Za dwa browary, Panie Szanowny, to ja palcem nie ruszę. Ja tu myślałem o poważnym biznesie. Poza tym chyba nie byłeś ostatnio w sklepie z farbami. Może czas odświeżyć pokoje, a przy okazji cennik ważniejszych materiałów, służących do tego celu?Triceratops pisze:...zwlaszcza, ze podejrzewam, ze 535 swojego sie pozbedzie za browara gora dwa. :D
Malarstwo
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Re:
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
:DTriceratops pisze:No w koncu temat o konkretach D: Gowno tez bywa sztuka, zalezy tylko kto je wysra. Wszyscy codziennie sramy i zadna to sztuka ale instalacja w postaci gowna wysranego przez artyste jest sztuka jezeli o tym zadecyduje jakies rzyri. Doszlismy do sedna chyba :D Wiec nie wiesz czy gowno czy nie, moze bedzie to sztuka. Van Gogh umieral w biedzie, nikt nie chcial jego obrazow a tu popacz jaka wariacja. Taki Kajka i inni mazurzy (mazurowie? ) malowali ten swoj swiat jak widzieli a potem nagle jakie wariactwo sie zaczelo.Skaut pisze:Ale co to ma udowodnić niby? Nie jestem jakimś Borowikiem, który kupuje byle gówno.Triceratops pisze:Chyba cie kurwa jakas pomrocznosc jasna dopadla, bo widze, ze dalej nie trybisz :D Kwadrat nie ma zadnego znaczenia, jest przykladem do nakreslenia kontekstu - kto, kiedy i dlaczego decyduje o sztuce. Mozna przytoczyc jakikolwiek przyklad np jakiegos Kandinsikjego, o prosze kurwa jaka sztuka. Co prawda kiedys go jebali w czambul, ze chuj nie sztuka ale dzisiaj...
Piekne, nie?
wiec lepiej kup ten kwadrat od 535 albo bohomazy maryjnego bachora, bo jak sie obudzisz z reka w nocniku to bedzie po zawodach :))
Nigdy nie wiesz czy cos sie nie stanie sztuka, warto prewencyjnie skupywac kolka, kwadraty i landszafty, zwlaszcza, ze podejrzewam, ze 535 swojego sie pozbedzie za browara gora dwa. :D
a Manzoni to sztuka, czy tego chcesz czy nie.
Coś tam było! Człowiek!
-
- weteran forumowych bitew
Re: Malarstwo
Wybitnie gówniana dodajmy.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Drone
Chciałbym wam to wszystko wyjaśnić, ale musiałbym napisać elaborat na 4 strony. A nie bardzo mi się chce :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
Re:
oczywiscie, ale nie tylko gowniana, ale zwyczajnie chujowa i nie warta niczyjego czasu ;).Skaut pisze: a Manzoni to sztuka, czy tego chcesz czy nie.
nie warto moim zdaniem dyskutowac o tym co jest sztuka , a co nia nie jest, zwlaszcza, ze chyba nikt tu nie podal definicji sztuki. mozna dyskutowac co jest dobra sztuka, a co chujowa, te wszystkie gowna w puszkach sa chujowe i dla hipsterow ;). ich miejsce jest w klozecie. prawdziwa sztuka to jest emprie state building a nie czyjas sraka:)))
this is a land of wolves now
- Skaut
dorzuciłem Manzoniego tylko dlatego, bo Triceps znów chciał o gównie rozmawiać ;]Riven pisze:oczywiscie, ale nie tylko gowniana, ale zwyczajnie chujowa i nie warta niczyjego czasu ;).Skaut pisze: a Manzoni to sztuka, czy tego chcesz czy nie.
nie warto moim zdaniem dyskutowac o tym co jest sztuka , a co nia nie jest, zwlaszcza, ze chyba nikt tu nie podal definicji sztuki. mozna dyskutowac co jest dobra sztuka, a co chujowa, te wszystkie gowna w puszkach sa chujowe i dla hipsterow ;). ich miejsce jest w klozecie. prawdziwa sztuka to jest emprie state building a nie czyjas sraka:)))
Coś tam było! Człowiek!
- Drone
Celna uwaga. W temacie gówna Triceps jest kompetentny jak nikt inny.
-
Wiele lat temu użytkownik pająk podał na tym forum sposób rozróznienia sztuki od gówna. Posta nie jestem w stanie wygrzebac, ale moge odtworzyć treść. Treść prezentuje się następująco:Riven pisze:oczywiscie, ale nie tylko gowniana, ale zwyczajnie chujowa i nie warta niczyjego czasu ;).Skaut pisze: a Manzoni to sztuka, czy tego chcesz czy nie.
nie warto moim zdaniem dyskutowac o tym co jest sztuka , a co nia nie jest,
To jest sztuka:

A to jest gówno:

Fairies wear boots and now you gotta believe me
- manieczki
jadłbym jak cygan posiłek z mopsu
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
Muszę przyznać, że czystość formy drugiego obrazu bardziej do mnie przemawia w artystycznym sensie.Baton pisze:Wiele lat temu użytkownik pająk podał na tym forum sposób rozróznienia sztuki od gówna. Posta nie jestem w stanie wygrzebac, ale moge odtworzyć treść. Treść prezentuje się następująco:Riven pisze:oczywiscie, ale nie tylko gowniana, ale zwyczajnie chujowa i nie warta niczyjego czasu ;).Skaut pisze: a Manzoni to sztuka, czy tego chcesz czy nie.
nie warto moim zdaniem dyskutowac o tym co jest sztuka , a co nia nie jest,
To jest sztuka:
A to jest gówno:
Na pierwszym jest nasrane za dużo szczegółów.
- Bezdech
Jeden lubi sztukę, a drugi gówno - tak to już jest.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Akurat Hołd Pruski czy Bitwa pod Grunwaldem to są spierdolone obrazy i nie trzeba być żadnym znawcą żeby to stwierdzić ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Bezdech
Najpierw sam namaluj lepsze, a potem krytykuj.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
:DDD
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Skaut
No to masz odpowiedź, bo się uczepiłeś na siłę moich "argumentów nie do zdarcia" tylko dla samego faktu czepiania.Bezdech pisze:Brian Eno to przykład z dupy bo to są po prostu przyjemne plumkania. Samym przeznaczeniem wielu z tych nagrań było, jak wiadomo każdemu metalowcowi, robienie za tło i wielu ludzi będzie chętnie obcować z tymi dźwiękami bez potrzeby kontekstu.
Byłbym natomiast podejrzliwy wobec osoby, która wiesza sobie w domowym zaciszu czarny kwadrat, by się na niego ot tak dla rozrywki pogapić przez godzinkę raz na jakiś czas.
Skąd wiesz jakie było przeznaczenie nagrań, skoro sugerujesz że kontekst jest mało istotny? Przecież z jakiegoś źródła musiałeś się o tym dowiedzieć? Druga rzecz to taka, że trochę jesteś w błędzie. Eno po prostu poszukiwał nowych form wyrazu. "Zwykła" muzyka mu nie wystarczała, stąd pójście w zupełnie inny rejon. To czy komuś się te, jak to mylnie nazwałeś "plumkania" podobają czy nie, akurat w tym wypadku nie ma żadnego znaczenia, bo chodzi o sam wyłam w muzyce, który doprowadził do zbudowania zupełnie nowego "nurtu" w sztuce, w tym przypadku muzycznej.
Nikt Tobie nie każe wieszać czarnego kwadratu i nikt nie każe Ci się na niego gapić, to jest typowo subiektywna rzecz. Mogę sobie nawet zarzucić instalacje i obrazy Nancy Spero i nikomu nic do tego co mi się w tym podoba. Nie zmienia faktu, że to także, jak w przypadku ambientu otwiera nowe prądy w sztuce.
Dziwi mnie jeszcze jedno, tak tutaj zatwardziali metalowcy odsądzają od czci i wiary sztukę współczesną, dodając jeszcze, że w sztuce kontekst kompletnie nie jest potrzebny, a sami zapominają, że przykładowo taki death metal bez kontekstu to typowa sieka gitarowa z jakimiś wrzaskami zamiast czystego śpiewu.
Coś tam było! Człowiek!
- Skaut
- Drone
Nie wiem, czy już o tym wspominałem, ale kiedyś w szkole podstawowej, w 8 klasie, mieliśmy na lekcji plastyki tzw. pracę dowolną. Oddałem pustą, białą kartkę i powiedziałem, że praca nosi tytuł "Białe plamy w historii polskiej plastyki". Otrzymałem oceną dobrą (4) z uwagą, że praca jest ciekawa, ale nie wyczerpuje do końca tematu.
- Skaut
a to już doskonały przykład braku talentu.Drone pisze:Nie wiem, czy już o tym wspominałem, ale kiedyś w szkole podstawowej, w 8 klasie, mieliśmy na lekcji plastyki tzw. pracę dowolną. Oddałem pustą, białą kartkę i powiedziałem, że praca nosi tytuł "Białe plamy w historii polskiej plastyki". Otrzymałem oceną dobrą (4) z uwagą, że praca jest ciekawa, ale nie wyczerpuje do końca tematu.
Coś tam było! Człowiek!
- Bezdech
Mówił ci ktoś kiedyś, że taki trochę spięty jesteś?
Ambient 1: Music for Airports
Budowanie nowego nurtu w sztuce to nie to samo co sztuka. Wskazywał mój przykład, który mimochodem zbyłeś.

Z wywiadów z Eno. Co to zmienia w fakcie, że jest to przyjemne plumkanie?Skaut pisze:Skąd wiesz jakie było przeznaczenie nagrań, skoro sugerujesz że kontekst jest mało istotny? Przecież z jakiegoś źródła musiałeś się o tym dowiedzieć?
Jedno drugiemu nie przeczy:Druga rzecz to taka, że trochę jesteś w błędzie. Eno po prostu poszukiwał nowych form wyrazu.
Ambient 1: Music for Airports
The music was designed to be continuously looped as a sound installation, with the intent to diffuse the tense, anxious atmosphere of an airport terminal. Eno conceived this idea while being stuck at Cologne Bonn Airport in Germany in the mid-1970s
"Zwykła" muzyka mu nie wystarczała, stąd pójście w zupełnie inny rejon. To czy komuś się te, jak to mylnie nazwałeś "plumkania" podobają czy nie, akurat w tym wypadku nie ma żadnego znaczenia, bo chodzi o sam wyłam w muzyce, który doprowadził do zbudowania zupełnie nowego "nurtu" w sztuce, w tym przypadku muzycznej.
Budowanie nowego nurtu w sztuce to nie to samo co sztuka. Wskazywał mój przykład, który mimochodem zbyłeś.
Nikt Tobie nie każe wieszać czarnego kwadratu i nikt nie każe Ci się na niego gapić, to jest typowo subiektywna rzecz. Mogę sobie nawet zarzucić instalacje i obrazy Nancy Spero i nikomu nic do tego co mi się w tym podoba. Nie zmienia faktu, że to także, jak w przypadku ambientu otwiera nowe prądy w sztuce.

Dziś zacząłem dzień od Morbosidad i przez myśl mi nie przeszło, że to coś innego niż sieka gitarowa z jakimiś wrzaskamiDziwi mnie jeszcze jedno, tak tutaj zatwardziali metalowcy odsądzają od czci i wiary sztukę współczesną, dodając jeszcze, że w sztuce kontekst kompletnie nie jest potrzebny, a sami zapominają, że przykładowo taki death metal bez kontekstu to typowa sieka gitarowa z jakimiś wrzaskami zamiast czystego śpiewu.