Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 18157
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Posty: 4072
- Rejestracja: 16-02-2006, 19:38
Re: Kącik Kulinarny v.2
O i kurwa dzięki Panie Kapitanie. Będzie kosztowane.
support music, not rumors
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2078
- Rejestracja: 29-12-2010, 15:07
Re: Kącik Kulinarny v.2
Niebieski stilton. Jak każde dobre żarcie trochę śmierdzi dupą. Jem z ogórkiem kiszonym i jajem na twardo.
Kerosene keeps me warm.
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9055
- Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
- Lokalizacja: beskidy
Re: Kącik Kulinarny v.2
stiltona akurat nie miałem okazji, ale sery pleśniowe niszczą wszechświat. w ogóle srogi zestaw w połączeniu z ogórasem i jajkiem. w momencie zgłodniałem
- vicek
- zahartowany metalizator
- Posty: 4631
- Rejestracja: 26-10-2011, 19:49
- Lokalizacja: dolinki
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dobra , jakiś dobry przepis dajcie na karpie bo się skusiłem i kupiłem .
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 18157
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Marchew, kartofele i jajka ugotowano, salatke wielowarzywna czas zaczac robic. Kocham swieta!
woodpecker from space
-
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1728
- Rejestracja: 22-10-2010, 19:19
Re: Kącik Kulinarny v.2
[youtube][/youtube]
korzystam z pomysłów pana Tomasza
korzystam z pomysłów pana Tomasza
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11725
- Rejestracja: 23-12-2008, 22:34
Re: Kącik Kulinarny v.2
Zrobiłem i bdb wyszło. Dzięki za przepisCOFFIN pisze:Oprócz tego, co na focie: ze dwa, trzy zabki czosnku, pieprz cayenne, sól i pieprz. Ja daję jeszcze z łyżkę cukru.
Podsmażasz cebulę, dodajesz czosnek i passatę. Doprawiasz resztą. Potem groszek i niech trochę pochodzi. Śmietana i bełtasz, aż kolor będzie jednolity. Na koncu paluszki surimi pokrojone w kostkę. Ugotowany makaraon odcedź i mimo wszystko trochę przelej zimną wodą. Zrzuć z patelni do gara z makaronem i tyle:)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
- Posty: 746
- Rejestracja: 17-02-2018, 23:11
Re: Kącik Kulinarny v.2
Lubicie? Robicie? Ja dzisiaj zadebiutowałem w roli robiącego. Wyszło nadzwyczaj dobrze.


- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11725
- Rejestracja: 23-12-2008, 22:34
Re: Kącik Kulinarny v.2
Lubię. Jak kasowo wychodzi taki zestaw co zrobiłeś? Bo chętnie bym to wszamal
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
- Posty: 746
- Rejestracja: 17-02-2018, 23:11
Re: Kącik Kulinarny v.2
W stówce się zamknęło. Ale takie rzeczy jak: sos sojowy, ocet ryżowy (lub gotowy sos), mata, ryż, imbir czy te wodorosty nie wykorzystasz/zużyjesz na raz. Tak więc kolejne zestawy to tylko składniki do nadzienia wedle uznania.maciek z klanu pisze:Lubię. Jak kasowo wychodzi taki zestaw co zrobiłeś? Bo chętnie bym to wszamal
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 6100
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2

będzie jedzone wieczorem.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- w mackach Zła
- Posty: 746
- Rejestracja: 17-02-2018, 23:11
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dobre żeberka nie są złe


Za jakieś 2-3 godz będzie konsumowane


Za jakieś 2-3 godz będzie konsumowane
- SATYROS
- w mackach Zła
- Posty: 784
- Rejestracja: 19-12-2014, 22:59
Re: Kącik Kulinarny v.2
A w czym to się moczy?fugazi pisze:Dobre żeberka nie są złe
Za jakieś 2-3 godz będzie konsumowane
-
- w mackach Zła
- Posty: 746
- Rejestracja: 17-02-2018, 23:11
Re: Kącik Kulinarny v.2
Podsmażone z cebulą i kilka ząbków czosnku a potem duszone w wodzie ok 2-3 godzin do supermiękkości. Sos się zredukuje do ok 1/3, przecieram cebulę z czosnkiem co zagęszcza sos. Sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Do tego tłuczone ziemniaki z masłem i mizeria. Czad.SATYROS pisze:A w czym to się moczy?fugazi pisze:Dobre żeberka nie są złe
Za jakieś 2-3 godz będzie konsumowane
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11083
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
Re: Kącik Kulinarny v.2
^ Tłuczone ziemniaki to znaczy takie pure czy krojone w talarki?
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
- w mackach Zła
- Posty: 746
- Rejestracja: 17-02-2018, 23:11
Re: Kącik Kulinarny v.2
PureeSODOMOUSE pisze:^ Tłuczone ziemniaki to znaczy takie pure czy krojone w talarki?
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11083
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
Re: Kącik Kulinarny v.2
^ aha . Na takie u nas mówimy "duszone " (pyry).
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- SATYROS
- w mackach Zła
- Posty: 784
- Rejestracja: 19-12-2014, 22:59
Re: Kącik Kulinarny v.2
Koniecznie do wypróbowania przepis.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 11083
- Rejestracja: 21-06-2006, 20:27
- Lokalizacja: POSERSnań
Re: Kącik Kulinarny v.2
Też se zrobię, wg tego przepisu. No czeba próbować tych smaków. Na pohybel holesterolu!
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4