Wątek wakacyjny - czyli chwalimy się gdzie wybywamy na urlop

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

Re: Wątek wakacyjny - czyli chwalimy się gdzie wybywamy na u

28-07-2016, 09:23

Bless this tongue pisze:czy ktoś może polecic jakiś przyzwoity nocleg w Pradze?
Ja bukowałem to miejsce:

http://www.hostelworld.com/hosteldetail ... 28071842:s

ale zweryfikuje dopiero we wrzesniu. Lokalizacja spoko, bo blisko dworca autobusowego Florenc, czyli jakies 15-20 minut z buta do centruma. Akurat jak bukowałem to była promocja 130pln za dwojke.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

28-07-2016, 10:42

Stoigniew pisze:
Heretyk pisze:beskid żywiecki i chyba na tym już poprzestanę. Polska rządzi, cudowne okolice. być może skoczę też w Tatry, ale to jeszcze do przemyślenia
ja mam w planach wypad do Wisły, to chyba niedaleko :)
mam zamiar zabrać rower i zmierzyć się tamtejszymi górkami. Mam nadzieję że nie skończy się jak wieeeeele lat temu, jak zabrałem zimą narty i o mało się nie zabiłem na pierwszej lepszej górce z wyciągiem :):) wyleczyłem się wtedy z nart na dobre. :) może do roweru się nie zniechęcę, ;-)
ja już po urlopie w Wiśle, pogoda pozwoliła na codzienne wycieczki rowerowe, i co najważniejsze - nie zniechęciłem się :):)
jako chopok z nizin z pokorą podszedłem do gór i świetnie mi się jeździło. Trzy wyjazdy na Kubalonkę (od strony Zameczku Prezydenckiego, od strony Wisły i od strony Istebnej, dwa na Przełęcz Salmopolską (od Wisły i od Szczyrku), w Koniakowie podjechałem na szczyt Ochodzita (koronkowych stringów nie kupowałem :D)
Generalnie było super.

Obrazek
na Kubalonkę od strony Wisły

Obrazek

Obrazek
Obrazek
na szlaku na Baranią Górę skończył mi się asfalt więc musiałem zawrócić :)
kenediusze
weteran forumowych bitew

28-07-2016, 11:29

Masa.

Też bym chciał góry, ale okoliczności mnie wywiały na Pomorze gdzie siedzę już trzeci tydzień, więc pojutrze startuję w trasę Szczecin - Trójmiasto na rowerze. Brzegiem morskim lub jego okolicami, raczej to drugie, chociaż nad wodę też pewnie zajadę. Sprzęt skompletowany, forma zrobiona, w sześć - siedem dni mam zamiar się wyrobić. Dałoby się szybciej, ale nie mam zamiaru się spieszyć i planuję omijać większość miasteczek turystycznych, a w zamian rozbijać się po zadupiach i słuchać HAWKWIND. Mam nadzieję, że mnie Janusze nie zadepczą i nie rozjadą.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Tarpaulin
w mackach Zła

28-07-2016, 22:24

A ja liczę że w końcu ( najbliższy wekend ) osiągnę kosmiczny dystans 120 km za jednym zamachem :)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

28-07-2016, 23:01

kenediusze pisze:Dałoby się szybciej, ale nie mam zamiaru się spieszyć i planuję omijać większość miasteczek turystycznych, a w zamian rozbijać się po zadupiach i słuchać HAWKWIND. Mam nadzieję, że mnie Janusze nie zadepczą i nie rozjadą.
Dobry wybór muzy :) A jak już miniesz Trójmiasto i okolice, to będzie dobrze. Lubię tu żyć, ale w sezonie urlopowym to jest kurwa jakaś kara.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
kenediusze
weteran forumowych bitew

29-07-2016, 08:47

W Trójmieście akurat planuję skończyć :D bo czasu żeby pocisnąc dalej, do Krynicy Morskiej, niestety nie mam. Startuję ze szczecińskiego Prawobrzeża, lecę na północ na Wolin a potem powolutku i systematycznie na wschód, może nie umrę gdzieś po drodze.
Tarpaulin pisze:A ja liczę że w końcu ( najbliższy wekend ) osiągnę kosmiczny dystans 120 km za jednym zamachem :)
Mając dużo czasu i żarcia da radę; gdzie planujesz to robić, jakieś pagórki, płaski teren?
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

29-07-2016, 09:25

kenediusze pisze:
Tarpaulin pisze:A ja liczę że w końcu ( najbliższy wekend ) osiągnę kosmiczny dystans 120 km za jednym zamachem :)
Mając dużo czasu i żarcia da radę; gdzie planujesz to robić, jakieś pagórki, płaski teren?
zależy czy po asfalcie czy po bezdrożach, bo po asfalcie to około 5 godzin spokojnego pedałowania, jak wyjedziesz rano po śniadanku to na obiad wrócisz :)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

29-07-2016, 15:13

Bless this tongue pisze:czy ktoś może polecic jakiś przyzwoity nocleg w Pradze?

ja mieszkalem kilka nocy w Embassy Hotel. Fajna miejscówka. 100 metrów do przystanku Polskiego Busa, do centrum Pragi z 10 min na nogach. Spokój i fajna lokalizacja. Jedyny minus to brak restauracji na miejscu (tylko sniadania sa)
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
tomaszm

29-07-2016, 16:41

PureHate pisze:Ja urlop zaczynam za 3 tygodnie i niestety bedzie w tym roku spędzony na zadupiu (czyli u mnie na "mieście") z kasa średnio wiec trzeba w tym roku odpuścić mimo iż kobita nie pocieszona .
Nie chcę się przyjebywać, zupełnie nie jest to moją intencją ale ciągle coś kupujesz, gdzieś tam pisałeś ,że na jedno wydawnictwo poszło tysiąc zyla a na wakacje z kobitą nie ma pieniędzy. Ja rozumiem szał zakupowy, sam padam często jego ofiarą ale przestawiać jako priorytet wakacje z kobitą na zakup muzyki nie jest wskazane. Musi być bardzo wyrozumiała- normalna baba za coś takiego urywa jajca:)
[V]

29-07-2016, 16:48

u mnie w tym roku była Hiszpania a za kilka dni- Sudety (coming back home baby)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Tarpaulin
w mackach Zła

29-07-2016, 22:46

kenediusze pisze:
Dystans jak dla mnie bardzo duży, więc zdecydowanie jakaś łatwa płaska trasa po przyzwoitym w miarę asfalcie - czyli np. w stronę źródeł Bystrzycy... A przewidywany czas to raczej okolice 6 h :)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

29-07-2016, 22:51

kenediusze pisze:W Trójmieście akurat planuję skończyć :D bo czasu żeby pocisnąc dalej, do Krynicy Morskiej, niestety nie mam.
A to szkoda, o ile większe miejscowości na Mierzei Wiślanej są już w tej chwili takie sobie, to pomiędzy (np. okolica Przebrno-Skowronki) jest fantastycznie. Jeszcze, bo niedługo zrobią tam przekop i będzie chujnia.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
PureHate
weteran forumowych bitew

30-07-2016, 00:32

tomaszm pisze:
PureHate pisze:Ja urlop zaczynam za 3 tygodnie i niestety bedzie w tym roku spędzony na zadupiu (czyli u mnie na "mieście") z kasa średnio wiec trzeba w tym roku odpuścić mimo iż kobita nie pocieszona .
Nie chcę się przyjebywać, zupełnie nie jest to moją intencją ale ciągle coś kupujesz, gdzieś tam pisałeś ,że na jedno wydawnictwo poszło tysiąc zyla a na wakacje z kobitą nie ma pieniędzy. Ja rozumiem szał zakupowy, sam padam często jego ofiarą ale przestawiać jako priorytet wakacje z kobitą na zakup muzyki nie jest wskazane. Musi być bardzo wyrozumiała- normalna baba za coś takiego urywa jajca:)
Tomaszu nie oszukujmy się wakacje all inclusive z dobrym hotelem,full żarciem to wydatek ponad 6 koła a nawet więcej a jakiś nawet jakbym kupił dwa trzy rary to nie będzie taka kwota jak na wakacje. Oczywiście można mieć mniejszy standard i codziennie wpierdalać frytki tak jak kiedyś ja na Krecie.
535

30-07-2016, 01:42

[V] pisze:... a za kilka dni- Sudety (coming back home baby)
Wychodzi na to, że zmierzamy, mniej więcej, w te same okolice. Czyli rozumiem, że w piątek dwunastego, o 15.40 pod pomarańczową sceną?

edit
Czołem towarzysze cykliści, amatorzy pedałowania. W związku z tym, że targam ze sobą rower i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu były okazje, by zrobić z niego użytek, chętnie przyłączę się do peletonu.

Obrazek

Obrazek
Karkasonne

30-07-2016, 16:29

maciek z klanu pisze:[czy ktoś może polecic jakiś przyzwoity nocleg w Pradze?
[/quote]

Mogę polecić ze dwa takie, których nie zapomnisz do końca życia.
tomaszm

30-07-2016, 16:36

Karkasonne pisze:
Mogę polecić ze dwa takie, których nie zapomnisz do końca życia.[/quote]

Jakieś swingercluby?:D
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

30-07-2016, 16:38

tomaszm pisze:
Karkasonne pisze:
Mogę polecić ze dwa takie, których nie zapomnisz do końca życia.
Jakieś swingercluby?:D[/quote]

Tak ale swingerclubem jest twoja dupa :P
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
bayzell
zaczyna szaleć

30-07-2016, 17:03

Obrazek

TU BYŁEM - TONY BAYZELL ....... :-)
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

30-07-2016, 17:42

Tego lata pracuje ciężko a w wolnych chwilach przeprowadzam się także wkurwienie i pot leje się po dupie.
Natomiast koniec listopada kiedy co niektórzy będą łapać przeziebienie lub jesienne suicidal depression ja wyjeżdżam do Meksyku pić nad basenem tequille sunrise i leżeć do góry fiutem. Yeah.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
TheDude

30-07-2016, 17:44

^ Zacna koncepcja, milordzie !!
ODPOWIEDZ