nasze fiksacje

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

Re: nasze fiksacje

09-02-2019, 17:49

wolff pisze:Mnie szkoda zwierząt, pańszczyźniane chamy traktują je jak przedmioty. Mamy XXI wiek a taka wiejska kurew nie zdaje sobie nadal sprawy, że zwierzęta czują , myślą i cierpią.

No rozumiem, że przemysłowa "produkcja" mięsa to jest pato do kwadratu, może i trafiają się drobni wiejscy hodowcy-psychopaci. Z chęcią, gdyby to było możliwe, oprowadziłbym każdego po gospodarstwie mojego teścia albo szwagra. Zwierzętom hodowlanym jest u nich zwyczajnie dobrze. Teść w szczególności ma dobrą rękę. Owce, kury, kaczki + parę hektarów trawy i rozmaitych warzyw. Wszystko się zazębia, owce strzygą trawę i tzw. chwasty, kury i kaczki biegają swobodnie i połowę pokarmu wydziobują same z ziemi. Nawóz ląduje w warzywniaku. Pyry i pszenica idą na paszę. Pies na łańcuchu nie do pomyślenia, owce teścia uważają za przewodnika stada.

Do tego i teść, i szwagier to - hur, dur - myśliwi. Trzy zamrażarki wypchane dziczyzną przez cały rok. A oni naprawdę kochają zwierzęta.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

09-02-2019, 18:10

Godne naśladowania, niestety dla dużej części wieśniaków zwierzę to materiał przerobowy. Może być bite, trzymane po szyję we własnych odchodach i zabijane w dowolny sposób, ważne wszak by się zgadzał stan konta. To jest kurwa niemożliwe jak traktuje się konie na targach, rozumiem jebać ludzi ale zwierzęta?
Państwo zaś ma wyjebane, co akurat jest typowe dla tego syficznego grajdołu.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-02-2019, 15:24

wolff pisze:Powoli odstawiam ze swojego jadłospisu mięso.
sensowny ruch.
Poro
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

10-02-2019, 17:18

Ascetic pisze:
wolff pisze:Powoli odstawiam ze swojego jadłospisu mięso.
sensowny ruch.
Również lajkuję.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
Triceratops

13-02-2019, 17:57

Ja rowniez
http://n.neurology.org/content/39/10/1314" onclick="window.open(this.href);return false;
habitual consumption of raw vegetables had a statistically significantly increased risk of PD
woodpecker from space
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

13-02-2019, 18:59

maciek z klanu pisze:Zglasniam muzykę zawsze na nieparzyste wartosci
Kurwa, 5 minut się zastanawiałem jak to się ma do traktowania zwierząt. Tak się nad tym zawiesiłem, że zaczęło mi się coś roić, że mieszkasz gdzies koło stacji przeładunkowej bydła i trzody chlewnej, bydło muczy, Tobie serce pęka i zgłaśniasz, żeby nie słyszeć, a o wartości nieparzyste, bo zwierzęta po cztery nogi mają.

A potem popatrzyłem co to za temat właściwie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

13-02-2019, 19:35

83koper83 pisze:
wolff pisze:Mnie szkoda zwierząt, pańszczyźniane chamy traktują je jak przedmioty. Mamy XXI wiek a taka wiejska kurew nie zdaje sobie nadal sprawy, że zwierzęta czują , myślą i cierpią.

No rozumiem, że przemysłowa "produkcja" mięsa to jest pato do kwadratu, może i trafiają się drobni wiejscy hodowcy-psychopaci. Z chęcią, gdyby to było możliwe, oprowadziłbym każdego po gospodarstwie mojego teścia albo szwagra. Zwierzętom hodowlanym jest u nich zwyczajnie dobrze. Teść w szczególności ma dobrą rękę. Owce, kury, kaczki + parę hektarów trawy i rozmaitych warzyw. Wszystko się zazębia, owce strzygą trawę i tzw. chwasty, kury i kaczki biegają swobodnie i połowę pokarmu wydziobują same z ziemi. Nawóz ląduje w warzywniaku. Pyry i pszenica idą na paszę. Pies na łańcuchu nie do pomyślenia, owce teścia uważają za przewodnika stada.

Do tego i teść, i szwagier to - hur, dur - myśliwi. Trzy zamrażarki wypchane dziczyzną przez cały rok. A oni naprawdę kochają zwierzęta.
Też tego nie kumam, u mnie w rodzinie dbało się o zwierzęta, już niekoniecznie chodzi o jakąś tam miłość do nich, ale zadowolone szybciej rośnie i jest zdrowe.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Skaut

07-03-2019, 23:32

co wy z tymi zwierzętami? Co za różnica czy świnki zginą ekhm humanitarnie czy na jakiejś rzezi? Jakie to ma znaczenie skoro i tak wpada później na kanapeczkę bez jakiegoś uczucia żalu.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Triceratops

08-03-2019, 08:30

Mieso nieszczesliwego zwierzaka jest tuczace, kwasne i rakotworcze, mieso zwierzaka szczesliwego odchudza i jest pyszne i zdrowe.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

08-03-2019, 09:40

Ciekawe jak smakuje mięso wszarucha, pewnie czuć w nim strach.
Jebać żuli.
Awatar użytkownika
uglak

11-03-2019, 15:09

wlasnie porzadkowalem portfel i przypomnialo mi sie, ze zawsze musze w nim miec banknot 20zl w osobnej kieszonce "na wszelki wypadek". drugie 20zl z tego samego powodu jest zawsze w dokumentach.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic

11-03-2019, 17:29

uglak pisze:wlasnie porzadkowalem portfel i przypomnialo mi sie, ze zawsze musze w nim miec banknot 20zl w osobnej kieszonce "na wszelki wypadek". drugie 20zl z tego samego powodu jest zawsze w dokumentach.

też. tyle, że 3 stówy w papierze (drobnych nie noszę). kartąołm umiarkowanie wierze.

do tego powerbank (choć nie pamiętam kiedy mi tel padł), kable coby się złączyć/ połączyć, zasilacz.

+ kanapka z ser.żół., termos, pałka teleskopowa, cukierki mniętowe, erosy, karnet do YogaHouse i ze dwa pęczki jarmużu. to ostatnie akurat - bo lubię.
Poro
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

11-03-2019, 21:32

^ Erosy zawsze warto mieć przy sobie.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
Triceratops

11-03-2019, 22:00

To prawda, jak buty dziurawe w deszcz to na skarpety sie zaklada.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Ascetic

11-03-2019, 22:08

dzik pisze:^ Erosy zawsze warto mieć przy sobie.
naturalnie. mi się ostatnio przytrafiła taka sytuacja, że jechałem załatwić sprawę i ten z kim jechałem, mówi, że mi strasznie jebie z ryja. jakąś makrelą, czy czymś. właściwie do tej pory nie wiadomo, czy to po sardynkach, czy rzeczonej makreli. bo jadłem na przemian jedno i drugie. szukam. mętosy wyszły. jakaś zielona herbata w saszetkach, czy szałwia. generalnie nie ma co pożuć. zawodnik to taki ostry ruchacz. otwiera schowek i pyta: "banan, truskawka, czy pomarańcz?". widzi niezdecydowanie moje. słyszę: "łap gumę bananową". rży i telepie się ze śmiechu. że banany lubię, a to Biłgoraj był, czyli nawet CPN'u nie ma, to i pożułem. na chwilę pomogło. niestety później jakaś pierdziawa mnie wzięła, więc załatwić sprawy nie załatwiłem. sam musiał pójść.
Poro
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

09-05-2019, 07:38

maciek z klanu pisze:Zglasniam muzykę zawsze na nieparzyste wartosci
Jak to kurwa na nieparzyste się pytam?! Właśnie na parzyste musi być! W skrajnych przypadkach wartości co 5.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
ODPOWIEDZ