Wątek wakacyjny - czyli chwalimy się gdzie wybywamy na urlop
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Wątek wakacyjny - czyli chwalimy się gdzie wybywamy na u
Bywa. Na Preikestolen byłem w 2006. Pogoda marzenie. Niestety Norwegia potrafi dać w pizdeczkę, dlatego planuję rozbić się obozem, gdzieś w okolicy na kilka dni może nawet na tydzień, by w razie potrzeby poczekać na pogodę. Tylko nie wiem jak w tym roku ze śniegiem, bo to zawsze może być niespodzianka.
-
- postuje jak opętany!
Mleko i szklanke mialem tez pod Hierag w 2014. Pogoda, jak kobieta, zmienna bywa...
Scorn pisze:Ja będę musiał tam wrócić, byłem w czerwcu 2017 i pogoda była tak paskudna, że nawet nie było sensu atakować tak długiego szlaku.535 pisze:Wiele wskazuje, że w tym roku będzie ćwiczony poniższy wariant.
Byłem z kolei na Preikestolen i... gówno widziałem. Mgła i nic więcej.
Tam to w ogóle jest problem. Jak chujowa pogoda to nie ma się po co pchać, a jak słońce i bajka to nie wepchniesz się na parking. Mam na razie dwie próby za sobą. Obie spalone.
-
- postuje jak opętany!
Na szczeście pogoda wynagrodziła mi widoki ze szczytu Gaustatoppen (polecam, przepiękna góra!) i fantastyczny fjord Geiranger.
Przy następnym wyjeździe na pewno ruszę też na Lofoty.
heykvísl og ofn
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
.
Ostatnio zmieniony 01-03-2019, 22:18 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Potwierdzam. Zajebisty szczyt. Świetny widok. W ogóle okolice Rjukan warto zobaczyć. Szkoda tylko , że w krótkim czasie nabudowali masę domków, zamieniając pustkowia w osady. Przynajmniej tak to wygląda od strony drogi.Scorn pisze:Na szczeście pogoda wynagrodziła mi widoki ze szczytu Gaustatoppen (polecam, przepiękna góra!) i fantastyczny fjord Geiranger.
Co do jazdy na Lofoty. To miejsce strasznie się zmieniło przez ostatnie lata. Na niekorzyść oczywiście. Co prawda, gdy jedziesz pierwszy raz i tak będziesz zachwycony, bo krajobraz jest znakomity, ale na wszelki wypadek, byś uniknął rozczarowania, wuj dobra rada poleca wybrać termin nie pokrywający się z wakacjami Norwegów. W sezonie ruch jest tam pieroński, wszędzie tłok i coraz ciężej od niego uciec. Ostatnim razem w 2016 objechałem Lofoty w nocy. Oczywiście było jasno, ale jednak w nocy. Wtedy jest bdb.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Projekt "Gotlandia na koniec lata" aktualny. Oby starczyło gotówki i czasu, bo mogę nie dożyć kolejnych wakacji, a głupio by było nie odwiedzić.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Proszę Pana, nie chcę nawet podejmować próby wywlekania na forum publicznym potencjalnych problemów zdrowotnych czy osobistych, ale - z czysto technicznego punktu widzenia - każden z nas tutaj piszących może nie dożyć kolejnych wakacji i muzyki końca lata.
W temacie - chciałbym w ogóle gdzieś wyjechać, poza wycieczkami do Linköping i Kopenhagi. Najpewniej, o ile w ogóle, obierany będzie kierunek południowy, z racji kulinarnych upodobań pozostałych członków wyprawy :D
W temacie - chciałbym w ogóle gdzieś wyjechać, poza wycieczkami do Linköping i Kopenhagi. Najpewniej, o ile w ogóle, obierany będzie kierunek południowy, z racji kulinarnych upodobań pozostałych członków wyprawy :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Lukass
Ależ naturalnie, i w takim kontekście pisałem. Nie planuję, mimo wszystko, zgonu przed latem z powodów zdrowotnych czy też osobistych. Kierunek południowy, tak, ale nie latem. Najdalej na majówkę, albo od października, temperatury są nie do wytrzymania, i nawet kwestie kulinarno-winne mnie nie przekonają do wizyty tam w wakacje.Sybir pisze:Proszę Pana, nie chcę nawet podejmować próby wywlekania na forum publicznym potencjalnych problemów zdrowotnych czy osobistych, ale - z czysto technicznego punktu widzenia - każden z nas tutaj piszących może nie dożyć kolejnych wakacji i muzyki końca lata.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Sybir
Upał to jedno. W moim przypadku dochodzi jeszcze logistyka związana z potomostwem - coś mi mówi, że wypada wziąć pod uwagę jego potrzeby i ograniczenia.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
No to panowla gdzie? Plan jest. Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia, a pewnie nawet i dalej, ale w tej sytuacji? Ktoś coś?
- Hatefire
Działka w Sosnowcu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Lukass
Nigdzie, bo będziemy martwi :D Albo się nie da za bardzo podróżować. Albo nie będzie piniondza.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
Nie gniewaj się, ale akurat tego byłem pewien. Pogrzebany za młodu. W wieku lat niespełna trzydziestu rozwiązujesz krzyżówki w trwodze przed alzheimerem. Obawiasz się każdego przejechania przystanku na którym masz wysiąść, bo to jest równoznaczne z podróżą w kosmos. Wybacz stary, ale nie wszyscy tutaj są w takim stanie. Może prócz Heretyka. Oczywiście ma to jakiś urok. Takiego czarnego kurzu zza babcinej boazerii. Jeżeli czujesz o czym piszę.Hatefire pisze:Działka w Sosnowcu.
Pierdzielisz pan. Korony norweskie poniżej 40 groszy. Zupełnie jak w 2008.Lukass pisze:Nigdzie, bo będziemy martwi :D Albo się nie da za bardzo podróżować. Albo nie będzie piniondza.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
być może jeden z kierunków wiejskich. 2 na poważnie brane pod uwagę. w trzecim niestety nie zdążyłem się przygotować. wycięcie maczetą chaszczy na nic się zda. bez paniki i foliarstwa - teraz obserwacja. później być może ewakuacja. wypiję co mamy wypić ogarnę literaturę mniej i bardziej piękną załatwię kilka spraw i za kilka dni będę różne opcje rozważał.
Poro
- Hatefire
Jestem jaki jestem, trudno. Nie płaczę z tego powodu. Natomiast w jednym się mylisz. Mam dużo więcej na liczniku niż 30.535 pisze:Nie gniewaj się, ale akurat tego byłem pewien. Pogrzebany za młodu. W wieku lat niespełna trzydziestu rozwiązujesz krzyżówki w trwodze przed alzheimerem. Obawiasz się każdego przejechania przystanku na którym masz wysiąść, bo to jest równoznaczne z podróżą w kosmos. Wybacz stary, ale nie wszyscy tutaj są w takim stanie. Może prócz Heretyka. Oczywiście ma to jakiś urok. Takiego czarnego kurzu zza babcinej boazerii. Jeżeli czujesz o czym piszę.
Edit: żyję jak lubię, poza tym, jakoś niezbyt obchodzą mnie opinie z neta.
Ostatnio zmieniony 15-03-2020, 00:11 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- uglak
Ja to w sumie mogę nawet jechać do Sosnowca - raz byłem i żyje!
Guilty of being right
- Lukass
Martwy nie kupi! Ale to jakaś nadzieja. Może uda się na Midgardsblot pojechać bez rujnowania budżetu. O ile się odbędzie.535 pisze:Pierdzielisz pan. Korony norweskie poniżej 40 groszy. Zupełnie jak w 2008.Lukass pisze:Nigdzie, bo będziemy martwi :D Albo się nie da za bardzo podróżować. Albo nie będzie piniondza.
Nie lubię Sosnowca. Nigdy nie byłem, mam po prostu swoje prywatne, skomplikowane powody ;) Ale miewają tam fajne koncerty, nikt nie wie dlaczego akurat tam.uglak pisze:Ja to w sumie mogę nawet jechać do Sosnowca - raz byłem i żyje!
Ostatnio zmieniony 15-03-2020, 00:15 przez Lukass, łącznie zmieniany 1 raz.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- Hatefire
I prezydenta macie stamtąd ;-)uglak pisze:Ja to w sumie mogę nawet jechać do Sosnowca - raz byłem i żyje!
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy