Co wiecej, poczul przymus, zeby wejsc do tematu o tytule "Pokoj AA" i wkurwia go, ze ludzie gadaja o alkoholizmie. Ten jego smiech to taki przez lzy, albo mocno nerwowy sie wydaje, bo normalni ludzie bez problemow nie musza uzewnetrzniac sie tak toksycznie.Hatefire pisze: ↑31-12-2024, 09:53Jeszcze jedna uwaga. Nawet jak uważasz, że empatia jest przereklamowana, to spoko. Natomiast jaki przymus psychiczny stoi za tym, że musisz zjebać publicznie człowieka, który dzieli się w dobrej wierze, z swoimi problemami. Nie zrobił ci nic złego . Dlaczego poczułeś się w potrzebie, żeby go upokorzyć? Jestem ciekaw.olgims pisze: ↑31-12-2024, 09:25patrz no, a ja w wieku 40+ nie łykam ani jednej tabletki, nie mam nadciśnienia, cukrzycy, opuchniętych nóg jak stara baba, nie zachlewam się z byle powodu, nie mam bebzona jak ferdek kiepski i nie płacze na forum internetowym, że popełnię samobójstwo. teraz możesz juz odmaszerować naczelna pizdo masterfula.
Pokój AA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
Re: Pokój AA
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
No jednak emocjonujesz się najwyraźniej skoro klepiesz kolejny post w tym topicu. Naprawdę nie musisz. Skoro się tym nie interesujesz jak sam deklarujesz, to sklej pizdę i nie przeszkadzaj pisać zainteresowanym. Nie interesuje cię to nie pisz. Proste.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No to prawda, mialem super ziomeczka z Lodzi, naprawial mi decki i wzmaki, byl chodzaca encyklopedia sprzetu ale lubil prezyloic i ogolnie imprezowac, pare razy mu nawet bimbrele wyslalem. No i takl przyloil pewnego dnia, ze mu nogi spuchly, ze lazic nie mogl. A potem jego telefon przestal dzwonic i odbierac....dzik pisze: ↑30-12-2024, 20:39Nie lekceważ tych opuchniętych nóg. Mogą zwiastować problemy kardiologiczne między innymi.mocny2_3 pisze: ↑30-12-2024, 14:48Brzuch dziś nie boli, jest lepiej, jedyne co mnie wkurwia to opuchnięte nogi, ściagam skarpetki to widzę obrzek, bulwy jak chuj.Chciałem podziekować wszystkim za dobre rady nawet temu pojebowi Olgims który jak nie weźmie leków to jest jak pies szczekający ale ten taki mini co napierdala za płotem a jak podejdziesz to podkula ogon i spierdala.
Dziękuje panowie
woodpecker from space
-
- weteran forumowych bitew
Smiesznego tupania nóżka ciąg dalszy.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nic dziw ego, że się tak żarli olgims z ozobem, bo mowia dokładnie to samo, identyczny typ człowieka. Nie chcieli go na innym forum to go ktoś przytargał tutaj, gdzie też go nikt nie chce.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- weteran forumowych bitew
Łza ma płynie korytem rozpaczy i smutku nad losem skrzywdzonych tutaj ofiar etanolu. Chlip chlip.
Seein' me is def not repeated or done twice
- Ascetic
Zastawiam się, co ci co takie krokodyle łzy wycierają i sobie nawzajem chusteczki podają, mają za uszami, że za człowiekiem z internetu, k†óry może być każdym (nie chcę nic insynuować, ale człowieka nie znam, więc zakładam, że równie dobrze jak to, że jest osobą z realnym problemem, może być też np. dublem kogoś/ osobą która kreuje jakąś swoją rzeczywistość, w bliżej nie określonym, jemu znanym celu) tak się wstawiają.
Swoją drogą wiele niesmacznych akcji im wcześniej nie przeszkadzało, jakoś oburzeni nie byli. Zaraz zapuszczą sobie holenderski grindcore, nie z Kalkuty, z nazwą adekwatną do postawy. Zespół to: MT.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pytanie do @mocnego. Uważasz, że jakie podejście dla osoby z uzależnieniem powinno być adekwatne? Użalanie się, czy mocne, właśnie podejście do tematu. Albo inaczej, jakbyś miał dzieciaka, uzależnionego, co np. wynosi biżu z domu pod przelew, czy pod walenie po kablach. Co byś zrobił? Na miętko byś podchodził, czy może kazał np. wyprowadzić się, albo udać się do zamkniętego ośrodka? Tak się głośno zastanawiam.
lys på slutten av lys
- Hatefire
No tak. Kto mógł się spodziewać, że akurat do tego festiwalu żenującego humoru dołączysz ty, w ramach źle rozumianej solidarności. Dobrze rozumiana solidarność polegałaby na wskazaniu koledze, żeby jednak skończył drążyć.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- postuje jak opętany!
Od kiedy twarde podejscie jest tozsame z wyzywaniem i mieszaniem z gownem? Jak najbardziej czasem trzeba postawic sprawe twardo, ale wyzywanie od pizd i leczenie swoich wlasnych ubytkow psychicznych podlane spora iloscia tourette'a, to moze nie tedy droga.Ascetic pisze: ↑31-12-2024, 12:55Pytanie do @mocnego. Uważasz, że jakie podejście dla osoby z uzależnieniem powinno być adekwatne? Użalanie się, czy mocne, właśnie podejście do tematu. Albo inaczej, jakbyś miał dzieciaka, uzależnionego, co np. wynosi biżu z domu pod przelew, czy pod walenie po kablach. Co byś zrobił? Na miętko byś podchodził, czy może kazał np. wyprowadzić się, albo udać się do zamkniętego ośrodka? Tak się głośno zastanawiam.
- Ascetic
Bardzo niespokojny jesteś. Przeczytaj dokładnie co napisałem. Właśnie, na spokojnie. Później będzie pole do polemiki. Póki co zalały ciebie bardzo złe emocje. Niczym się nie różnisz od ozoba, czy osób, które można by było z nim zestawić, przy dużym braku przychylności. O braku tolerancji nie wspomnę. Jeden użytkownik wypowiedział się kontra, ty dla odmiany spieniłeś się jak kola dobrze wstrząśnięta. Przy mojej dobrym nastawieniu, interpretuję to jako złe emocje, które ciebie dosięgnęły. Przyczyn nie znam.
Jeżeli chodzi o pytanie do mocnego i też zastanawianiu się, nad tym pochylaniem się nad obcą osobą, przy nierzadko, wcześniejszej postawie ambiwalentnej, miało to charakter właśnie pytania oraz luźnej dygresji. Czy się tobie to podoba, czy nie, ludzie tutaj pytają i dywagują. Więcej wyrozumiałości.
Ostatnio zmieniony 31-12-2024, 13:18 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
- Ascetic
A jest? Dla Ciebie? Jeżeli tak, to od kiedy?backslifer pisze: ↑31-12-2024, 13:09Od kiedy twarde podejscie jest tozsame z wyzywaniem i mieszaniem z gownem? Jak najbardziej czasem trzeba postawic sprawe twardo, ale wyzywanie od pizd i leczenie swoich wlasnych ubytkow psychicznych podlane spora iloscia tourette'a, to moze nie tedy droga.Ascetic pisze: ↑31-12-2024, 12:55Pytanie do @mocnego. Uważasz, że jakie podejście dla osoby z uzależnieniem powinno być adekwatne? Użalanie się, czy mocne, właśnie podejście do tematu. Albo inaczej, jakbyś miał dzieciaka, uzależnionego, co np. wynosi biżu z domu pod przelew, czy pod walenie po kablach. Co byś zrobił? Na miętko byś podchodził, czy może kazał np. wyprowadzić się, albo udać się do zamkniętego ośrodka? Tak się głośno zastanawiam.
Przyznam, że bardziej mnie interesuje zdanie mocnego, ale jak już uznałeś, że pytanie jest kierowane też do Ciebie, to słucham.
Tak na marginesie. Zawsze warto zacząć od siebie. Jak już coś od kogoś "wymagasz" (choć nie wiem skąd sobie rościsz takie prawo do tego) to może wyeliminuj pewne sformułowania, które pojawiły się powyżej w Twojej wypowiedzi. Zakładam, że nie musze ich cytować.
Ostatnio zmieniony 31-12-2024, 13:22 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
- Hatefire
Jestem właśnie wyjątkowo spokojny. Niemniej nie były, to luźne dygresje, tylko jazda po konkretnej osobie. Co więcej Nieszanowny Kolega Olgims jechał takim pasywno, agresywnym stylem, że w zasadzie nie interesuje mnie ten temat, no ale ten alkus, to śmieć. Nieśmiało mu zasugerowałem, że skoro twierdzisz, że temat cię nie interesuje, to nie pisz i tyle. Najwyraźniej potrzeba dowartościowania się na czyimś tle przeważyła i nie odpuścił.Ascetic pisze: ↑31-12-2024, 13:14Bardzo niespokojny jesteś. Przeczytaj dokładnie co napisałem. Właśnie, na spokojnie. Później będzie pole do polemiki. Póki co zalały ciebie bardzo złe emocje. Niczym się nie różnisz od ozoba, czy osób, które można by było z nim zestawić, przy dużym braku przychylności. O braku tolerancji nie wspomnę. Jeden użytkownik wypowiedział się kontra, ty dla odmiany spieniłeś się jak kola dobrze wstrząśnięta. Przy mojej dobrym nastawieniu, interpretuję to jako złe emocje, które ciebie dosięgnęły. Przyczyn nie znam.
Jeżeli chodzi o pytanie do mocnego i też zastanawianiu się, nad tym pochylaniem się nad obcą osobą, przy nierzadko, wcześniejszej postawie ambiwalentnej, miało to charakter właśnie pytania i też luźnej dygresji. Czy się tobie to podoba, czy nie, ludzie tutaj pytają i dywagują. Więcej wyrozumiałości.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- postuje jak opętany!
Padlo to w kontekscie wymiany zdan na linii olgims - reszta swiata, wiec odebralem to jako swego rodzaju kontre do ludzi go krytukujacych (gdzies tam przez kontekst reszty posta). A ludzie go krytukuja nie za "twarde podejscie" przeciez.Ascetic pisze: ↑31-12-2024, 13:17A jest? Dla Ciebie? Jeżeli tak, to od kiedy?backslifer pisze: ↑31-12-2024, 13:09Od kiedy twarde podejscie jest tozsame z wyzywaniem i mieszaniem z gownem? Jak najbardziej czasem trzeba postawic sprawe twardo, ale wyzywanie od pizd i leczenie swoich wlasnych ubytkow psychicznych podlane spora iloscia tourette'a, to moze nie tedy droga.Ascetic pisze: ↑31-12-2024, 12:55Pytanie do @mocnego. Uważasz, że jakie podejście dla osoby z uzależnieniem powinno być adekwatne? Użalanie się, czy mocne, właśnie podejście do tematu. Albo inaczej, jakbyś miał dzieciaka, uzależnionego, co np. wynosi biżu z domu pod przelew, czy pod walenie po kablach. Co byś zrobił? Na miętko byś podchodził, czy może kazał np. wyprowadzić się, albo udać się do zamkniętego ośrodka? Tak się głośno zastanawiam.
Przyznam, że bardziej mnie interesuje zdanie mocnego, ale jak już uznałeś, że pytanie jest kierowane też do Ciebie, to słucham.
Co do tematu, to tak jak napisalem wyzej - twarde podejscie jak najbardziej ok, przede wszystkim nie walidowac i nie ulatwiac trwania w nalogu/nie przymykac oka. Jesli trzeba, to kopnac w dupe, bo alkoholik z reguly, dopoki swojego osobistego dna nie siegnie (ktore moze byc bardzo rozne, dla jednego to jest silny moralniak po jednej imprezie, dla innego wyladowanie na ulicy), to leczyc sie nie pojdzie.
Luz, to tylko luzne pierdolenie na forum, przeciez nikt nie bedzie tego przez tydzien przezywal.

Ostatnio zmieniony 31-12-2024, 13:27 przez backslifer, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- rasowy masterfulowicz
Nie kłóćcie się.Załatwiłem skierowanie na usg i zarejestrowałem się na czwartek.
Dzisiaj od samego rana mam wodę pod oczami, myślałem że to od spania ale to sie utrzymuje.Ostatni raz coś takiego miałem od jebanego zęba a dziś samo z siebie wywaliło i mam worki pod oczami.Nie jakieś gigantyczne ale są.
Tu nie chodzi o alkoholizm głównie bo przecież prawie 2lat potrafiłem nie ruszać, nawet jednego głupiego piwa.Tu chodzi o umiejętność radzenia sobie z kryzysowymi sytuacjami.Ja sobie nie radze.To co odjebałem z tą dziewczyna to jest kurwa totalną nędza, totalna.I ja nie chce się żalić i pierdolić, wezmę sie w garść.Niepotrzebne zgrzyty miedzy innymi wywołałem.
Kiedyś ktoś mi powiedział, psycholog o której kiedyś pisałem, że jeśli jeszzcze raz odjebie coś takiego na osobie słabej psychicznie to złamie jej serce i może skończyć sie tragicznie.I jest trragicznie, przeze mnie dziewczyna wylądowała na SOR, zemdlała pod prysznicem, ona cierpi na ogromny bół brzucha w wyniku stresu, stresu którego ja jej dołożyłem.Wcześniej przeszła bardzo dużo ze swoimi byłymi, raz została pobita i miała złamany nos.Ja miałem być tym kimś kto coś zmieni a zawiodłem ją po całości.Wszyscy wokół niej kazali jej zapomnieć o mnie bo widzą co się z nią dzieje.Dodam tylko że dziewczyna jest dla mnie kosmosem, tak prawej, ciepłej i ułożonej kobiety nie spotkałem nigdy i nigdy już nie spotkam.Pracuje w dużej obajtkowej firmie, jest gigantycznie inteligentna i właściwie to po pierwszej rozmowe stwierdziliśmy że znamy sie chyba od urodzenia.
Ból kiedy masz takie wyrzuty że kogoś tak skrzywdziłeś jest ogromny, ja to zapijam.Nie jestem w stanie nie myśleć żeby nie myśleć, nie myśle wtedy kiedy zapije.
Dzisiaj od samego rana mam wodę pod oczami, myślałem że to od spania ale to sie utrzymuje.Ostatni raz coś takiego miałem od jebanego zęba a dziś samo z siebie wywaliło i mam worki pod oczami.Nie jakieś gigantyczne ale są.
Tu nie chodzi o alkoholizm głównie bo przecież prawie 2lat potrafiłem nie ruszać, nawet jednego głupiego piwa.Tu chodzi o umiejętność radzenia sobie z kryzysowymi sytuacjami.Ja sobie nie radze.To co odjebałem z tą dziewczyna to jest kurwa totalną nędza, totalna.I ja nie chce się żalić i pierdolić, wezmę sie w garść.Niepotrzebne zgrzyty miedzy innymi wywołałem.
Kiedyś ktoś mi powiedział, psycholog o której kiedyś pisałem, że jeśli jeszzcze raz odjebie coś takiego na osobie słabej psychicznie to złamie jej serce i może skończyć sie tragicznie.I jest trragicznie, przeze mnie dziewczyna wylądowała na SOR, zemdlała pod prysznicem, ona cierpi na ogromny bół brzucha w wyniku stresu, stresu którego ja jej dołożyłem.Wcześniej przeszła bardzo dużo ze swoimi byłymi, raz została pobita i miała złamany nos.Ja miałem być tym kimś kto coś zmieni a zawiodłem ją po całości.Wszyscy wokół niej kazali jej zapomnieć o mnie bo widzą co się z nią dzieje.Dodam tylko że dziewczyna jest dla mnie kosmosem, tak prawej, ciepłej i ułożonej kobiety nie spotkałem nigdy i nigdy już nie spotkam.Pracuje w dużej obajtkowej firmie, jest gigantycznie inteligentna i właściwie to po pierwszej rozmowe stwierdziliśmy że znamy sie chyba od urodzenia.
Ból kiedy masz takie wyrzuty że kogoś tak skrzywdziłeś jest ogromny, ja to zapijam.Nie jestem w stanie nie myśleć żeby nie myśleć, nie myśle wtedy kiedy zapije.
- Ascetic
Niestety moje wrażenie jest niezmienne. O dygresji wspomniałem w kontekście swojej wypowiedzi. Z tych nerwów ponakładałeś, poskładałeś wypowiedzi, dwóch różnych osób.Hatefire pisze: ↑31-12-2024, 13:22Jestem właśnie wyjątkowo spokojny. Niemniej nie były, to luźne dygresje, tylko jazda po konkretnej osobie. Co więcej Nieszanowny Kolega Olgims jechał takim pasywno, agresywnym stylem, że w zasadzie nie interesuje mnie ten temat, no ale ten alkus, to śmieć. Nieśmiało mu zasugerowałem, że skoro twierdzisz, że temat cię nie interesuje, to nie pisz i tyle. Najwyraźniej potrzeba dowartościowania się na czyimś tle przeważyła i nie odpuścił.Ascetic pisze: ↑31-12-2024, 13:14Bardzo niespokojny jesteś. Przeczytaj dokładnie co napisałem. Właśnie, na spokojnie. Później będzie pole do polemiki. Póki co zalały ciebie bardzo złe emocje. Niczym się nie różnisz od ozoba, czy osób, które można by było z nim zestawić, przy dużym braku przychylności. O braku tolerancji nie wspomnę. Jeden użytkownik wypowiedział się kontra, ty dla odmiany spieniłeś się jak kola dobrze wstrząśnięta. Przy mojej dobrym nastawieniu, interpretuję to jako złe emocje, które ciebie dosięgnęły. Przyczyn nie znam.
Jeżeli chodzi o pytanie do mocnego i też zastanawianiu się, nad tym pochylaniem się nad obcą osobą, przy nierzadko, wcześniejszej postawie ambiwalentnej, miało to charakter właśnie pytania i też luźnej dygresji. Czy się tobie to podoba, czy nie, ludzie tutaj pytają i dywagują. Więcej wyrozumiałości.
No i znów ten brak tolerancji. A dlaczego miał "odpuścić"? Bo tak by było z Twojej perspektywy, jak "być powinno"? Bądźmy poważni.
lys på slutten av lys
-
- postuje jak opętany!
Tak jak on wyrazil swoja opinie, tak kazdy inny moze wyrazic swoja. Taka relatywizacja troche przypomina sytuacje, gdzie ktos krzyczy "zydzi/czarni/geje do gazu", a jak zostanie skrytykowany, to triumfalnie wyciaga asa z rekawa pt. "nie tolerujecie mojej nietolerancji!".
-
- rasowy masterfulowicz
Apropo jeszcze tego pieska Oligims, chłopie cukrzyca dotyka różnych ludzi, czy młodszy czy starszy itd itd. Ty nie wiesz o czym Ty pierdolisz.
- Hatefire
Posiadanie określonej opinii na dany temat nie oznacza braku tolerancji. Jak najbardziej Nieszanowny Kolega Olgims może sobie uważać co chce i to owszem toleruję. Natomiast na tej samej zasadzie mam prawo wyrazić swoją opinię, na temat stwierdzeń Nieszanownego Kolegi Olgimsa.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Ascetic
Ja właśnie tego nie wiem. Jak postępować. Obserwuje u sąsiadów, sytuację, o którą zapytałem czynnego alkoholika ---mocnego. 30kilkulatek. Były lotnik, wojskowy, wywalony ze służby za brak subordynacji, w tym alkohol. Matka emerytowana prokurator. Stary ze służb, nie wiem jakich. Teoretycznie, wykształceni, z zasobami, środkami, kontaktami. I sobie nie mogą poradzić. Bije, ćpa+chleje. Ostatnio agresję przenosi na otoczenie. Co miesiąc, dwa, ma miejsce grubsza akcja. Przywożą go suką z miasta, włazi do domu na spanko. A 3 dni później zbija ze mną piątki i pyta kiedy idziemy na drążki, choć typa ostatnie lata unikam, bo mnie kwurwia niemożliwie. Z żona się zastanawiamy jakbyśmy postąpili w analogicznej sytuacji. Ja wiem jak postępowałem z ojcem, który nie ogarniał trzeźwej rzeczywistości, ale jako 50 latek dalej nie mam pewności, czy słusznie postępowałem. Stąd rozkminy.backslifer pisze: ↑31-12-2024, 13:23Padlo to w kontekscie wymiany zdan na linii olgims - reszta swiata, wiec odebralem to jako swego rodzaju kontre do ludzi go krytukujacych (gdzies tam przez kontekst reszty posta). A ludzie go krytukuja nie za "twarde podejscie" przeciez.Ascetic pisze: ↑31-12-2024, 13:17A jest? Dla Ciebie? Jeżeli tak, to od kiedy?backslifer pisze: ↑31-12-2024, 13:09
Od kiedy twarde podejscie jest tozsame z wyzywaniem i mieszaniem z gownem? Jak najbardziej czasem trzeba postawic sprawe twardo, ale wyzywanie od pizd i leczenie swoich wlasnych ubytkow psychicznych podlane spora iloscia tourette'a, to moze nie tedy droga.
Co do tematu, to tak jak napisalem wyzej - twarde podejscie jak najbardziej ok, przede wszystkim nie walidowac i nie ulatwiac trwania w nalogu/nie przymykac oka. Jesli trzeba, to kopnac w dupe, bo alkoholik z reguly, dopoki swojego osobistego dna nie siegnie (ktore moze byc bardzo rozne, dla jednego to jest silny moralniak po jednej imprezie, dla innego wyladowanie na ulicy), to leczyc sie nie pojdzie.
Luz, to tylko luzne pierdolenie na forum, przeciez nikt nie bedzie tego przez tydzien przezywal.![]()
Ostatnio zmieniony 31-12-2024, 13:38 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
- Ascetic
Zasada jest dobra. Jej stosowanie powinno znieść niekorzystne wrażenie.Hatefire pisze: ↑31-12-2024, 13:31Posiadanie określonej opinii na dany temat nie oznacza braku tolerancji. Jak najbardziej Nieszanowny Kolega Olgims może sobie uważać co chce i to owszem toleruję. Natomiast na tej samej zasadzie mam prawo wyrazić swoją opinię, na temat stwierdzeń Nieszanownego Kolegi Olgimsa.
lys på slutten av lys