Złote Wary Masterfula
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Castor
- weteran forumowych bitew
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: Złote Wary Masterfula 2006
haha
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- zaczyna szaleć
Ja podskórnie czuję, że to nie całkiem jest prawdą. Wszyscy mamy tak samo zbudowane uszy, które pewne dźwięki odbierają jako przyjemne, a inne nie. Poza tym, Olo już kiedyś chyba o tym pisał, że wychowanie w pewnej kulturze i formie muzycznej determinuje nasz gust. Fakt, że pewne zespoły uważane są za lepsze od innych (za pewien kanon) zależy przede wszystkim od innowacyjności muzyki zespołu/artysty. Slayer stał się świętą krową, bo jakiś zespół w tej niszy musiał i spełniał powyższy warunek.Drone pisze:No właśnie niekoniecznie. O wiele bardziej lubię słuchać np. "Ikonoklast" URGEHAL niż "Spheres" PESTILENCE, które słucham w bólach raz na rok, ale mimo to "Spheres" jest lepszą płytą od "Ikonoklast".Tymothy pisze:Coś mi się podoba czyli dla mnie jest dobre, komuś innemu się nie podoba więc dla niego jest słabe... i jesteśmy w punkcie wyjścia.
Podskórnie zresztą wszyscy czują, że istnieje coś na kształt opinii obiektywnej (to nie to samo, co opinia zbiorowa!) i dlatego, jak gość pisze, że "South Of Heaven" jest słabe, to nie mają oporów, żeby go za to - zupełnie słusznie i w imię wyższej racji - besztać. Gdyby to była kwestia gustu, to powinno się przejść nad tym do porządku dziennego.
Slayer miał też pewną przewagę nad innymi, że idealnie wpisał się w metalową estetykę. "Satanistyczne" okładki, szybkie i brutalne utwory, tnące solówki, niegłupie teksty, świetnie dobrany wokal, muzycy z pewnymi umiejętnościami technicznymi. Idealna wizytówka metalu. ;)
- beastov23
fixedLastOneOnEarth pisze:Slayer miał też pewną przewagę nad innymi, że idealnie wpisał się w metalową estetykę. "Satanistyczne" okładki, szybkie i brutalne utwory, tnące solówki, niegłupie teksty, świetnie dobrany wokal, muzycy z pewnymi umiejętnościami technicznymi, basista katolik. Idealna wizytówka metalu ;)

maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- koreaniec
- w mackach Zła
Może Slaya powinni włączyć to do swojego repertuaru: http://woras.wrzuta.pl/audio/5ZIVaCLBX8 ... _cattolico
Lefthandpathyoga
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
hellkommander pisze:Dokładnie.LastOneOnEarth pisze:Zresztą mało ludzi=lepszy koncert ;)
Nie kumam tego podejścia niektórych, że musi być dużo dużo ludzi? Na chuj? żeby nie można było się dopchać pod scenę czy do baru?
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
:-DDDDKraft pisze: PiS zwiększał płace w budżetówce i planował je zwiększać dalej. To jeden ze stymulatorów wzrostu.
all the monsters will break your heart
-
Loathe pisze:Satyricion nie wydał i już nie wyda lepszego albumu niż Dark Times Medieval.
End.
Zima była ciężka tego (1993) roku, latoś w Wielkopolsce rozjebano małą scenę, na której dzień wcześniej zabrzmiała (nie bez problemów technicznych) nasza ówczesna Narodowa Duma .... strach się bać...
- Deathless King
Myślę, że to wybitne zdanie nie zyskało należytej uwagi.Drone pisze:"Projector" DARK TRANQUILLITY to jedna z najlepszych płyt ze szwedzkim metalem w ogóle
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Morph
- Kontakt:
Słuchałem dziś sobie jedynej płyty Uncanny - w jej kontekście powyższe zdanie jest tym ciekawsze ;).
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
:-DDeathless King pisze:Myślę, że to wybitne zdanie nie zyskało należytej uwagi.Drone pisze:"Projector" DARK TRANQUILLITY to jedna z najlepszych płyt ze szwedzkim metalem w ogóle
all the monsters will break your heart
-
miszcz:D535 pisze:Nie! Podnosimy socjal. W związku z jebanym kryzysem Kerry i Jeff wymusili na Tomku, choć jeszcze jest Dave i Demokracja ...i mogło być 2-2, ale właśnie "mogłobybyć", bo wszyscy wiedzą, że Dave, w głosowaniu się nie liczy, chociaż perkusistą jest zawołanym. Reasumując, wszyscy Oni przenoszą się do Polski, gdyż wyliczone 2500 złotych, płacy minimalnej to niemal 800 dolarów "na rękę", a to przy tantiemach za CAŁĄ TWÓRCZOŚĆ, i wygenerowanym przez płacę minimalną wzroście gospodarczym naszej ukochanej Ojczyzny, niebotycznym wzroście -podkreślam- sięgającym południa niebios, powodując jednakowoż, po ledwie kilku miesiącach tego cudu "krwawe panowanie". Co prawda, przez moment było pięknie i zapowiadało się jak mecz najstarszych ligowców w Krakowie w sezonie 1990/91, przypomnę do przerwy prowadzili Chorzowianie, skończyło się zdecydowanym pokazaniem braku miłosierdzia (5-2) i szkoda, nawet zawodowy ZABÓJCA na głupotę nie poradzi. *mad pisze:W końcu wydłużamy wiek emerytalny, co nie?
* kolejność zdarzeń laserowa i kosmiczna
- Loathe
- postuje jak opętany!
kurwa...!Heretyk pisze:Loathe pisze:Satyricion nie wydał i już nie wyda lepszego albumu niż Dark Times Medieval.
End.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
- Block69
Noo, "Dark Times Medieval" Satyricionu rozpierdala najbardziej.
PENIS METAL
-
o ja jebię :)))))
- Block69
odjeeeebać
by Wolfkhan » 15-10-2011, 11:34
Sent: 15-10-2011, 11:34
From: Wolfkhan
To: Block69
możesz się odjeeeebać?
:D
by Wolfkhan » 15-10-2011, 11:34
Sent: 15-10-2011, 11:34
From: Wolfkhan
To: Block69
możesz się odjeeeebać?
:D
PENIS METAL
- Loathe
- postuje jak opętany!
Już mówiłem ze byłem zmęczony po 12-sto godzinnym maratonie na uczelni. Według mnie zamiana dwóch slów to nic strasznego, zwykla pomylka na jakie kilkunastokrotnie dziennie napotykam.Block69 pisze:Noo, "Dark Times Medieval" Satyricionu rozpierdala najbardziej.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
-
tylko mnie nie chodziło o tę pomyłkę, a o samą treść. łopatologicznie - jeśli Dark Medieval Times uważasz za ich najlepszą płytę, to pozostaje jedynie pogratulować gustu :)