GÓRY

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: GÓRY

22-07-2018, 09:05

Sybir pisze:O 8:25 Bargiel zameldował się na szczycie K2. Teraz tylko zjazd do bazy ;)
On jest świetny, jeszcze musi wnieść narty.
Ale zjazdy to ma. Czekam, aż jego brat wrzuci filmik.

Z ciekawostek, w 1987 J Kukuczka częściowo zjechał na nartach z Sziszapangmy. Kawałkami trasy odpinał narty.

Olaf Jarzemski zjechał w 2004 z Czo Oju na desce snowboardowej.
Die Welt ist meine Vorstellung.
535

22-07-2018, 09:28

Medard pisze:A to żeśmy spędzali wakacje niedaleko siebie, ...
Nie, nie panie sympatyczny. Na wakacje to ja się dopiero wybieram. W Gorce jeżdżę kilka razy w roku posiedzieć w krzakach i wygnieść kleszcze. Trzydniowe wypady po pracy z namiotem. Bez lustra i łazienki. Wiem, że to staromodne i trochę niewiarygodne, ale leję na ten fakt.
Awatar użytkownika
Medard

22-07-2018, 09:55

535 pisze:
Medard pisze:A to żeśmy spędzali wakacje niedaleko siebie, ...
Nie, nie panie sympatyczny. Na wakacje to ja się dopiero wybieram. W Gorce jeżdżę kilka razy w roku posiedzieć w krzakach i wygnieść kleszcze. Trzydniowe wypady po pracy z namiotem. Bez lustra i łazienki. Wiem, że to staromodne i trochę niewiarygodne, ale leję na ten fakt.
Ja akurat wierzę, od paru lat tak nie jeżdżę, ale kiedyś lubiłem.

Tym razem januszowo-sebkowe kręcenie się po okolicy, ze względu na rodzinę i znajomych tylko kilka prostych tras.
byrgh
zahartowany metalizator

22-07-2018, 19:48

https://www.tvp.info/38181085/bargiel-z ... himalaizmu" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

23-07-2018, 12:07

Kozak!
Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

31-07-2018, 20:24

Himalaista ze mnie żaden, ale pytanie mam dla co bardziej obcykanych. Mianowicie w drugim tygodniu sierpnia mam wolne i z mojo babo chcieliśmy niezobowiązująco w góry ruszyć na kilka dni, żeby sobie połazić. Zastanawiamy się nad Szczawnicą i okolicami, raczej w dniach wtorek-sobota. Jak myślicie - będzie w miarę pusto i warto jechać czy czekają nas hordy Januszy w klapkach blokujących szlak?
Awatar użytkownika
bullet
zaczyna szaleć

31-07-2018, 20:31

Będą hordy Januszy. Jeśli na szlakach mają być pustki, to IMHO największe szanse będą w Górach Bialskich i Beskidzie Niskim.
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
Awatar użytkownika
immortal69
postuje jak opętany!

01-08-2018, 00:11

Stołowe też mało popularne jak na szczyt sezonu. Byłem 10 dni na początku lipca i na szlakach luz.
Obrazek
abstract
postuje jak opętany!

02-08-2018, 23:37

Self pisze:Himalaista ze mnie żaden, ale pytanie mam dla co bardziej obcykanych. Mianowicie w drugim tygodniu sierpnia mam wolne i z mojo babo chcieliśmy niezobowiązująco w góry ruszyć na kilka dni, żeby sobie połazić. Zastanawiamy się nad Szczawnicą i okolicami, raczej w dniach wtorek-sobota. Jak myślicie - będzie w miarę pusto i warto jechać czy czekają nas hordy Januszy w klapkach blokujących szlak?
zdecydowanie polecam zachodnie tatry po stronie slowackiej - okolice zuberca. banikov, ostry rohacz czy wolowiec. swietne widoki, relatywnie malo oblegane szlaki, troche ekspozycji i lancuchow i blisko granicy.

zdecydowanie - niby oczywizm, ale w sumie jednak nie - kurwa odradzam tatry wysokie po stronie polskiej w sezonie letnim. zepsuta krew i duzo nerwow oraz smutku z faktu przynaleznosci do tego samego gatunku co bydlo, ktore oblega te piekne gory. szczawnicy i pienin w sezonie tez nie polecam.

swietna opcja - dla tych, dla ktorych gory to nie tylko skaly i przepasci - poludniowo wschodnia czesc kotliny klodzkiej. okolice snieznika czy jaskini niedzwiedzia. TOTALNE zadupie poki co malo uczeszczane przez turystow. zdazaja sie godziny lazenia bez widoku kogokolwiek na szlaku. tyle ze to zupelnie inna czesc polski :)
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

03-08-2018, 11:29

No ostatecznie wybraliśmy kierunek z okolic Gór Bialskich i nocleg w Stroniach Śl. Za dużo nie połazimy, bo wyjdą 3 lub 4 pełne dni, ale zapowiada się bdb o ile upały nieco odpuszczą. Dzięki za polecenia. :)
ImP
postuje jak opętany!

04-08-2018, 13:41

To nie do końca tak. Oczywiście są szlaki zapchane totalnie, ale wczesny start trochę ułatwia sprawę. Tydzień temu na Świnicy byłem o 9 - na szczycie 6 osób. Tłumy spotkałem dopiero schodząc z Kasprowego (11-13). Dzień później podobnie - bardzo długo cieszyłem się spokojem w Tatrach Zachodnich.

Szczawnica oczywiście zawalona, ale jakoś nie pamiętam żebym natknął się na dzikie tłumy w drodze na Przehybę. A to był 14 sierpnia i wyszliśmy ok. 9 rano. Oczywiście jak by poszedł na np Trzy Korony to nerwy gwarantowane :)
[V]

06-08-2018, 19:15

Self pisze:No ostatecznie wybraliśmy kierunek z okolic Gór Bialskich i nocleg w Stroniach Śl. Za dużo nie połazimy, bo wyjdą 3 lub 4 pełne dni, ale zapowiada się bdb o ile upały nieco odpuszczą. Dzięki za polecenia. :)
Stronie Śląskie:)

Góry Bialskie, bdb,real black metal spirit. Zbiornik na starej morawie masa ok,można pomoczyć dupe w te straszne upały.

A tak zmieniając temat ,przeszedł ktoś non stop Główny Szlak Beskidzki albo Główny Szlak Sudecki?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
[V]

06-08-2018, 19:19

immortal69 pisze:Stołowe też mało popularne jak na szczyt sezonu. Byłem 10 dni na początku lipca i na szlakach luz.
zależy gdzie, przecież na jebany szczeliniec stonka zapierdala każdego jebanego dnia.

Ale wciąż pozostaje niebieski przez Narożnik do Dusznik (widoki!) czy totalnie dziki zielony do Polanicy..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

06-08-2018, 19:29

ImP pisze:Oczywiście jak by poszedł na np Trzy Korony to nerwy gwarantowane :)
Wczoraj atakowałem Trzy Korony - niestety przez burzę wejście na platformy było niemożliwe :/ Ilość Januszy i Grażyn pokaźna ale generalnie stosunek Polaków do Słowaków powiedzmy 75/25.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
est

07-08-2018, 07:59

Odwiedziłem niedawno Karkonosze. Piękne góry.
535

07-08-2018, 23:13

Halo Włodku. Halo Darku. Przedwczoraj byłem widziany na trasie Cortina-Toblach, potem pod Schulterhohe, wczoraj w Abtenau, a dzisiaj sączę Clocka w Potstejn. Jutro Rychnov, Dobruśka i Cannibal Corpse. Pozdrawiam chłopaków,całuję i
ściskam dziewczyny. Wasz wuj.
Awatar użytkownika
Hatefire

13-08-2018, 22:05

Udało się wyskoczyć na 3 dni i pochodzić od schroniska do schroniska :-)

Dzień pierwszy: Rycerka Górna - Wielka Racza - Ryczerzowa - PTTK Rycerzowa

https://mapa-turystyczna.pl/route?q=49. ... ,19.097379" onclick="window.open(this.href);return false;

Dzień drugi:

PTTK Rycerzowa - Przełęcz Przysłop - Oszus - Przełęcz Glinka -PTTK Krawców Wierch (podejście za Przysłopem i Oszus w strugach deszczu, tonące w błocie, z całym mandżurem na plecach, to nie jest to co tygryski lubią najbardziej)

https://mapa-turystyczna.pl/route?q=49. ... ,19.218401" onclick="window.open(this.href);return false;

PTTK Krawców Wierch - Trzy Kopce - Hala Miziowa - Pilsko - Hala Miziowa - Trzy Kopce - Krawców Wierch - piwkowanie na na ostatek w schronisku

https://mapa-turystyczna.pl/route?q=49. ... ,19.316835" onclick="window.open(this.href);return false;
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ImP
postuje jak opętany!

14-08-2018, 18:20

Mocno mi przypasowało takie chodzenie (póki co kończyło się zawsze na dwóch dniach, ale temat będzie rozwijany). A od weekendu Tatry, wprawdzie codziennie z dojazdem, ale i tak będzie wypas :)

Trasy bdb, chociaż ja bym je pewnie trochę powydłużał + starał się ogarnąć nocleg w Lipowskiej lub Boraczej. Może na zimę...
Awatar użytkownika
Hatefire

14-08-2018, 18:29

Akurat Ryczerzowa i Krawców to nasze (moje i brata) ulubione schroniska (właściwie tzw bacówki), dlatego sobie tak planujemy. Nie lubię wydlużania dla wydlużania, tak na marginesie. Po górach się chodzi nie biega ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ImP
postuje jak opętany!

15-08-2018, 09:42

E, nie dla wydłużania... to kwestia głodu :) A biegaczy podziwiam, chociaż mnie do tego nie ciągnie na szczęście. Zdecydowanie wolę całodniowe spokojniejsze wyjścia. No, tyle, że bez wleczenia się :D

Odnośnie schronisk - te na Boraczej i Lipowskiej mnie urzekły. Na Krawców nie byłem, ale Rycerzowa wydaje się bardzo spoko. W Żywieckim nocowałem na Miziowej (ok) i Chacie Baców (oj...). Inne będą sprawdzane.
ODPOWIEDZ