Czego sluchaja Wasze zony/kochanki/dziewczyny

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Pelson
rasowy masterfulowicz

Re: Czego sluchaja Wasze zony/kochanki/dziewczyny

11-01-2012, 13:47

boroowa pisze:jak można woleć gej-metal:

od fajnego, niezobowiązującego popu?
Nauka radziecka zna podobne przypadki...

e:lekarze pewnie też ;)
aniola
weteran forumowych bitew

11-01-2012, 14:04

boroowa pisze:
aniola pisze:

Odpowiedz sobie sam:)))
nie wiem, zapewne często chodzicie na takie potańcówki:

zgadłem?
Oj slabe masz wyczucie wlasnie milosnicy tego drugiego tam mi sie bardziej kojarza
aniola
weteran forumowych bitew

11-01-2012, 14:05

Pelson pisze:

Nauka radziecka zna podobne przypadki...

e:lekarze pewnie też ;)
a kolega ma ten problem???;)))
Bambi
rasowy masterfulowicz

11-01-2012, 21:42

Moja kiedyś słuchała metalu (napalm death, morbid angel) i beatdownu, a teraz trochę jazzu, jakieś tam sara blasko, florence and the machines, elysian fields, rachel's i jakieś wybrane kawałki radiowe do śpiewania. ;] Bardzo się z tego cieszę, bo jakby słuchała metalu, musiałbym ją wywalić z domu!
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

12-01-2012, 20:28

A moja babu Boba Dylana, trochę radia itd ;)
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

12-01-2012, 20:45

Moja mieszka ze mną, także głównie słucha tego co ja, bo do sprzętu dopuszczam głównie na zasadzie "weź zmień stronę płyty / puść kasetę jeszcze raz / poszukaj czegoś, czego dawno nie słuchałem".
535

12-01-2012, 21:12

Lykantrop pisze:Ciężko wymienić wszystkie, żona ma porównywalny hype co ja, tylko w nieco innej stylistyce. Na pewno wcześniej wymieniony Ulver (późny), Sisters of Mercy, Siouxsie & the Banshees, Manson, na punkcie Brendana i DCD ma fioła, o Depeche Mode nie wspomnę i projektach Alana Wildera... Poza tym polski coldwave i szeroko rozumiana scena dark independent. Punktów zbieżnych jeśli chodzi o nasze gusta też jest kilka, m.in. "Ballade..." i ostatnie Peste Noire więcej razy chyba wałkowała niż ja. :-)
Tylko mojego pierdolca na punkcie Blasphemy nie może już od kilku lat pojąć... hehe
W tej wypowiedzi widzę najwięcej punktów wspólnych z tym co ma miejsce u mnie. Poza tym panuje pełne równouprawnienie to znaczy moja Żona wybierając płyty sprawnie pomija te, które podobają się tylko mnie. Ja zaś , gdy sam wybieram staram się , by potencjometr nie przekraczał połowy skali , jeśli Małżonka znajduje się w bezpośrednim polu rażenia. Ten układ funkcjonuje, a w razie, gdy dochodzi kwestia telewizora, to mam w odwodzie słuchawki oraz pomieszczenie na piętrze, gdzie w (s)pokoju mogę dokonać dzieła zniszczenia.
Awatar użytkownika
martyrdoom
postuje jak opętany!

12-01-2012, 21:27

Nie narzekam - słucha m.in. Joy Division, U2, The Police, Stinga, The Doors, klimaty typu mum czy Cocorosie, Wax Tailor, The Strokes, Coldplay, Iggy Pop, Dire Straits, Young Blood Brass Band (to jest dobre w sumie), Tom Waits. Nawet czasem Black Sabbath, Judas Priest czy Dead Kennedys. No i zna kilka tekstów Awantury. :)
535 pisze:Poza tym panuje pełne równouprawnienie to znaczy moja Żona wybierając płyty sprawnie pomija te, które podobają się tylko mnie. Ja zaś , gdy sam wybieram staram się , by potencjometr nie przekraczał połowy skali , jeśli Małżonka znajduje się w bezpośrednim polu rażenia.
I to jest dobra sytuacja.
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

12-01-2012, 21:36

moja żona jeździ ze mną na OEF i to mi wystarczy. a słucha rzeczy, które ja lubię także, np Can, Kraftwerk, Lao Che, Elvisa De Luxa. albo takich, które mi nie przeszkadzają przynajmniej
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika
Herezjarcha
w mackach Zła

12-01-2012, 23:02

Zasadniczo tego samego co ja z tym że z wiekiem coraz częściej robi sobie wycieczki po jakiś Epicach, Avantasiach i tym podobnym szmelcu.
Awatar użytkownika
Paysage d'Hiver
w mackach Zła

13-01-2012, 10:28

amy winehouse,selah sue, adele, depeche mode, brodka, sade, t.love, poluzjanci, kowalska, kayah, dąbrowska....itp
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

13-01-2012, 11:02

Po kilku próbach spasowałem pranie na swoją muzę, z niewielkimi wyjatkami a'la Bowie i Talk Talk bo tutaj się udało. Mnie za to nigdy nie sprała :) a słucha rzeczy typu jakaś Ewa Demarczyk itp.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Havoc
zaczyna szaleć

13-01-2012, 21:34

po lekturze tego tematu chce zerwać ze swoją. Nawet do tyłka nie bierze :(
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

13-01-2012, 22:01

u mnie rządy żelaznej ręki. jedynie ja mam prawo dyktować muzyczne rytuały. jak chcę posłuchać techna to leci techno a jak chce mi się wojennych hymnów destrukcji to lecą wojenne hymny destrukcji kurwa jego mać. szanownej małżonce nie przeszkadza. czasem jedynie, gdy włączę jakieś bardziej amuzyczne anihilacje, jakieś power electronicsy czy inne takie, dostrzegam w jej oczach coś na kształt cichej prośby i tłumionego bólu, wydaje mi się, że w takich momentach byłaby wdzięczna, gdybym te rzeczy wyłączał albo chociaż zciszał. ona sama słucha oprócz jakichś klasyków pokroju ac/dc różnych innych nieciekawych spraw typu acid drinkers, a co gorsza irlandziego folka i generalnie raczej wesołej muzyki, oczywiste zatem jest, że gdy chce sobie coś włączyć jedyną dla niej opcją są słuchawki.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

14-01-2012, 18:18

Żadna z kobiet, z którymi byłem, nie była tak zwaną metalówką i całe szczęście. Metal to nie muzyka dla kobiet, może jeszcze lżejsze odmiany, jakieś hejwi, czy słabsze trasze, ale zachwycanie się wspólnie z dziewczyną nad Autopsy, czy Morbid Angel nieco cuchnie trupem, jeszcze by jej się seksu zachciało przy growlingach. To byłoby po prostu niesmaczne.

Jestem zdania, że kobieta ma słuchać muzyki łagodnej, rocka, czy hardrocka, popu, poezji śpiewanej, soulu, ale nie na miłość Buzka, ekstremalnych wymiotów. Z drugiej strony, wszystkie laski, które spotkałem, a które słuchały muzyki lekko zeschizowanej, jak Coil, Swans, czy inne Currenty, miały coś nie w porządku z dynią. Albo depresyjne nimfomanki, albo zidiociałe pseudoartystki. :)
marcelus
świeżak

18-01-2012, 01:12

Moja Wardruny, Burzum, Negury Bunget i Drudkh. Ma bzika na puncie Skandynawii i innych ciemnoleśnych krajobrazów i za to ją kocham. Nie jest metalówą (również nie była i nie będzie), ale Grisznakowi (młodemu) i Fenrizowi to by gałeczke strzeliła na dzień dobry.
Każdy wie to co chce, raz jest dobrze a raz zle. W zyciu czasem trzeba wiedzieć kiedy stać, a kiedy siedzieć.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

18-01-2012, 01:19

tylko pozazdrościć takiej baby.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

18-01-2012, 01:31

Dużo amerykańskiego country, trochę 'tego lepszego' popu (Michael Jackson, Adele, Norah Jones), Kult, Eric Clapton, Sting, Kiss, Black Sabbath (selected works ;)), Gilmour solo, Elvis, Nick Cave ;) Zdecydowanie nie narzekam.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-01-2012, 01:37

Niczego nie słuchają, bo nadal szukam loszki-miłoszki, z której mógłbym spijać soczek z jej pusi....:(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

18-01-2012, 01:41

Moja żona lubi Metallice, Anatheme, Ozziego, Porcupine Tree, Black Sabbath, Hey, M.Jackson itd. Aha lubi także Erikah Badu (nie wiem czy dobrze odmieniłem)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
ODPOWIEDZ