Brazylia nie startuje, bo jako gospodarz igrzysk olimpijskich ma zagwarantowany start. Polska staruje jako mistrz swiata), Japonce jako gospodarz. A pozostałe kraje to mistrzowie kontynentów (Rosja, Iran), z ameryki południowej to poza Argentyną i Wenezuelą inne kraje w zasadzie nie istnieją, nie wiem jak było w ameryce pn. W afryce był jakis turniej kwalifikacyjny chyba.Oki pisze:w każdym razie dobrze że nie ma Francji (nie wiem czemu - jak się kwalifikowały drużyny z kontynentów do tego PŚ) i Brazylii bo zajęcie jednego z dwóch pierwszych miejsc byłoby o niebo (tfu...piekło) trudniejsze
Kącik siatkarski
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Kącik siatkarski
-
mecz z Argentyną dość zaskakujący. w życiu bym nie pomyślał, że to będzie taka męczarnia
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
troche wyluzowali sie po meczu z rosja. mimo to forma siatkarzy wg mnie bdb,ciekawe jak z iranemHeretyk pisze:mecz z Argentyną dość zaskakujący. w życiu bym nie pomyślał, że to będzie taka męczarnia
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- postuje jak opętany!
Argentyna to mocny zespół, typowany zresztą na czarnego konia turnieju. Zresztą mają kilku topowych siatkarzy i bardzo dobrego trenera. myślę, że zajmą minimum 6 miejsce w turnieju. Do tego nasi jednak mieli ciężki mecz z Rosją dzień wcześniej.
Z Iranem trzeba koniecznie wygrać. No i nie gubić punktów ze słabszymi, a będzie dobrze.
Z Iranem trzeba koniecznie wygrać. No i nie gubić punktów ze słabszymi, a będzie dobrze.
-
- postuje jak opętany!
No, wprawdzie tylko za 2 punkty ale jest wygrana (18:25, 23:25, 25:15, 25:20, 15:11). Z 5 najgroźniejszych 3 mamy już za sobą. Musi być kwalifikacja!
Edit: To już tylko Jankesi i my bez porażki na turnieju...
Edit: To już tylko Jankesi i my bez porażki na turnieju...
-
Kanada odprawiona z kwitkiem. jest dobrze
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- postuje jak opętany!
Póki co jest dobrze, chociaż szkoda tego punktu z Iranem.
- Harlequin
Myśle, że nawet jeśli przegramy z USA, to raczej powinnismy dac radę i awansowac. Na ten moment chyba faktycznie USA wydają sie byc najrówniejsi, ale myśle, ze z ruskimi nie będa mieli łatwej przeprawy.
-
- postuje jak opętany!
Dla Ruskich, Makaronów i dla nas to pierwsze / drugie miejsce to cholerna szansa, bo Jankesy raczej nie będą mieć problemów z kwalifikacją na IO. Co nie zmienia faktu, że aktualnie wyglądają najmocniej. Z drugiej strony kto wie na co naszych stać. Final Six LŚ zjebali koncertowo, ale może to teraz zaprocentuje...
Swoją drogą przy takiej formie Kurka ciekawie zapowiada się jego rywalizacja w RR z Schopsem...
Swoją drogą przy takiej formie Kurka ciekawie zapowiada się jego rywalizacja w RR z Schopsem...
- Oki
- weteran forumowych bitew
przed nami mecz prawdy-na szczęście ostatniej szansy będzie z Makaronami. Typ na dziś 3:2 dla burgerozjadów.
- Oki
pierwszy set za nami - Polacy na łopatkach
- Sybir
Trochę parodia z tą ostatnią akcją.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Oki
najważniejsze, że drugi set dla nas
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Nie znam się na tym sporcie na tyle, żeby go komentować. Powiem krótko. Pięknie nasi!
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Źle się zaczęło, ale pięknie ich Polacy przycisnęli. Różnica punktowa w ostatnim secie powinna musi być mocno dołująca dla hamburgeiros.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Oki
jedną nogą w Rio
-
- postuje jak opętany!
No, no, patrząc na wynik 4 seta jestem mimo wszystko w szoku. Forma i poziom naszych to jedno, ale z Amerykanami nam ostatnio wybitnie nie szło. Ciekawie zapowiadają się dwa ostatnie dni:
10. kolejka (wtorek, 22 września)
grupa A, Tokio: Włochy - Argentyna (godz. 3:30)
grupa A, Tokio: Japonia - Polska (godz. 7:15)
grupa A, Tokio: USA - Rosja (godz. 10:10)
11. kolejka (środa, 23 września)
grupa A, Tokio: Włochy - Polska (godz. 3:30)
grupa A, Tokio: Japonia - Rosja (godz. 7:15)
grupa A, Tokio: USA - Argentyna (godz. 10:10)
Teoretycznie zdarzyć się może wszystko. Na szczęście wygrana z Japonią za 3 punkty i jakakolwiek wygrana z Włochami daje nam zwycięstwo w turnieju (a w obecnej sytuacji kwalifikacja olimpijska to zdecydowanie plan minimum).
Patrząc na resztę tabeli dziwi mnie tylko 9 punktów Iranu. Może Japonię jeszcze dogonią, co dam im awans na 6 miejsce, ale i tak ich wyniki są mocno poniżej potencjału. Argentyna zgodnie z przewidywaniami zaraz za najlepszą 4 (już pewna miejsca w szóstce które im typowałem). Do tego mogą jeszcze namieszać w końcówce rywalizacji. Zadziwiająco Japonia, którą obstawiałem na 7-8 miejsce.
10. kolejka (wtorek, 22 września)
grupa A, Tokio: Włochy - Argentyna (godz. 3:30)
grupa A, Tokio: Japonia - Polska (godz. 7:15)
grupa A, Tokio: USA - Rosja (godz. 10:10)
11. kolejka (środa, 23 września)
grupa A, Tokio: Włochy - Polska (godz. 3:30)
grupa A, Tokio: Japonia - Rosja (godz. 7:15)
grupa A, Tokio: USA - Argentyna (godz. 10:10)
Teoretycznie zdarzyć się może wszystko. Na szczęście wygrana z Japonią za 3 punkty i jakakolwiek wygrana z Włochami daje nam zwycięstwo w turnieju (a w obecnej sytuacji kwalifikacja olimpijska to zdecydowanie plan minimum).
Patrząc na resztę tabeli dziwi mnie tylko 9 punktów Iranu. Może Japonię jeszcze dogonią, co dam im awans na 6 miejsce, ale i tak ich wyniki są mocno poniżej potencjału. Argentyna zgodnie z przewidywaniami zaraz za najlepszą 4 (już pewna miejsca w szóstce które im typowałem). Do tego mogą jeszcze namieszać w końcówce rywalizacji. Zadziwiająco Japonia, którą obstawiałem na 7-8 miejsce.
- Oki
dobra Kolego kwalifikacje do igrzysk kwalifikacjami, ale chyba nie na darmo ma to nazwę "puchar świata" to dlaczego nie ma Brazylii? Nie załapali się z kontynentu? :)Harlequin pisze:Brazylia nie startuje, bo jako gospodarz igrzysk olimpijskich ma zagwarantowany start. Polska staruje jako mistrz swiata), Japonce jako gospodarz. A pozostałe kraje to mistrzowie kontynentów (Rosja, Iran), z ameryki południowej to poza Argentyną i Wenezuelą inne kraje w zasadzie nie istnieją, nie wiem jak było w ameryce pn. W afryce był jakis turniej kwalifikacyjny chyba.Oki pisze:w każdym razie dobrze że nie ma Francji (nie wiem czemu - jak się kwalifikowały drużyny z kontynentów do tego PŚ) i Brazylii bo zajęcie jednego z dwóch pierwszych miejsc byłoby o niebo (tfu...piekło) trudniejsze
-
- postuje jak opętany!
Z ciekawości sprawdziłem czy przypadkiem to nie Argentyna jest mistrzem Ameryki Południowej... No nie jest, w sumie aż raz była. Aż bo:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzost ... _siatkowej
Ja pierdolę :D
https://pl.wikipedia.org/wiki/Mistrzost ... _siatkowej
Ja pierdolę :D