Przed wielu laty we wrocławskim ZOO jeden koleś zrealizował swoją pasję i wlazł do klatki dla lwów. Został rozszarpany. Szanse na przeżycie miał podobne jak na ósmym kilometrze góry, przy -45 na termometrze i szalejącej wichurze, ale nie osądzajmy go, bo pasja i bohaterstwo rozgrzesza wszystko.Plastek pisze:Niech jeszcze kurwa koszulki wypuszczą z tymi egoistycznymi zjebami. Wybielajmy dalej rzeczywistość i nazywajmy egoistycznych śmieci bohaterami, facetami z pasją itp.
Niech zatem ta tragiczna chwila jaką zgotował nam Tomek, bohater, ojciec, fajny, ciepły facet z pasją, będzie dla nas zarazem refleksją nad własnym życiem. Potrzebna jest chwila zadumy, a także opuszczenie polskich flag do połowy, aby uczcić śmierć bohatera, który złożył życie na ołtarzu pasji i marzeń. Sam opuściłbym flagę, ale niestety nie dysponuję, aby więc uczcić śmierć bohaterskiego Tomka, spuszczę jedynie slipy do połowy, tak gdzieś do kolan. Spoczywaj w spokoju bohaterze! Niech piękny, monumentalny, lodowy grób jaki wzniosła ci natura, przypomina nam wszystkim o tym, co jest w życiu najważniejsze - pasja i realizowanie marzeń; reszta to tylko nic nie znaczące dodatki!
GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: GÓRY
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- nicram
Zastanawiam się tylko czemu nie możesz przejść wobec śmierci Mackiewicza do porządku dziennego. Nie zauważyłem, żeby ktoś robił z niego bohatera ani z Revol. Bohaterami w tej całej sytuacji jest czwórka ratowników, którzy poszli w górę, żeby ratować ludzi. Chyba, ze nie podoba Ci się to, że piszą o nim a nie o Tobie. :-) Polecam zabić się w jakiś spektakularny sposób i na pewno staniesz się przez chwilę obiektem zainteresowania mediów. :-)Pacjent pisze:
Przed wielu laty we wrocławskim ZOO jeden koleś zrealizował swoją pasję i wlazł do klatki dla lwów. Został rozszarpany. Szanse na przeżycie miał podobne jak na ósmym kilometrze góry, przy -45 na termometrze i szalejącej wichurze, ale nie osądzajmy go, bo pasja i bohaterstwo rozgrzesza wszystko.
all the monsters will break your heart
-
Uważam, że powinien być traktowany przez media tak jak wędkarz, który wszedł na lód i się utopił, mimo bohaterskiej postawy strażaków. Wtedy mamy wykłady o nieodpowiedzialności, braku wyobraźni i troskę o osierocone dzieci. Nie chcę by mój syn słuchał w telewizji jak to wspaniale jest realizować swoje marzenia w najbardziej nieodpowiedzialny sposób.nicram pisze:Zastanawiam się tylko czemu nie możesz przejść wobec śmierci Mackiewicza do porządku dziennego. Nie zauważyłem, żeby ktoś robił z niego bohatera ani z Revol. Bohaterami w tej całej sytuacji jest czwórka ratowników, którzy poszli w górę, żeby ratować ludzi. Chyba, ze nie podoba Ci się to, że piszą o nim a nie o Tobie. :-) Polecam zabić się w jakiś spektakularny sposób i na pewno staniesz się przez chwilę obiektem zainteresowania mediów. :-)Pacjent pisze:
Przed wielu laty we wrocławskim ZOO jeden koleś zrealizował swoją pasję i wlazł do klatki dla lwów. Został rozszarpany. Szanse na przeżycie miał podobne jak na ósmym kilometrze góry, przy -45 na termometrze i szalejącej wichurze, ale nie osądzajmy go, bo pasja i bohaterstwo rozgrzesza wszystko.
Ostatnio zmieniony 30-01-2018, 12:32 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ludu mój ludu cóżem Ci uczynił ;)Pacjent pisze:wędkarz, który wszedł na lud
Ogólnie, pod wszystkimi artykułami o całej tej akcji przeważają reakcje piętnujące lekkomyślność Mackiewicza i Revol, a i specjaliści oficjalnie nie wyrażają żadnego podziwu tylko mówią otwarcie o tym, że nie zostawili sobie żadnego marginesu bezpieczeństwa i sami skazali się na taki los. Z szacunku dla zmarłych nie pisze się chwilę po ich śmierci, że byli idiotami, ale błędy zostały wypunktowane. A śmierć Mackiewicza jest najdosadniejszym posumowaniem całości (do tego może jeszcze dojść amputacja koniczyn u Francuzki).
jeden z komentarzy pod którym mógłbym się podpisać:
"Zdarza mi się chcieć wyprzedzać samochody w miejscach o utrudnionej widoczności. Ale mam dzieci i żonę - nie ryzykuję choć noga chce docisnąć gazu, a ambicja pohazardować. Człowiek tym różni się od zwierząt że dokonuje świadomych wyborów, włącznie z wiedzą o konsekwencjach."
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
Słabo wyszło - przyznaję :)Olo pisze:ludu mój ludu cóżem Ci uczynił ;)Pacjent pisze:wędkarz, który wszedł na lud
-
- zaczyna szaleć
Głos rozsądku :DOlo pisze:ludu mój ludu cóżem Ci uczynił ;)Pacjent pisze:wędkarz, który wszedł na lud
Ogólnie, pod wszystkimi artykułami o całej tej akcji przeważają reakcje piętnujące lekkomyślność Mackiewicza i Revol, a i specjaliści oficjalnie nie wyrażają żadnego podziwu tylko mówią otwarcie o tym, że nie zostawili sobie żadnego marginesu bezpieczeństwa i sami skazali się na taki los. Z szacunku dla zmarłych nie pisze się chwilę po ich śmierci, że byli idiotami, ale błędy zostały wypunktowane. A śmierć Mackiewicza jest najdosadniejszym posumowaniem całości (do tego może jeszcze dojść amputacja koniczyn u Francuzki).
jeden z komentarzy pod którym mógłbym się podpisać:
"Zdarza mi się chcieć wyprzedzać samochody w miejscach o utrudnionej widoczności. Ale mam dzieci i żonę - nie ryzykuję choć noga chce docisnąć gazu, a ambicja pohazardować. Człowiek tym różni się od zwierząt że dokonuje świadomych wyborów, włącznie z wiedzą o konsekwencjach."
Najlepiej zamknij go w piwnicy. Natomiast tak poważnie, to mam złą informację. Chłopak i tak zrobi co będzie chciał, a twój wpływ na niego będzie minimalny lub żaden.Pacjent pisze:Uważam, że powinien być traktowany przez media tak jak wędkarz, który wszedł na lód i się utopił, mimo bohaterskiej postawy strażaków. Wtedy mamy wykłady o nieodpowiedzialności, braku wyobraźni i troskę o osierocone dzieci. Nie chcę by mój syn słuchał w telewizji jak to wspaniale jest realizować swoje marzenia w najbardziej nieodpowiedzialny sposób.nicram pisze:Zastanawiam się tylko czemu nie możesz przejść wobec śmierci Mackiewicza do porządku dziennego. Nie zauważyłem, żeby ktoś robił z niego bohatera ani z Revol. Bohaterami w tej całej sytuacji jest czwórka ratowników, którzy poszli w górę, żeby ratować ludzi. Chyba, ze nie podoba Ci się to, że piszą o nim a nie o Tobie. :-) Polecam zabić się w jakiś spektakularny sposób i na pewno staniesz się przez chwilę obiektem zainteresowania mediów. :-)Pacjent pisze:
- Triceratops
Moim nieodmiennym i ulubionym faworytem w tych dziedzinach jest 13 chlopczyk z Tajlandii, ktory nawet w 1998 roku dostal za to posmiertnie nagrode Darwina. Otoz on tez mial hobby i pasje, ktore polegaly na wkladaniu do swojej dupki pompki rowerowej i pompowaniu. Postanowil jednak swoje pasje troche rozwinac, w tym celu poszedl na stacje benzynowa i wlozyl sobie w dupke koncowke od kompresora. Rozerwal sie doslownie i w przenosni, ale najwazniejsze bylo to, ze zrealizowal swoje marzenia, a to w zyciu najwazniejsze.Pacjent pisze:Przed wielu laty we wrocławskim ZOO jeden koleś zrealizował swoją pasję i wlazł do klatki dla lwów. Został rozszarpany. Szanse na przeżycie miał podobne jak na ósmym kilometrze góry, przy -45 na termometrze i szalejącej wichurze, ale nie osądzajmy go, bo pasja i bohaterstwo rozgrzesza wszystko.Plastek pisze:Niech jeszcze kurwa koszulki wypuszczą z tymi egoistycznymi zjebami. Wybielajmy dalej rzeczywistość i nazywajmy egoistycznych śmieci bohaterami, facetami z pasją itp.
Niech zatem ta tragiczna chwila jaką zgotował nam Tomek, bohater, ojciec, fajny, ciepły facet z pasją, będzie dla nas zarazem refleksją nad własnym życiem. Potrzebna jest chwila zadumy, a także opuszczenie polskich flag do połowy, aby uczcić śmierć bohatera, który złożył życie na ołtarzu pasji i marzeń. Sam opuściłbym flagę, ale niestety nie dysponuję, aby więc uczcić śmierć bohaterskiego Tomka, spuszczę jedynie slipy do połowy, tak gdzieś do kolan. Spoczywaj w spokoju bohaterze! Niech piękny, monumentalny, lodowy grób jaki wzniosła ci natura, przypomina nam wszystkim o tym, co jest w życiu najważniejsze - pasja i realizowanie marzeń; reszta to tylko nic nie znaczące dodatki!
http://www.pomorska.pl/styl-zycia/rozma ... ,id,t.html" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
- Żułek
głupota ludzka nie zna granic :PTriceratops pisze:Moim nieodmiennym i ulubionym faworytem w tych dziedzinach jest 13 chlopczyk z Tajlandii, ktory nawet w 1998 roku dostal za to posmiertnie nagrode Darwina. Otoz on tez mial hobby i pasje, ktore polegaly na wkladaniu do swojej dupki pompki rowerowej i pompowaniu. Postanowil jednak swoje pasje troche rozwinac, w tym celu poszedl na stacje benzynowa i wlozyl sobie w dupke koncowke od kompresora. Rozerwal sie doslownie i w przenosni, ale najwazniejsze bylo to, ze zrealizowal swoje marzenia, a to w zyciu najwazniejsze.
http://www.pomorska.pl/styl-zycia/rozma ... ,id,t.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Triceratops
Nie hejtuj, ludzie maja swoje pasje i marzenia, ktore chca realizowac. Nie rozumiesz tego poprostu ale nie mow jak maja zyc.
woodpecker from space
Doprawdy? Kolejny dobrze ułożony chłopiec z dobrego domu, który nigdy nie postawił na swoim? Ach prawda, zapomniałem, że teraz modne jest odcinanie pępowiny dopiero przed czterdziestką. I tu mamy, zdaje się plagę takich przypadków.uglak pisze:to ciekawa i nowatorska koncepcja rozwoju dziecka ;-)535 pisze:Chłopak i tak zrobi co będzie chciał, a twój wpływ na niego będzie minimalny lub żaden.
- Żułek
biorąc pod uwage ich "pasje" to raczej odwrotnie ;)Triceratops pisze:Nie hejtuj, ludzie maja swoje pasje i marzenia, ktore chca realizowac. Nie rozumiesz tego poprostu ale nie mow jak maja zyc.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
"minimalny lub żaden" to raczej bezprizorni z Zwiazku Radzieckiego535 pisze:Doprawdy? Kolejny dobrze ułożony chłopiec z dobrego domu, który nigdy nie postawił na swoim? Ach prawda, zapomniałem, że teraz modne jest odcinanie pępowiny dopiero przed czterdziestką. I tu mamy, zdaje się plagę takich przypadków.uglak pisze:to ciekawa i nowatorska koncepcja rozwoju dziecka ;-)535 pisze:Chłopak i tak zrobi co będzie chciał, a twój wpływ na niego będzie minimalny lub żaden.
Guilty of being right
-
- zaczyna szaleć
Akurat mało nowatorska, bo chyba wszyscy naukowcy od Piageta wzwyż twierdzili, że w wieku nastoletnim to kumple i otoczenie pozadomowe ma największy wpływ na kształtowanie postaw. Dziewczyny tracą cnotę, chłopcy idą w używki, bijatyki, nielegalne zagrywki, ucieczki z chaty, itd. - raczej powszechne zachowania, a chyba nie za przyzwoleniem rodziców ;) Jak komuś ma odjebać na punkcie alpinistyki, motocrossu czy grania śmierć metalu to tylko w tym wieku :)uglak pisze: to ciekawa i nowatorska koncepcja rozwoju dziecka ;-)
- nicram
No i o to właśnie chodzi. Im więcej ludzi się pozabija tym mniejsza konkurencja do dostępnych zasobów. Po co zatem odwodzić ich od ich głupich pasji i marzeń? :-)Triceratops pisze:Nie hejtuj, ludzie maja swoje pasje i marzenia, ktore chca realizowac. Nie rozumiesz tego poprostu ale nie mow jak maja zyc.
- nicram
535 pisze:No tak. Uważasz, że gdy córa pozna wygimnastykowanego młodzieńca, z pasją do wspinaczki, będziesz miał cokolwiek do powiedzenia? Zejdź na ziemię przyjacielu. Sam jej poniesiesz plecak w drodze do pociągu lub autobusu. Jeżeli będziesz rozsądny, rzecz jasna.
Nebelwerfer pisze:Akurat mało nowatorska, bo chyba wszyscy naukowcy od Piageta wzwyż twierdzili, że w wieku nastoletnim to kumple i otoczenie pozadomowe ma największy wpływ na kształtowanie postaw. Dziewczyny tracą cnotę, chłopcy idą w używki, bijatyki, nielegalne zagrywki, ucieczki z chaty, itd. - raczej powszechne zachowania, a chyba nie za przyzwoleniem rodziców ;) Jak komuś ma odjebać na punkcie alpinistyki, motocrossu czy grania śmierć metalu to tylko w tym wieku :)uglak pisze: to ciekawa i nowatorska koncepcja rozwoju dziecka ;-)
No dokładnie. Inni koledzy chyba zapomnieli jak to było za młodu i jaki na nich mieli rodzice wpływ. Pamiętam, że od czasu do czasu mój ojciec przekonywał mnie do lepszych zachowań argumentem dość ciężkim. Paskiem. :-) Pomogło. :-)535 pisze:No tak. Uważasz, że gdy córa pozna wygimnastykowanego młodzieńca, z pasją do wspinaczki, będziesz miał cokolwiek do powiedzenia? Zejdź na ziemię przyjacielu. Sam jej poniesiesz plecak w drodze do pociągu lub autobusu. Jeżeli będziesz rozsądny, rzecz jasna.
Ostatnio zmieniony 30-01-2018, 15:46 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierdoły pan opowiadasz, przecież tutaj mamy całkiem sporą grupę wybitnych i specjalnie wyselekcjonowanych jednostek, którym z pewnością nic takiego nigdy się nie przydarzyło i nie przydarzy. Szkółka przykościelna z rączkami na kołderce.Nebelwerfer pisze:Akurat mało nowatorska, bo chyba wszyscy naukowcy od Piageta wzwyż twierdzili, że w wieku nastoletnim to kumple i otoczenie pozadomowe ma największy wpływ na kształtowanie postaw. Dziewczyny tracą cnotę, chłopcy idą w używki, bijatyki, nielegalne zagrywki, ucieczki z chaty, itd. - raczej powszechne zachowania, a chyba nie za przyzwoleniem rodziców ;) Jak komuś ma odjebać na punkcie alpinistyki, motocrossu czy grania śmierć metalu to tylko w tym wieku :)uglak pisze: to ciekawa i nowatorska koncepcja rozwoju dziecka ;-)