Co teraz pijecie?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
Re: Co teraz pijecie?
No widzisz a ja dam chętnie te 8-10 za browar. Styknie mi 1 na wieczór i na jedno wychodzi. Drugi woli czteropak. Ja gdzieś od 5 lat nie piję koncernów. I nie zamierzam wracać. Wg mnie tego się nie da pić
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Też się temu nie dziwię. Przecież przeciętny Polak nie pije piwa dla smaku tylko dla procentów. To się liczy, nic innego.Heretyk pisze:nie wiem jak jest w miastach, ale u mnie na wsi, piwa po 8-10 zeta kupuję tylko ja. mówię serio. w sklepie jest wydzielona specjalna półeczka z Wrężelami i Pintami i jeśli nie zjawię sie tam, załóżmy przez miesiąc, to będzie to stało nie ruszone :) zresztą nawet pani eskspedientka mi to potwierdziła, przy okazji pytając, czy naprawdę takie smaczne te piwa, bo jej by w życiu do głowy nie przyszło kupić czegoś takiego. tu chodzi o kasę. prawie każdy woli sobie kupić za dychę czteropak niż jedno piwko. ja się nawet temu nie dziwię jakoś specjalnie
Dokładnie tak, a zatem +1. :-)pączek pisze:No widzisz a ja dam chętnie te 8-10 za browar. Styknie mi 1 na wieczór i na jedno wychodzi. Drugi woli czteropak. Ja gdzieś od 5 lat nie piję koncernów. I nie zamierzam wracać. Wg mnie tego się nie da pić
all the monsters will break your heart
-
- mistrz forumowej ceremonii
tak, co nie zmienia faktu, że są takie dni, np. latem, po 12 h w robocie, kiedy tylko stacje benzynowe otwarte i kupujesz jebanego lodowatego żywca, bo nie ma nic innego i smakuje on jak ambrozja ;) kto tego nie przeżył, nie zrozumie
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
Artykuł z przed pół roku, ale daje jakiś podgląd o wielkości rynku piwa.
Polskie piwa rzemieślnicze
Sprzedaż piw rzemieślniczych w Polsce rozwija się niezwykle szybko, i tylko w ciągu ostatnich 12 miesięcy ich sprzedaż zwiększyła się aż o 41 proc., co i tak oznacza spowolnienie – wcześniej sprzedaż co roku praktycznie podwajała się. Aktualnie piwa rzemieślnicze mają około półprocentowy udział w całkowitej sprzedaży wartościowej piwa w Polsce.
Na pierwszy rzut oka nie wydaje się to dużo, ale trzeba pamiętać, że piwo to zdecydowanie największa spożywcza kategoria FMCG w Polsce, ze sprzedażą detaliczną przekraczająca 15,5 mld zł w 2017 roku. Na rynek cały czas wchodzą nowi producenci, a ci z już ugruntowaną pozycją aktywnie zwiększają swoją dystrybucję pojawiając się na półkach nie tylko sklepów specjalistycznych czy hipermarketów, ale też dyskontów.
https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artyk ... ce,48036/1" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedaż piw rzemieślniczych w Polsce rozwija się niezwykle szybko, i tylko w ciągu ostatnich 12 miesięcy ich sprzedaż zwiększyła się aż o 41 proc., co i tak oznacza spowolnienie – wcześniej sprzedaż co roku praktycznie podwajała się. Aktualnie piwa rzemieślnicze mają około półprocentowy udział w całkowitej sprzedaży wartościowej piwa w Polsce.
Na pierwszy rzut oka nie wydaje się to dużo, ale trzeba pamiętać, że piwo to zdecydowanie największa spożywcza kategoria FMCG w Polsce, ze sprzedażą detaliczną przekraczająca 15,5 mld zł w 2017 roku. Na rynek cały czas wchodzą nowi producenci, a ci z już ugruntowaną pozycją aktywnie zwiększają swoją dystrybucję pojawiając się na półkach nie tylko sklepów specjalistycznych czy hipermarketów, ale też dyskontów.
https://www.wiadomoscihandlowe.pl/artyk ... ce,48036/1" onclick="window.open(this.href);return false;
- smooker
- w mackach Zła
True dat!Heretyk pisze:tak, co nie zmienia faktu, że są takie dni, np. latem, po 12 h w robocie, kiedy tylko stacje benzynowe otwarte i kupujesz jebanego lodowatego żywca, bo nie ma nic innego i smakuje on jak ambrozja ;) kto tego nie przeżył, nie zrozumie
-
super mi pasuje ostatnio najbardziejBOLEK pisze:BOLEK pisze:BOLEK pisze:
najlepszy pilzner
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Czyli jednak koledzy i rodzina devastatora okazali się mało reprezentatywną grupą :(Wasyl pisze:Artykuł z przed pół roku, ale daje jakiś podgląd o wielkości rynku piwa.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Jeśli dobrze pójdzie to dzisiaj odpalę pierwsze, tegoroczne procenta, jaram się joł joł xd
Jebać żuli.
Świetnie! W takim razie łapiemy się po północy. Posłuchamy Bielizny z yt , albo powyzywamy się od kurew. Sztywno coś tu ostatnio. Może Lucjan z vipami wpadnie?
- wolff
- rasowy masterfulowicz
Obaliłem kilka łyków wina a przecież pasuje jeszcze dzisiaj bica zrobić. Nadmiar obowiązków mnie wykończy, ja pierdole xd
Jebać żuli.
- uglak

w sumie nic specjalnego, ale nabralem ochoty na sluchanie Adimiron Black.
Guilty of being right
- TheDude
Za chwilę wyciągam zimniutką z lodówki. Ajee !

- Sybir
Narobiłeś mi smaku na kartoflankę ;___;
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- TheDude
^ Miska solidnej kartoflanki z boczkiem/kiełbasą + pół litra takiej wódeczki to by było cóś :)
- Sybir
Proszę przestać. To zakrawa na okrucieństwo.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Lukass
Oh, muszę poszukać. Niezależnie od smaku. Postawię sobie na półce.uglak pisze:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Bourbon + cola
- Dragazes
- w mackach Zła
uglak pisze:
piłem to wczoraj i męczyłem się bardzo, istna gehenna
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- devastator77

Bardzo dobre piwko,taka solidana II liga piwna,do I ligi trochę jednak brakuje,ale zdecydowanie lepiej niż III ligowe koncerniaki.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?