MAJEZON

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Najlepszy majezon to:

Inny (napisz jaki)
5
3%
Winiary
35
21%
Hellmans
13
8%
Rzymski
2
1%
Swidnicki
5
3%
Kielecki
67
40%
Ketrzynski
14
8%
Roleski
2
1%
Develey
1
1%
Domowy/wlasnej roboty
7
4%
Nie jem majezonu, poniewaz jestem stulejarzem
17
10%
 
Liczba głosów: 168
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 15996
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: MAJEZON

13-02-2015, 10:57

Drone pisze:Wszyscy się mylicie. Najlepszy ketchup to Fanex (to ten producent od kultowych paluszków żerańskich).

Obrazek
Chyba sobie zartujesz, wystarczy spojrzec na sklad, zeby wiedziec w jakim jestes w mylnym bledzie:
Skład surowcowy / Ingredients

Koncentrat pomidorowy (78%), woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, skrobia modyfikowana, mieszanka przypraw, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat.
http://fanex.pl/pl/ketchupy/31-ketchup- ... 585-g.html
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 15996
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: MAJEZON

13-02-2015, 11:03

maciek z klanu pisze: z kotlina bardzo fajny jest keczup z piekla rodem - fajny smak wzbogacony wg mnie o nutke curry - tez super ale na dluzsza mete wypala jape.
Czarny Kotlin nie powiem, smak fajny, fajnie piecze w morde. Ale Kotlin jak Parczew czy Kamis, mialy dobry start a potem slabo. No i niestety wypelniacze skrobiowe i caly ten chemiczny syf je dyskwalifikuje.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 10020
Rejestracja: 11-06-2012, 15:28

Re: MAJEZON

13-02-2015, 11:04

Triceratops pisze: Chyba sobie zartujesz, wystarczy spojrzec na sklad, zeby wiedziec w jakim jestes w mylnym bledzie:
Skład surowcowy / Ingredients

Koncentrat pomidorowy (78%), woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, skrobia modyfikowana, mieszanka przypraw, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat.
Czyli 200g pomidorów na 100g ketchupu, bardzo dobry wynik, dodajmy.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Posty: 2059
Rejestracja: 27-11-2001, 11:41
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: MAJEZON

13-02-2015, 11:20

maciek z klanu pisze:z kotlina bardzo fajny jest keczup z piekla rodem - fajny smak wzbogacony wg mnie o nutke curry - tez super ale na dluzsza mete wypala jape.

eee... jak chcesz wypalać japę na wysokim poziomie a nie chujstwem zasypanym po prostu papryką chili to polecam pastę paprykową z Rolnika:

Obrazek

pół łyżeczki do jajecznicy, do zupy, czy podkład po majonez/ketchup... no miazga. Oczywiście nikt inny w rodzinie nie jest w stanie tego jeść tak nakurwia jebany po garach :)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
ZłyPan

Re: MAJEZON

13-02-2015, 11:33

Jak keczuk, to czarny Kotlin, Włocławek i Krzepki Radek firmy Rybak!
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 15996
Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
Lokalizacja: Impossible Debility

Re: MAJEZON

13-02-2015, 11:45

Olo pisze:
maciek z klanu pisze:z kotlina bardzo fajny jest keczup z piekla rodem - fajny smak wzbogacony wg mnie o nutke curry - tez super ale na dluzsza mete wypala jape.

eee... jak chcesz wypalać japę na wysokim poziomie a nie chujstwem zasypanym po prostu papryką chili to polecam pastę paprykową z Rolnika:

Obrazek

pół łyżeczki do jajecznicy, do zupy, czy podkład po majonez/ketchup... no miazga. Oczywiście nikt inny w rodzinie nie jest w stanie tego jeść tak nakurwia jebany po garach :)
O musze zbadac, widze tutaj probe nasladownictwa piekielnego oryginalu. Nie wiem jak piecze Rolnik, ale Pista oprocz tego, ze jest kurewsko piekaca to jeszcze slona. Polecam, jedna lyzka potrafi zaprawic caly gar zupy gulaszowej na ostro.
Obrazek
http://www.hungaricum.pl/pl/p/Eros-Pist ... prykowy/97" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
BOLEK
rasowy masterfulowicz
Posty: 2531
Rejestracja: 22-10-2010, 19:19

Re: MAJEZON

13-02-2015, 11:46

Obrazek
doskonała baza do sosów i do pomidorowej
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
maciek z klanu
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 12504
Rejestracja: 23-12-2008, 22:34

Re: MAJEZON

13-02-2015, 11:51

Olo pisze:
maciek z klanu pisze:z kotlina bardzo fajny jest keczup z piekla rodem - fajny smak wzbogacony wg mnie o nutke curry - tez super ale na dluzsza mete wypala jape.

eee... jak chcesz wypalać japę na wysokim poziomie a nie chujstwem zasypanym po prostu papryką chili to polecam pastę paprykową z Rolnika:

Obrazek

pół łyżeczki do jajecznicy, do zupy, czy podkład po majonez/ketchup... no miazga. Oczywiście nikt inny w rodzinie nie jest w stanie tego jeść tak nakurwia jebany po garach :)

wypróbuje
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator
Posty: 4979
Rejestracja: 04-02-2006, 12:14
Lokalizacja: Górny Śląsk

Re: MAJEZON

14-02-2015, 12:02

Triceratops pisze:Dlugo sie nosilem z tym tematem, w koncu wiadomo jak jest trudny, niejednoznaczny i niezwykle wazny.
W przypadku majonezełe jest akurat najprostszy, Ni ma lepszego od Kieleckiego. W ketchupach jest odrobinę większa konkurencja, ale Heinz (najlepiej ze szkła) spokojnie wygrywa z resztą. Najciekawiej by było w przypadku musztard. Równiejszy poziom i wybór przeogromny. Ostatnie odkrycie to:

Obrazek

Jest bdb.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9709
Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
Lokalizacja: ארץ ישראל

Re: MAJEZON

14-02-2015, 12:39

Olo pisze:Obrazek
ale to jest slone jak te oryginalne wegierskie pasty? bo osobiscie ta slonosc mnie nie przekonuje
Guilty of being right
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew
Posty: 1354
Rejestracja: 24-08-2010, 12:12
Lokalizacja: mathplanet

Re: MAJEZON

14-02-2015, 13:50

Trudny temat i trudny wybór, ale głos na Winiary.

Offtopując w stronę keczupu temat traktuję swobodnie, wypróbowałem już wiele i nie mam ulubionego, ale fakt, że te od lokalnych producentów mają zwykle niepowtarzalny i swoisty smak, tutaj wyróżniłbym pikantny w małych słoiczkach z Międzychodu.

Natomiast za nieporozumienie uważam to, że nikt jako najlepszej musztardy nie wymienił sarepskiej Victusa, bo nie ma lepszej.

Obrazek
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
dr Kill
postuje jak opętany!
Posty: 615
Rejestracja: 25-10-2011, 23:08

Re: MAJEZON

14-02-2015, 15:53

Pozwolę sobie rozwiać wszelkie wątpliwości. Najlepsza musztarda to Horcica.

Obrazek

Dziękuję.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
SATYROS
w mackach Zła
Posty: 817
Rejestracja: 19-12-2014, 22:59

Re: MAJEZON

14-02-2015, 17:10

Obrazek

To jest najlepsza musztarda!!! Smakuje jak prawdziwa musztarda,a nie wyrób musztardopodobny. Do tego zajebiście ostra. No i piękna nazwa:)
Awatar użytkownika
Fixxed
postuje jak opętany!
Posty: 541
Rejestracja: 15-04-2011, 13:00

Re: MAJEZON

14-02-2015, 17:11

A sosy typu Mad Dog czy Blair's ktoś tutaj spożywa? Ostrość wielokrotnie większa niż w Tabasco (którego zjeść nie mogę z powodu nadmiaru octu), więc i wrażenia mocne ;)
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła
Posty: 736
Rejestracja: 17-06-2012, 10:17

Re: MAJEZON

14-02-2015, 21:38

dr Kill pisze:Pozwolę sobie rozwiać wszelkie wątpliwości. Najlepsza musztarda to Horcica.

Obrazek

Dziękuję.

Pozdrawiam.
TAK

a w kwestii majezonu to oczywiste, że Kielecki
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew
Posty: 1354
Rejestracja: 24-08-2010, 12:12
Lokalizacja: mathplanet

Re: MAJEZON

15-02-2015, 14:35

SATYROS pisze:Obrazek

To jest najlepsza musztarda!!! Smakuje jak prawdziwa musztarda,a nie wyrób musztardopodobny. Do tego zajebiście ostra. No i piękna nazwa:)
Za samą nazwę jadłbym łyżką.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Posty: 2059
Rejestracja: 27-11-2001, 11:41
Lokalizacja: Lublin
Kontakt:

Re: MAJEZON

15-02-2015, 17:28

uglak pisze:
Olo pisze:Obrazek
ale to jest slone jak te oryginalne wegierskie pasty? bo osobiscie ta slonosc mnie nie przekonuje

tak, jest dosyć słona
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz
Posty: 3018
Rejestracja: 11-07-2011, 10:02
Lokalizacja: Lublin

Re: MAJEZON

15-02-2015, 19:20

Nic nie wiecie o życiu.

Obrazek
BOLEK
rasowy masterfulowicz
Posty: 2531
Rejestracja: 22-10-2010, 19:19

Re: MAJEZON

15-02-2015, 19:26

bije na głowę inne
Obrazek
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
ODPOWIEDZ