Wina, alkohole mocne i cygara - temat dla koneserów
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Wina, alkohole mocne i cygara - temat dla koneserów
tylko tu się nikt nie chce z niczego leczyć
- Lykantrop
Nie mów hop, Bolek już jest w takim stadium, że lada dzień przyjdzie pokora i rachunek sumienia :D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
czy ktoś z panów pali może fajkę i trochę się na tym zna? słyszałem, że sprawa wcale nie jest taka prosta jak mogłoby się wydawać :) jeśli tak, to proszę o kilka porad dla początkującego i może jakieś ulubione gatunki tytoniu.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ktoś robi winka domowe, nalewki cuda widy? Chwalić się! Ja nie robię, ale chętnie popatrzę :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- nicram
Parę osób tutaj robi. Masz temat do ogarnięcia: viewtopic.php?f=19&t=11223&p=1071083&hi ... i#p1071083" onclick="window.open(this.href);return false;
all the monsters will break your heart
- manieczki
Dzięki za linka. Nie mogłem tego znaleźć.nicram pisze:Parę osób tutaj robi. Masz temat do ogarnięcia: viewtopic.php?f=19&t=11223&p=1071083&hi ... i#p1071083" onclick="window.open(this.href);return false;
BTW

Córka Dudusia jakoś dziwnie trzyma tego fajka? Tak koneserzy palą?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek z klanu
manieczki pisze:Dzięki za linka. Nie mogłem tego znaleźć.nicram pisze:Parę osób tutaj robi. Masz temat do ogarnięcia: viewtopic.php?f=19&t=11223&p=1071083&hi ... i#p1071083" onclick="window.open(this.href);return false;
BTW
Córka Dudusia jakoś dziwnie trzyma tego fajka? Tak koneserzy palą?
Panie Manieczki PAn ma bystre sokole oko, zadaje wiec pytanie. CZy to aby czasem nie przystanek autobusowy na ktorym panuje bezwzgledny zakaz spozywania dymu papierosowego??
edit: chyba ten papieros sie nie pali
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- uglak
nie, w krakowie przystanki sa niebieskie
Guilty of being right
-
- weteran forumowych bitew
Są tu jacyś herbaciarze z doświadczeniem, bo miałbym parę pytań?
Po latach picia jakiegoś gówna z supermarketów zacząłem jesienią zeszłego roku interesować się herbatą i tak sobie popijam to i tamto, kupowane na wagę w jakichś specjalistycznych sklepach. Różnica jest kolosalna, chyba większa niż w przypadku przestawienia się z koncernowych piw na krafty. Nawet sobie kupiłem czajnik i termometr, żeby parzyć jak należy. Ostatnio ku swojemu zdziwieniu wywaliłem ponad osiemdziesiąt złotych na 100 gramów Da Hong Pao i odnoszę wrażenie, że wyszło to już trochę poza kontrolę i fazę nieszkodliwego zainteresowania. No ale... warto.
Po latach picia jakiegoś gówna z supermarketów zacząłem jesienią zeszłego roku interesować się herbatą i tak sobie popijam to i tamto, kupowane na wagę w jakichś specjalistycznych sklepach. Różnica jest kolosalna, chyba większa niż w przypadku przestawienia się z koncernowych piw na krafty. Nawet sobie kupiłem czajnik i termometr, żeby parzyć jak należy. Ostatnio ku swojemu zdziwieniu wywaliłem ponad osiemdziesiąt złotych na 100 gramów Da Hong Pao i odnoszę wrażenie, że wyszło to już trochę poza kontrolę i fazę nieszkodliwego zainteresowania. No ale... warto.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
kiedyś bardzo mocno siedziałem w temacie, teraz już mniej bo przerzuciłem się na kawę. herbatkę aktualnie tak od czasu do czasu. ale jak chcesz to pytaj, może jakoś pomogę
-
Ok.
1. Interesuje mnie jakiś porządny pu erh, nie żadne sypane gówno tylko brykiet - toucha albo cała kostka. Co jest dobre? Czy nie przejmować się i kierować się po prostu formą i ewentualnie rocznikiem (na zasadzie że im starszy tym lepszy)? Albo jeszcze inaczej? To jest akurat zakup raczej z kategorii tych większych, nastawiam się na trzycyfrowe kwoty, więc nie chcę działać na oślep.
2. Gaiwan warto, czy to raczej ciekawostka która niewiele wnosi względem czajnika? Przydałoby mi się jakieś małe parzydełko, coś do robienia herbaty tylko dla jednej osoby, do 100 mililitrów. Czajnik w sumie się sprawdza, ale ten który mam ma pojemność 400, czyli całkiem sporo - dumam więc albo nad mniejszym czajnikiem, tzn drugim, albo właśnie nad jakimś bardziej egzotycznym przyrządem do parzenia.
1. Interesuje mnie jakiś porządny pu erh, nie żadne sypane gówno tylko brykiet - toucha albo cała kostka. Co jest dobre? Czy nie przejmować się i kierować się po prostu formą i ewentualnie rocznikiem (na zasadzie że im starszy tym lepszy)? Albo jeszcze inaczej? To jest akurat zakup raczej z kategorii tych większych, nastawiam się na trzycyfrowe kwoty, więc nie chcę działać na oślep.
2. Gaiwan warto, czy to raczej ciekawostka która niewiele wnosi względem czajnika? Przydałoby mi się jakieś małe parzydełko, coś do robienia herbaty tylko dla jednej osoby, do 100 mililitrów. Czajnik w sumie się sprawdza, ale ten który mam ma pojemność 400, czyli całkiem sporo - dumam więc albo nad mniejszym czajnikiem, tzn drugim, albo właśnie nad jakimś bardziej egzotycznym przyrządem do parzenia.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
ile może kosztować takie wino?

Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
Ale że takie czy że z tego konkretnie rocznika?
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
rocznik 2010 i 2015
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- manieczki
tyle na ile wyceni je rynek :D
-
1. przykro mi ale nie mam pojęcia, z tym się akurat nigdy nie bawiłemkenediusze pisze:Ok.
2.gaiwan spoko, jak najbardziej, ale ja preferowałem zawsze jakieś zaparzacze typu "sitko", czy coś takiego na zasadzie podobnej do torebki na sznureczku czy jakimś łańcuszku z herbatą ekspresową. dobrze się to sprawdza. w herbaciarniach pełno tego, do wyboru do koloru
-
- rasowy masterfulowicz
Koledzy poratują - przyzwoita whisky do 200zł. Jakieś typy?
Celem życia nie jest przeżycie.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Oszalałeś? Za 200 złoty to możesz żarcia nakupić dla całej rodziny na miesiąc. Zajrzyj do tematu ciułanie ;)
A tak poważnie Tullibardine 225, leżakująca w beczkach po winie. zajebistosc
Edyt
Mała poprawka -225 jest z beczek po Burbonie, 500 po cherry, ale to 225 jest zajebista
A tak poważnie Tullibardine 225, leżakująca w beczkach po winie. zajebistosc
Edyt
Mała poprawka -225 jest z beczek po Burbonie, 500 po cherry, ale to 225 jest zajebista
niech to miejsce niebawem zniknie
- Block69
- zahartowany metalizator
Możliwości są ogromne, ale potrzeba więcej danych. Co już piłeś, co najbardziej smakowało, coś standardowego, coś mniej znanego, jakie nuty preferowane, coś łatwego, coś bardziej wymagającego, dym/torf dopuszczalne ? To nie ma takie proste, a do 200zł można kupić wiele łych ocierających się o najwyższy poziom.mistrzsardu pisze:Koledzy poratują - przyzwoita whisky do 200zł. Jakieś typy?
PENIS METAL