Masa mode ON ;)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- zekke
- weteran forumowych bitew
Re: Masa mode ON ;)
trenazer - zakladany myk na kolo do jazdy w miejscu
piszac rowerek mam na mysli stacjonarny, jak to jest pedalskie to mozesz spierdalac :).
piszac rowerek mam na mysli stacjonarny, jak to jest pedalskie to mozesz spierdalac :).
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Oczywiscie, ze jest :) 100 true pedalstwa :)) Ten sam poziom pedalstwa co orbitreki i chodziarze :Dzekke pisze:piszac rowerek mam na mysli stacjonarny, jak to jest pedalskie to mozesz spierdalac :).
woodpecker from space
- Triceratops
Ale po co jezdzic w miejscu, jak mozna po uliach? :D Nie pepiej sobie pojedzic np po lesie? :D535 pisze:Tak jest. Jest to nudne i monotonne, ale jak wrzucisz do tego Reign in Blood tak że szyby drżą. To idzie wytrzymać tę "nudę".
woodpecker from space
- zekke
No to tak jak mowilem mozesz spierdalac.
- Triceratops
ej no ;/ ale na takim prawdziwym, "meskim" rowerze? bo na takim rowerku to raczej nie da sie ? :D
woodpecker from space
- zekke
not sure if stupid or just trolling. cardio na stacjonarnych napierdala prawie kazdy kulturysta/fighter etc etc. oprocz tych ktorzy maja takie geny ze wystarczy im wyciac wegle na sezon.
@Triceratops
Oczywiście że lepiej, ale w tym wypadku decyduje kwestia braku czasu i niezależność od pogody. Lepsze to, niż nic, gdy zaczynasz widzieć własne policzki bez lusterka.
Oczywiście że lepiej, ale w tym wypadku decyduje kwestia braku czasu i niezależność od pogody. Lepsze to, niż nic, gdy zaczynasz widzieć własne policzki bez lusterka.
- Triceratops
no, no, jak to lecialo, ..Remember youre individual, just like everybody else' :Dzekke pisze:not sure if stupid or just trolling. cardio na stacjonarnych napierdala prawie kazdy kulturysta/fighter etc etc. oprocz tych ktorzy maja takie geny ze wystarczy im wyciac wegle na sezon.
a jak beda wszyscy wpierdalac banany z bulka to ty pierwszy polecisz do biedry po zakupy?
i przestan juz o tych genach, bo za bardzo o nich nie masz pojecia :D geny sie uruchamia substratami jezeli kojarzysz coskolwiek z biochemii
woodpecker from space
- Triceratops
Ale tutaj dziala klasyczne prawo zachowania energii, nie musisz jej tracic, jezeli jej nie dostarczyles. albo nie dostatczaj jej, zebys nie musial tracic :D jak sie nie obejrzysz to bilans zawsze wyjdzie taki sam :D535 pisze:@Triceratops
woodpecker from space
- zekke
ale dojebales bezsensu, az szkoda mi czasu aby odpisywac.Triceratops pisze:no, no, jak to lecialo, ..Remember youre individual, just like everybody else' :Dzekke pisze:not sure if stupid or just trolling. cardio na stacjonarnych napierdala prawie kazdy kulturysta/fighter etc etc. oprocz tych ktorzy maja takie geny ze wystarczy im wyciac wegle na sezon.
a jak beda wszyscy wpierdalac banany z bulka to ty pierwszy polecisz do biedry po zakupy?
i przestan juz o tych genach, bo za bardzo o nich nie masz pojecia :D geny sie uruchamia substratami jezeli kojarzysz coskolwiek z biochemii
- Triceratops
Oczywiscie, ze z sensem. Geny i ich sposob dzialania sa opisane. To jedno.
Tylko jak nie masz argumentu rzeczowego to wtedy bierzesz w nawias i piszesz, ze bezsens. Twoje argumenty to "bo Kai, Frank" czy inny tam paker aktualnie popularny w jakims kolorowym szmatlawcu dla pakerow robi i nic poza tym. Nie stoi za tym jakas glebsza analiza tylko barani ped, o wszyscy pedaluja wiec i ja, a zatem nie moze to byc pedalskie.
Tutaj masz wczorejszy art z netu, o cardio, typowa garsc frazesow dla domoroslych pakerow i czytelnikow mens health
http://facet.onet.pl/forma/trening-card ... tykul.html
Tu masz komentarz jakiegos myslacego osobnika, ktory cos mysli a nie idzie jak baran z tlumem, na pedalski rowerek.
Tylko jak nie masz argumentu rzeczowego to wtedy bierzesz w nawias i piszesz, ze bezsens. Twoje argumenty to "bo Kai, Frank" czy inny tam paker aktualnie popularny w jakims kolorowym szmatlawcu dla pakerow robi i nic poza tym. Nie stoi za tym jakas glebsza analiza tylko barani ped, o wszyscy pedaluja wiec i ja, a zatem nie moze to byc pedalskie.
Tutaj masz wczorejszy art z netu, o cardio, typowa garsc frazesow dla domoroslych pakerow i czytelnikow mens health
http://facet.onet.pl/forma/trening-card ... tykul.html
Tu masz komentarz jakiegos myslacego osobnika, ktory cos mysli a nie idzie jak baran z tlumem, na pedalski rowerek.
~Jest lepszy sposób na spalanie tłuszczu! : Witam.
Niestety, ale muszę się nie zgodzić z autorem tego artykułu!
Zgodze sie ze spalamy tluszcz jak cwiczymy przez dluzszy czas, ale o wile wiecej spalisz tluszczu jezeli zaczniesz cwiczyc w ten sposob aby pobudzic produkcje Testosteronu i Hormonu Wzrostu, poniewaz te hormony decyduja jakie zrodlo energii wybrac. Aby pobudzic produkcje tych hormonow potrzebujemy wysilku o intensywnosci pomiedzy 75-95% Max HR. Tak jak autor napisal, w tych warunkach spalamy weglowodany (glikogen magazynowany w miesniach), ale jak skonczymy taki trening to nastepuje Excess Post-Exercise Oxygen Consumption, or EPOC. No i wtedy zaczynamy spalac tluszcz aby odzyskac stracona energie po tak intensywnym treningu. Odzyskiwanie energii z tluszczu u mezczyzn trwa do 48 godzin po treningu natomiast u kobiet do 18 godzin. Nastepny minus dla treningu o niskiej intensywnosci i dlugim czasie trwania (30min +) jest to, ze cialo zaczyna produkowac cortysol. Hormon stresu, ktory pomaga w magazynowaniu tluszczu a nie w jego spalaniu. W trenigach o wysokiej intensywnosci produkcja cortisolu idzie w parze z Testosteronem i Hormonem Wzrostu. Taka sytuacja neutralizyje "szkodliwe" dzialanie cortisolu.
Jezeli ktos chcialby dowiedziec sie wiecej o tym co tu napisalem to moge udostepnic bardzo interesujacy artykul ( w jezyku angielskim), ktory wyjasni to w szczegolach.
woodpecker from space
- zekke
o ja pierdole. no nic, przynajmniej straciles wiecej czasu na pisanie tego niz ja na czytanie.
Czyli co? Wpierdalać boczek i popijać browarem? bo się zgubiłem...Cholera trudne zagadnienie. Kończę kawę i spierdzielam na rower.Triceratops pisze:Ale tutaj dziala klasyczne prawo zachowania energii, nie musisz jej tracic, jezeli jej nie dostarczyles. albo nie dostatczaj jej, zebys nie musial tracic :D jak sie nie obejrzysz to bilans zawsze wyjdzie taki sam :D535 pisze:@Triceratops
e
Nie wiem "ile procent wysiłku" według artykułu daje zapieprzanie "na blacie" z dodatkowym obciążeniem, w okolicach 36-38 km/h przez 20-25 minut. Nie mam pojęcia, ale taka intensywność dla tłustego tłuściocha jest spora.
Ostatnio zmieniony 10-07-2012, 13:21 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
- Triceratops
Pisanie to tez wysilek, ok 1,6 cal za kazde stukniecie w klawisz, wiec zawsze cos do bilansu wejdzie. O wiele nieprzyjemniejszy jest dysonans poznawczy i brak argumentow :Dzekke pisze:o ja pierdole. no nic, przynajmniej straciles wiecej czasu na pisanie tego niz ja na czytanie.
woodpecker from space
- zekke
spoko, stacjonarne to pedalstwo a geny uruchamiasz hujwietamczym. zostawiam cie z 353, mysle ze sie dogadacie sie.
- Triceratops
535 pisze:Czyli co? Wpierdalać boczek i popijać browarem? bo się zgubiłem...Cholera trudne zagadnienie. Kończę kawę i spierdzielam na rower.Triceratops pisze:Ale tutaj dziala klasyczne prawo zachowania energii, nie musisz jej tracic, jezeli jej nie dostarczyles. albo nie dostatczaj jej, zebys nie musial tracic :D jak sie nie obejrzysz to bilans zawsze wyjdzie taki sam :D535 pisze:@Triceratops
Albo nie wpierdalac albo nie jezdzic bezproduktywnie :D Po co zrec zeby potem sie katowac? :D To jest prosta zaleznosc :D
woodpecker from space
Ziutek nie obrażaj się. Tak było miło, a Ty kolejny dzień naburmuszony. Założyć Ci temat? Nawet mam tytuł "Chłopaki, chłopaki chłopaki" wkleję Ci kilka zdjęć na zachętę. Rozchmurz się, taki piękny dzień.
- Triceratops
Och, nie plizzz, prawidziwi faceci sie nie obrazaja. Przeciez to taka sama subiektywna opinia jak te twoje, ze np panny w glanach hujowe a w klapkach ok albo zelazo ok a tabaty hujowe. Jakos nie potrafisz zaakceptowac czegos co akurat nie jest zgodne z twoim ogladem na sprawe. Wyglada jakbys glosil jedynie prawdy obiektywne i mial problem z zaakceptowaniem innychzekke pisze:spoko, stacjonarne to pedalstwo a geny uruchamiasz hujwietamczym. zostawiam cie z 353, mysle ze sie dogadacie sie.
Co do genow juz pisalem, poczytaj sobie biochemie, to taka ksiazka gdzie sa opisane wszystkie mechanizmy i procesy zachodzace w ciele czlowieka od poziomu komorkowego wzwyz. Bo na razie to co mowiesz to jakies czary albo pobozne zyczenia
woodpecker from space
- zekke
No genetyka i jej wplyw na budowe/reagowanie na diety to czary. Zaloz sobie temat z 535 i tam mozecie gadac co jest pedalskie co nie. A panny latem w glanach sa chujowe i to jest OBIEKTYWNY FAKT, ze tak zacytuje klasyka tego forum.
Śmiesz Pan w to wątpić? Przecież Żelek pozjadał wszystkie rozumy i to wszystko nastąpiło w okolicach trzydziestki... Lepiej to wycofaj, bo zaraz zostaniesz nazwany podczłowiekiem lub co gorsza odpadkiem, a chyba nie chcesz być w jednej grupie z tłustymi świniami.Triceratops pisze:.... Wyglada jakbys glosil jedynie prawdy obiektywne...