Księża
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Re: Księża
Hmm... Tak jak jestem całym sercem za ostateczną kapitulacją Kościoła jako instytucji szkodliwej, tak patrząc jednak na "liderki" tych manifestacji zaczynam mieć wątpliwości i to poważne, czy aby tędy droga. Ja rozumiem, że młodzież ma inne prawa, ale obserwując ostatnie wydarzenia widzę po prostu chamską hołotę, której przewodzą równie chamskie tępe dzidy. I nie zgodzę się z kol. Dronem, który nawołuje do eskalacji konfliktu. Moim zdaniem wystarczałyby liczne marsze z konkretnymi hasłami połączone z odczytami i prezentacjami multimedialnymi np. Tak chyba łatwiej by było trafić do osób nieprzekonanych, lub mających do tej pory temat aborcji za nieistotny. Akceptując chamstwo i wandalizm pod swoimi skrzydłami, szybko przegrają swoją sprawę.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Nie wiem, Panie Kol. Franku, nie znam się na tym, ale z tego, co się orientuję, to rewolucje przeprowadza się zazwyczaj w inny sposób
Owszem, można i tak, ale proszę spojrzeć, jak do władzy doszło PiS - raczej nie marszami, odczytami i prezentacjami (nie licząc podkomisji smoleńskiej).

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Bardziej chodzi mi o to, że najprawdopodobniej już niebawem dołączą do tych dziewuch wszelkiej maści zadymiarze, którzy lubują napierdalać się z psiarnią, kibole, anarchiści i chuj wie kto jeszcze. Szybko takiej grupie przyprawi się maskę kryminalistów i początkowa sympatia większości społeczeństwa przekształci się w zbiorową niechęć. Wtedy słuszna sprawa szybko zdechnie śmiercią naturalną.Sybir pisze: ↑26-10-2020, 18:06Nie wiem, Panie Kol. Franku, nie znam się na tym, ale z tego, co się orientuję, to rewolucje przeprowadza się zazwyczaj w inny sposóbOwszem, można i tak, ale proszę spojrzeć, jak do władzy doszło PiS - raczej nie marszami, odczytami i prezentacjami (nie licząc podkomisji smoleńskiej).
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
hehe. słodki jesteś. intelektualista?frankmullen pisze: ↑26-10-2020, 18:03Hmm... Tak jak jestem całym sercem za ostateczną kapitulacją Kościoła jako instytucji szkodliwej, tak patrząc jednak na "liderki" tych manifestacji zaczynam mieć wątpliwości i to poważne, czy aby tędy droga. Ja rozumiem, że młodzież ma inne prawa, ale obserwując ostatnie wydarzenia widzę po prostu chamską hołotę, której przewodzą równie chamskie tępe dzidy. I nie zgodzę się z kol. Dronem, który nawołuje do eskalacji konfliktu. Moim zdaniem wystarczałyby liczne marsze z konkretnymi hasłami połączone z odczytami i prezentacjami multimedialnymi np. Tak chyba łatwiej by było trafić do osób nieprzekonanych, lub mających do tej pory temat aborcji za nieistotny. Akceptując chamstwo i wandalizm pod swoimi skrzydłami, szybko przegrają swoją sprawę.
- Stary Metal
- w mackach Zła
Politycy używają dokładnie takich samych sformułowań, nie używając jedynie wulgarnych słów.
To jest tłum. To nie Żywot Briana, że tłum mówi jak jedna osoba. Ktoś krzyknie, tłum podejmie i nie ma tutaj możliwości powstrzymywać tłumu przed używaniem takich, czy Innych słów.
Zresztą do tej pory dyplomatyczne i grzeczne sformułowania do władzy nie trafiały. Może więc dotrą proste, wręcz prostackie słowa. Może wtedy usłyszą. I jednak usłyszeli. I to już jest pierwszy sukces manifestujących. Władza ich usłyszała. Zrozumiała, że jest źle. Więc zrozumiała też te bluzgi.
To jest tłum. To nie Żywot Briana, że tłum mówi jak jedna osoba. Ktoś krzyknie, tłum podejmie i nie ma tutaj możliwości powstrzymywać tłumu przed używaniem takich, czy Innych słów.
Zresztą do tej pory dyplomatyczne i grzeczne sformułowania do władzy nie trafiały. Może więc dotrą proste, wręcz prostackie słowa. Może wtedy usłyszą. I jednak usłyszeli. I to już jest pierwszy sukces manifestujących. Władza ich usłyszała. Zrozumiała, że jest źle. Więc zrozumiała też te bluzgi.
Ostatnio zmieniony 26-10-2020, 18:17 przez Stary Metal, łącznie zmieniany 1 raz.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
hehe. brzydzisz się przemocą? nos całe życie w lini prostej -:) hehe. sojalate & książki pana Piotrka tkaczowa -;) ? słodko.frankmullen pisze: ↑26-10-2020, 18:12Bardziej chodzi mi o to, że najprawdopodobniej już niebawem dołączą do tych dziewuch wszelkiej maści zadymiarze, którzy lubują napierdalać się z psiarnią, kibole, anarchiści i chuj wie kto jeszcze. Szybko takiej grupie przyprawi się maskę kryminalistów i początkowa sympatia większości społeczeństwa przekształci się w zbiorową niechęć. Wtedy słuszna sprawa szybko zdechnie śmiercią naturalną.Sybir pisze: ↑26-10-2020, 18:06Nie wiem, Panie Kol. Franku, nie znam się na tym, ale z tego, co się orientuję, to rewolucje przeprowadza się zazwyczaj w inny sposóbOwszem, można i tak, ale proszę spojrzeć, jak do władzy doszło PiS - raczej nie marszami, odczytami i prezentacjami (nie licząc podkomisji smoleńskiej).
brzydzisz się brzydkich słów? jebac i wypierdalac to za mocne kombo -:) szybciutko włazo co miało wejść. przekaz działa -;) o matkoboża kobiety klną
Ostatnio zmieniony 26-10-2020, 18:21 przez Wacław, łącznie zmieniany 2 razy.
- Hatefire
Jakoś te grzeczne metody nie działają od 89, więc co za rożnica. Ten tzw kompromis oznaczał przecież najbardziej restrykcyjne prawo w Europie poza Irlandią i Maltą. Irlandia już odpuściła i zmieniła prawo, jak jest na Malcie nie wiem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Sybir
Przed 1989r. na władzę też bardziej stymulująco działały proste metody, niż manifesty intelektualistów.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
dobra. straszne rzeczy te baby odpierdalają w Polsce -:)
to malowanie po murach to jest istne barbarzyństwo -:) i w spodniach chodzooooo -;)
żandarmeria powinna sobie z tą hołota dać radę. a z rolnikami?
to malowanie po murach to jest istne barbarzyństwo -:) i w spodniach chodzooooo -;)
żandarmeria powinna sobie z tą hołota dać radę. a z rolnikami?
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Spoko, macie prawo mieć własne zdanie. Najbliższa przyszłość pokaże, która droga była tą właściwą. Jeśli radykalna i rewolucyjna okaże się sprawczą i skuteczną, to będę również jak najbardziej ukontentowany. Osobiście po prostu wydaje mi się, że na jakobinizm Polska jeszcze nie jest gotowa.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
dziękujemy ! za to, że możemy mieć własne zdanie -:)frankmullen pisze: ↑26-10-2020, 18:30Spoko, macie prawo mieć własne zdanie. Najbliższa przyszłość pokaże, która droga była tą właściwą. Jeśli radykalna i rewolucyjna okaże się sprawczą i skuteczną, to będę również jak najbardziej ukontentowany. Osobiście po prostu wydaje mi się, że na jakobinizm Polska jeszcze nie jest gotowa.
ja tak po prawdzie w huju mam co z tego będzie. wpływ mam znikomy na to. na ten moment: sporo znajomych dzisiaj się ruszyło. budujące. ogólne poruszenie starych prykow. w środę wyłączamy telefony. bo możemy i chcemy. i otoho. liczy się teraz i tu.
a teraz nuconko pod skorpionsow idzie. jest jak być powinno. „believe in love”.
nareczka kolego -:)
Ostatnio zmieniony 26-10-2020, 18:39 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sybir
Panie Kolego Franku, jakie inne argumenty trafią do partii rządzącej?
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
- Drone
Tak jak koledzy pisali wyżej. Tu nie chodzi o przekonywanie nieprzekonanych, bo tak naprawdę ich głos nie ma żadnego znaczenia dla Kościoła. Tu chodzi o to, żeby wreszcie zlaicyzować to państwo - raz a dobrze. Rolnicy mogą sobie robić marsze gwiaździste, górnicy mogą palić opony, natomiast protesty antykościelne mają odbywać się w sposób godny i wyważony? Intelektualistów żaden okupant nigdy nie słuchał i nie będzie słuchał. Ale to, że ma się podbudowę intelektualną, nie znaczy, że z powodu własnych lęków, poczucia przyzwoitości, wmawiania sobie, że jest się człowiekiem kultury, należy skończyć jak frajer i oddać pole otłuszczonym katabasom, którzy żywią się właśnie takimi wątpliwościami i chętnie je w człowieku pielęgnują, Jak się biegnie maraton, to na koniec człowiek czuje się jak ściera, jak idziesz na koncert metalowy, to też nie wymagasz od siebie królewskich manier pod sceną. Tak samo jest w starciu z Kościołem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Ale w tym właśnie rzecz, że nie chodzi o przekonanie rządzących, bo tam są same tępaki mające IQ niższe od pustaka budowlanego. Chodzi o to, by do swojej sprawy przekonać zdecydowaną większość społeczeństwa i żeby ta większość dała rządzącym w najbliższych wyborach potężnego kopa w dupę. A jeśli przy okazji autorytet Kościoła upadnie do poziomu zerowego, to tym lepiej. Upiecze się dwie pieczenie na jednym ogniu. Nie jestem tylko przekonany co do tego, czy malując mury kościołów, rzucając kurwami na lewo i prawo, niszcząc mienie przypadkowych osób, uda się ten cel osiągnąć.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
W następnych sfałszowanych wyborach dodaj.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Medard
frankmullen pisze: ↑26-10-2020, 18:44Ale w tym właśnie rzecz, że nie chodzi o przekonanie rządzących, bo tam są same tępaki mające IQ niższe od pustaka budowlanego. Chodzi o to, by do swojej sprawy przekonać zdecydowaną większość społeczeństwa i żeby ta większość dała rządzącym w najbliższych wyborach potężnego kopa w dupę. A jeśli przy okazji autorytet Kościoła upadnie do poziomu zerowego, to tym lepiej. Upiecze się dwie pieczenie na jednym ogniu. Nie jestem tylko przekonany co do tego, czy malując mury kościołów, rzucając kurwami na lewo i prawo, niszcząc mienie przypadkowych osób, uda się ten cel osiągnąć.
Model chilijski u nas raczej nie przejdzie, to 7 dni temu:

Die Welt ist meine Vorstellung.
- Drone
Ale panie kolego. Duża część społeczeństwa już jest dawno przekonana, tylko z różnych powodów (lęków, obaw przed ostracyzmem, poczucia przyzwoitości itp.) nie potrafi wyrazić swojego zdania zdecydowanie, także przy urnach. A jest też tak że w wyborach w grę wchodzą inne aspekty, inne czynniki, które odsuwają na bok sprawę laicyzacji. Ja liczyłem na to, co mówisz, od czasu kiedy nabyłem prawa wyborcze, tj. od roku 1993. Minęło 27 lat i nic się nie zmieniło - aż dotąd. Nie mam zamiaru dłużej czekać na mądry wybór przy urnach itd. Skoro SLD nie potrafiło ich odsunąć i podpisało konkordat, to nie ma co liczyć na to, że partia głównego nurtu sama z siebie odsunie od wpływów tak mocno zakotwiczoną instytucję jak Kościół.frankmullen pisze: ↑26-10-2020, 18:44Ale w tym właśnie rzecz, że nie chodzi o przekonanie rządzących, bo tam są same tępaki mające IQ niższe od pustaka budowlanego. Chodzi o to, by do swojej sprawy przekonać zdecydowaną większość społeczeństwa i żeby ta większość dała rządzącym w najbliższych wyborach potężnego kopa w dupę. A jeśli przy okazji autorytet Kościoła upadnie do poziomu zerowego, to tym lepiej. Upiecze się dwie pieczenie na jednym ogniu. Nie jestem tylko przekonany co do tego, czy malując mury kościołów, rzucając kurwami na lewo i prawo, niszcząc mienie przypadkowych osób, uda się ten cel osiągnąć.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Jesteśmy po tej samej stronie barykady kolego. Tylko ja nie do końca wiem czym wg. ciebie ma się to wszystko skończyć. Do czego mają te ruchy doprowadzić? Przyspieszone wybory? Wywiezienie na taczkach rządzących? Jak, skoro i tak wciąż ich poparcie specjalnie nie spada w słupkach sondażowych. Zlaicyzowanie państwa? Ale jak? Nie zrobisz tego bez zmian politycznych.Drone pisze: ↑26-10-2020, 19:00Ale panie kolego. Duża część społeczeństwa już jest dawno przekonana, tylko z różnych powodów (lęków, obaw przed ostracyzmem, poczucia przyzwoitości itp.) nie potrafi wyrazić swojego zdania zdecydowanie, także przy urnach. A jest też tak że w wyborach w grę wchodzą inne aspekty, inne czynniki, które odsuwają na bok sprawę laicyzacji. Ja liczyłem na to, co mówisz, od czasu kiedy nabyłem prawa wyborcze, tj. od roku 1993. Minęło 27 lat i nic się nie zmieniło - aż dotąd. Nie mam zamiaru dłużej czekać na mądry wybór przy urnach itd. Skoro SLD nie potrafiło ich odsunąć i podpisało konkordat, to nie ma co liczyć na to, że partia głównego nurtu sama z siebie odsunie od wpływów tak mocno zakotwiczoną instytucję jak Kościół.frankmullen pisze: ↑26-10-2020, 18:44Ale w tym właśnie rzecz, że nie chodzi o przekonanie rządzących, bo tam są same tępaki mające IQ niższe od pustaka budowlanego. Chodzi o to, by do swojej sprawy przekonać zdecydowaną większość społeczeństwa i żeby ta większość dała rządzącym w najbliższych wyborach potężnego kopa w dupę. A jeśli przy okazji autorytet Kościoła upadnie do poziomu zerowego, to tym lepiej. Upiecze się dwie pieczenie na jednym ogniu. Nie jestem tylko przekonany co do tego, czy malując mury kościołów, rzucając kurwami na lewo i prawo, niszcząc mienie przypadkowych osób, uda się ten cel osiągnąć.