Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2

16-10-2018, 22:26

to pierwsze kojarzę ale ten czerwony kropek :P no ja bym w to nie grał raczej :P
jakby tak zebrać ekipe przy piwku to chetnie bym pograł w takie starocie ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Bień
postuje jak opętany!

17-10-2018, 06:54

Żułek pisze:to pierwsze kojarzę ale ten czerwony kropek :P no ja bym w to nie grał raczej :P
Oj tam :P Jak dobrze pamietam to wtedy w pl byl juz napoj 7up to jakos magia marki przyciagala do tego tytulu xD
Awatar użytkownika
bullet
zaczyna szaleć

17-10-2018, 11:50

byrgh pisze:Dune 2
Ja jebię, to ale wciągało kiedyś. Niezliczone ilości dupogodzin przy tym spędziłem, a i tak w ostatniej misji musiałem wyedytować save'y, bo byłem na tyle cienki, że nie dawałem rady jej przejść. Podszedłbym do niej dziś znowu, ale chyba się rozleniwiłem i nie chciałoby mi się klikać każdej jednostki po kolei, bo nie szło zaznaczać ich grupowo.
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

17-10-2018, 11:57

bullet pisze:
Ja jebię, to ale wciągało kiedyś. Niezliczone ilości dupogodzin przy tym spędziłem, a i tak w ostatniej misji musiałem wyedytować save'y, bo byłem na tyle cienki, że nie dawałem rady jej przejść. Podszedłbym do niej dziś znowu, ale chyba się rozleniwiłem i nie chciałoby mi się klikać każdej jednostki po kolei, bo nie szło zaznaczać ich grupowo.
na Amidze tez sie dalo tak oszukiwac? ja chyba utknalem Harkonnenami na ostatniej, a reszta na przedostatniej.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
bullet
zaczyna szaleć

17-10-2018, 12:02

uglak pisze:
bullet pisze:
na Amidze tez sie dalo tak oszukiwac? ja chyba utknalem Harkonnenami na ostatniej, a reszta na przedostatniej.
Nie wiem, bo grałem na PC. ;)
Awatar użytkownika
Żułek

17-10-2018, 12:30

Bień pisze:
Żułek pisze:to pierwsze kojarzę ale ten czerwony kropek :P no ja bym w to nie grał raczej :P
Oj tam :P Jak dobrze pamietam to wtedy w pl byl juz napoj 7up to jakos magia marki przyciagala do tego tytulu xD
no może ;) chociaz wole sprite ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

byrgh
zahartowany metalizator

17-10-2018, 13:05

bullet pisze:
Jak to już kiedyś pisałem, dla fanów od fanów-programistów powstało coś takiego:

http://dunelegacy.sourceforge.net/website/" onclick="window.open(this.href);return false;

I jest to oczywiście wersja improved i poszerzona o własne pomysły (czytaj których nie zrealizował Westwood), uzdatniona uproszczonym interfejsem, punktami zbornymi, wysokimi rozdzielczościami, wyborem języka, nowymi trybami gry, jak multi, skirmish czy edytor map, wsparciem dla gry i tak dalej. Cała reszta to stara, dobra Diuna, z tą samą melodią i grafiką ;)

Jedyne, czego potrzebujesz, to oryginalne paczki plików, które oczywiście nie są dzisiaj żadnym problemem.
byrgh
zahartowany metalizator

17-10-2018, 16:31

Aha, i jak już zaczniesz grę, i zanim rozpoczniesz tę nową kampanię, to koniecznie pogrzeb w opcjach, żeby nie doszło do tego, że w misjach, w których przeciwnik zaczyna mieć repair facility, nie jesteś w stanie zniszczyć mu jednostek, bo notorycznie je zabiera, po czym podstawia Ci pod nos i tak w koło Macieju ;)
Awatar użytkownika
bullet
zaczyna szaleć

17-10-2018, 17:59

Miałem już to kiedyś nawet zainstalowane, ale coś mi tam nie podeszło. Nie pamiętam tylko co, bo to dawno było. ;) Ale może się znowu skuszę.
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

17-10-2018, 18:07

Emperor Battle For Dune najlepszy. Nie było chyba też bardziej rozdającego karty soundtracku w historii strategii czy gier w ogóle.

[youtube][/youtube]

ciary po dziś dzień
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
byrgh
zahartowany metalizator

17-10-2018, 18:14

Lubiłem kiedyś bardzo ten soundtrack. Zresztą do dziś słucham nawet casiomidi z omawianej "dwójki" ;) O '2000' nie wspominam, bo do dzisiaj jest technologicznie absolutnie słuchalna.
Pamiętam swoją drogą czasy premiery tej gry i mojego oczekiwania. Jednak jako fanatyk serii trochę się zawiodłem i ostatecznie grałem bardzo niewiele. W prasie toczyła się za to wówczas batalia między produktem Westwooda a Z Steel Soldiers niejakich Braci Bitmap ;)

W ogóle, wracając do debiutu, Diuna miała to do siebie, że niektóre głupstewka dodawały jej uroku. Na przykład kwestia kończącej się przyprawy na mapie, ale jakby spojrzeć na to z innej mańki, wymuszało to inteligentne dowodzenie i szybką rozgrywkę (byłeś biernym towerdefenserem, kończyłeś z zerowymi zasobami), czy - właśnie - podpierdalania Ci wroga sprzed nosa ;) Z drugiej strony składało się to na erteesowość i to poniekąd przyczyniło się do rozwinięcia tego typu gier, w których prym wiodą inne kryteria niż np. ilość wojska, która daje Ci pewne zwycięstwo. Niby gra z początku lat '90, a wciąż cieszy, zaskakuje i rzuca cień na współczesne, uproszczone pod względem intelektualnym erteesy.
Awatar użytkownika
bullet
zaczyna szaleć

17-10-2018, 18:47

byrgh pisze: W ogóle, wracając do debiutu, Diuna miała to do siebie, że niektóre głupstewka dodawały jej uroku.
Mnie w tej grze irytował fakt ograniczenia liczby jednostek, będących akurat w rozgrywce. W efekcie, zamiast naprodukować sobie Launcherów i Devastatorów czy Soniców, musiałem zamawiać jakieś gówna ze Starportu i atakować tym co miałem pod reką, hehe. :) No i oczywiście rząd wieżyczek rakietowych na początku misji to standard, żeby móc się w ogóle zająć czymś innym niż obroną bazy. ;)

Pierwszy C&C mnie ominął, bo miałem wtedy zbyt słabego kompa (386DX). Potem, gdy wpadło coś lepszego, to był już Red Alert. ;)
Awatar użytkownika
hcpig

17-10-2018, 20:57

byrgh pisze:
Jester, zdarłem sobie z internetów Dune 2000 Gruntmods Editions, grałeś w tosik?
Nie wiem co to za mod, ta gra jest idealna i nie wymaga modowania.

BTW zaczął się Nowy Porządek Świata (nie gra tylko reality):

https://www.bbc.com/news/technology-45891126" onclick="window.open(this.href);return false;
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
TheDude

17-10-2018, 23:42

Będzie w co grać jesienią

Obrazek

Obrazek
byrgh
zahartowany metalizator

17-10-2018, 23:59

hcpig pisze:
byrgh pisze:
Jester, zdarłem sobie z internetów Dune 2000 Gruntmods Editions, grałeś w tosik?
Nie wiem co to za mod, ta gra jest idealna i nie wymaga modowania.
Chyba tylko na Twoim procku, który systemu wyżej "ikspeka" nie uciągnie.

Więcej o nic Cię nie pytam.

GamersGate wyszedł z bardzo ładną inicjatywą - m.in.:

https://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe/w ... ore-155766" onclick="window.open(this.href);return false;

W ten oto sposób kupując np. 5 gier za niecałe 4 dyszki, jak ja, otrzymujesz 11 gier. Star Wars Jedi Knight Collection piękne - za dwie dychy macie wszystkie najlepsze SW-akcje, których jak dotąd albo nie szło dorwać za rozsądną cenę, albo w ogóle. Ja w Jedi Outcast, w multi przegrałem setki godzin :)
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

18-10-2018, 08:15

https://www.eurogamer.pl/articles/2018- ... egzorcyzmy" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube][/youtube]
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

18-10-2018, 09:31

TheDude pisze:Będzie w co grać jesienią

Obrazek

Obrazek
Styx słaby. Zainteresuj się mgs v Phantom pain
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
TheDude

18-10-2018, 11:32

^ MGSy mam ograne do oporu (Phantom Pain też). Teraz robię od nich przerwę na dłuższy czas. W Styx zacząłem wczoraj grać i bardzo mi się podoba. Do 4 rano siedziałem. Dobrze, że dziś wolne. Elo :)
byrgh
zahartowany metalizator

18-10-2018, 23:59

Zachowam się jak typowy polak i czymś się pochwalę. Oto saldo z ostatnich dni - trochę alfabetycznie:

- Armed and Dangerous
- The Dig
- Empire Earth Gold
- Finding Nemo
- Indiana Jones and the Fate of Atlantis
- Indiana Jones and the Last Crusade
- SW Dark Forces
- SW Jedi Knight: Dark Forces 2
- SW Jedi Knight: Jedi Academy
- SW Jedi Knight: Mysteries of the Sith
- SW Jedi Knight 2: Jedi Outcast
- Loom
- Monkey Island 2: Special Ed.
- The Secret of Monkey Island: Special Ed.
- Realms of Arkania 3
- SW Republic Commando
- SW Shadows of the Empire
- Torchlight 2
- Tron 2.0

Jak łatwo policzyć, kupiłem niespełna 20 gier za - uwaga - niecałe 70 zł.

I niech ktoś mi jeszcze chociaż raz powie, że gry są drogie...

Obrazek
Awatar użytkownika
Żułek

19-10-2018, 00:51

Obrazek

ODPOWIEDZ