Wygląda jak remis. Niestety.
Pokój AA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Pokój AA
-
- weteran forumowych bitew
Po tobie to bym się raczej spodziewał wezwania do modlitwy i leżenia na różańcu pod krzyzem. zawiodłem się. tak po katolicku mi szmutno. matka boska też niepocieszona, właśnie mi smsa wysłała.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- Ascetic
Wow. Imponujące. Spodziewałem się* zupełnie innej interakcji. Ach te uprzedzenia ...
Równie mocno życzę zdrowia, bo jak ono jest, na resztę też się znajdzie miejsce. Co oczywiste, niczym nieskrępowanych możliwości realizacji swoich zainteresowań. Jak również tego, żeby przez życie podążały z Tobą przyjazne Tobie osoby, kochające Ciebie, wspierające tam gdzie tego będziesz potrzebować. Serdecznie pozdrawiam.
*Jestem mocno zaskoczony jednym słowem.
lys på slutten av lys
-
- rasowy masterfulowicz
Po kiego "ch" zamieszczać takie teksty, zwłaszcza w kontekście opisywanych wcześniej Twoich własnych odlotów, które wzbudziły na forume tak ekstremalne reakcje? Jaki to ma sens? Potrzebujesz wirtualnego plaskacza? No chyba nie, bo psioczysz na Śmiglo jak Ci jedzie po rajtach. O litość i atencje też nie chodzi- przynajmniej tak piszesz, choć domorosły, jutubowy psycholog-cynik we mnie unosi w tym momencie z powątpiewaniem brwi.
To jakiś reportaż/trailer z drogi do zatracenia? Forma eksperymentu na własnym organiźmie?
Nigdy nie rozumiałem po co takie rzeczy się pisze przy okazji nałogów, które w jakimśtam momencie wsiadły na życie za mocno. Po co ten ekshibicjonizm?
Jebać nie będę, ale rozumiem punkt widzenia Olgimsa. Widzę też zasadność empatycznych argumentów drugiej strony (ukłony backslifer). Taki moralny szpagat, z którego wstania nie ułatwiają takie posty jak powyższy. Zasadniczo mam podobnie jak kolega Ascetic- nie wiem jakie podejście zastosowac w przypadku znanych mi ludzi mających problem z nałogiem.
- Ascetic
Właśnie.
Ostatnio zmieniony 31-12-2024, 17:57 przez Ascetic, łącznie zmieniany 4 razy.
lys på slutten av lys
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Też zaliczyłem kilka imprez sylwestrowych na trzeźwo, ale i tak skończyło sie "umieraniem pod kocem" Raz strzaskałem se rzyć wsiadając juz po imprezie do auta, przy okazji zaliczając efektowną wyjebke bo było kurewesko ślisko. Drugi raz strułem się żarciem

-
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
Wylądowałem na sor i na kilka dni w szpitalu, jestem już pod kroplami, kwasica ketonowa.Wszystkim serdecznie dziękuje za dobre słowa i odezwę sie za jakiś czas jak mnie stąd wypierdolą
- Lukass
- zahartowany metalizator
Trzymaj się tam Panie Kolego i zmądrzej. Żadnych głupich pomysłów, żadnych dram i psucia życia sobie i innym. Do boju kurwa!
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
- postuje jak opętany!
Jeszcze jako postscriptum tu odpowiem (jako nieczynny juz alkoholikAscetic pisze: ↑31-12-2024, 13:35Ja właśnie tego nie wiem. Jak postępować. Obserwuje u sąsiadów, sytuację, o którą zapytałem czynnego alkoholika ---mocnego. 30kilkulatek. Były lotnik, wojskowy, wywalony ze służby za brak subordynacji, w tym alkohol. Matka emerytowana prokurator. Stary ze służb, nie wiem jakich. Teoretycznie, wykształceni, z zasobami, środkami, kontaktami. I sobie nie mogą poradzić. Bije, ćpa+chleje. Ostatnio agresję przenosi na otoczenie. Co miesiąc, dwa, ma miejsce grubsza akcja. Przywożą go suką z miasta, włazi do domu na spanko. A 3 dni później zbija ze mną piątki i pyta kiedy idziemy na drążki, choć typa ostatnie lata unikam, bo mnie kwurwia niemożliwie. Z żona się zastanawiamy jakbyśmy postąpili w analogicznej sytuacji. Ja wiem jak postępowałem z ojcem, który nie ogarniał trzeźwej rzeczywistości, ale jako 50 latek dalej nie mam pewności, czy słusznie postępowałem. Stąd rozkminy.backslifer pisze: ↑31-12-2024, 13:23Padlo to w kontekscie wymiany zdan na linii olgims - reszta swiata, wiec odebralem to jako swego rodzaju kontre do ludzi go krytukujacych (gdzies tam przez kontekst reszty posta). A ludzie go krytukuja nie za "twarde podejscie" przeciez.
Co do tematu, to tak jak napisalem wyzej - twarde podejscie jak najbardziej ok, przede wszystkim nie walidowac i nie ulatwiac trwania w nalogu/nie przymykac oka. Jesli trzeba, to kopnac w dupe, bo alkoholik z reguly, dopoki swojego osobistego dna nie siegnie (ktore moze byc bardzo rozne, dla jednego to jest silny moralniak po jednej imprezie, dla innego wyladowanie na ulicy), to leczyc sie nie pojdzie.
Luz, to tylko luzne pierdolenie na forum, przeciez nikt nie bedzie tego przez tydzien przezywal.![]()

Takie przypadki jak Twoj sasiad to troche inna bajka, czasem sie zdarza, ze ktos po prostu sie mocno pogubil i przestal odrozniac co dobre a co zle, ale nie mozna tez wykluczyc, ze czlowiek, co napierdala domownikow jest po prostu zwyklym smieciem.
Ogolnie wazna jest rzecz, o ktorej mniej sie mowi w tym kontekscie, czyli terapia dla osob wspoluzaleznionych. Tak jak uzaleznienie ma swoje mechanizmy, tak zycie z alkoholikiem trwale ryje beret na swoj sposob. I czesc osob sie oburza, ze "on jest uzalezniony, a ja musze isc na terapie" myslac, ze to kolejne poswiecenie, natomiast robi sie to jak najbardziej dla siebie, bo zmiany sa juz poczynione i na takiej terapii czlowiek uczy sie dbac o siebie i moze nawet dojsc do wniosku, ze przypadek jest beznadziejny i trzeba po prostu spierdalac.
Wlasciwie chyba w ramach konkluzji tego co napisalem, to odpowiedzia na pytanie "jak sie mam wtedy zachowac", jest "pojsc do odpowiedniego specjalisty".
-
- rasowy masterfulowicz
Jestem w domu od kilku godzin, kwasica ogarnięta, wyniki unormowane, wodobrzusze które niestety również miałem, ogarnięte.Zaczynam żyć na nowo.
- Sybir
Szybko poszło. W SOR wszystko ogarnęli?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Ascetic
Pytanie jak do lekarza. Termin realny? Wypisu przy opisywanej diagnozie? To ważne, OK?
lys på slutten av lys
- Sybir
Nie wchodząc w szczegóły i technikalia, tak, da radę to ogarnąć w takich ramach czasowych (przy założeniu, że nie rozwinęło się np. alkoholowe zapalenie wątroby ani zespół abstynencyjny).
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Ascetic
.
Można powiedzieć, że kolejny który zawdzięcza, dużo a nawet więcej polskiej SZ. Bdb+
lys på slutten av lys
- Sybir
Taktyczna kropka?

- SODOMOUSE
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Ascetic
@ Syb
Pierwotnie - owszem. Później nastąpił zrzut, antyszu. Jak również konstatacja, że nie jest jednak tak dramatycznie z polską SZ jak niektórzy chcieliby widzieć. Niby bez związku z badaniem tematu, trochę tak przy okazji. Poza tym jak udzielono pomocy w tym specyficznym okresie roku, na przypadłość chyba niemile widzianą wśród lekarzy, bo na własne życzenie ich robota, to podwójnie bez związku ale też z tym podwójnie, że nie jest tak źle na tych SORach.
Pierwotnie - owszem. Później nastąpił zrzut, antyszu. Jak również konstatacja, że nie jest jednak tak dramatycznie z polską SZ jak niektórzy chcieliby widzieć. Niby bez związku z badaniem tematu, trochę tak przy okazji. Poza tym jak udzielono pomocy w tym specyficznym okresie roku, na przypadłość chyba niemile widzianą wśród lekarzy, bo na własne życzenie ich robota, to podwójnie bez związku ale też z tym podwójnie, że nie jest tak źle na tych SORach.
Ostatnio zmieniony 04-01-2025, 23:47 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
- Sybir
Parafrazując klasyka - nie ma takiego czegoś jak służba zdrowia. Jest służba więzienna, służba celno-skarbowa...