Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: Księża

13-02-2020, 09:43

Drone pisze:Czyli ZAIKS kryje celebrytów i przenosi ich na inne sceny i festiwale...
A gdzie to napisałem?

ale chyba nie można nie dostrzegać,
że celebryci i media też potrafią się wspierać.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Medard

13-02-2020, 09:46

Plagueis pisze:
Drone pisze:Dodam jeszcze, że podstawowy problem w przypadku KK polega na odwracaniu kota do góry ogonem, relatywizowaniu winy księży, przerzucaniu części lub całej winy na ofiary, trosce o sprawców, a nie o sprawiedliwość zgodną z kodeksem karnym i poczuciem przyzwoitości, wreszcie na wspomnianym już modus operandi, który wręcz zachęcał do czynów zakazanych. Tu już nie chodzi o sam fakt czynu pedofilskiego, tylko o instytucjonalny, wieloaspektowy system hodowania patologii. Dlatego stawianie murarzy i celebrytów w jednym rzędzie z tym jest absurdem - dziwię się, że trzeba takie rzeczy tłumaczyć.
W punkt!
Nie ma co bronić KK, bo jest głównym winowajcom, ale pisanie, że takie Hollywood nie wspiera to bzdura.
Całe lata wszyscy wiedzieli o różnego rodzaju aferach.

Niedługo ma się pojawić film o pedofilii w Hollywood. Poczytajcie sobie, co mówi Corey Feldman o "kanapie do castingu" i sytuacji nieletnich.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-02-2020, 09:51

Poczytajcie sobie co robił Wajda w tym temacie, np. w przypadku Młynarskiej.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Hatefire

13-02-2020, 09:54

Medard pisze:Niedługo ma się pojawić film o pedofilii w Hollywood. Poczytajcie sobie, co mówi Corey Feldman o "kanapie do castingu" i sytuacji nieletnich.
I bardzo dobrze. Sam jeździłem na forume po Polańskim i Kydryńskim za jego książkę podróżniczą. Tylko co to zmienia w ocenie działań kościoła?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

13-02-2020, 09:59

Medard pisze:
Plagueis pisze:
Drone pisze:Dodam jeszcze, że podstawowy problem w przypadku KK polega na odwracaniu kota do góry ogonem, relatywizowaniu winy księży, przerzucaniu części lub całej winy na ofiary, trosce o sprawców, a nie o sprawiedliwość zgodną z kodeksem karnym i poczuciem przyzwoitości, wreszcie na wspomnianym już modus operandi, który wręcz zachęcał do czynów zakazanych. Tu już nie chodzi o sam fakt czynu pedofilskiego, tylko o instytucjonalny, wieloaspektowy system hodowania patologii. Dlatego stawianie murarzy i celebrytów w jednym rzędzie z tym jest absurdem - dziwię się, że trzeba takie rzeczy tłumaczyć.
W punkt!
Nie ma co bronić KK, bo jest głównym winowajcom, ale pisanie, że takie Hollywood nie wspiera to bzdura.
Całe lata wszyscy wiedzieli o różnego rodzaju aferach.

Niedługo ma się pojawić film o pedofilii w Hollywood. Poczytajcie sobie, co mówi Corey Feldman o "kanapie do castingu" i sytuacji nieletnich.
Ten dalej swoje. Czy znany reżyser próbuje wejść do mojego domu? Czy znana aktorka straszy mnie piekielnym ogniem i wiecznym potępieniem? Czy znany aktor poucza mnie publicznie co mam robić i jak mam żyć? Abstrahując już od tego, że artystów związanych ze sztuką filmową mam w tym samym miejscu, gdzie kk, jego nauki i jego funkcjonariuszy. No może oprócz pana Majora, ale jak można się domyślić pan Major jest tu symbolem pewnej postawy, której jestem gorącym orędownikiem. Chuj mnie obchodzi co robi aktor Gajos w życiu prywatnym.
Awatar użytkownika
Medard

13-02-2020, 10:02

Hatefire pisze:
Medard pisze:Niedługo ma się pojawić film o pedofilii w Hollywood. Poczytajcie sobie, co mówi Corey Feldman o "kanapie do castingu" i sytuacji nieletnich.

Tylko co to zmienia w ocenie działań kościoła?
Nic, ale tutaj się dowiadujemy, że tylko jedna instytucja tak działa.

Otóż nie.

Dodajmy co było w Belgii w latach 90, gdzie politycy i policja kryli razem aferę pedifilską.
Jeden gościu gołodupiec wybudował sobie całą sieć piwnic pod domem, zresztą miał tych domów kilka.
Ostatnio zmieniony 13-02-2020, 10:06 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
535

13-02-2020, 10:05

Medard pisze:
Hatefire pisze:

Tylko co to zmienia w ocenie działań kościoła?
Nic, ale tutaj się dowiadujemy, że tylko jedna instytucja tak działa.

Otóż nie.

Dodajmy co było w Belgii w latach 90, gdzie politycy tuszowali aferę pedifilską.
Jeden gościu gołodupiec wybudował sobie całą sieć piwnic pod domem, zresztą miał tych domów kilka.
Śmiech na sali.
Przypominam, że porównujesz drobiazgi z instytucją o wielowiekowej tradycji, która rości sobie prawo do bycia światowym panem bogiem. Ja nie wiem ile razy trzeba to napisać, żeby dotarło jaka to jest skala? Porównujesz pantofelka ze słoniem.
Awatar użytkownika
Hatefire

13-02-2020, 10:06

Medard pisze:Nic, ale tutaj się dowiadujemy, że tylko jedna instytucja tak działa.
A broni ci ktoś pisać o pedofilach w innym środowisku?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

13-02-2020, 10:07

Hatefire pisze:
Medard pisze:Nic, ale tutaj się dowiadujemy, że tylko jedna instytucja tak działa.
A broni ci ktoś pisać o pedofilach w innym środowisku?
Przecież piszę, ale kilku osobom to chyba nie pasuje.

@535 poczytaj sobie o sprawie Marc Dutroux, jak to był drobiazg to nie wiem, co jest na poważnie.
Awatar użytkownika
Hatefire

13-02-2020, 10:10

Medard pisze:Przecież piszę, ale kilku osobom to chyba nie pasuje.
Nie pasuje, bo piszesz to w kontekście, kościół nie taki be, bo w Belgii też gwałcili. Jak w PRL. Strzelamy do robotników, ale w USA murzynów linczują.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
535

13-02-2020, 10:13

Medard pisz sobie co chcesz i o kim chcesz, ale nie porównuj firmy Budimex w której pracuje murarz pedofil, czy nawet firmy Hollywood, której przedstawicielem jest ten śmieć wielki bantustański reżyser z firmą kościół, bo to jest bez sensu. Weź choćby wpływy tych trzech, zasięg działania, tradycje oraz miejsce, które zajmują w umysłach całych narodów. Inna sprawa, że pedofil to pedofil i należy mu się stryczek. Tu chyba nikt nie ma żadnych wątpliwości. Chyba, bo przecież jesteśmy na forum postaw ekstremalnych.
Awatar użytkownika
Medard

13-02-2020, 11:07

535 pisze:Medard pisz sobie co chcesz i o kim chcesz, ale nie porównuj firmy Budimex w której pracuje murarz pedofil, czy nawet firmy Hollywood, której przedstawicielem jest ten śmieć wielki bantustański reżyser z firmą kościół, bo to jest bez sensu. Weź choćby wpływy tych trzech, zasięg działania, tradycje oraz miejsce, które zajmują w umysłach całych narodów. Inna sprawa, że pedofil to pedofil i należy mu się stryczek. Tu chyba nikt nie ma żadnych wątpliwości. Chyba, bo przecież jesteśmy na forum postaw ekstremalnych.
Budowlańce do tej pory nie wymienili u mnie rdzewiejacej barierki, więc nakręcę ze wikarym film na youtuba, że to satanisty som.
A co mnie szkodzi.
535

13-02-2020, 11:23

Weź se ją szlifnij, odtłuść i przejedź hamerajtem, zanim wypadniesz. Nie bądź życiową pizdą.
Awatar użytkownika
Medard

13-02-2020, 11:33

535 pisze:Weź se ją szlifnij, odtłuść i przejedź hamerajtem, zanim wypadniesz. Nie bądź życiową pizdą.
Tylko ocynkowana.
535

13-02-2020, 12:07

Medard pisze:
535 pisze:Weź se ją szlifnij, odtłuść i przejedź hamerajtem, zanim wypadniesz. Nie bądź życiową pizdą.
Tylko ocynkowana.
To żeś się w piękne slamsy wpierdolił i pewnie jeszcze skasowali jak za apartamentowiec w centrum Wiednia.
Awatar użytkownika
Medard

13-02-2020, 12:21

Nie ma co narzekać, dobrane do kolorystyki budynku.

Co do cen, to koleżanka, która mieszka kilka ulic dalej, dostała super ofertę kupna mieszkanka z drugiego etapu za 2 tyś od metra więcej niż sama płaciła ok. 1,5 roku temu w pierwszym etapie. Podobno to ostatnie sztuki na tym osiedlu.
535

13-02-2020, 14:44

Dwa koła w te, czy w tamte. Kto bogatemu zabroni?
Awatar użytkownika
Hatefire

13-02-2020, 15:33

wroclaw.wyborcza.pl pisze: Trzy lata zakazu wykonywania zawodu - to kara jaką wobec mec. Michała Kelma, broniącego księży pedofilów, orzekła właśnie Naczelna Rada Adwokacka. Teraz osądzi jego żonę, mec. Joannę Pawłowską-Kelm.

Urzędujący na co dzień w podwrocławskiej Oławie Michał Kelm, to adwokat z wieloletnim stażem. Z racji angażowania się w reprezentowanie przed sądami księży oskarżanych o pedofilię nazywany jest „adwokatem diabła”.

Bronił m.in. siostry Bernadetty z ośrodka Zgromadzenia Sióstr Boromeuszek w Zabrzu, gdzie - za wiedzą sióstr - dochodziło do maltretowania i gwałcenia nieletnich, Jacka Skrzypczaka, byłego wikarego parafii w Legionowie, oskarżanego o gwałt, molestowanie, nielegalne posiadanie broni i nakłanianie 14-latki do aborcji, a także Krzysztofa K., proboszcza parafii w Wojnowicach w Opolskiem, którego prokuratura oskarżyła o trzykrotny gwałt na niepełnosprawnej 16-latce. Wszystkie te sprawy przegrał.

Jest 2015 r. W sądzie zapadł wyrok 7 lat więzienia dla ówczesnego księdza Pawła Kani (został już wykluczony ze stanu duchownego). Zgłasza się do niego Kelm i proponuje mu ochronę przed ewentualnymi odszkodowaniami. W tym czasie jest już także pełnomocnikiem kurii wrocławskiej, która wiedząc o skłonnościach swojego księdza nie odsunęła go od pracy z dziećmi, tylko przeniosła do pracy w Bydgoszczy.

Niedługo potem Kelm odwiedza wykorzystywanego przez Kanię chłopca Karola. Oferuje mu pomoc w walce z księdzem. Nie ujawnia, że reprezentuje już i Kanię, i kurię. W ten sposób chce odsunąć odpowiedzialność od Kościoła, bo obiecuje, że zażąda od samego księdza, który już wtedy był bez środków do życia, 250 tys. zł.

- Podsunął Karolowi upoważnienie i propozycję ugody. W zamian za odstąpienie od roszczeń wobec kurii chłopiec miał dostać od Kościoła 40 tys. zł płatne w ratach - opowiada mecenas Janusz Mazur, który reprezentował chłopaka w sprawie o odszkodowanie od kurii z Wrocławia i Bydgoszczy (tydzień temu sąd nakazał wypłacenie Karolowi 300 tys. zł).

- Po raz pierwszy spotkałem się z tak cynicznym graniem na dwie strony, bezwzględnością i szafowaniem pięknymi słowami, by uniknąć odpowiedzialności.

Chłopak, rozbity psychicznie tragedią, początkowo podpisał pełnomocnictwo. Działanie Kelma było jednak niezgodne z przepisami o adwokaturze, dlatego jego sprawa trafiła do sądu dyscyplinarnego przy Okręgowej Radzie Adwokackiej we Wrocławiu. A ta, we wrześniu ub. roku, uznała jego winę wydając wyrok rocznego zakazu wykonywania przez Kelma zawodu adwokata.

Obie strony - i Kelm, i ORA we Wrocławiu - od wyroku się odwołały. On wciąż nie przyznaje się do winy, rada chciała, by ukarać go surowiej.

Chłopak, rozbity psychicznie tragedią, początkowo podpisał pełnomocnictwo. Działanie Kelma było jednak niezgodne z przepisami o adwokaturze, dlatego jego sprawa trafiła do sądu dyscyplinarnego przy Okręgowej Radzie Adwokackiej we Wrocławiu. A ta, we wrześniu ub. roku, uznała jego winę wydając wyrok rocznego zakazu wykonywania przez Kelma zawodu adwokata.

Obie strony - i Kelm, i ORA we Wrocławiu - od wyroku się odwołały. On wciąż nie przyznaje się do winy, rada chciała, by ukarać go surowiej.

Podobne postępowanie toczy się obecnie przed Okręgową Radą Adwokacką we Wrocławiu w stosunku do małżonki adwokata - mec. Joanny Pawłowskiej-Kelm, która przejęła po mężu reprezentowanie przedstawicieli Kościoła w sądzie.

- Nie mam najmniejszych wątpliwości, że oboje dbali przede wszystkim o interesy duchownych, a nie ich ofiar - mówi „Wyborczej” mec. Janusz Mazur, który doprowadził do postawienia małżeństwa Kelmów przed sądem dyscyplinarnym.

Wydany przez NRA wyrok skomentował krótko: - To dla mnie duża satysfakcja.
Oczywiście jestem pewien, że mocodawcy nie wiedzieli o metodach swojego prawnika. Niemożliwe, że świętobliwi mężowie i drogowskazy moralne tolerowały takie metody.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Medard

13-02-2020, 15:39

535 pisze:Dwa koła w te, czy w tamte. Kto bogatemu zabroni?
Fakt, chociaż
taki sędzia Schab zarabia zbyt mało, żeby wziąć kredyt, tylko musi mieszkać w komunalnym.
535

13-02-2020, 16:30

Medard pisze:
535 pisze:Dwa koła w te, czy w tamte. Kto bogatemu zabroni?
Fakt, chociaż
taki sędzia Schab zarabia zbyt mało, żeby wziąć kredyt, tylko musi mieszkać w komunalnym.
Nie znam człowieka, ale jestem zdania, że to głupie państwo i bydło które nim kieruje, winno natychmiast ukrócić akcję kredytową i przestać wpuszczać ludzi w maliny, pierdoląc o rozkwicie oraz zajebistych perspektywach. W ogóle winnych temu co się odjebało w temacie kredytów i cen mieszkań w sensie tej całej propagandy sukcesu, należałoby wyprowadzić za ostatnią stodołę. Jeszcze kurwy pięćset plus dołożyły, by obywatel poczuł się pewniej i wstał z kolan. Ja jestem bardzo ciekaw kto będzie spłacał te kredyty?
ODPOWIEDZ