Wybitnie mnie cieszy v. 2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Szalony Opos
postuje jak opętany!

Re: Wybitnie mnie cieszy v. 2

01-12-2024, 18:40

Cieszy mnie, że odebrałem dziś wędliny własnej roboty. Część z nich wędzona. Spodziewałem się bliżej świat, ale cóż 😁
Dziś trochę luzu zatem zapale magiczne zioło i zarzucę jakąś fajną płytę na słuchawki. A gdy zrobię się głodny to zjem wędzonej słoniny lub boczku. Taki plan na ten wieczór 😉
Everyone loves you when you are dead
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

01-12-2024, 19:25

Szalony Opos pisze:
Cieszy mnie, że odebrałem dziś wędliny własnej roboty. Część z nich wędzona. Spodziewałem się bliżej świat, ale cóż 😁
Dziś trochę luzu zatem zapale magiczne zioło i zarzucę jakąś fajną płytę na słuchawki. A gdy zrobię się głodny to zjem wędzonej słoniny lub boczku. Taki plan na ten wieczór 😉
Uważaj, bo jak sie włączy gastrofaza, na święta bedziesz musiał robić kolejne zamówienie :)
Awatar użytkownika
Szalony Opos
postuje jak opętany!

01-12-2024, 20:10

Jimmy Boyle pisze:
01-12-2024, 19:25
Szalony Opos pisze:
Uważaj, bo jak sie włączy gastrofaza, na święta bedziesz musiał robić kolejne zamówienie :)
Nie zabraknie, bo część zostawiłem u rodziców 😁
Everyone loves you when you are dead
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

02-12-2024, 15:51

Cieszę się, bo dzisiaj dotarło Oko Węża, i uzupełniło conanową kolekcję.
W drodze symbol Thulsy Dooma.
Dziury w ścianie są efektem zmieniających się koncepcji. Do zagipsowania.

Obrazek
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Awatar użytkownika
Maro
weteran forumowych bitew

02-12-2024, 16:43

Piękna kolekcja kolego
Awatar użytkownika
Stary Metal
w mackach Zła

02-12-2024, 17:04

Dzięki.
Widoczne miecze, podobnie jak inne z innych filmów, podczas dzikich imprez u mnie zaliczyły już wiele strąconych żyrandoli. Rys na ścianach, roztrzaskanych krzeseł (w szafie zawsze stoją dwa zapasowe do skręcenia jakby co), a miecz matki Conana nawet warkocz u mojej znajomej. Nie odzywała się do mnie za to chyba z pół roku.
Ale już jej przeszło.
Żaden ścięty łeb jeszcze nie poleciał.
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-12-2024, 17:57

Widocznie zbyt mało alkoholu. Jak się impreza zbyt mocno rozkręci, to i fantazja ozywa - oby po pijaku, kiedy film sie urwie, nie wpadło Ci do głowy bawienie się w Wilhelma Tella ;-) Ale podejrzewam, że mając taki sprzęt w domu nawet po pijaku kontrolujesz sytuacje. Ciekawa pasja. Kibicuje.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
mistrz forumowej ceremonii

02-12-2024, 18:00

Nasum pisze:
02-12-2024, 17:57
Widocznie zbyt mało alkoholu. Jak się impreza zbyt mocno rozkręci, to i fantazja ozywa - oby po pijaku, kiedy film sie urwie, nie wpadło Ci do głowy bawienie się w Wilhelma Tella ;-)
Jak byłem jeszcze taki niemądry, że bujałem się z myśliwymi, i przyszło do zabawy łukami po alkoholu, to oczywiście mózgi wyparowały, na szczęście strzała poszła w ścianę. Na szczęście, bo to łuk i strzała były z takich, co mają przechodzić przez jelenia na wylot.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Nasum

02-12-2024, 18:08

Ostatnio na imprezie kumpela pokazała mi Łuk bloczkowy z którego kiedyś strzelała właściwie można powiedzieć, prawie zawodowo ( kontuzja ręki jednak przekreśliła marzenia, ale łuk pozostał ). Można być najebanym, ale chyba nie wiem ile musiałbym wypić, by z tego do kogokolwiek celować. Istne monstrum. Strzała faktycznie potrafi przebić ciało jak pocisk.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

02-12-2024, 19:40

Heh, kiedyś widziałem w necie na jakiejś amerykańskiej stronce rekostruktorów całą sekcję poświęconą tylko i wyłącznie chirurgicznym urządzeniom wymyślanym przez różnych wojskowych i znachorów z tzw. Dzikiego Zachodu, a służącym do wyciągania indiańskich strzał i ich kawałków, takie XIX-wieczne rozwiązania średniowiecznego, wedle standardów europejskich, problemu :)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

02-12-2024, 19:47

Nasum pisze:
02-12-2024, 18:08
Ostatnio na imprezie kumpela pokazała mi Łuk bloczkowy z którego kiedyś strzelała właściwie można powiedzieć, prawie zawodowo ( kontuzja ręki jednak przekreśliła marzenia, ale łuk pozostał ). Można być najebanym, ale chyba nie wiem ile musiałbym wypić, by z tego do kogokolwiek celować. Istne monstrum. Strzała faktycznie potrafi przebić ciało jak pocisk.
Rekordowo naciągnąłem 90 funtów, których nie mógł naciągnąć chłop dwa razy większy ode mnie, byłem bardzo dumny. Mój miał tylko 60 funtów naciągu i często pozwalałem ludziom spróbować naciągnąć, bo i tak prawie nikomu się nie udawało. Raz udało się koleżance, czego w ogóle się nie spodziewałem i spowodowało to lekką panikę, bo bloczek ma to do siebie, że jak już naciągniesz do końca, to potrzebujesz tylko 20% siły, by utrzymać, więc jak odpuszczasz, to bardzo zrywa do przodu. Stała przez chwilę przerażona z tym napiętym łukiem pytając "Co teraz?" nim pomogłem jej wyładować. Śmiechom nie było końca
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

02-12-2024, 20:00

Fajna sprawa, nigdy nie posiadałem, ale ilekroć miałem łuk w ręce, tylekroć świetnie się bawiłem.

Pamiętam, jak kiedyś na jakimś rajdzie starszoharcerskim był punkt kontrolny z łukiem (prawdziwym takim) i trzeba było zaprezentować prawidłową postawę łuczniczą, co uczyniłem, w całości opierając się na zapamiętanej instrukcji z Thorgala :D

No i też byłem bardzo dumny, gdy powiedzieli mi, że nikt dotąd tak jak ja do końca nie napiął, a wiedziałem, że szli wcześniej dużo ode mnie więksi, co trudne zresztą nie jest.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
tomaszm

02-12-2024, 21:10

W czwartek sesja fotograficzna do magazynu Forbes. Muszę się ogolić i ściać włosy na 3 milimetry. ładna marynarka und nienaganna prezencja. To mnie cieszy- ta pierdolona gehenna co przechodzę chociaż została przez kogoś doceniona. W chuj jestem ciekawy. Ale skoro sami tak naciskają jest coś na rzeczy. Skoro poświecają wywiad w magazynie dla mojej nikczemnej postaci. Jebać to. Cieszy to docenienie a z drugiej strony spokojniejsza rola w życiu by się przydała.
Awatar użytkownika
Żułek

02-12-2024, 21:21

tomaszm pisze:
W czwartek sesja fotograficzna do magazynu Forbes. Muszę się ogolić i ściać włosy na 3 milimetry. ładna marynarka und nienaganna prezencja.
eeetam musisz ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Nasum

02-12-2024, 21:22

Jak będzie sesja na luzie, to załóż jakąś koszulkę Cannibal Corpse i koniecznie pokaż rogi ;-)
tomaszm

02-12-2024, 21:32

Nie było żadnych wskazówek odnośnie tego jak powinienem być ubrany, co przywdziać itp. Zakładam łachy w których chodzę do pracy na odzień. Bardziej mnie intryguje w jakiej kategorii ja w ogóle startuje. Domniemuje że małe kancelarie prawnicze/firmy prawnicze. Małe w sensie ilości zatrudnionych osób ,bo u mnie większość osób jest na dzielności gospodarczej.

Wiesz tu w Lublińcu są dziesiątki przypuszczam większych ode mnie ale nikt tak blisko sięgnięcia tego szczytu zaznaczmy w swojej dziedzinie w swojej kategorii wagowej tak blisko nie był więc presja jest podwójna.

Jeśli się ne uda w swojej kategorii zając pierwszego miejsca-świat się na tym nie kończy. Nawet nie wiem kto ze mną rywalizuje ,bo Forbes zajebiście mocno trzyma taką wiedzę dla siebie. Nawet nie wiem jakimi kategoriami się posługuje. Nic właściwie kurwa nie wiem. Poza tym że mam ładne zdjęcia dostarczyć i będziemy se gadać dla wywiadu. Tyle wiem.

Mam milion innych problemów i stresów ale jeśli teraz po ten tytuł nie sięgne to pewnie nigdy. Po prostu.

Staremu mojemu się nie udało, był nominowany ale silna konkurencja, spółki akcyjne. To już potężne firmy z zapleczem akcjonariuszy. Ja robię wszystko własnym sumptem od początku.

Nie ukrywam że w chuj mi zależy na wygranej-podoba mi się w Forbsie że tu nie ma jakiegoś przepłacania,koligacji, znajomości, jakiś chorych sponsoringów. Nikt nic kurwa nie wie do samego końca. Większosć tych nagród branżowych to pic na wodę. W Forbsie się nic nie dowiesz. Szanuję.To mi się podoba. To trzymanie napięcia po same jaja do końca.

Fajnie byłoby mieć też masterfulowicza który po to sięgnął swoją chorą ambicją ,tak se myśle.

Mi to na pewno przyniesie oddech. Zamkne ryja też wielu osobom- a lista jest nieskończenie długa. Z drugiej strony się śmieje gdyby nie te kurwy to pewnie nie byłoby tej determinacji.

A ja jestem pamiętliwy- dla tego środowiska co tfu nie mogę napisać za te 3 reportaże gdzie mi dupę obsmarowano w telewizji publicznej- niech czują oddech śmierci na swojej szyji. Ja nie zapomnę. Przedkładam pieniądze żeby wyrównać rachunki.
tomaszm

03-12-2024, 03:26

Żułek pisze:
02-12-2024, 21:21
tomaszm pisze:
W czwartek sesja fotograficzna do magazynu Forbes. Muszę się ogolić i ściać włosy na 3 milimetry. ładna marynarka und nienaganna prezencja.
eeetam musisz ;)
Nie no kurwa śmieje się. Nie wyobrażam sobie jakieś metalowej koszulki pod marynarką. Musi być prezencja. Wyprasowana koszula To tak jakby ktoś ode mnie poszedł do sądu w switrze. Zabiłbym. Prezencja- jak cie widzą tak cie piszą. W doma to ja se pomykam w dziurawej koszulce Mayhem i przepalonym dresem od pierdzenia. Ale ale. No kurwa sobie tego nie wyobrażam. Zreszta kiedyś t już pisałem jak ważne jest dla mnie wyglad w odpowiednich instytucjach i przy odpowiednich imprezach. Nie że to lubię ale uważam ,że sytuacja tego wymaga.
Awatar użytkownika
Żułek

03-12-2024, 04:20

hehe i właśnie w takich chwilach lubie być małym żuczkiem co ma na wszystko wiadomo gdzie co mnie cieszy ;)

przy okazji w radio wleciało (w piątek)

więc sezon zimowy uważam za rozpoczęty :jezyk:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

03-12-2024, 08:27

WaszJudasz pisze:
02-12-2024, 20:00
Fajna sprawa, nigdy nie posiadałem, ale ilekroć miałem łuk w ręce, tylekroć świetnie się bawiłem.

Pamiętam, jak kiedyś na jakimś rajdzie starszoharcerskim był punkt kontrolny z łukiem (prawdziwym takim) i trzeba było zaprezentować prawidłową postawę łuczniczą, co uczyniłem, w całości opierając się na zapamiętanej instrukcji z Thorgala :D

No i też byłem bardzo dumny, gdy powiedzieli mi, że nikt dotąd tak jak ja do końca nie napiął, a wiedziałem, że szli wcześniej dużo ode mnie więksi, co trudne zresztą nie jest.
Fajna historia z Thorgalem. Mam gdzies stare zdjecie z lukiem, musze je wygrzebac. Tak jak mowisz luk to takie cos, gdzie technika moze duzo zastapic sily.
Awatar użytkownika
Asia Tuchaj-Bejowicz
postuje jak opętany!

03-12-2024, 09:38

https://boobychristmas.com/
Najlepszy kalendarz adwentowy ever :)
ODPOWIEDZ