Wątek wakacyjny - czyli chwalimy się gdzie wybywamy na urlop

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
535

Re: Wątek wakacyjny - czyli chwalimy się gdzie wybywamy na u

01-03-2019, 21:49

Bywa. Na Preikestolen byłem w 2006. Pogoda marzenie. Niestety Norwegia potrafi dać w pizdeczkę, dlatego planuję rozbić się obozem, gdzieś w okolicy na kilka dni może nawet na tydzień, by w razie potrzeby poczekać na pogodę. Tylko nie wiem jak w tym roku ze śniegiem, bo to zawsze może być niespodzianka.
kmarmaz
postuje jak opętany!

01-03-2019, 21:50

Mleko i szklanke mialem tez pod Hierag w 2014. Pogoda, jak kobieta, zmienna bywa...
Scorn pisze:
535 pisze:Wiele wskazuje, że w tym roku będzie ćwiczony poniższy wariant.

Obrazek
Ja będę musiał tam wrócić, byłem w czerwcu 2017 i pogoda była tak paskudna, że nawet nie było sensu atakować tak długiego szlaku.
Byłem z kolei na Preikestolen i... gówno widziałem. Mgła i nic więcej.
535

01-03-2019, 21:55

Tam to w ogóle jest problem. Jak chujowa pogoda to nie ma się po co pchać, a jak słońce i bajka to nie wepchniesz się na parking. Mam na razie dwie próby za sobą. Obie spalone.
Scorn
postuje jak opętany!

01-03-2019, 21:57

Na szczeście pogoda wynagrodziła mi widoki ze szczytu Gaustatoppen (polecam, przepiękna góra!) i fantastyczny fjord Geiranger.

Przy następnym wyjeździe na pewno ruszę też na Lofoty.
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-03-2019, 21:58

.
Ostatnio zmieniony 01-03-2019, 22:18 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
535

01-03-2019, 22:02

Scorn pisze:Na szczeście pogoda wynagrodziła mi widoki ze szczytu Gaustatoppen (polecam, przepiękna góra!) i fantastyczny fjord Geiranger.

Przy następnym wyjeździe na pewno ruszę też na Lofoty.
Potwierdzam. Zajebisty szczyt. Świetny widok. W ogóle okolice Rjukan warto zobaczyć. Szkoda tylko , że w krótkim czasie nabudowali masę domków, zamieniając pustkowia w osady. Przynajmniej tak to wygląda od strony drogi.

Co do jazdy na Lofoty. To miejsce strasznie się zmieniło przez ostatnie lata. Na niekorzyść oczywiście. Co prawda, gdy jedziesz pierwszy raz i tak będziesz zachwycony, bo krajobraz jest znakomity, ale na wszelki wypadek, byś uniknął rozczarowania, wuj dobra rada poleca wybrać termin nie pokrywający się z wakacjami Norwegów. W sezonie ruch jest tam pieroński, wszędzie tłok i coraz ciężej od niego uciec. Ostatnim razem w 2016 objechałem Lofoty w nocy. Oczywiście było jasno, ale jednak w nocy. Wtedy jest bdb.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

02-03-2019, 00:17

Projekt "Gotlandia na koniec lata" aktualny. Oby starczyło gotówki i czasu, bo mogę nie dożyć kolejnych wakacji, a głupio by było nie odwiedzić.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

02-03-2019, 00:32

Proszę Pana, nie chcę nawet podejmować próby wywlekania na forum publicznym potencjalnych problemów zdrowotnych czy osobistych, ale - z czysto technicznego punktu widzenia - każden z nas tutaj piszących może nie dożyć kolejnych wakacji i muzyki końca lata.
W temacie - chciałbym w ogóle gdzieś wyjechać, poza wycieczkami do Linköping i Kopenhagi. Najpewniej, o ile w ogóle, obierany będzie kierunek południowy, z racji kulinarnych upodobań pozostałych członków wyprawy :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

02-03-2019, 00:48

Sybir pisze:Proszę Pana, nie chcę nawet podejmować próby wywlekania na forum publicznym potencjalnych problemów zdrowotnych czy osobistych, ale - z czysto technicznego punktu widzenia - każden z nas tutaj piszących może nie dożyć kolejnych wakacji i muzyki końca lata.
Ależ naturalnie, i w takim kontekście pisałem. Nie planuję, mimo wszystko, zgonu przed latem z powodów zdrowotnych czy też osobistych. Kierunek południowy, tak, ale nie latem. Najdalej na majówkę, albo od października, temperatury są nie do wytrzymania, i nawet kwestie kulinarno-winne mnie nie przekonają do wizyty tam w wakacje.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Sybir

02-03-2019, 00:54

Upał to jedno. W moim przypadku dochodzi jeszcze logistyka związana z potomostwem - coś mi mówi, że wypada wziąć pod uwagę jego potrzeby i ograniczenia.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

14-03-2020, 23:43

No to panowla gdzie? Plan jest. Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia, a pewnie nawet i dalej, ale w tej sytuacji? Ktoś coś?
Awatar użytkownika
Hatefire

14-03-2020, 23:44

Działka w Sosnowcu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

14-03-2020, 23:46

Nigdzie, bo będziemy martwi :D Albo się nie da za bardzo podróżować. Albo nie będzie piniondza.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
535

14-03-2020, 23:53

Hatefire pisze:Działka w Sosnowcu.
Nie gniewaj się, ale akurat tego byłem pewien. Pogrzebany za młodu. W wieku lat niespełna trzydziestu rozwiązujesz krzyżówki w trwodze przed alzheimerem. Obawiasz się każdego przejechania przystanku na którym masz wysiąść, bo to jest równoznaczne z podróżą w kosmos. Wybacz stary, ale nie wszyscy tutaj są w takim stanie. Może prócz Heretyka. Oczywiście ma to jakiś urok. Takiego czarnego kurzu zza babcinej boazerii. Jeżeli czujesz o czym piszę.
535

14-03-2020, 23:54

Lukass pisze:Nigdzie, bo będziemy martwi :D Albo się nie da za bardzo podróżować. Albo nie będzie piniondza.
Pierdzielisz pan. Korony norweskie poniżej 40 groszy. Zupełnie jak w 2008.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-03-2020, 23:56

być może jeden z kierunków wiejskich. 2 na poważnie brane pod uwagę. w trzecim niestety nie zdążyłem się przygotować. wycięcie maczetą chaszczy na nic się zda. bez paniki i foliarstwa - teraz obserwacja. później być może ewakuacja. wypiję co mamy wypić ogarnę literaturę mniej i bardziej piękną załatwię kilka spraw i za kilka dni będę różne opcje rozważał.
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

15-03-2020, 00:07

535 pisze:Nie gniewaj się, ale akurat tego byłem pewien. Pogrzebany za młodu. W wieku lat niespełna trzydziestu rozwiązujesz krzyżówki w trwodze przed alzheimerem. Obawiasz się każdego przejechania przystanku na którym masz wysiąść, bo to jest równoznaczne z podróżą w kosmos. Wybacz stary, ale nie wszyscy tutaj są w takim stanie. Może prócz Heretyka. Oczywiście ma to jakiś urok. Takiego czarnego kurzu zza babcinej boazerii. Jeżeli czujesz o czym piszę.
Jestem jaki jestem, trudno. Nie płaczę z tego powodu. Natomiast w jednym się mylisz. Mam dużo więcej na liczniku niż 30.

Edit: żyję jak lubię, poza tym, jakoś niezbyt obchodzą mnie opinie z neta.
Ostatnio zmieniony 15-03-2020, 00:11 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
uglak

15-03-2020, 00:10

Ja to w sumie mogę nawet jechać do Sosnowca - raz byłem i żyje!
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

15-03-2020, 00:11

535 pisze:
Lukass pisze:Nigdzie, bo będziemy martwi :D Albo się nie da za bardzo podróżować. Albo nie będzie piniondza.
Pierdzielisz pan. Korony norweskie poniżej 40 groszy. Zupełnie jak w 2008.
Martwy nie kupi! Ale to jakaś nadzieja. Może uda się na Midgardsblot pojechać bez rujnowania budżetu. O ile się odbędzie.
uglak pisze:Ja to w sumie mogę nawet jechać do Sosnowca - raz byłem i żyje!
Nie lubię Sosnowca. Nigdy nie byłem, mam po prostu swoje prywatne, skomplikowane powody ;) Ale miewają tam fajne koncerty, nikt nie wie dlaczego akurat tam.
Ostatnio zmieniony 15-03-2020, 00:15 przez Lukass, łącznie zmieniany 1 raz.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Hatefire

15-03-2020, 00:12

uglak pisze:Ja to w sumie mogę nawet jechać do Sosnowca - raz byłem i żyje!
I prezydenta macie stamtąd ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ