Czy z metalu się wyrasta?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Czy z metalu się wyrasta?
Mozesz wyrosnac z metalu, ale metal nie wyrosnie z ciebie
woodpecker from space
- Stary Metal
- w mackach Zła
Mam trochę ponad 2 metry wzrostu i jeszcze nie wyrosłem.
Zobaczymy, co będzie dalej.
Zobaczymy, co będzie dalej.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
-
- rasowy masterfulowicz
Kiedyś myślałem, że to niemożliwe. Teraz już wiem, że wszystko jest możliwe.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Heh, coś jest na rzeczy. ;)Triceratops pisze:Mozesz wyrosnac z metalu, ale metal nie wyrosnie z ciebie
Swoją drogą - wszyscy ci, których znam/znałem, a którzy to "wyrośli z metalu", dziś słuchają Radia Zet itp.. Takie to wyrastanie...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
- weteran forumowych bitew
Zbyt siwy ju jestem żeby z czegokolwiek wyrastać :-)
Wszelkie zainteresowania mogą się tylko rozwijać i stawać droższe, zachowania patologiczne stabilizować a jednostki chorobowe pogłębiać.
Kto miał wyrosnąć ten wyrósł. A z przeciwnego ujęcia znam jeden przypadek, w którym kto po 50tce zaczął słuchać intensywnie black i death metalu wczesniej siedząc w rocku z lat 70tych.
Wszelkie zainteresowania mogą się tylko rozwijać i stawać droższe, zachowania patologiczne stabilizować a jednostki chorobowe pogłębiać.
Kto miał wyrosnąć ten wyrósł. A z przeciwnego ujęcia znam jeden przypadek, w którym kto po 50tce zaczął słuchać intensywnie black i death metalu wczesniej siedząc w rocku z lat 70tych.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeżeli kocha się tę muzykę to raczej nie ma możliwości wyrośnięcia z niej. Zresztą metal jest jednym z najbardziej zaawansowanych stylów muzycznych, stąd tak częste są w tym przypadku paralele do muzyki klasycznej. Dlatego jak się jest melomanem to nie ma możliwości "wyrośnięcia", bo to przecież muzyczny top topów. :-) Chyba, że ktoś postanowi być ludzką ścierą i zadać się z jeżuskiem, bozią i mafią pedofilów w czarnych sukienkach, którzy nie pozwalają mu takiej muzyki słuchać. :-)
all the monsters will break your heart
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- mistrz forumowej ceremonii
O rany, ja się na tym nie znam i nie potrafię na niczym grać, ale pamiętam dokładnie, jak kolega gitarzysta zaczął zgłębiać skale i rozczarowany powiedział, że zdecydowana większość metalu to jaskiniowcy. Ostry kontrast.nicram pisze:Jeżeli kocha się tę muzykę to raczej nie ma możliwości wyrośnięcia z niej. Zresztą metal jest jednym z najbardziej zaawansowanych stylów muzycznych
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- rasowy masterfulowicz
Znam osobe które wyrosła.Kiedyś zatwardzialy załogant, cała ściana płyt w pokoju, każdy gig w promieniu 400km zaliczony, wielkie festiwale zaliczane, totalny fanatyk, o ubiorze nawet nie wspominam.Wyjechał do szkocji, poznał nowych ludzi a że miał branie zawsze u kobiet to zaczął odwiedzac przeróżne imprezownie typu kluby dla pomieszanych ludzi.No i przeszło mu, nie wiem jakim chujem ale przeszło.W domu nadal słucha metalu ale to już jest takie słuchanie z telefonu albo z jakiegoś innego gówna, można z nim nadal pogadać ale to już nie jest to samo.Koleś mysli teraz tylko o dupach i założeniu rodziny.No i szkocja, kraj pubów i pedałów.Strasznie mi ziomek złagodniał przez to i sie rozchlał.Jest szefem kuchni a po robocie zawsze ląduje w pubie.Muzyka poszła na dalszy plan.A więc można wyrosnąć, tylko po co?
To oczywisteŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:... powiedział, że zdecydowana większość metalu to jaskiniowcy...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3S6vSwJ-yDs[/youtube]
Ku przestrodze.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lD8J9wbQJp4[/youtube]
Facet mówi , że wytwórnie fonograficzne wysyłają płyty za darmo i można tworzyć kolekcje. Ciekawe, że mi nie chcą.
Facet mówi , że wytwórnie fonograficzne wysyłają płyty za darmo i można tworzyć kolekcje. Ciekawe, że mi nie chcą.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
^ Ten to do Metal Hammera pisał o muzyce grindmetalowej, więc co się dziwić, że dziwne rzeczy mówi. ;)
Swoją chorobę psychiczną wmawia innym. Specjalista. Namnożyło się takich. Nawet na tym forum funkcjonują rezolutnie. Pan redaktor też niezły pacjent. Uwielbiam tę stację.Plagueis pisze:^ Ten to do Metal Hammera pisał o muzyce grindmetalowej, więc co się dziwić, że dziwne rzeczy mówi. ;)
- Medard
A piszesz recenzje?535 pisze:Ku przestrodze.
Znam gostka któremu wysyłali płyty.
Teraz już mu się nie chce pisać i publikować.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- weteran forumowych bitew
e kolego to prokreacja to mijamocny2_3 pisze:Znam osobe które wyrosła.Kiedyś zatwardzialy załogant, cała ściana płyt w pokoju, każdy gig w promieniu 400km zaliczony, wielkie festiwale zaliczane, totalny fanatyk, o ubiorze nawet nie wspominam.Wyjechał do szkocji, poznał nowych ludzi a że miał branie zawsze u kobiet to zaczął odwiedzac przeróżne imprezownie typu kluby dla pomieszanych ludzi.No i przeszło mu, nie wiem jakim chujem ale przeszło.W domu nadal słucha metalu ale to już jest takie słuchanie z telefonu albo z jakiegoś innego gówna, można z nim nadal pogadać ale to już nie jest to samo.Koleś mysli teraz tylko o dupach i założeniu rodziny.No i szkocja, kraj pubów i pedałów.Strasznie mi ziomek złagodniał przez to i sie rozchlał.Jest szefem kuchni a po robocie zawsze ląduje w pubie.Muzyka poszła na dalszy plan.A więc można wyrosnąć, tylko po co?
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Medard, a taki był kontekst?Medard pisze:A piszesz recenzje?535 pisze:Ku przestrodze.
Znam gostka któremu wysyłali płyty.
Teraz już mu się nie chce pisać i publikować.
- Medard
Może chciałbyś też zebrać kolekcję darmowych płyt? :) tylko, że często były to promówki we kartonikach.
Wracając do nagrania, gość był długo w temacie, a potem zmienił optykę, nie ma tutaj czasami podobnego Bloodculta?
W tym wywiadzie kasjaniuk właściwie nie mówi, co on teraz słucha.....
Wracając do nagrania, gość był długo w temacie, a potem zmienił optykę, nie ma tutaj czasami podobnego Bloodculta?
W tym wywiadzie kasjaniuk właściwie nie mówi, co on teraz słucha.....
Medard proszę ciebie, nie bądź kolejnym debilem. Liczy się kontekst w którym ten kolejny "nawrócony" naganiacz to mówi. Kiedyś mu to nie przeszkadzało , teraz żyje z pisania książek i straszenia złym wpływem...i rzuca w eter prosty komunikat: wytwórnie wysyłają płyty za darmo..., dilerzy rozdają pod szkołami narkotyki, rząd rozdaje pieniądze, wódka leje się z kranów, a gwałty takie śmieszne, bo nie dotyczą konkretnych osób...Weź mnie już nie wkurwiaj.Medard pisze:Może chciałbyś też zebrać kolekcję darmowych płyt? :) tylko, że często były to promówki we kartonikach.
Nawiasem mówiąc , ta menda w celach promocyjnych, wyciera sobie mordę Docentem. Byłem przekonany, że Docenta zabiły narkotyki. Tymczasem ten spryciarz twierdzi, ze co innego...
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
To już szczyt zjebania i żałosnej manipulacji, wielce niesmaczne.535 pisze:Nawiasem mówiąc , ta menda w celach promocyjnych, wyciera sobie mordę Docentem. Byłem przekonany, że Docenta zabiły narkotyki. Tymczasem ten spryciarz twierdzi, ze co innego...
- Medard
Chyba zrobiłeś się nadwrażliwy przez te kłótnie z Pacjentem.
Gość zmienił poglądy i tyle, trochę smuty wrzucają te dwa redaktóry i nie mówią zbyt wielu konkretów, oprócz nagonki.
Ale nie znam działalności radiowej tego kasjaniuka z okresu, gdy promował metal. Chociaż już gdzieś czytałem o jego nawróceniu.
VIP im i tyle.
Gość zmienił poglądy i tyle, trochę smuty wrzucają te dwa redaktóry i nie mówią zbyt wielu konkretów, oprócz nagonki.
Ale nie znam działalności radiowej tego kasjaniuka z okresu, gdy promował metal. Chociaż już gdzieś czytałem o jego nawróceniu.
VIP im i tyle.