Złote Wary Masterfula

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

Re: Złote Wary Masterfula 2006

07-05-2011, 10:53

Co raz więcej użytkowników z Brutal Land się tu szarogęsi:D
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-05-2011, 10:56

nicram pisze:Popełniłeś błąd przez przeoczenie, co nie zmienia faktu, że ten błąd popełniłeś. Nikogo nie interesuje jakie było źródło tego błędu. Abyś to zrozumiał posłużę się przykładem: chirurg w czasie operacji „przeoczył” wacik w brzuchu pacjenta i go zaszył (w tymże brzuchu). Popełnił błąd w sztuce i nikogo nie będzie interesowało dlaczego tak się stało. Faktem jest, że popełnił błąd.
Omg, pisanie na forum to nie jest operacja, roznie sie pisze, po pijaku, szybko etc , popelnia literowki, bledy sie zdarzaja kazdemu i nawet jezeli tego nie zedytowalem i nie poprawilem to i tak niewiele sie stalo, kto mial zrozumiec zrozumial.
A nawet jezeli to jest blad to ok, napisales, ze "roi sie" od bledow a na razie wskazales tylko jeden, zatem moze po prostu w oczach cos sie roi albo nie rozumiesz slowa "roi"?
nicram pisze: Kolejny przykład braku logiki. To, że ci pozostał nawyk nie pisania polskich liter nie zmienia faktu, że popełniasz błąd. I mnie naprawdę nie interesuje jaka jest tego przyczyna. Kelsenowska podstawowa norma ortograficzna mówi: „należy pisać poprawnie”. Błąd ortograficzny to nieuzasadnione odstępstwo od normy ortograficznej np. używanie niewłaściwych liter. Czy możesz zrozumieć, że w języku polskim nie ma wyrazów, których używasz? np. „zwykla”, „jestes”, „mozna”. Spróbuj wypowiedzieć te słowa, a się o tym przekonasz, albo idź do najbliższej podstawówki, napisz dyktando nie używając polskich liter i zobaczymy jaką otrzymasz ocenę :-).
Kolejny przyklad, ze jestes plugiem oderwany od rzeczywistosci ulomku i internet to dla ciebie ciagle wielka zagadka.
To jest internet i obowiazuja inne reguly. A jezeli ktos ma system operacyjny bez polskich znakow to jest skazany na pisanie z bledami lol ?
Napisali ci to juz wyzej:
0ms pisze:
Riven pisze:nieuzywanie polskich znakow masa okej, triceps dobrze napisal.
jw, a zwie sie to 'netykieta'
nicram pisze: I kolejny przykład na brak wiedzy w zakresie języka polskiego. Neologizmy podlegają ocenie według reguł, o których wcześniej wspomniałem, za wyjątkiem neologizmów stylistycznych, ale są one wytworzone przez pisarza lub poetę i nie występują nigdzie indziej poza tekstem, w którym zostały użyte. Z przyczyn obiektywnych słowo „gimnazjal” nie może być zakwalifikowane do tej grupy.
Ty sie trzymaj przyczyn obiektywnych a ja wedlug moich regul ocenilem cie jako uloma , jestem pisarzem, bo wlasnie pisze, no i co teraz?
nicram pisze:Myślę, że po prostu nie rozumiesz jak ważny jest proces argumentacji w krytycznym myśleniu, dialogu i rozwiązywaniu probelmów
Tak oczywiscie, niezywkle zlozony proces argumentachi przedstawiles tutaj:
nicram pisze:otóż wydaje mi się, że ani Slayer ani Darkthrone nie są przedstawicielami sztuki wysokiej. Po pierwsze, wiarygodność Slayera (wcześniej pozowali przecież na złych satanistów) w moich oczach, jakiś czas temu, została mocno zachwiana - kiedy odcięli się od satanizmu i stwierdzili, że był to tylko chwyt propagandowy. Rozumiecie, że te parę lat wstecz takie stwierdzenia dla opętanego metalowca (z ograniczonym, rzecz jasna, postrzeganiem rzeczywistości :-))) były ciosem poniżej pasa? :-) Mimo tego, że dorosłem niesmak pozostał :-). A tak poza tym, to czy słuchając muzyki Slayer można powiedzieć, że ta muzyka jest piękna? :-)
Darkthrone nie wzbudza (ani nigdy nie wzbudzał) we mnie takich emocji (w sensie muzycznym) jak np. Burzum, nie mówiąc już w ogóle o tym co w tej chwili Fenriz i Nocturno proponują, bo proponują komedię, choć bycie dobrym komediantem jest także sztuką :-).

'La Masquerade Infernale' jest płytą, która te 14 lat temu była totalnie awangardowym strzałem i słuchając jej dziś nadal tak uważam. Doskonały klimat, świetne kompozycje, które łączą metal, z rockiem progresywnym i nawet muzyką klasyczną sprawiły, że obcując z takimi dźwiękami czuję się człowiekiem szczęśliwym i spełnionym :-). Arcturus i kicz? Tylko wtedy kiedy oni chcieli tacy być - np. w 'For to End Yet Again'.
Przyznasz, ze te wytlusczone argumenty ( gdzie jest "po drugie"?) sa niezwykle przekonywujace, nie? Oddal sie.
woodpecker from space
DCI Hunt

07-05-2011, 11:01

Castor pisze:Co raz więcej użytkowników z Brutal Land się tu szarogęsi:D
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Fajne to forum.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

07-05-2011, 11:04

ło matko, fajne mają działy
Karkasonne

07-05-2011, 11:14

Wyzywanki mnie nie bawią, ale przyznam częściowo rację obu stronom.
Nicramowi, ponieważ uważam, że używanie polskich znaków jest jednak OBIEKTYWNIE LEPSZE :) od jego nieużywania. Argument "netykiety" mnie nie przekonuje, bo musielibyśmy uznać, że jeśli ktoś użyje polskiego znaku, to jest to złe i karygodne, bo jest naruszeniem tej NETYKIETY (o której zresztą ostatnio słyszałem już x lat temu - swoją drogą, nie mówi ona nic o obrażaniu rozmówcy? Bo widzę, że Triceratops powołuje się na nią jeśli to usprawiedliwia nieużywanie polskich znaczków, ale przepatrzyłem jakieś listy netykiety w necie - nigdzie nie znalazłem niczego o polskich znakach). Drugi argument, "kiedyś to powodowało cośtam", przypomina mi sytuację, kiedy Triceratops przesiedział kilka lat wojny w ruinach, a potem udało mu się złapać fuchę jako kucharz. Pierwsi klienci dostają jednak surowe mięso. Na pytanie "Co to, kurwa, jest za tatar gdy chciałem schabowego?" Triceratops odpowiada: co wy sobie myślicie? Jak była wojna, to nie mieliśmy w ogóle oleju, a jak piekliśmy na ogniu, to często było z wierzchu spalone a w środku surowe - dlatego żarliśmy surowe, i WY TEŻ TAK BĘDZIECIE!". Triceratopsie, nie zyskałbyś uznania klientów :)
Ale przyznaję rację z neologizmami - cóż to za procesy które miałby dowodzić ich tworzeniem? To nie układ pierwiastkowy, że na podstawie jednych możemy wywnioskować, jakie będą kolejne. Gdyby tak było, to żaden nie byłby tak naprawdę neologizmem.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

07-05-2011, 11:21

Karkasonne pisze:przepatrzyłem jakieś listy netykiety w necie - nigdzie nie znalazłem niczego o polskich znakach).
http://www.google.com/search?hl=en&safe ... ta&spell=1

drugi wynik. no i po czesci juz to nieaktualne, to prawda, niemniej czepianie sie kogos, ze piszac w internecie nie uzywa polskich znakow jest smieszne
Jak była wojna, to nie mieliśmy w ogóle oleju, a jak piekliśmy na ogniu, to często było z wierzchu spalone a w środku surowe - dlatego żarliśmy surowe, i WY TEŻ TAK BĘDZIECIE!".
przesadzasz, to nie ten kaliber ;)
Awatar użytkownika
Triceratops

07-05-2011, 11:28

0ms pisze:niemniej czepianie sie kogos, ze piszac w internecie nie uzywa polskich znakow jest smieszne
Oczywiscie. A to przyklad tego jak widac posty piszacych z polskimi ogonkami po przeniesieniu bazy i znianie skryptu a jak piszacych bez polskich:
http://gondolin.pl/forum/viewtopic.php?t=2189
woodpecker from space
Karkasonne

07-05-2011, 11:41

Ale to ten temat o Dream Theater, więc się nie liczy. Gdyby był jeszcze o Autopsach to bym zrozumiał, ale tak? Phi.

0ms: zobacz kiedy utworzono stronę, na którą się powołujesz :) Dla mnie osobiście wystarczy, że język jest komunikatywny i rozumiem o co chodzi... Takie w końcu jego zadanie, nawet jeśli uważam, że jeśli komuś zależy na języku jako takim, to jednak się do niego przyłoży - do formy również.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

07-05-2011, 11:44

ja wiem, ze stare, w sporej czesci nieaktualne itd ("Nie przesyłaj pocztą plików większych niż 200KB bez uprzedzenia adresata" ;)), ale mimo wszystko widze to tak, jak juz opisalem wyzej
Awatar użytkownika
nicram

07-05-2011, 11:48

O to chodzi, że mnie także nie bawią wyzywnaki. Ja chciałem tylko zwrócić uwagę, na to, że właśnie użytkownik Nif został zwyzywany przez użytkownika Triceratopsa na podstawie błędów:
Triceratops pisze:Ja go raczej nie kojarzylem z zadnych wypowiedzi, wczoraj przy tych tekstach o kiczowatosci zaczelo u mnie kielkowac niejasne podejrzenie, po tych bledach ortograficznych i braku pojmowania prostych wyrazen, ze to chyba jakis gimnazjal jest - albo idiota.

Co na jedno w sumie wychodzi.
A teraz drogi Triceratopsiku szukasz usprawiedliwień dla swoich błędów?
Triceratops pisze:Omg, pisanie na forum to nie jest operacja, roznie sie pisze, po pijaku, szybko etc , popelnia literowki, bledy sie zdarzaja kazdemu i nawet jezeli tego nie zedytowalem i nie poprawilem to i tak niewiele sie stalo, kto mial zrozumiec zrozumial.
A może Nif też pisał po pijaku, albo zrobił literówkę. Jak widać ty też nie jesteś doskonały. Nikt nie jest.

A to jest bardzo ciekawe:
Triceratops pisze:Kolejny przyklad, ze jestes plugiem oderwany od rzeczywistosci ulomku i internet to dla ciebie ciagle wielka zagadka. To jest internet i obowiazuja inne reguly.
To znaczy, że Internet jest całkowicie oderwany od świata rzeczywistego i nie obowiązują w nim np. reguły dobrego wychowania i kultury osobistej? Policz ile razy mnie zbluzgałeś i zastanów się nad sobą. Możesz wyśmiewać poglądy innych, ich argumentację, ale zachowuj kulturę i umiar w ocenie innego człowieka, zwłaszcza kiedy nigdy go nie spotkałeś.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Triceratops

07-05-2011, 11:49

Karkasonne pisze:Ale to ten temat o Dream Theater, więc się nie liczy. Gdyby był jeszcze o Autopsach to bym zrozumiał, ale tak? Phi.
No to moze byc o Slayer? :D
http://gondolin.pl/forum/viewtopic.php?t=2081
Tak czy srak ci, ktorzy pisza bez polskich zawsze zostana zrozumiani a ich slowa nie zostana znieksztalcone przez inny skrypt, konwersje, przeniesienie bazy, oprogramowanie etc. Tak bylo na poczatku, jest teraz i bedzie na wieki, amen.
woodpecker from space
Karkasonne

07-05-2011, 11:51

...A że przy okazji możesz komuś nawymyślać, zbierając jakiś szacun w tutejszym stadzie, to nawet lepiej, co? ;)
Awatar użytkownika
nicram

07-05-2011, 11:54

0ms pisze:drugi wynik. no i po czesci juz to nieaktualne, to prawda, niemniej czepianie sie kogos, ze piszac w internecie nie uzywa polskich znakow jest smieszne
Słuchaj, ja się nie czepiam, ja stwierdziłem fakt - to jest błąd ortograficzny. Mnie to nie przeszkadza i nie mam zamiaru jak Triceratops wyzywać na tej podstawie innych użytkowników. Chciałem zwrócić mu uwagę, że on także nie jest taki doskonały i to wcale nie znaczy, że jest idiotą lub "gimnazjalem". Oki?
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

07-05-2011, 12:12

Nicram - nie wygrasz. Odpuść. Niech wątek zgaśnie.
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

07-05-2011, 12:23

nicram pisze:otóż wydaje mi się, że ani Slayer ani Darkthrone nie są przedstawicielami sztuki wysokiej. Po pierwsze, wiarygodność Slayera (wcześniej pozowali przecież na złych satanistów) w moich oczach, jakiś czas temu, została mocno zachwiana - kiedy odcięli się od satanizmu i stwierdzili, że był to tylko chwyt propagandowy. Rozumiecie, że te parę lat wstecz takie stwierdzenia dla opętanego metalowca (z ograniczonym, rzecz jasna, postrzeganiem rzeczywistości :-))) były ciosem poniżej pasa? :-) Mimo tego, że dorosłem niesmak pozostał :-). A tak poza tym, to czy słuchając muzyki Slayer można powiedzieć, że ta muzyka jest piękna? :-)
Darkthrone nie wzbudza (ani nigdy nie wzbudzał) we mnie takich emocji (w sensie muzycznym) jak np. Burzum, nie mówiąc już w ogóle o tym co w tej chwili Fenriz i Nocturno proponują, bo proponują komedię, choć bycie dobrym komediantem jest także sztuką :-).

'La Masquerade Infernale' jest płytą, która te 14 lat temu była totalnie awangardowym strzałem i słuchając jej dziś nadal tak uważam. Doskonały klimat, świetne kompozycje, które łączą metal, z rockiem progresywnym i nawet muzyką klasyczną sprawiły, że obcując z takimi dźwiękami czuję się człowiekiem szczęśliwym i spełnionym :-). Arcturus i kicz? Tylko wtedy kiedy oni chcieli tacy być - np. w 'For to End Yet Again'.
ja pierdole <quadruple faceplam>
widze, ze ktos tu chce jestera stracic z podium tego tematu
Ostatnio zmieniony 07-05-2011, 12:33 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

07-05-2011, 12:29

nicram pisze:A może Nif też pisał po pijaku, albo zrobił literówkę. Jak widać ty też nie jesteś doskonały. Nikt nie jest.
Wez przejrzyj jego wypowiedzi zamiast tak pierdolic po proznicy.
nicram pisze:To znaczy, że Internet jest całkowicie oderwany od świata rzeczywistego i nie obowiązują w nim np. reguły dobrego wychowania i kultury osobistej? Policz ile razy mnie zbluzgałeś i zastanów się nad sobą. Możesz wyśmiewać poglądy innych, ich argumentację, ale zachowuj kulturę i umiar w ocenie innego człowieka, zwłaszcza kiedy nigdy go nie spotkałeś.
Jezeli chcesz regul savoir vivre'u i dobrego wychowanie to wbij na forum oaza.pl albo jezusnaskocha.forum.pl , a nie pchaj sie na forum metalowe. Pisanie bez polskich ogonkow w necie nie jest bledem ortograficznym i wbij sobie to do pustego lba raz na zawsze.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

07-05-2011, 12:30

Karkasonne pisze:...A że przy okazji możesz komuś nawymyślać, zbierając jakiś szacun w tutejszym stadzie, to nawet lepiej, co? ;)
A na chuj mi internetowy szacun, no powiedz :)
woodpecker from space
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

07-05-2011, 12:32

Triceps, że też Ci się chce....
est
mistrz forumowej ceremonii

07-05-2011, 12:33

Jakie to forum staje się głupie. Nosz kurwa mać!
Arisowicz
w mackach Zła

11-05-2011, 02:23

Triceratops pisze:Tak jak rodzice Patryka rozgwiazdy gratulowali mu, ze tym razem nie zapomnial ich imion przy powitaniu: "wyjatkowo dobrze ci poszlo synek, tym razem nie zapomnailes naszych imon"
Do Drone'a.

9/10
ODPOWIEDZ