MMA

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: MMA

27-10-2017, 11:59

Paradoksalnie, dla mnie te sporty walki to taka sama historia jak metrosekualizm. Tylko, że tam mieliśmy definiowanie męskości za pomocą niedoboru; tutaj zaś mamy za pomocą nadmiaru. W obu tych wypadkach jednak tak naprawdę owej mitycznej męskości jest jak na lekarstwo i mamy do czynienia z kuriozami; szkodliwą i groteskową w swej istocie przesadą. To wszystko jest tak przerysowane, że wzbudza jedynie mój uśmiech. Wystarczy spojrzeć na tzw. "ważenie" czy jak tam się nazywa ten rytuał przed napierdalaniem, kiedy dwóch gotowych się pozabijać jegomościów staje naprzeciw siebie i morduje wzrokiem (w tym czasie w nieco mniej atawistycznym procesie puchną im konta bankowe;). Przecież to jest tak sztuczne, że jądra wręcz cofają się do jamy brzusznej:)
Myślę, że zostawimy to tak jak jest i - nie mierząc się morderczo wzrokiem - odejdziemy każdy w swoją stronę:) Ja zresztą muszę już powoli robić trwałą i się perfumować, bo widzę się za parę godzin z Maggy na Ambient Festival.
Atawistycznie i męsko pozdrawiam:)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

27-10-2017, 12:05

Plastek pisze:Paradoksalnie, dla mnie te sporty walki to taka sama historia jak metrosekualizm. Tylko, że tam mieliśmy definiowanie męskości za pomocą niedoboru; tutaj zaś mamy za pomocą nadmiaru. W obu tych wypadkach jednak tak naprawdę owej mitycznej męskości jest jak na lekarstwo i mamy do czynienia z kuriozami; szkodliwą i groteskową w swej istocie przesadą. To wszystko jest tak przerysowane, że wzbudza jedynie mój uśmiech. Wystarczy spojrzeć na tzw. "ważenie" czy jak tam się nazywa ten rytuał przed napierdalaniem, kiedy dwóch gotowych się pozabijać jegomościów staje naprzeciw siebie i morduje wzrokiem (w tym czasie w nieco mniej atawistycznym procesie puchną im konta bankowe;). Przecież to jest tak sztuczne, że jądra wręcz cofają się do jamy brzusznej:)
Myślę, że zostawimy to tak jak jest i - nie mierząc się morderczo wzrokiem - odejdziemy każdy w swoją stronę:) Ja zresztą muszę już powoli robić trwałą i się perfumować, bo widzę się za parę godzin z Maggy na Ambient Festival.
Atawistycznie i męsko pozdrawiam:)
ciekawe spostrzeżenie.

tak po prawdzie ja zupełnie gdzie indziej lokuję "męskość". czuję się męsko bo: jestem spełniony jako mąż, rodzic, truteń targający kasę do domu = głowa rodziny. i gardzę takimi pizdami, co się napompują na siłce a w życiu hujnia i przegryw.

ja też muszę iść, bo mnie masażysta tak skutecznie rozmontował, że nie mogę zupełnie skupić się na robocie. a na jej brak nie narzekam i w tym tempie noc mnie zastanie ;-)
Z głębokim zapałem będziemy starać się kultywować ducha samo wyrzeczenia się.
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

28-10-2017, 17:07

Ja jebie co za pierdolenie:D

Najlepszy w całej dyskusji wątek o komercjalizacji. Przecież w MMA to są śmieszne gaże. Większego spierdolenia w historii sportów wszelakich nie było przecież jak tutaJ

http://sport.tvp.pl/5448922/nba-nie-gra-i-traci-miliony

Acha wątek o napinaczach i rzeźbieniu kalty przemilczę bo to poziom nikczemny jak dla mnie :D

[youtube][/youtube]

On to rzeźbi klatę najbardziej :D
Awatar użytkownika
TheDude

28-10-2017, 17:15

^ Rżeźbi jedzonkiem :) Tak czy siak, Roy to kawał konia. Wali KO jak Fedor. Strzał za ucho albo na szczękę i nara Mariola.
tomaszm

28-10-2017, 17:19

Kocham gościa:) A najbardziej muskularny czarnuch najlepiej się o tym przekonał:D

[youtube][/youtube]

pure evil:D

Obrazek

Oczywiście mma to głupie napierdalaniem sie dla idiotów. Chuj z codzienna mordęga na macie, szkoleniem i wznoszeniem sie na wyżyny sowich umiejętności, chuj z tymi olimpijczykami Jodo, karate, zapasy , Jus-Jitsu, napinamy klatę i lecimy

[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 28-10-2017, 17:26 przez tomaszm, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

28-10-2017, 17:23

tomaszm pisze:Ja jebie co za pierdolenie:D

Najlepszy w całej dyskusji wątek o komercjalizacji. Przecież w MMA to są śmieszne gaże. Większego spierdolenia w historii sportów wszelakich nie było przecież jak tutaJ

http://sport.tvp.pl/5448922/nba-nie-gra-i-traci-miliony

coś sobie tam wyrwałeś z kontekstu i się ściskasz. sie wkurwilem
Ostatnio zmieniony 28-10-2017, 17:28 przez EatMyFuck, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-10-2017, 17:26

Ale Tommy, kto tu o komercjalizacji gadał, bo coś mi najwyraźniej umknęło?????? Znowu pite jest???
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
tomaszm

28-10-2017, 17:28

A o puchnięciu kont bankowych to ja pisałem? Przecież w MMA to są śmieszne gaże na tle np NBA. Jest paru zawodników jak MCgregor czy Brock Lesnar co trzepią grube bańki ale to wyjątek od reguły.

Tak samo wątek ważenia wydaje sie komiczny gdzie dochodzi często do ustawek ale to nie jest pomysł samych zawodników tylko włodarzy tych sportów którzy nabijają swoje chytre kabzie . Zresztą kurwa każdy wie jak było i jak sobie pewni braciszkowie interes na tym sporcie zrobili.

http://www.mmarocks.pl/ufc/koniec-ery-b ... -sprzedane
Awatar użytkownika
TheDude

28-10-2017, 17:33

^ Ja wiele lat trenowałem amatorsko i w tym samym klubie ćwiczyło kilku dzików, którzy potem nieco wypłynęli na poważniejsze rejony. Jeden chlopak miał swego czasu walke w KSW (Marek Kowalczyk), ale generalnie to ciężki kawałek chleba. Jak nie ma dobrego backupu finansowego to nie ma co się w to bawić. Głupia kontuzja kolana/łokcia/barku i bez kasy (+oczywiście dobrego zestawu sterydów) równa się z końcem wojaży.
tomaszm

28-10-2017, 17:39

Dokładnie tak Dude, I to jest głos rozsądku. Niestety ludzie patrzą przez pryzmat gwiazdeczek KSW i freak show i stąd błędy ogląd na sprawę. Stale jeżdżę z chłopakami z naszego klubu i jak widzę ile wkładają serca i ducha w ten sport to wręcz duma mnie rozpiera.
Awatar użytkownika
TheDude

28-10-2017, 17:41

^ A jak obstawiasz kolejne KSW ? Popencjusz rozjebie Stracha ?
tomaszm

28-10-2017, 17:45

Oświeciński trenował i trenuje. Pewnie Popek wejdzie w niego jak zwirz ale kondycyjnie się zesra:)
Awatar użytkownika
TheDude

28-10-2017, 17:47

^ Ja od zawsze kibicowałem Pawłowi, więc mam nadzieję, że rozkurwi aktora i na koniec krzyknie 'RAM PAM PAM' ;)
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

28-10-2017, 17:50

w porównaniu do innych sportów walki typu karate, taekwondo, z wyłączeniem boksu to akurat w MMA są możliwości zarobienia nieporównywalnie większych pieniędzy.

jak ktoś widział galę karetę choć w 1/10 tak dostojną jak te z MMA to jestem ciekaw. gdzie i kiedy.

sponsorami najbliższej imprezy 11.11.2017 w Kielcach* są rodzice i tak zostanie do końca ewentualnej kariery

* swoją drogą jak ktoś jest z Kielc i chce kibicować zajebistej młodzieży w ich sukcesach, serdecznie zapraszam
Kielce, Hala Legionów
Ostatnio zmieniony 28-10-2017, 17:55 przez EatMyFuck, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
TheDude

28-10-2017, 17:55

^ A wiesz jakie firmy są wśród sponsorów gal na poziomie UFC, Bellator ?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-10-2017, 17:55

tomaszm pisze:A o puchnięciu kont bankowych to ja pisałem? Przecież w MMA to są śmieszne gaże na tle np NBA. Jest paru zawodników jak MCgregor czy Brock Lesnar co trzepią grube bańki ale to wyjątek od reguły.
Jezusmaria, Tomku drogi, przecie to był taki humorystyczny wtręt; taki, rozumisz, dysonans - z jednej strony natura, atawizm a z drugiej zdobycze cywilizacji w postaci mamony. Nie miało to nic wspólnego z komercją. Poczciwy i sympatyczny z ciebie człek, ale chyba nie pogadamy za dużo. Hailsa!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

28-10-2017, 17:58

TheDude pisze:^ A wiesz jakie firmy są wśród sponsorów gal na poziomie UFC, Bellator ?
a wiesz jaka jest kariera przez osobą uprawiająca 20 lat karate?
no może instruktor w policji, albo wf'sta - dietetyk
w najlepszym wypadku właściciel szkółki w Płońsku (bo sport się stał niezwykle popularny i szkoły się otwierają niemalże wszędzie)
tomaszm

28-10-2017, 18:02

Plastek pisze:
tomaszm pisze:A o puchnięciu kont bankowych to ja pisałem? Przecież w MMA to są śmieszne gaże na tle np NBA. Jest paru zawodników jak MCgregor czy Brock Lesnar co trzepią grube bańki ale to wyjątek od reguły.
Jezusmaria, Tomku drogi, przecie to był taki humorystyczny wtręt; taki, rozumisz, dysonans - z jednej strony natura, atawizm a z drugiej zdobycze cywilizacji w postaci mamony. Nie miało to nic wspólnego z komercją. Poczciwy i sympatyczny z ciebie człek, ale chyba nie pogadamy za dużo. Hailsa!
Okejka , przybijam piąteczke.
Awatar użytkownika
TheDude

28-10-2017, 18:06

EatMyFuck pisze:
TheDude pisze:^ A wiesz jakie firmy są wśród sponsorów gal na poziomie UFC, Bellator ?
a wiesz jaka jest kariera przez osobą uprawiająca 20 lat karate?
no może instruktor w policji, albo wf'sta - dietetyk
w najlepszym wypadku właściciel szkółki w Płońsku (bo sport się stał niezwykle popularny i szkoły się otwierają niemalże wszędzie)
^ Masz rację. Wszystkie sporty walki to padaka, w sensie finansowym, jeśli nie uda się wejść na level PRO, plus oczywiście masa szczęścia i zero ciężkich kontuzji.
Awatar użytkownika
EatMyFuck
postuje jak opętany!

28-10-2017, 18:14

no widzisz
po wejściu na pewny poziom w karate się tak samo leży u rehabilitanta, tyle, że się wykłada ze swoich
tutaj nie jesteś zakontraktowanym niewolnikiem (na np. 3 walki w roku) i huja kogokolwiek interesuje, czy Ciebie rehabilitant/ ortopeda złoży, czy jednak nie

a i jeszcze jedno

ja akurat tej formy sportu broniłem (MMA)
to tak gwoli przypomnienia
ODPOWIEDZ