Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Gry online. Czasoupłynniacze, inne marnotrawniki v.2
to pierwsze kojarzę ale ten czerwony kropek :P no ja bym w to nie grał raczej :P
jakby tak zebrać ekipe przy piwku to chetnie bym pograł w takie starocie ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Bień
- postuje jak opętany!
Oj tam :P Jak dobrze pamietam to wtedy w pl byl juz napoj 7up to jakos magia marki przyciagala do tego tytulu xDŻułek pisze:to pierwsze kojarzę ale ten czerwony kropek :P no ja bym w to nie grał raczej :P
- bullet
- zaczyna szaleć
Ja jebię, to ale wciągało kiedyś. Niezliczone ilości dupogodzin przy tym spędziłem, a i tak w ostatniej misji musiałem wyedytować save'y, bo byłem na tyle cienki, że nie dawałem rady jej przejść. Podszedłbym do niej dziś znowu, ale chyba się rozleniwiłem i nie chciałoby mi się klikać każdej jednostki po kolei, bo nie szło zaznaczać ich grupowo.byrgh pisze:Dune 2
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
na Amidze tez sie dalo tak oszukiwac? ja chyba utknalem Harkonnenami na ostatniej, a reszta na przedostatniej.bullet pisze:Ja jebię, to ale wciągało kiedyś. Niezliczone ilości dupogodzin przy tym spędziłem, a i tak w ostatniej misji musiałem wyedytować save'y, bo byłem na tyle cienki, że nie dawałem rady jej przejść. Podszedłbym do niej dziś znowu, ale chyba się rozleniwiłem i nie chciałoby mi się klikać każdej jednostki po kolei, bo nie szło zaznaczać ich grupowo.byrgh pisze:Dune 2
Guilty of being right
- bullet
- zaczyna szaleć
Nie wiem, bo grałem na PC. ;)uglak pisze:na Amidze tez sie dalo tak oszukiwac? ja chyba utknalem Harkonnenami na ostatniej, a reszta na przedostatniej.bullet pisze:Ja jebię, to ale wciągało kiedyś. Niezliczone ilości dupogodzin przy tym spędziłem, a i tak w ostatniej misji musiałem wyedytować save'y, bo byłem na tyle cienki, że nie dawałem rady jej przejść. Podszedłbym do niej dziś znowu, ale chyba się rozleniwiłem i nie chciałoby mi się klikać każdej jednostki po kolei, bo nie szło zaznaczać ich grupowo.byrgh pisze:Dune 2
- Żułek
no może ;) chociaz wole sprite ;)Bień pisze:Oj tam :P Jak dobrze pamietam to wtedy w pl byl juz napoj 7up to jakos magia marki przyciagala do tego tytulu xDŻułek pisze:to pierwsze kojarzę ale ten czerwony kropek :P no ja bym w to nie grał raczej :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- zahartowany metalizator
Jak to już kiedyś pisałem, dla fanów od fanów-programistów powstało coś takiego:bullet pisze:Ja jebię, to ale wciągało kiedyś. Niezliczone ilości dupogodzin przy tym spędziłem, a i tak w ostatniej misji musiałem wyedytować save'y, bo byłem na tyle cienki, że nie dawałem rady jej przejść. Podszedłbym do niej dziś znowu, ale chyba się rozleniwiłem i nie chciałoby mi się klikać każdej jednostki po kolei, bo nie szło zaznaczać ich grupowo.byrgh pisze:Dune 2
http://dunelegacy.sourceforge.net/website/" onclick="window.open(this.href);return false;
I jest to oczywiście wersja improved i poszerzona o własne pomysły (czytaj których nie zrealizował Westwood), uzdatniona uproszczonym interfejsem, punktami zbornymi, wysokimi rozdzielczościami, wyborem języka, nowymi trybami gry, jak multi, skirmish czy edytor map, wsparciem dla gry i tak dalej. Cała reszta to stara, dobra Diuna, z tą samą melodią i grafiką ;)
Jedyne, czego potrzebujesz, to oryginalne paczki plików, które oczywiście nie są dzisiaj żadnym problemem.
-
Aha, i jak już zaczniesz grę, i zanim rozpoczniesz tę nową kampanię, to koniecznie pogrzeb w opcjach, żeby nie doszło do tego, że w misjach, w których przeciwnik zaczyna mieć repair facility, nie jesteś w stanie zniszczyć mu jednostek, bo notorycznie je zabiera, po czym podstawia Ci pod nos i tak w koło Macieju ;)
- bullet
- zaczyna szaleć
Miałem już to kiedyś nawet zainstalowane, ale coś mi tam nie podeszło. Nie pamiętam tylko co, bo to dawno było. ;) Ale może się znowu skuszę.
- HSVV
- w mackach Zła
Emperor Battle For Dune najlepszy. Nie było chyba też bardziej rozdającego karty soundtracku w historii strategii czy gier w ogóle.
[youtube][/youtube]
ciary po dziś dzień
[youtube][/youtube]
ciary po dziś dzień
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
-
Lubiłem kiedyś bardzo ten soundtrack. Zresztą do dziś słucham nawet casiomidi z omawianej "dwójki" ;) O '2000' nie wspominam, bo do dzisiaj jest technologicznie absolutnie słuchalna.
Pamiętam swoją drogą czasy premiery tej gry i mojego oczekiwania. Jednak jako fanatyk serii trochę się zawiodłem i ostatecznie grałem bardzo niewiele. W prasie toczyła się za to wówczas batalia między produktem Westwooda a Z Steel Soldiers niejakich Braci Bitmap ;)
W ogóle, wracając do debiutu, Diuna miała to do siebie, że niektóre głupstewka dodawały jej uroku. Na przykład kwestia kończącej się przyprawy na mapie, ale jakby spojrzeć na to z innej mańki, wymuszało to inteligentne dowodzenie i szybką rozgrywkę (byłeś biernym towerdefenserem, kończyłeś z zerowymi zasobami), czy - właśnie - podpierdalania Ci wroga sprzed nosa ;) Z drugiej strony składało się to na erteesowość i to poniekąd przyczyniło się do rozwinięcia tego typu gier, w których prym wiodą inne kryteria niż np. ilość wojska, która daje Ci pewne zwycięstwo. Niby gra z początku lat '90, a wciąż cieszy, zaskakuje i rzuca cień na współczesne, uproszczone pod względem intelektualnym erteesy.
Pamiętam swoją drogą czasy premiery tej gry i mojego oczekiwania. Jednak jako fanatyk serii trochę się zawiodłem i ostatecznie grałem bardzo niewiele. W prasie toczyła się za to wówczas batalia między produktem Westwooda a Z Steel Soldiers niejakich Braci Bitmap ;)
W ogóle, wracając do debiutu, Diuna miała to do siebie, że niektóre głupstewka dodawały jej uroku. Na przykład kwestia kończącej się przyprawy na mapie, ale jakby spojrzeć na to z innej mańki, wymuszało to inteligentne dowodzenie i szybką rozgrywkę (byłeś biernym towerdefenserem, kończyłeś z zerowymi zasobami), czy - właśnie - podpierdalania Ci wroga sprzed nosa ;) Z drugiej strony składało się to na erteesowość i to poniekąd przyczyniło się do rozwinięcia tego typu gier, w których prym wiodą inne kryteria niż np. ilość wojska, która daje Ci pewne zwycięstwo. Niby gra z początku lat '90, a wciąż cieszy, zaskakuje i rzuca cień na współczesne, uproszczone pod względem intelektualnym erteesy.
- bullet
- zaczyna szaleć
Mnie w tej grze irytował fakt ograniczenia liczby jednostek, będących akurat w rozgrywce. W efekcie, zamiast naprodukować sobie Launcherów i Devastatorów czy Soniców, musiałem zamawiać jakieś gówna ze Starportu i atakować tym co miałem pod reką, hehe. :) No i oczywiście rząd wieżyczek rakietowych na początku misji to standard, żeby móc się w ogóle zająć czymś innym niż obroną bazy. ;)byrgh pisze: W ogóle, wracając do debiutu, Diuna miała to do siebie, że niektóre głupstewka dodawały jej uroku.
Pierwszy C&C mnie ominął, bo miałem wtedy zbyt słabego kompa (386DX). Potem, gdy wpadło coś lepszego, to był już Red Alert. ;)
- hcpig
Nie wiem co to za mod, ta gra jest idealna i nie wymaga modowania.byrgh pisze:
Jester, zdarłem sobie z internetów Dune 2000 Gruntmods Editions, grałeś w tosik?
BTW zaczął się Nowy Porządek Świata (nie gra tylko reality):
https://www.bbc.com/news/technology-45891126" onclick="window.open(this.href);return false;
Yare Yare Daze
- TheDude
Będzie w co grać jesienią

-
Chyba tylko na Twoim procku, który systemu wyżej "ikspeka" nie uciągnie.hcpig pisze:Nie wiem co to za mod, ta gra jest idealna i nie wymaga modowania.byrgh pisze:
Jester, zdarłem sobie z internetów Dune 2000 Gruntmods Editions, grałeś w tosik?
Więcej o nic Cię nie pytam.
GamersGate wyszedł z bardzo ładną inicjatywą - m.in.:
https://lowcygier.pl/promocje-cyfrowe/w ... ore-155766" onclick="window.open(this.href);return false;
W ten oto sposób kupując np. 5 gier za niecałe 4 dyszki, jak ja, otrzymujesz 11 gier. Star Wars Jedi Knight Collection piękne - za dwie dychy macie wszystkie najlepsze SW-akcje, których jak dotąd albo nie szło dorwać za rozsądną cenę, albo w ogóle. Ja w Jedi Outcast, w multi przegrałem setki godzin :)
- Only_True_Believers
https://www.eurogamer.pl/articles/2018- ... egzorcyzmy" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- maciek z klanu
Styx słaby. Zainteresuj się mgs v Phantom painTheDude pisze:Będzie w co grać jesienią
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- TheDude
^ MGSy mam ograne do oporu (Phantom Pain też). Teraz robię od nich przerwę na dłuższy czas. W Styx zacząłem wczoraj grać i bardzo mi się podoba. Do 4 rano siedziałem. Dobrze, że dziś wolne. Elo :)
-
Zachowam się jak typowy polak i czymś się pochwalę. Oto saldo z ostatnich dni - trochę alfabetycznie:
- Armed and Dangerous
- The Dig
- Empire Earth Gold
- Finding Nemo
- Indiana Jones and the Fate of Atlantis
- Indiana Jones and the Last Crusade
- SW Dark Forces
- SW Jedi Knight: Dark Forces 2
- SW Jedi Knight: Jedi Academy
- SW Jedi Knight: Mysteries of the Sith
- SW Jedi Knight 2: Jedi Outcast
- Loom
- Monkey Island 2: Special Ed.
- The Secret of Monkey Island: Special Ed.
- Realms of Arkania 3
- SW Republic Commando
- SW Shadows of the Empire
- Torchlight 2
- Tron 2.0
Jak łatwo policzyć, kupiłem niespełna 20 gier za - uwaga - niecałe 70 zł.
I niech ktoś mi jeszcze chociaż raz powie, że gry są drogie...

- Armed and Dangerous
- The Dig
- Empire Earth Gold
- Finding Nemo
- Indiana Jones and the Fate of Atlantis
- Indiana Jones and the Last Crusade
- SW Dark Forces
- SW Jedi Knight: Dark Forces 2
- SW Jedi Knight: Jedi Academy
- SW Jedi Knight: Mysteries of the Sith
- SW Jedi Knight 2: Jedi Outcast
- Loom
- Monkey Island 2: Special Ed.
- The Secret of Monkey Island: Special Ed.
- Realms of Arkania 3
- SW Republic Commando
- SW Shadows of the Empire
- Torchlight 2
- Tron 2.0
Jak łatwo policzyć, kupiłem niespełna 20 gier za - uwaga - niecałe 70 zł.
I niech ktoś mi jeszcze chociaż raz powie, że gry są drogie...

- Żułek