GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: GÓRY
Bez przesady. Szkocja to nie Islandia albo Norwegia , jak się chce, to się zrobi. Jutro pentland hills. Jak ja kocham to miasto, wszystko tu jest : piękna architektura, zajebiste kościoły, bary z takim piwem ze okurwa, góry, wulkan, morze, lasy, zamki itp moc.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
Islandia. Pewnego dnia, właśnie tam się wybiorę.Riven pisze:Bez przesady. Szkocja to nie Islandia albo Norwegia , jak się chce, to się zrobi. Jutro pentland hills. Jak ja kocham to miasto, wszystko tu jest : piękna architektura, zajebiste kościoły, bary z takim piwem ze okurwa, góry, wulkan, morze, lasy, zamki itp moc.

- Adrian696
- zahartowany metalizator
e tam - jak sie ma troszke czasu, to ze Szkocja na Sztelandy, potem na Wyspy Owcze i w koncu na Islandie mozna płynac promami
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Riven
- Kontakt:
@adrian
Jakbys tam byl, to bys wiedzial, ze ceny na Islandii sa koszmarne przy naszych srednich zarobkach/walucie. To ze mozna sobie poplynac promem to fajnie, ale to generalnie inny poziom abstrakcji jesli chodzi o pieniadze niz taka wlasnie Szkocja.
Jakbys tam byl, to bys wiedzial, ze ceny na Islandii sa koszmarne przy naszych srednich zarobkach/walucie. To ze mozna sobie poplynac promem to fajnie, ale to generalnie inny poziom abstrakcji jesli chodzi o pieniadze niz taka wlasnie Szkocja.
- Riven
- Kontakt:
aha, czyli uwazasz, ze wycieczka na wyspy owcze/islandie, razem z kosztami dojazdu samolotem, promem itp., kasa na przezycie i browara, ktory potrafi kosztowac rownowartosc parudziesieciu zlotych w byle knajpie, jest porownywalna do wyjazdu do szkocji, gdzie lecisz rajanerem za 100 zl i pijesz piwo za 4 funty. no jesli tak to super, lece w przyszlym roku.
- Adrian696
- zahartowany metalizator
no co Ty, bylem w Szkocji, wiec wiekszosc kosztów podrózy odpadła - promy byly w sensownych cenach - a na Islandii mozna poszukac kwaterunku w prywatnych domach... zarcie drozsze nic na kontynencie, ale nie przesadzajmy - jedynie koszt wynajmy auta byl spory, ale rozbity na kilka osob, mozliwy do akceptacji535 pisze:Jednak "dziesiątka", zapewne poszła?Adrian696 pisze:ja bylem i nie wiem, ty nie byles i wiesz... wez idz pobaw sie smartfonem...
jedyne co uwazam w twoim przypadku, to to ze jestes cymbałem, ktory teraz za wszelka cene bedzie udowadniał, ze napisałem cos czego nie napisałem... pobaw sie smartfonemRiven pisze:aha, czyli uwazasz, ze wycieczka na wyspy owcze/islandie, razem z kosztami dojazdu samolotem, promem itp., kasa na przezycie i browara, ktory potrafi kosztowac rownowartosc parudziesieciu zlotych w byle knajpie, jest porownywalna do wyjazdu do szkocji, gdzie lecisz rajanerem za 100 zl i pijesz piwo za 4 funty. no jesli tak to super, lece w przyszlym roku.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Riven
- Kontakt:
ja pierdole. temat rozmowy - koszty calosci wyjazdu do szkocji vs na islandie. sugerujesz, ze "e tam", chociaz wiadomo, i to wynika nawet z twojego wlasnego posta, ze to jest po prostu inny kaliber finansowy. do szkocji mozna pojechac za niewielka kase i zajebiscie sie bawic ze wzgledu na nagromadzenie ogromnej liczby ciekawych miejsc roznego rodzaju na relatywnie malym terenie. jesli koszty wyjsciowe wyjazdu na wyspy owcze czy islandie sa w ogole porownywalne to super, ale jakos ciezko w to uwierzyc. co tu ma do rzeczy moja osoba?
Przy kilku osobach, zawsze jest taniej. Niestety ja, jakbym nie kalkulował, to bez wolnej "dziesiątki", nie widzę tej eskapady, a mam wrażenie, że obecnie to jest minimalny "wymiar kary".Adrian696 pisze:no co Ty, bylem w Szkocji, wiec wiekszosc kosztów podrózy odpadła - promy byly w sensownych cenach - a na Islandii mozna poszukac kwaterunku w prywatnych domach... zarcie drozsze nic na kontynencie, ale nie przesadzajmy - jedynie koszt wynajmy auta byl spory, ale rozbity na kilka osob, mozliwy do akceptacji535 pisze:Jednak "dziesiątka", zapewne poszła?Adrian696 pisze:ja bylem i nie wiem, ty nie byles i wiesz... wez idz pobaw sie smartfonem...
Poza tym przestańcie się kurwa kłócić. Dzisiaj jest wyścig? Proszę przejść do stosownego tematu.
- Riven
- Kontakt:
Wlasnie szukam baru ktory nadaje transmisje, ale przez ten jebany wimbledon wszedzie pierdolony tenis pokazuja :). Jebane szkockie cebulaki :)))))
- Riven
- Kontakt:
Yup. Nie mówiąc o ilości śmieci. Tam jest ogólnie kompletnie czysto, i masz głównie pola z owocami :

W tygodniu spotyka się jedną osobę na godzinę, a w dolinie jest cisza i śpiew ptaków. 9/10! Albo w sumie 10, bo u podnóża stoi knajpa z ogródkiem z widokiem na allermuir (najwyższy szczyt pentlands). Zajebisty ale w takich warunkach to jest moc ;)

W tygodniu spotyka się jedną osobę na godzinę, a w dolinie jest cisza i śpiew ptaków. 9/10! Albo w sumie 10, bo u podnóża stoi knajpa z ogródkiem z widokiem na allermuir (najwyższy szczyt pentlands). Zajebisty ale w takich warunkach to jest moc ;)
-
- weteran forumowych bitew
hehehe, byłem nad Morskim Okiem w ostatnią sobotę (nigdy wcześniej się nie zdarzyło) i ludzie, którzy po tej asfaltowej drodze maszerują raźno to jakaś masakra jest, a nie turyści, ale sami górale sobie na to zapracowali, stawiając po drodze budki z "góralskim kebabem" itp.535 pisze:albo kilku kretynów z wiadrem farby i sprayemevildead pisze:w Polsce w taki krajobraz już by się wczesało kilkadziesiąt domów
Grrrówno!