GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: GÓRY
fatalny news z samego rana.Szkoda Artura,z każdą godziną szanse są coraz mniejsze. Zrobił wiele pięknych dróg,był inicjatorem programu Polski Himalaizm Zimowy,bardzo aktywna osoba w środowisku bez dwóch zdan.Teraz prasa będzie miała pożywke,jedna tragedia po drugiej,najwiecej oczywiscie beda mieli do powiedznia eksperci którzy w życiu nie doczłapali sie nawet do Morskiego oka.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
To pewnie te kucharki, o których opowiadał Gajewski - szło ich tyle na ten szczyt, że się Hajzer na ścieżce nie zmieścił i spadł. A Kaczkan na pewno myślał tylko o sobie, nie przewiązali się i zamiast skoczyć za kolegą, łapać go, rzucić mu spadochron albo chociaż nieprzestrojone radio to sobie wrócił jak gdyby nigdy nic.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- evildead
- weteran forumowych bitew
o właśnie, ciekawe czy ktoś Ergajowi mikrofon pod gębę podstawi... po BP wysnuł teorię że Bielecki to cienias bez osiągnięć, noc w Karakorum zimą na 8000 to pikuś, bo przecież powinno się być zaprawionym po Zawracie, a Berbeka z Kowalskim umarli z nudów i rozpaczy czekając aż ktoś wróci, szepnie dobre słowo i wysmarka nosek. Czekamy na jego wersję wydarzeń na G1.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Zawsze bardzo przeżywam takie tragedie mimo tego, że nie mam zielonego pojęcia o himalaizmie i nigdy nikogo w takich przypadkach nawet nie próbuję osądzać. Chodzę w góry od wielu lat, mam swoje ograniczenia (przede wszystkim lęk związany z ekspozycją), które już dobrze znam i próbuję z nimi walczyć i sam wiele razy sięgałem swoich, powtarzam swoich, granic wytrzymałości. Wiem także, jak mało potrzeba, żeby się górach zabić i wcale nie trzeba jechać w tym celu w Himalaje.
I wobec powyższego, ledwo prawie skończyło się to polskie piekiełko dotyczące Bieleckiego i Małka, to nadchodzi kolejne. I znowu przetoczy się przez media fala opinii "znawców", jaki to Hajzer był beznadziejny i to już na pewno jego wina, że zginął Berbeka i Kowalski. Tych szukających sensacji dziennikarzy, którzy będą ekspertom zadawać stek durnych pytań (już dzisiaj debil Kulczycki na TVP INFO pytał, jaki wpływ na tę tragedię mogła mieć sprawa Broad Peaka). A niech pójdą sobie, jedna z drugim, na Kościelec lub Świnicę, nawet od Kasprowego i niech ich złapie burza, na Babią Górę czy Turbacz, gdy nadchodzi noc. Wystarczy, żeby już więcej nie pisać/mówić takich pierdoł. To są góry, które można w miarę zrozumieć, nawet chodząc po nie najtrudniejszych rejonach Beskidów czy Tatr, a nie po knajpach na Krupówkach. I to wszystko na ten temat.
I wobec powyższego, ledwo prawie skończyło się to polskie piekiełko dotyczące Bieleckiego i Małka, to nadchodzi kolejne. I znowu przetoczy się przez media fala opinii "znawców", jaki to Hajzer był beznadziejny i to już na pewno jego wina, że zginął Berbeka i Kowalski. Tych szukających sensacji dziennikarzy, którzy będą ekspertom zadawać stek durnych pytań (już dzisiaj debil Kulczycki na TVP INFO pytał, jaki wpływ na tę tragedię mogła mieć sprawa Broad Peaka). A niech pójdą sobie, jedna z drugim, na Kościelec lub Świnicę, nawet od Kasprowego i niech ich złapie burza, na Babią Górę czy Turbacz, gdy nadchodzi noc. Wystarczy, żeby już więcej nie pisać/mówić takich pierdoł. To są góry, które można w miarę zrozumieć, nawet chodząc po nie najtrudniejszych rejonach Beskidów czy Tatr, a nie po knajpach na Krupówkach. I to wszystko na ten temat.
Myślę o tym. Będę w tej okolicy (Rychnov) w drodze do Jaromera i zastanawiam się gdzie tu, przy okazji, skoczyć? Śnieżnik też biorę pod uwagę, bo w poprzednim sezonie odpuściłem. Zobaczę jak to wyjdzie, bo w tym roku atakuję, ponownie Alpy i może się tak zdarzyć, że wszystko przestanie się liczyć. Co do Karkonoszy, to fakt, w sezonie, momentami dziki tłum, ale gdyby tej gawiedzi wyłączyć wyciągi, to mam wrażenie, że przynajmniej połowa, zostałaby tam, gdzie ich miejsce.Pelson pisze:Właśnie skończyłem zajebisty weekend- sobota z siodełka jakieś 80 km po Górach Orlickich, zwłaszcza po czeskiej stronie.535 pisze:
Przejdźmy do "spraw małych". W jakich górach będzie można spotkać Użytkowników tego forum w tym sezonie?
Niedziela, już na spokojnie, z buta Śnieżnik i okolice. Polecam, wystarczy tylko odrobinę zboczyć z najczęściej uczęszczanych szlaków i przez 2-3 godziny nie spotkać nikogo po drodze. A pogoda była świetna i na samych szczytach całkiem sporo ludzi.
Zupełnie inaczej to wygląda w porównaniu do coraz bardziej zadeptanych Karkonoszy.
Plan na kolejny wypad to kilkudniowy rajd rowerem po całej Kotlinie Kłodzkiej, zacząć w Radkowie, a skończyć w Złotym Stoku/ Paczkowie.
- evildead
1. sam Hajzer prawie zginął w lawinie na Ciemniaku kilka lat temuramonoth pisze:Zawsze bardzo przeżywam takie tragedie mimo tego, że nie mam zielonego pojęcia o himalaizmie i nigdy nikogo w takich przypadkach nawet nie próbuję osądzać. Chodzę w góry od wielu lat, mam swoje ograniczenia (przede wszystkim lęk związany z ekspozycją), które już dobrze znam i próbuję z nimi walczyć i sam wiele razy sięgałem swoich, powtarzam swoich, granic wytrzymałości. Wiem także, jak mało potrzeba, żeby się górach zabić i wcale nie trzeba jechać w tym celu w Himalaje.
2. to już musieliby być ludzie skrajnie nieobyci w temacie
słowo klucz: Lho La
(nawiasem mówiąc, najprawdopodobniej wszyscy aktorzy tamtego dramatu już po tamtej stronie...)
-
fajnie podsumowal rozmowe w któryms newsweek'u Krzysiek Wielicki mówiac:
Ja sie ze swojej pasji nie bede tlumaczyl,niech sie tlumacza ci którzy jej nie maja.
Ja sie ze swojej pasji nie bede tlumaczyl,niech sie tlumacza ci którzy jej nie maja.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Castor
Mnie w tym sezonie będzie można spotkać jedynie w górach pieluch. W tamtym roku roku były Bieszczady, Tatry itp. W tym tylko pieluchy ;(535 pisze:Przejdźmy do "spraw małych". W jakich górach będzie można spotkać Użytkowników tego forum w tym sezonie?

-
Opawskich,Orlickich,Wzgórzach Oleszenskich,Kruczych.we wrzesniu jakby co ;)Castor pisze:Mnie w tym sezonie będzie można spotkać w....535 pisze:Przejdźmy do "spraw małych". W jakich górach będzie można spotkać Użytkowników tego forum w tym sezonie?
Ale bajzel. Wielicki stwierdził przed chwilą (choć wczoraj mówił co innego), że Kaczkan nigdzie nie spadł. To Hajzer koło niego "przeleciał".535 pisze:Podobno "młody" spadł, ale się pozbierał i zszedł do obozu, a "stary" spadł, schodząc do "młodego" i już się nie pozbierał. Niewiarygodne.
- evildead
bajzel był nieunikniony, skoro info było cały czas z trzeciej ręki
tak czy inaczej RIP Artur... kurwa, wiadomo że wypadki chodzą po ludziach ale on był chyba ostatnią osobą, po której bym się spodziewał tak tragicznego finału. Teraz dopiero wiem, co się działo po śmierci "nieśmiertelnego" Kukuczki.
chyba możemy już pożegnać program PHZ
tak czy inaczej RIP Artur... kurwa, wiadomo że wypadki chodzą po ludziach ale on był chyba ostatnią osobą, po której bym się spodziewał tak tragicznego finału. Teraz dopiero wiem, co się działo po śmierci "nieśmiertelnego" Kukuczki.
chyba możemy już pożegnać program PHZ
-

kilka fotek z vulturowego wypadu w Masyw Śnieżnika. Włóczyłem się w czerwcu zielonym szlakiem granicznym od Śnieżnika do Międzylesia.Pogoda jak marzenie,na szlaku pustki,można usiąść ,zanurzyć nogi w strumieniu gapić sie na góry i mieć wszystko w dupie:)
-
- evildead
jakby ktoś chciał sobie poczytać "jak to się stało" o Broad Peaku i mierzi go jednocześnie puste pierdolenie Ergaja czy Czerwińskiej (którą skądinąd bardzo lubię czytać - ale po BP za często gadała do ślina na język przyniesie) to bardzo fajna analiza (i co należy docenić - wyjątkowo rzeczowa dyskusja w komentarzach) jest tu:
http://ultimathule.nowyekran.net/post/9 ... ka-i-tomka
http://ultimathule.nowyekran.net/post/9 ... ka-i-tomka
-
- rasowy masterfulowicz
ale napisane jest to strasznie ;)