Tenis
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Re: Tenis
Szarapowa to przed meczami z Williams powinna walkowera oddawać bo wiadomo, że i tak nie wygra ma z nią bilans tragiczny 2-19 i ostatni raz ją pokonała w 2004 roku. A czy Radwańska ma szansę na wygraną z Sereną Williams? Polka musiałaby zagrać genialnie a Amerykanka najgorszy mecz w Australian Open. W nocy kolejne ciekawe mecze Azarenka - Kerber, ostatnio w finale Białorusinka gładko pokonała Niemkę i Konta - Zhang, 24 letnia Brytyjka zajmowała 47 miejsce w rankingu przed startem AO, natomiast Chinka awansowała tam dzięki kwalifikacjom, miała bilans w Wielkim Szlemie 0-14 i 20 przegranych setów z rzędu w takich turniejach. W drodze ćwierćfinału Zhang pokonała Halep i ubiegłoroczną półfinalistkę Madison Keys, natomiast Johanna Konta odprawiła V. Williams, oraz podobnie jak Chinka ubiegłoroczną półfinalistkę Jekaterinę Makarową.
U mężczyzn jak się można było domyśleć o finał zagra Djokovic z Federerem, w ćwierćfinałach dwa bdb starcia Murray któremu AO leży najbardziej po Wimbledonie zagra z będącym w świetnej formie Ferrerem, a latający Monfils spotka się z bdb dysponowanym Roanicem, który odprawił w poprzedniej rundzie Wawrinkę.
U mężczyzn jak się można było domyśleć o finał zagra Djokovic z Federerem, w ćwierćfinałach dwa bdb starcia Murray któremu AO leży najbardziej po Wimbledonie zagra z będącym w świetnej formie Ferrerem, a latający Monfils spotka się z bdb dysponowanym Roanicem, który odprawił w poprzedniej rundzie Wawrinkę.
In a world of compromise...some don't
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
no i babochłop wygrał :/
szkoda 1 seta przegranego do 0 :(
dobrze że chociaż w 2 Isia stawiała jakiś opór bo byłby wstyd
Hingis odpadła w mikście :/ miałem nadzieje na podwójna korone :(
szkoda 1 seta przegranego do 0 :(
dobrze że chociaż w 2 Isia stawiała jakiś opór bo byłby wstyd
Hingis odpadła w mikście :/ miałem nadzieje na podwójna korone :(
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Nie chciałbym biadolić, ale to było do przewidzenia kolejny raz Williamsowa w finale, a rywalki które mogą realnie jej zagrozić eliminują się nawzajem wcześniej, albo odpadają w komicznych okolicznościach (Keys. Muguruza, Azarenka, Stephens). Widać, że Serena to nie tylko siła fizyczna a mocna psychicznie zawodniczka. Wątpię aby dała sobie wydrzeć wygrana tak jak to zrobiła Azarenka w drugim secie w meczu z Kerber (przy stanie 5:4 i swoim serwisie oraz prowadzeniu 40:15 przegrała). Finał dla niej, Kerber ma tylko szansę jeżeli Amerykanka zagra tak nieskutecznie jak Azarenka w meczu z nią.
U mężczyzn w ostatniej 4 najlepsi zawodnicy obecnie czyli Djokovic, Federer, Murray i Roanic (pokonał Wawrinkę a na poczatku roku Federera w finale). Oczywiście Djokovic odprawia Rogera a dzisiejsza para to sprawa otwarta. To 5 z rzędu finał Wielkiego Szlema dla Djokovica wątpie aby ktokolwiek się zbliżył do tego osiągnięcia w najbliższym czasie, a przed nami jeszcze Roland Garros, Wimbledon i US open.
U mężczyzn w ostatniej 4 najlepsi zawodnicy obecnie czyli Djokovic, Federer, Murray i Roanic (pokonał Wawrinkę a na poczatku roku Federera w finale). Oczywiście Djokovic odprawia Rogera a dzisiejsza para to sprawa otwarta. To 5 z rzędu finał Wielkiego Szlema dla Djokovica wątpie aby ktokolwiek się zbliżył do tego osiągnięcia w najbliższym czasie, a przed nami jeszcze Roland Garros, Wimbledon i US open.
- zero7
- zaczyna szaleć
ale za to w kobietach wygrywa Kerber :) miła odmiana... a w facetach wiadomo Djokovic. Koles jest zajebisty mototryczny i technika super Pewnie na czyms jedzie ;) Murreyowi ustepował tylko w serwisie. Szkot był nieco lepszy w tym :) Finał całkiem całkiem z motywem pogoni :D
"Moja mama zawsze powtarzała, że dobra muzyka to głośna muzyka ..."
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Zwycięstwo Kerber z Williams na początek sezonu cieszy i dobrze wróży na dalszą jego część. U Williams przegrzewają się kolejne procesory, drugie z rzędu bęcki (US Open I Australia) musiały zaboleć i pewności jej nie dadzą. Fizycznie też dużo lepiej już nie będzie, bo lata lecą, a za plecami sporo młodych i/lub gniewnych. Szarapowa też nic wielkiego od dłuższego czasu nie gra, u kobiet może być ciekawy sezon.
U mężczyzn jeden zdecydowany faworyt, ale reszta czołówki (Murray, Federer, Nadal, Raonic) bardzo wyrównana, więc też może być interesująco.
U mężczyzn jeden zdecydowany faworyt, ale reszta czołówki (Murray, Federer, Nadal, Raonic) bardzo wyrównana, więc też może być interesująco.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Nadal raczej w odwrocie, ma już problemy z pokonaniem zawodników z miejsc 6-15, o pierwszej 4 nie wspominając, teraz nie obroni punktów za wygrana w Buenos Airesrok temu , przegrał o finał z Thiemem, także jak tak dalej pójdzie może go niebawem zabraknąć w pierwszej 10.
- zero7
- zaczyna szaleć
nieladnie szarapowa :/
http://www.sport.pl/tenis/1,64987,19733 ... isowy.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.sport.pl/tenis/1,64987,19733 ... isowy.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Żułek
blondynka :P22 grudnia otrzymałam od WADA wiadomość e-mail, w której była mowa o zmianach w przepisach antydopingowych i link do listy zabronionych substancji w 2016 roku, ale na nią nie spojrzałam - przyznała z rozbrajającą szczerością Szarapowa.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- zero7
- zaczyna szaleć
"bo to zła kobieta była" :)Żułek pisze:blondynka :P22 grudnia otrzymałam od WADA wiadomość e-mail, w której była mowa o zmianach w przepisach antydopingowych i link do listy zabronionych substancji w 2016 roku, ale na nią nie spojrzałam - przyznała z rozbrajającą szczerością Szarapowa.
- pogodancer
http://www.rmf24.pl/sport/news-kolejna- ... Id,2159017" onclick="window.open(this.href);return false;
Teraz pewnie będzie wysyp podobnych historii. Już od jakiegoś czasu wiadomo, że jeśli rusek wygra w cokolwiek, nawet w karty, znaczy musiał coś brać. Po lekkoatletyce, biegach narciarskich kolej na następne dyscypliny.
Teraz pewnie będzie wysyp podobnych historii. Już od jakiegoś czasu wiadomo, że jeśli rusek wygra w cokolwiek, nawet w karty, znaczy musiał coś brać. Po lekkoatletyce, biegach narciarskich kolej na następne dyscypliny.
- Żułek
tak mi sie przypomniało ze przecież w Indian Wells ogladałem Radwańską która cudem po 2 godzinach i 41 minutach awansowała do 3 rundy :)
[youtube][/youtube]
cud miód i orzeszki :) tylko aby kondycyjnie sie ogarneła bidula bo jutro dostanie wpierdol :P
[youtube][/youtube]
cud miód i orzeszki :) tylko aby kondycyjnie sie ogarneła bidula bo jutro dostanie wpierdol :P
- pogodancer
Po pierwszym secie myślałem, że już po zawodach, po drugim też że po zawodach tylko z drugiej strony i z takim przeświadczeniem poszedłem spać, a rano się okazało że jednak wygrała:)) Oglądanie Radwańskiej grozi zejściem.
Niedawny pojedynek Radwańska-Vinci to było coś niesamowitego. Zero mdłego przebijania piłki, każda akcja to majstersztyk, pełna gama tenisowych sztuczek, kolejną wygraną na zagranie roku Polka już ma w kieszeni... a następny mecz z Suarez-Navarro to była taka padaka ze strony Radwańskiej, że zęby bolały... kobiecy tenis w pigułce.
Niedawny pojedynek Radwańska-Vinci to było coś niesamowitego. Zero mdłego przebijania piłki, każda akcja to majstersztyk, pełna gama tenisowych sztuczek, kolejną wygraną na zagranie roku Polka już ma w kieszeni... a następny mecz z Suarez-Navarro to była taka padaka ze strony Radwańskiej, że zęby bolały... kobiecy tenis w pigułce.
- Żułek
ciekawe jakbyś ty zagrał :Ppogodancer pisze:a następny mecz z Suarez-Navarro to była taka padaka ze strony Radwańskiej, że zęby bolały... kobiecy tenis w pigułce.
dzisiaj kolejne zwyciestwo :) w pierwszym secie się dosyć mocno męczyła mimo ze wygrała 6:2, w drugim poza 2 gemami z paluszkiem w dupce ;) jak chce coś osiagnąć musi sie bardziej skupić bo dzisiaj z tym było srednio ;)
- Żułek
bo już nie bierze udziału w maratonach jak to miało miejsce 2 lata temu, teraz ma siłe grać na dobrym poziomie przez kilka rund a nie dwie :P
jest szansa na półfinał i 2 miejsce w rankingu :)
jest szansa na półfinał i 2 miejsce w rankingu :)
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
ale też zdarzają jej się wpadki jak z Suarez-Navarro, oczywiście Hiszpanka kulawa nie jest, ale to bym łomot, mimo to gra najrówniej z czołówki i mam wrażenie, że ma najwięcej wygranych meczów w 2016 roku w singlu, nie sprawdzałem więc może się mylę, ale też nie zauważyłem aby inna tenisistka zagrał 2-3 równe turnieje w tym roku
- pogodancer
Na początek mocna rozgrzewka z Cibulkovą, później spacerek, tylko żeby teraz Kvitova nie przypomniała sobie przypadkiem że potrafi grać w tenisa, bo póki co jest to poziom Woźniackiej, Bouchard i kilku innych zawodniczek :)
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Bouchard w tym roku już lepiej gra, po poprzednim katastrofalnym sezonie, może do pierwszej 20 się załapie, natomiast Woźniacki, Kvitova, Lisicki to obecnie nieporozumienie
- Żułek
była za bardzo zmęczona po Vinci, widać było zresztą że ledwo stała a co dopiero biegać, zdarza sieKAKAESIAK pisze:ale też zdarzają jej się wpadki jak z Suarez-Navarro
natomiast dzisiaj kolejny awans, chociaż już widać było 3 seta za rogiem to Aga wykręciła na prostą i dodała gazu :)