za bezsensowną...
Katolicyzm nie jest dla słabych. Jak ktoś się nie umie pogodzić z jego zasadami to nie powinien Katolikiem być... Choć próbować warto...
Katolicyzm nie jest dla słabych. Jak ktoś się nie umie pogodzić z jego zasadami to nie powinien Katolikiem być... Choć próbować warto...
- Drone
No więc niech Kościół przyjmie, że jest mnóstwo osób słabych, nie nadających się na katolików, którzy wolą stosować antykoncepcję i odbywać edukację seksualną w szkole. I będzie gites - przecież mają lekcje religii.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Otóż to. Znowu wracamy do sedna problemu - KK w Polsce chce mieć pełną wyłączność jeśli chodzi o nauczanie tych kwestii podobnie jak wtrąca się we wszystkie inne dziedziny życia. Do tego dochodzi powielanie kłamstw odnośnie edukacji seksualnej i zwyczajna propaganda mająca na celu nastraszyć społeczeństwo i napuścić je na wyimaginowanych wrogów.Drone pisze:No więc niech Kościół przyjmie, że jest mnóstwo osób słabych, nie nadających się na katolików, którzy wolą stosować antykoncepcję i odbywać edukację seksualną w szkole. I będzie gites - przecież mają lekcje religii.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Prodi
- postuje jak opętany!
Może i trąci to lekką aberracją, ale takiego xindza to ja rozumiem;) :
Against All Odds to przede wszystkim przesłanie. Nie bunt, nie niszczenie i nie rewolucja, lecz człowieczeństwo jest podkreślane i chronione. Teksty wolne od ideologicznych akcentów są wyrazem wiary w możliwość realizowania dobra i rezygnowania ze zła… mimo wszelkich przeciwności. Tak swój zespół przedstawia Wojtek Kowalski, ksiądz i jezuita.
Against All Odds zaczął grać w styczniu 1993 roku w składzie Wojtek – gitara i śpiew, Lech – bass, Darek – perkusja. W tamtym czasie zespół zagrał kilka koncertów, jednak już na jesień zawiesił działalność. Powrót na scenę nastąpił wiosną 1995. Zespół nagrał kasetę „Przeciwko wszystkim nierównościom”. Następnego roku trudności w zespole sprawiły, że ostatnie próby odbywały się w dwuosobowym składzie i wiosną 1996 roku działalność zespołu została zakończona, punk rock miał być odtąd rozdziałem zamkniętym.
Zimą 2004 pojawił się nagle zew serca: pragnienie by się spotkać i pograć razem. Na pierwszej próbie nikt nie wiedział, jak to będzie znów razem zacząć grać punk rocka. Ale, gdy po ośmiu latach, zagrali stare utwory, uczucie ognia i moc przeszyły serca. Tak powstała płyta „Punk roots”. – Nasze AAO jest takim sentymentem, takim odwróceniem głowy za czasami, kiedy my wierzyliśmy i czuliśmy, że punk ma dla nas głębokie znaczenie, że nas kształtuje, że wzrusza… – mówi o płycie Wojtek. Nagrali także płyty „Jedno życie”, „De profundis” i Człowiek XXI”. – Nowe nagrania ukazują głębszy sens naszego punk rocka, szarpią uczucia i ukierunkowują je wciąż przed siebie – to tak jakby się czuło, że nie wszystko zostało powiedziane, że jeszcze nie czas, by przestać grać, że coś się ma jeszcze wydarzyć. Against All Odds idzie za tym przeczuciem… – dodaje.
https://jezuici.pl/2013/08/jezuita-i-punk-rock/" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
Rozglądam się wokół - szukam symboli
które przeniosą mnie na drugą stronę
które nasycą me pragnienia
Lecz nic takiego nie znajduję
Widzę jedynie, reklamy motorów
bielizny, biżuterii, kosmetyków
Widzę flagi państwowe, budynki firm i wieże kościołów
Lecz nic z tego do mnie nie przemawia
Czuję się obco w świecie rzeczy bez znaczenia
Miłości pragnę lecz miłość jest gdzieś poza
A ja chory jestem gdy nie kocham
Tak, ja chory jestem gdy nie kocham
Bushowie i Putiny przemijają
Lecz moja opresja trwa
Lecz wewnętrzna opresja trwa
I na cóż jeszcze otwieram usta
Rozglądam się wokół szukam symboli
I męczy mnie jedna myśl
Że moje życie jest bez znaczenia
Że nie ma w nim prawdziwego nic
Że utraciłem już wrażliwość człowieka
Że mam już tylko ciało bez serca
Że mam już tylko ciało bez serca.
[youtube][/youtube]
Jestem konsumentem własnych namiętności
Jestem zjadaczem swojego ciała
Rzucony w sieć strachu
Nie jestem już człowiekiem
Mój lęk pozbawia mnie reszty człowieczeństwa
Strach nie pozwala mi żyć
Mój strach mnie dławi
Dusi i drapie
Wodzi za kark
Jak ja nienawidzę siebie!
Jestem niewolnikiem
Patrzę na siebie nieprzyjaznymi oczyma
sam dla siebie wrogiem, skłóconym, rozdartym
Bo robię to, czego nie chcę, a czego pragnę - nie
Jestem przeciętnym, głupim, małym, żebrakiem
Wolę zginąć w walce wolny od strachu
niż walczyć zaciekle ze strachem w oczach
Nie potrafię sobie pomóc
a węzeł się zaciska
Zduszony mój głos
naprawdę Ciebie woła
Nie chcę się bać
Ja nie chcę się bać
Świat obok mnie nie może mnie uzdrowić
jego rozrywka rozrywa, lecz nie daje mi pokoju
Ja duszę się w sobie samym
Moja dusza się dusi we mnie samym
ja duszę się w sobie samym
Nie chcę się bać
Mi na ratunek
Na ratunek....
Against All Odds to przede wszystkim przesłanie. Nie bunt, nie niszczenie i nie rewolucja, lecz człowieczeństwo jest podkreślane i chronione. Teksty wolne od ideologicznych akcentów są wyrazem wiary w możliwość realizowania dobra i rezygnowania ze zła… mimo wszelkich przeciwności. Tak swój zespół przedstawia Wojtek Kowalski, ksiądz i jezuita.
Against All Odds zaczął grać w styczniu 1993 roku w składzie Wojtek – gitara i śpiew, Lech – bass, Darek – perkusja. W tamtym czasie zespół zagrał kilka koncertów, jednak już na jesień zawiesił działalność. Powrót na scenę nastąpił wiosną 1995. Zespół nagrał kasetę „Przeciwko wszystkim nierównościom”. Następnego roku trudności w zespole sprawiły, że ostatnie próby odbywały się w dwuosobowym składzie i wiosną 1996 roku działalność zespołu została zakończona, punk rock miał być odtąd rozdziałem zamkniętym.
Zimą 2004 pojawił się nagle zew serca: pragnienie by się spotkać i pograć razem. Na pierwszej próbie nikt nie wiedział, jak to będzie znów razem zacząć grać punk rocka. Ale, gdy po ośmiu latach, zagrali stare utwory, uczucie ognia i moc przeszyły serca. Tak powstała płyta „Punk roots”. – Nasze AAO jest takim sentymentem, takim odwróceniem głowy za czasami, kiedy my wierzyliśmy i czuliśmy, że punk ma dla nas głębokie znaczenie, że nas kształtuje, że wzrusza… – mówi o płycie Wojtek. Nagrali także płyty „Jedno życie”, „De profundis” i Człowiek XXI”. – Nowe nagrania ukazują głębszy sens naszego punk rocka, szarpią uczucia i ukierunkowują je wciąż przed siebie – to tak jakby się czuło, że nie wszystko zostało powiedziane, że jeszcze nie czas, by przestać grać, że coś się ma jeszcze wydarzyć. Against All Odds idzie za tym przeczuciem… – dodaje.
https://jezuici.pl/2013/08/jezuita-i-punk-rock/" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
Rozglądam się wokół - szukam symboli
Widzę jedynie, reklamy motorów
bielizny, biżuterii, kosmetyków
Widzę flagi państwowe, budynki firm i wieże kościołów
Czuję się obco w świecie rzeczy bez znaczenia
Miłości pragnę lecz miłość jest gdzieś poza
A ja chory jestem gdy nie kocham
Tak, ja chory jestem gdy nie kocham
Lecz moja opresja trwa
Lecz wewnętrzna opresja trwa
Rozglądam się wokół szukam symboli
I męczy mnie jedna myśl
Że moje życie jest bez znaczenia
Że nie ma w nim prawdziwego nic
Że utraciłem już wrażliwość człowieka
Że mam już tylko ciało bez serca
Że mam już tylko ciało bez serca.
[youtube][/youtube]
Jestem konsumentem własnych namiętności
Jestem zjadaczem swojego ciała
Rzucony w sieć strachu
Mój lęk pozbawia mnie reszty człowieczeństwa
Strach nie pozwala mi żyć
Mój strach mnie dławi
Dusi i drapie
Wodzi za kark
Jak ja nienawidzę siebie!
Jestem niewolnikiem
Patrzę na siebie nieprzyjaznymi oczyma
sam dla siebie wrogiem, skłóconym, rozdartym
Bo robię to, czego nie chcę, a czego pragnę - nie
Jestem przeciętnym, głupim, małym, żebrakiem
Wolę zginąć w walce wolny od strachu
niż walczyć zaciekle ze strachem w oczach
Nie potrafię sobie pomóc
a węzeł się zaciska
Zduszony mój głos
naprawdę Ciebie woła
Nie chcę się bać
Ja nie chcę się bać
Świat obok mnie nie może mnie uzdrowić
jego rozrywka rozrywa, lecz nie daje mi pokoju
Ja duszę się w sobie samym
ja duszę się w sobie samym
Nie chcę się bać
Mi na ratunek
Na ratunek....
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
- Drone
- Bloodcult
I vice versa, religia niech będzie w Kościele a edukacja seksualna w klubach dla gejów. Procesje na terenach parafii, parady gejów na zamkniętych terenach. Nergal w więzieniu, a Jankowski na śmietniku historii. Chrzty i antykoncepcja po 18 roku życia.Nerwowy pisze:Otóż to. Znowu wracamy do sedna problemu - KK w Polsce chce mieć pełną wyłączność jeśli chodzi o nauczanie tych kwestii podobnie jak wtrąca się we wszystkie inne dziedziny życia. Do tego dochodzi powielanie kłamstw odnośnie edukacji seksualnej i zwyczajna propaganda mająca na celu nastraszyć społeczeństwo i napuścić je na wyimaginowanych wrogów.
- Prodi
- postuje jak opętany!
Ha! Słuchałem AAO zanim Wojciechowi odwaliło na jezuityzm i mam po prostu lekki sentyment do ich grania ;) Poza tym wiesz, prędzej do mnie przemawia to co on tam wygaduje/śpiewa niż przykładowo banialuki T.Budzyńskiego (przy okazji, jak ktoś ma dużo wolnego czasu: polecam jego "świadectwo" na YT jak to szydzi z buddyzmu czy HareKriszna i o tym jak to "anarchiści nie mają dzieci, bo anarchiści mają tylko psy") i jakby ten poziom, umownie rzecz określając, wrażliwości artystycznej jest mi zdecydowanie bliższy niż buńczuczne pierdololo wszystkich neokatechumenalnych/trydenckich apogletów. Jebać pyszałkowatych szpanerów wszelkiej maści, a tych religijnych w dwójnasób, ot co:]Drone pisze:Kol. Prodi, ostrożnie, to może być pułapka!
...to kawa i herbata zrobiły z ciebie szmatę...
Ja przypominam, że seks dotyczy wszystkich prócz księży, a religia tylko księży oraz tych którzy mają ochotę. Taka mała różnica.
- Nerwowy
Różnica jest taka, że edukacja seksualna ma podstawy naukowe i w jej zakresie istnieje możliwość przekazania obiektywnych faktów popartych badaniami. Religia w obecnej formie służy głównie indoktrynacji.Bloodcult pisze:I vice versa, religia niech będzie w Kościele a edukacja seksualna w klubach dla gejów. Procesje na terenach parafii, parady gejów na zamkniętych terenach. Nergal w więzieniu, a Jankowski na śmietniku historii. Chrzty i antykoncepcja po 18 roku życia.Nerwowy pisze:Otóż to. Znowu wracamy do sedna problemu - KK w Polsce chce mieć pełną wyłączność jeśli chodzi o nauczanie tych kwestii podobnie jak wtrąca się we wszystkie inne dziedziny życia. Do tego dochodzi powielanie kłamstw odnośnie edukacji seksualnej i zwyczajna propaganda mająca na celu nastraszyć społeczeństwo i napuścić je na wyimaginowanych wrogów.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Drone
Nie no, wiadomo. Jeżeli religia jest jakąś formą prawdy wewnętrznej, indywidualnej czy grupowej, to mogę tylko przyklasnąć. Jeżeli zaś swoje prawdy przedstawia się jako jedyne słuszne panaceum na bolączki świata, to robi się nieprzyjemnie. Tego zdaje się nie mogą zrozumieć obrońcy KK oraz jego funkcjonariusze.Prodi pisze:Ha! Słuchałem AAO zanim Wojciechowi odwaliło na jezuityzm i mam po prostu lekki sentyment do ich grania ;) Poza tym wiesz, prędzej do mnie przemawia to co on tam wygaduje/śpiewa niż przykładowo banialuki T.Budzyńskiego (przy okazji, jak ktoś ma dużo wolnego czasu: polecam jego "świadectwo" na YT jak to szydzi z buddyzmu czy HareKriszna i o tym jak to "anarchiści nie mają dzieci, bo anarchiści mają tylko psy") i jakby ten poziom, umownie rzecz określając, wrażliwości artystycznej jest mi zdecydowanie bliższy niż buńczuczne pierdololo wszystkich neokatechumenalnych/trydenckich apogletów. Jebać pyszałkowatych szpanerów wszelkiej maści, a tych religijnych w dwójnasób, ot co:]Drone pisze:Kol. Prodi, ostrożnie, to może być pułapka!
- WaszJudasz
Edukacja seksualna w jakiejś formie jest potrzebna każdemu. Twój Kościół nie.Bloodcult pisze:I vice versa, religia niech będzie w Kościele a edukacja seksualna w klubach dla gejów.
Owszem, jest. Katolicyzm jest religią słabych ludzi, których przerasta przyjęcie do wiadomości faktu swojego przemijania i którzy nie potrafią nie wyobrażać sobie, że wszechświatem rządzi przecież bardzo duży i bardzo dobry człowiek, który ich lubi i nie da im przepaść, jeśli tylko będą posłuszni jego delegatom, więc ostatecznie wszystko będzie dobrze.Bloodcult pisze:Katolicyzm nie jest dla słabych.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
535 pisze:Ja przypominam, że seks dotyczy wszystkich prócz księży, a religia tylko księży oraz tych którzy mają ochotę. Taka mała różnica.
Ja przypominam, że seks dotyczy wszystkich W TYM księży, a religia tylko księży oraz tych którzy mają ochotę. Taka mała różnica.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Hatefire
Na marginesie wszystkie próby wprowadzenia edukacji seksualnej w szkole zakładały zgodę rodziców. Spokojnie kolego Bloodcult, będziesz mógł nie niepokojony wmawiać swojemu dzieciakowi że od onanizmu rośnie sierść na dłoniach ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Bloodcult