Legalizacja marihuany

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
koper
zaczyna szaleć

Re: Legalizacja marihuany

09-08-2013, 14:55

Baton pisze:Poza tym przygłupy i tak będą jarac, bo już i teraz to robią. WIęc nie trzeba im nic dawać, doskonale sobie radzą bez tego.
Dobra załatwiłeś mnie jestem bez szans.

A tak serio kiedy wejdzie ogólne przyzwolenie to myślisz ze stałych klientów nie przybędzie ? Mi już wystarczy że trzeba uważać na odpowiedzialnie pijących za kółkiem, mam do tego jeszcze brać poprawkę na zwiększone prawdopodobieństwo trafienia na typa co rozwali mi samochód i w najlepszym przypadku po stłuczce jedyne co zrobi to zacznie się śmiać.To tak w skrócie bo nie chce mi się rozwijać tematu.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

09-08-2013, 16:31

szansa, ze ktos sie rozpierdoli samochodem pod wplywem ziela jest prawdopodobnie znacznie nizsza niz po alkoholu;)
ziolo jest ogolnie nieszkodliwe, chyba ze jest sie kompletnym zjebem i pali je codziennie - ale wodka w takim wypadku tez jest szkodliwa i jakos nie jest nielegalna. a niszczy zycie uzytkownika, jego rodziny, jest katalizatorem przemocy i przyczynia sie do wypadkow drogowych;). w glebi rosji dziesiatkuje nawet cale grupy etniczne hehehe

generalnie mi to zwisa i powiewa, ale demonizowanie czegos tak blahego jak zielsko to efekt propagandy mafii, dla ktorej status quo jest na reke ze wzgledow finansowych

szkoda tylko, ze teoretycznie sluszna sprawa ma tak chujowych zwolennikow... no ale czemu sie dziwic w sumie :D.
Baton pisze:Widziałem raz Marsz Wyzwolenia Konopii, spuścić na tych baranów napalm to za mało.
+100

ogolnie to ten sam poziom "aktywizmu" co robienie z preferencji seksualnych oreza walki polityczej.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

09-08-2013, 16:38

Riven pisze:szansa, ze ktos sie rozpierdoli samochodem pod wplywem ziela jest prawdopodobnie znacznie nizsza niz po alkoholu;)
No przestań, po soczystym porku masz dużo mocniej opóźniony refleks niż po 3-4 browarach, nie wspominając o tym, że generalnie trochę RAMu ubywa na te pare godzin. Prędzej bym wsiadł po browarze za kierownicę i czuł się pewnie niż po zielsku.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-08-2013, 16:41

nie wiem, nie probowalem i nie zamierzam tego robic, tak czytalem gdzies tam:). zreszta niewazne, za wchodzenie za kolko pod wplywem jakiejkolwiek uzywki nalezy sie szczał w głowe.

a inne kwestie, typu sklonnosc do agresji itp - tutaj na pewno zielsko jest mniej niebezpieczne. zapewne czyni spustoszenie w mozgu regularnego zjarusa, ale wydaje mi sie, ze dla jego otoczenia nie jest tak szkodliwe jak alko.

whatever, wole browar :D.
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

09-08-2013, 16:53

Lykantrop pisze:
No przestań, po soczystym porku masz dużo mocniej opóźniony refleks niż po 3-4 browarach, nie wspominając o tym, że generalnie trochę RAMu ubywa na te pare godzin. Prędzej bym wsiadł po browarze za kierownicę i czuł się pewnie niż po zielsku.
Różni ludzie, różne reakcje. Alkohol na ogół zwiększa brawurę, ziele raczej wręcz przeciwnie i mam wrażenie, że wtedy człek jachałby ostrożniej. Co oczywiście nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla ludzi, którzy wsiadają po buchu za kierownicę.
Riven pisze:a inne kwestie, typu sklonnosc do agresji itp - tutaj na pewno zielsko jest mniej niebezpieczne. zapewne czyni spustoszenie w mozgu regularnego zjarusa, ale wydaje mi sie, ze dla jego otoczenia nie jest tak szkodliwe jak alko. .
Na ogół tak, ale to też zależy od człowieka. Widziałem już w życiu debili, u których ganja zwiększała agresję i chamstwo w stosunku do innych.
Baton
weteran forumowych bitew

09-08-2013, 17:19

koper pisze:
Baton pisze:Poza tym przygłupy i tak będą jarac, bo już i teraz to robią. WIęc nie trzeba im nic dawać, doskonale sobie radzą bez tego.
Dobra załatwiłeś mnie jestem bez szans.

A tak serio kiedy wejdzie ogólne przyzwolenie to myślisz ze stałych klientów nie przybędzie ?
Oczywiście że przybędzie i wcale mnie to nie cieszy, między innymi z powodu jaki wymieniłeś. Z dwojga złego lepszy kierowca zjarany niż pijany, ale i tak obu należy się kulka w tył głowy i bezimienny grób w rowie na Majdanku - bez żadnych dalszych dyskusji.

Podstawowy problem polega na tym, że karanie kogokolwiek za posiadanie/spożywanie marychuaniny jest nieracjonalne a minusy przeważaja nad plusami i to zdecydowanie.

Ale są też inne problemy. Warto zauważyć, że wokól marihuany narósł taki dziwaczny kulturowy osad, pewien styl życia propagowany przez środoiwiska, żeby daleko nie szukac, hiphopowe czy reggae. Pal trawe, jebaj policję. Pal trawę, obalaj babilon. Pal trawę, bo SYSTEM zabrania ci palić, więć walcz z systemem. System chce, żebyś pił alkohol, ale ty wiesz lepiej, nie? PAL KURWA TRAWĘ JEST ZAJEBISTA JESTEM RAPEREM NA TYM DANCINGU, PALĘ TRAWĘ I PATRZ ILE MAM HAJSU, no stary, co ty, nie przyjarasz?, tylko lamusy nie palą, NO BIJ KORA NIE PIERDOL. Pal trawę, będziesz żył wiecznie, trawa wspomaga umysł, leczy raka i w ogóle otwiera mózg na wszechświat, Carl Sagan palił trawę i został sławnym fizykiem, a w ogóle to o zielu jest w Biblii i skoro tak to to NIE MOŻE BYĆ SZKODLIWE, no bo to nie narkotyk przecież tylko dar od Boga :D

Jestem święcie przekonany, że przez takie dyrdymały jest w samej Polsce o połowę więcej oporowych palaczy niż mogłoby być. I te osiedlowe chłopaki (i nie tylko) palą, palą, palą do porzygu, aż im się mózg zamieni w zieloną gąbkę i straci możliwość dodania 2 do 2 w czasie mniejszym niż 5 minut od trzeciego powtórzenia pytania. A potem wpadają na pana policjanta i dostają wyrok w zawieszeniu, albo za recydywę (lol) idą do więzienia, sami tak naprawdę nie wiedząc za co. To jest kompletnie bez sensu. A gdzieś, ktoś zarabia na tym pieniądze, grube pieniądze i to nie jest państwo. Oczywiście sama depenalizacja tego nie zlikwiduje, ale przynajmniej częśc ludzi nie będzie obrywała za palenie bardziej niż powinna.

Ale to nie jest wina samej marihuany - marihuana to tylko zielony chwast o przyjemnym zapachu i wszechstronnym zastosowaniu, która nie jest dobra ani zła. Po prostu jest. Wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba odpowiedzialnie podejśc do sprawy, bo nie każdy człowiek jest dla wszystkiego. Tyle tylko że odpowiedzialność to w dzisiejszych czasach rzadkość.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-08-2013, 18:08

Nie widzę plusów penalizacji jakichkolwiek używek, w tym twardych narkotyków.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-08-2013, 18:14

warto przyjrzec sie Portugalii, w ktorej to w 2001 zdepenalizowano posiadanie narkotykow:

http://www.time.com/time/health/article ... 46,00.html
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-08-2013, 18:21

Rezultaty były do przewidzenia. Ja poszedłbym dalej i zalegalizował także wytwarzanie, nawet na większą skalę. Zwiększyłoby to czystość substancji, drastycznie obniżyło ceny, niemal od strzała zlikwidowało jedną z najgroźniejszych gałęzi przestępczych.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-08-2013, 18:27

proste.

prohibicja...
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-08-2013, 18:39

Naturalnie. Nie widzę przeciwwskazań, bo normalny, zdrowy na umyśle człowiek, mógł w przyjaznych, nie kojarzących się z menelstwem warunkach zarzucić od czasu do czasu LSD, kokę, czy spalić zioło. Wszystko jest dla ludzi.
est

09-08-2013, 18:51

Dlaczego oglądaliście jakieś marsze?
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

09-08-2013, 19:23

Żeby redwatch zaktualizować.
Awatar użytkownika
HobGoblin
zaczyna szaleć

09-08-2013, 19:43

Generalnie jestem przeciwnikiem "legalizacji marihuany" z dwóch powodów: 1. w naszej kulturze już zakorzeniło się picie wódy i nie widzę powodu, dla którego trzebaby dodatkowo dorzucać do tego przyniesioną z zachodu całą tę kulturę jarania trawy; wystarczy nam alkoholików, ćpunów dodatkowo nie potrzeba, 2. i tak przecież dostęp do tego narkotyku jest powszechny. Nawet ja, który mam w chuju takie środki psychoaktywne ( sic! ), mogę to dla siebie zdobyć w każdej chwili. A co dopiero ci, którzy palą. Na chuj legalizacja komuś, kto jara, jeśli może przejść się do klatki obok, do kolesia, i kupić sobie bez problemu piątkę jarania? Bo nie można palić w parku lub ogródku piwnym? Cóż, w Holandii tez nie można. Ale nie to jest głównym powodem. Przypominam Wam, że żyjecie w chujowym kraju, gdzie władza tylko czeka na to, żeby mieć możliwość zdzierania kasy z obywateli. I teraz , załóżmy hipotetycznie, że Ruch Podtarcia Palikmiota wygrywa, po czym "legalizuje" ten narkotyk. Z miejsca zostaje obłożony watem, sratem, akcyzą i tysiącem innych podatków, a jego cena wzrasta dziesięciokrotnie. Dlatego nawet gdybym jarał zioło, byłbym przeciwnikiem takich posunięć. W innych krajach może i zdaje to egzamin, w tej nieszczęsnej Holandii np. Ale przecież znacie specyfikę Republiki Okrągłego Stołu i powinniście zdawać sobie sprawę z tego, co rząd zrobi w przypadku, gdy położy na tym biznesie łapę.
Ceterum censeo Mosquam delendam esse.
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

09-08-2013, 20:32

HobGoblin pisze:Z miejsca zostaje obłożony watem, sratem, akcyzą i tysiącem innych podatków, a jego cena wzrasta dziesięciokrotnie. .
Tym bardziej więc należy zezwolić ludziom na sadzenie sobie roślinek. Nasiona są przecież w pełni legalne i jest ich w chuj do wyboru. Dobry plon z 3 roślin to jakieś 100 gramów, a tyle wystarczy na rok komuś, kto potrafi się powstrzymać przed codziennym jaraniem, co zresztą jest zajebiście nudne i zamulające. No i wszyscy byliby zadowoleni - palacze nie musieli by przepłacać kupując od podejrzanego dila towar średniej jakości, mafia by nie zarabiała tyle co teraz itd. Wprowadzić odpowiednie przepisy, zezwolić na to jedynie ludziom dorosłym powyżej np 21 roku życia, nawet wprowadzić jakieś kontrole czy drobne opłaty za możliwość zasadzenia sobie kilku roślin i bedzie okej. Tylko trzeba chcieć.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-08-2013, 20:35

wszystko bylo fajnie do momentu "drobne oplaty za mozliwosc". wystarczy juz tych koncesji, naprawde. poza tym ok.
Awatar użytkownika
manieczki

09-08-2013, 20:38

Palcie dalej.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Lykantrop

09-08-2013, 20:42

No tak, biegli w dziedzinie psychiatrii profesorowie do dzisiaj nie rozwikłali uniwersalnej prawdy objawionej o genezie schizofrenii, a Nowy Ekran wie, że to marihuana jest powodem powstawania choroby. Brawo jasiu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
manieczki

09-08-2013, 20:43

pogogluj se lykan, jest sporo art. naukowych na ten temate
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ