Księża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

Re: Księża

21-10-2020, 20:14

Ascetic pisze:
21-10-2020, 19:45

Obrazek

tylko czekać aż se jebną nową flagę papieską. taką tęczową.
albo wybiorą po niespełna 6 wiekach nowego antypapieża
byłby jakiś ruch w interesie :)
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-10-2020, 20:16

Ascetic pisze:
21-10-2020, 20:08
nicram pisze:
21-10-2020, 20:04
Bloodcult pisze:
21-10-2020, 11:38

Chętnie usłyszę wasze wizje co powinienem zrobić.
Wypić napar z konwalii majowej, cykuty a na deser zjeść muchomora jadowitego lub sromotnikowego. Myślę, że twoje problemy zostałyby ostatecznie rozwiązane.
wystarczy, że przejdzie na dietę wybitnego dietetyka z tego forume - witaminaD. śmietana i słonina. za 10 lat nie będzie co zbierać. (choć po tym jednym foto to BMI już takie bez diety w sam raz pod .... dobra dam na luz)
10 lat. To nie jest perspektywa czasowa, która by mnie interesowała jeżeli chodzi o tę zakłamaną katolicką kurwę. Im szybciej spotka swojego stwórcę tym lepiej. W tej kwestii nie jestem jakimś ortodoksem. Niech mu się szczęści w niebie. :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ascetic

21-10-2020, 20:22

Stoigniew pisze:
21-10-2020, 20:14
Ascetic pisze:
21-10-2020, 19:45

Obrazek

tylko czekać aż se jebną nową flagę papieską. taką tęczową.
albo wybiorą po niespełna 6 wiekach nowego antypapieża
byłby jakiś ruch w interesie :)
tak. tacy obrońcy jedynej słusznej wiary to dopiero na patronite, czy jak się to tam nazywa się pożywią. nie ma to jak założyć sektę w sekcie i golić frajerów. teraz złoty czas. kowid. jak trwoga to do boga. rozłam. to do jedynych słusznych słuszny przelewik. i sie kręci.
Poro
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

21-10-2020, 20:34

Stanowisko polskich katolików jest w tej sprawie jasne i zdecydowane:

Obrazek
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Bloodcult

21-10-2020, 20:35

Drone, przestań szkalować Papieża !
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
shitshow
postuje jak opętany!

21-10-2020, 20:38

Będzie schizma jak nic. Rydzyk na papieża!
Habemus papam!
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
Awatar użytkownika
Ascetic

21-10-2020, 20:38

nicram pisze:
21-10-2020, 20:16
Ascetic pisze:
21-10-2020, 20:08
nicram pisze:
21-10-2020, 20:04

Wypić napar z konwalii majowej, cykuty a na deser zjeść muchomora jadowitego lub sromotnikowego. Myślę, że twoje problemy zostałyby ostatecznie rozwiązane.
wystarczy, że przejdzie na dietę wybitnego dietetyka z tego forume - witaminaD. śmietana i słonina. za 10 lat nie będzie co zbierać. (choć po tym jednym foto to BMI już takie bez diety w sam raz pod .... dobra dam na luz)
10 lat. To nie jest perspektywa czasowa, która by mnie interesowała jeżeli chodzi o tę zakłamaną katolicką kurwę. Im szybciej spotka swojego stwórcę tym lepiej. W tej kwestii nie jestem jakimś ortodoksem. Niech mu się szczęści w niebie. :-D
ruskim targiem, 3 wiosny powinny mu styknąć.
Poro
Awatar użytkownika
nicram

21-10-2020, 20:55

Im krócej tym lepiej, zwłaszcza na tym forum. :-) Przy czym "ruskim" to słowo klucz jeżeli chodzi o tego i innych konfiarzy. :-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Drone

21-10-2020, 21:07

Terlikowski w niewygodnym szpagacie:

Warto obserwować poczynania kol. Terlikowskiego ostatnimi czasy. Zaczął sobie zdawać coraz bardziej sprawę, że coś jest bardzo nie tak z tym Kościołem i coraz częściej wypowiada się tak, jakby miał ochotę zrobić jakąś woltę. Może dotarło do niego, że pewnych procesów nie da się zatrzymać i trzeba spojrzeć w twarz rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Ascetic

21-10-2020, 21:11

Drone pisze:

Warto obserwować poczynania kol. Terlikowskiego ostatnimi czasy. Zaczął sobie zdawać coraz bardziej sprawę, że coś jest bardzo nie tak z tym Kościołem i coraz częściej wypowiada się tak, jakby miał ochotę zrobić jakąś woltę. Może dotarło do niego, że pewnych procesów nie da się zatrzymać i trzeba spojrzeć w twarz rzeczywistości.
też mi to wygląda na szczura uciekajacego z tonącego
Poro
535

21-10-2020, 21:21

Po prostu budzą się w terliku resztki przyzwoitości i instynktu samozachowawczego. Poza tym ile lat można sobie dawać srać do ryja?
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

21-10-2020, 21:22

Drone pisze:

Niby tak, ale z drugiej strony ten punkt:

4. Papież Franciszek jeszcze jako kardynał Jorge Begoglio wypowiadał się już prawną akceptacją związków osób tej samej płci, tę wypowiedź można zatem potraktować, jako wyrażenie prywatnej opinii.

Co to do do kurwy nędzy jest "prawna akceptacja" związku? To już państwo musi wszystko regulować, kontrolować, wydawać zgodę? Jebane lewactwo!
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Drone

21-10-2020, 21:42

Dlatego piszę, że on jest w rozkroku. Czasami wchodzi w stan <katolik_mode_on> i wtedy jeszcze próbuje to jakoś łatać, zlepiać, szukać jakiejś godnej drogi wyjścia z tego labiryntu, ale coraz częściej mówi głosem, za który chyba sam by się skarcił parę lat temu. Z tego, co znam to środowisko, a trochę znam z powodu znajomości, o których tu pisać wprost nie mogę, to on się połapał, że duża część otaczających go ludzi jest bardzo słaba intelektualnie. Że działają tylko na poletku swojego katolicyzmu i dopóki czasy były spokojne, a wiatr zmian daleko od Polski, to nie bardzo tę słabość było widać. Dziś, gdy trzeba zająć stanowisko i jakoś moralnie się określić, to dopiero widać, jak bardzo duża część tzw. publicystów katolickich i ludzi Kościoła jest zaskorupiała mentalnie, jak bardzo nie potrafią powiedzieć cokolwiek ponad wyświechtane slogany.
535

21-10-2020, 21:49

Drone pisze:
Dlatego piszę, że on jest w rozkroku. Czasami wchodzi w stan <katolik_mode_on> i wtedy jeszcze próbuje to jakoś łatać, zlepiać, szukać jakiejś godnej drogi wyjścia z tego labiryntu, ale coraz częściej mówi głosem, za który chyba sam by się skarcił parę lat temu. Z tego, co znam to środowisko, a trochę znam z powodu znajomości, o których tu pisać wprost nie mogę, to on się połapał, że duża część otaczających go ludzi jest bardzo słaba intelektualnie. Że działają tylko na poletku swojego katolicyzmu i dopóki czasy były spokojne, a wiatr zmian daleko od Polski, to nie bardzo tę słabość było widać. Dziś, gdy trzeba zająć stanowisko i jakoś moralnie się określić, to dopiero widać, jak bardzo duża część tzw. publicystów katolickich i ludzi Kościoła jest zaskorupiała mentalnie, jak bardzo nie potrafią powiedzieć cokolwiek ponad wyświechtane slogany.
Weź pod uwagę także fakt, że przez długi czas działał mit największego bantustańczyka. Mit za którym zawsze można się było schować. Ów mit rozpada się na naszych oczach, nie bez pomocy jego wyznawców, którzy mocno przegrzali koninkturę. I bardzo kurwa dobrze.
Awatar użytkownika
Drone

21-10-2020, 21:51

535 pisze:
21-10-2020, 21:49
I bardzo kurwa dobrze.
Otóż to.
Awatar użytkownika
Drone

21-10-2020, 22:03

Jeszcze a propos tego. Nie mogę wyjść ze zdumienia, dlaczego Czesław Miłosz, autor tak przenikliwy, pozwolił sobie w późnej już twórczości na taki oto pean, od którego robi mi się momentami niedobrze. Podwójnie niedobrze, bo wzmaga się dysonans między obrazem człowieka-opoki, ku któremu w najczarniejszych czasach mieli zwracać się maluczcy, a rzeczywistą zgnilizną, która się wyłania po latach.

Oda na osiemdziesiąte urodziny Jana Pawła II

Przychodzimy do ciebie, ludzie słabej wiary,
Abyś nas umocnił przykładem swego życia
I oswobodził od niepokoju
O dzień i rok następny. Twój to wiek dwudziesty
Zasłynął nazwiskami potężnych tyranów
I obróceniem w nicość ich potężnych państw.
Że tak będzie, wiedziałeś. Uczyłeś nadziei:
Bo tylko Chrystus jest panem historii.

Cudzoziemcy nie zgadli, skąd ukryta siła
U kleryka z Wadowic. Modlitwa, proroctwo
Poetów nie uznanych przez postęp i pieniądze,
Choć królom byli równi, czekały na Ciebie,
Abyś za nich oznajmił urbi et orbi,
Że dzieje nie są zamęt, ale ład szeroki.

Pasterzu nam dany, kiedy odchodzą bogowie!
I we mgle nad miastami błyszczy Zloty Cielec.
Bezbronne tłumy biegną, składają ofiarę
Z własnych dzieci skrwawionych ekranem Molocha.
I lęk w powietrzu, niewymówiony lament:
Bo nie dosyć chcieć wierzyć, żeby móc uwierzyć.

I nagle jakby czysty dźwięk dzwonu na jutrznię,
Twój znak sprzeciwu podobny do cudu,
Żeby zapytano: jakże to możliwe,
Że wielbią Ciebie młodzi z niewierzących krajów,
Gromadzą się na placach głowa przy głowie,
Czekając na nowinę sprzed lat dwóch tysięcy,
I przypadają do stóp Namiestnika,
Który miłością okrył ludzkie plemię.

Jesteś z nami, i odtąd zawsze będziesz z nami.
Kiedy odezwą się moce chaosu,
A posiadacze prawdy zamkną się w kościołach,
I jedynie wątpiący pozostaną wierni,
Twój portret w naszych domach co dzień nam przypomni,
Co może jeden człowiek, i jak działa świętość.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

21-10-2020, 22:48

Drone pisze:
Wiem, nabijam się tylko z tego śmiesznego sformułowania, bo sam post (widać zresztą że pisany na szybko) to taki typowy późny Terlik - stosunkowo wyważony i spokojny, totalne przeciwieństwo typowej dla katolickiej konserwy piany na pysku za każdym razem gdy ktoś waży wypowiedzieć opinię trochę odbiegającą od aktualnie obowiązujących zasad choćby był to sam papież (sic!).

Fakty są takie, że cały cywilizowany świat ostatecznie zrozumiał, że związki osób tej samej płci zawsze były, są i będą a możliwość ich formalizacji w żaden sposób nie szkodzi społeczeństwu a opór w tej kwestii stawiają już jedynie gównopaństwa z syndromem oblężonej twierdzy i kraje islamskie (do których zresztą katolickie konserwy ewidentnie aspirują, wszak wyznają bardzo podobne opresyjne, kolektywistyczne koncepcje państwowości).

Obrazek
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Ascetic

21-10-2020, 22:51

Nerwowy pisze:
21-10-2020, 22:48
Drone pisze:
Wiem, nabijam się tylko z tego śmiesznego sformułowania, bo sam post (widać zresztą że pisany na szybko) to taki typowy późny Terlik - stosunkowo wyważony i spokojny, totalne przeciwieństwo typowej dla katolickiej konserwy piany na pysku za każdym razem gdy ktoś waży wypowiedzieć opinię trochę odbiegającą od aktualnie obowiązujących zasad choćby był to sam papież (sic!).

Fakty są takie, że cały cywilizowany świat ostatecznie zrozumiał, że związki osób tej samej płci zawsze były, są i będą a możliwość ich formalizacji w żaden sposób nie szkodzi społeczeństwu a opór w tej kwestii stawiają już jedynie gównopaństwa z syndromem oblężonej twierdzy i kraje islamskie (do których zresztą katolickie konserwy ewidentnie aspirują, wszak wyznają bardzo podobne opresyjne, kolektywistyczne koncepcje państwowości).

Obrazek
długo nie trzeba było czekać, aż się jakiś prawuskatol zesra. mamy to. konfiarz narobił w gacie. teraz ruch krzysia, dałna i reszty wesołej ekipy niedorozwojów.
Poro
535

21-10-2020, 22:59

Winniczek to jest lepszy model. Założył okularki i rżnie inteligenta. Przypomniał mi się wywiad z nim po śmierci starego Morawieckiego. Normalnie kumple. Chyba razem te nyski milicyjne palili, oczywiście w asyście matiego. Ile siana trzeba mieć we łbie, żeby wierzyć takim miernotom? Nawiasem mówiąc bawi mnie, gdy ci młodzieńcy mówią o kościele i biskupach. Tam niejedno salami było w robocie. Kurwy bez honoru, godności i grama przyzwoitości. Pójdą z każdym, byle dopchać się do koryta. Wystarczy spojrzeć na mecenasa, by przekonać się o słynnej ideowości tej hołoty.
Ostatnio zmieniony 21-10-2020, 23:08 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Medard

21-10-2020, 23:05

Weźcie pod uwagę, że akceptacja przez papieża prawa do związków jednej płci to jedno, a drugie, że to również może być traktowane jako uznanie przez KK nadrzędności związków cywilnych nad kościelnymi, w tym akceptacja standardowych małżeństw cywilnych bez ślubu kościelnego, to również blisko do uznania przez kościół prawa do rozwodów cywilnych itp.

A tego jeszcze nie było, owszem KK uznaje, że jest jakieś tam prawo krajowe, skoro już musi być, ale dla katolika nadrzedne jest prawo Boskie i zasady KK.
Die Welt ist meine Vorstellung.
ODPOWIEDZ