Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

28-05-2025, 08:28

empir pisze:
27-05-2025, 22:31
Trochę to trwało.
Jakiś czas temu postanowiłem kupić nową konsolę gdy skończę wszystkie gry na PS3. Udało się jakoś w lutym lub marcu.
Wybór już jakieś 1-3 lata temu padł na xbox series X + ewentualnie game pass.
Niestety kogoś z cenami w tym roku pojebało. Postanowiłem przeczekać.
Niestety xbox ciągle 2.9k z napędem a i tak rzadko gdzie jest dostępny.
No to chuj, biorę sony bo się bardziej opłaca.
Miałem brać Slima z napędem, bo cena ok 2.1k.
No ale skusiłem się na PRO z napędem. Za 2 dni do mnie dojedzie.
I teraz zastanawiam się nad PlayStation Plus.
Chyba wezmę Extra. Z tego co widzę to w Essencial są tylko 3 randomowe gry na miesiąc a w Premium extra dostęp do starych gier. Może jak nie będzie w co grać na extra to pomyślę o premium. Ale przy mojej częstotliwości grania takiego problemu raczej nie będę miał.

PYTANIE nr1: gdzie najlepiej kupować takie konta? Co by bana nie wyłapać. Bo chyba gdzieś kiedyś widziałem jakieś tańsze opcje.
PYTANIE nr2: czy można (i ma sens) przeniesienie konta z playstation 3? Da to coś jeśli grałbym w ten sam tytuł ale na nowszej playce?
Edit już nie działa.
Wersja bez napędu (coś mi się pojebało). Nic to. Jak napęd będzie potrzebny to się dokupi.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

30-05-2025, 09:35

Chyba nie ma tu PSowców :kurde: :wtf: :pepe:

Wziąłem sobie w promocji roczny PlayStation plus czy jak tam się zwie.
Czas obadać gry w abonamencie.
Szkoda że taka chujowa szukajka na tym Sony.
electricwizard
rozkręca się

30-05-2025, 10:29

Jeśli chodzi o przenoszenie konta z ps3 to w zasadzie powinno się sprowadzać to do tego, iż masz wcześniej zdobyte trofea widoczne w profilu. Nie wiem jak z zapisami stanu gier, czy już za czasów ps3 zapisy przy aktywnej subskrypcji ps+ przenosiły się do chmury? Nie pamięta już, starość, nie radość. ;/

Aczkolwiek z tego co wiem to tytuły z ps3 dostępne w playstation store/playstation plus działają na zasadzie streamingu więc nie wiem czy to jest zsynchronizowane w jakikolwiek sposób i czy obecnie granie w taki tytuł na nowszej konsoli pozwoli na "dozbieranie" brakujących pucharków.

Inna sprawa jest z grami z PS4, tutaj często gry działają ciut płynniej (w nielicznych przypadkach, np. cyberpunk działał w 60fps na ps5 w dniu premiery gdzie nie było jeszcze wersji na najnowszą generację konsol) bądź mają darmowe/płatne ulepszenie do wersji na PS5.

Jedyne sklepy z jakich korzystałem odnośnie kluczy to Instant gaming bądź kinguin. Kupowane zarówno pod steama, ps czy xklocka, nigdy nie było problemów. Gotowe konto kupiłem kiedyś na ps3 (pod MK9), działa do dziś, nic się z nim nie dzieje.
Хороший русский - мертвый русский.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

30-05-2025, 10:41

Przenoszenie konta było banalne. Wystarczyło użyć maila i hasła z PS3. Trofea jakieś tam widzę, ale one nigdy nie miały dla mnie znaczenia (na chuj to komu).

Dobra. Teraz czas na szukanie dobrych horrorów i dobrych gier na 2 pady abym mógł czasem zagrać coś synem lub z żoną (sportowe odpadają).
Ktoś coś poleci? Najlepiej takie które są na plus premium. Nie chcę na razie wydawać kasy na gry skoro tyle już zapłaciłem ;)
Peebuls
w mackach Zła

30-05-2025, 10:53

Gry kanapowe na dwie osoby - A way out, It takes two, split fiction :) wszystkie od jednego studia. It takes two było chyba w abonamencie od EA.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

30-05-2025, 11:54

Ok, poszukam
Dzięki
ODPOWIEDZ