Masa mode ON ;)

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Masa mode ON ;)

10-07-2012, 13:42

zekke pisze:No genetyka i jej wplyw na budowe/reagowanie na diety to czary.
No ale co ta "genetyka"? Genetyka to dziedzina jest, mowisz o predyspozycjach do okreslonych celow czy moze o budowie, bo mieszasz te pojecia jak ci pasuje. Reagowanie na diety to przeciez jest przyklad uruchamiania genow odpowiednimi substratami na przyklad.Poczytaj sobie o metylacji genow albo DNA
zekke pisze: Zaloz sobie temat z 535 i tam mozecie gadac co jest pedalskie co nie. A panny latem w glanach sa chujowe i to jest OBIEKTYWNY FAKT, ze tak zacytuje klasyka tego forum.
No dla ciebie sa chujowa a dla kogos innego nie sa chujowe i co teras?
woodpecker from space
535

10-07-2012, 13:46

zekke pisze:No genetyka i jej wplyw na budowe/reagowanie na diety to czary. Zaloz sobie temat z 535 i tam mozecie gadac co jest pedalskie co nie. A panny latem w glanach sa chujowe i to jest OBIEKTYWNY FAKT, ze tak zacytuje klasyka tego forum.
Te Panie zekke. Nie używaj Pan brzydkich wyrazów pisząc z firmowego komputera, bo gdy tłusta jak świnia Pani Kierowniczka spojrzy Ci przez ramię to nie dość, że wstydu narobi, publiczny opierdol stosując, to jeszcze z roboty na zbity pysk wywali.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

10-07-2012, 13:49

Triceratops pisze:
zekke pisze:No genetyka i jej wplyw na budowe/reagowanie na diety to czary.
No ale co ta "genetyka"? Genetyka to dziedzina jest, mowisz o predyspozycjach do okreslonych celow czy moze o budowie, bo mieszasz te pojecia jak ci pasuje. Reagowanie na diety to przeciez jest przyklad uruchamiania genow odpowiednimi substratami na przyklad.Poczytaj sobie o metylacji genow albo DNA
zekke pisze: Zaloz sobie temat z 535 i tam mozecie gadac co jest pedalskie co nie. A panny latem w glanach sa chujowe i to jest OBIEKTYWNY FAKT, ze tak zacytuje klasyka tego forum.
No dla ciebie sa chujowa a dla kogos innego nie sa chujowe i co teras?
no i wtedy stacjonarne rowerki sa pedalskie.
Awatar użytkownika
Triceratops

10-07-2012, 13:57

Nie do konca sie zgodze, przeciez Kai pedaluje wiec moze jednak nie sa.
woodpecker from space
535

10-07-2012, 13:59

Ciekawe co na to wszystko Gerda?
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

10-07-2012, 13:59

ja pierdole Zekke ale Ty pierdolisz :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

10-07-2012, 14:03

Tric - pograzasz sie =] napisz zbiorczego maila do wszystkich kulturystow, wtedy moze uswiadomia sobie ze stacjonarki to pedalstwo i po treningu silowym beda smigac po lasach lakach i huj wie gdzie tam jeszcze. lol lvl trolling stary.

535 - slabo + nie trafiles, komputer firmowy stoi u mnie w domu.

Adrian696 - w ktorym momencie?
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

10-07-2012, 14:05

no z tym rowerkiem stacjonarnym :)
zasadniczo - jazda na rowerze w plenerze to jak posuwanie fajnej niuni, rowerek stacjonarny to walenie konia
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

10-07-2012, 14:09

Hahah, nastepny, wy na tym forum chyba powaznie lubicie gadac o waleniu konia i dziurach w dupie, no to masz do pary triceratopsa i 353.
535

10-07-2012, 14:10

zekke pisze:
535 - slabo + nie trafiles, komputer firmowy stoi u mnie w domu.
Rozumiem. Musisz mieszkać w pracy. Niestety to jest kłopot młodych ludzi wchodzących w dorosłość. Brak własnego domu, czy choćby mieszkania. Trzymam za Ciebie kciuki. Kiedyś dojdziesz także do tego, bo widzę, że ambitny z Ciebie człowiek. Swoją drogą patrz Pan jakie to niesprawiedliwe. Wczoraj podali, że w największych miastach Polski "stoi" 54 tysiące nowych mieszkań, a ludzie po firmach nocują.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

10-07-2012, 14:12

coraz slabiej te posty ci wychodza, juz nie sa tak zabawne jak na poczatku. daj znac kiedy podniesiesz poziom to moze zajrze znowu do tego waszego rozancowego kolka cyklistow.
535

10-07-2012, 14:17

zekke pisze:Hahah, nastepny, wy na tym forum chyba powaznie lubicie gadac o waleniu konia i dziurach w dupie, no to masz do pary triceratopsa i 353.
Nie śmiej się Chłopcze z dziury w dupie. Gdyby nie ona , to zawartość fekalna mogłaby się przelać. Ten proces wyraźnie widoczny jest u Ciebie, więc zdajesz Sobie chyba sprawę czym to pachnie?
Awatar użytkownika
Triceratops

10-07-2012, 15:04

zekke pisze:Tric - pograzasz sie =] napisz zbiorczego maila do wszystkich kulturystow, wtedy moze uswiadomia sobie ze stacjonarki to pedalstwo i po treningu silowym beda smigac po lasach lakach i huj wie gdzie tam jeszcze. lol lvl trolling stary.
Zawsze swoje zdanie opierasz na zdaniu tlumu? Tlum orzekl, ze ta lalka, ktora wg ciebie jest zajebista wyglada jak zydowka z cynglem zamiast nosa i sobie wacha spod pachy. Tutaj juz opinia wiekszosci cie nie interesuje?

Masz jakies problemy z uznawaniem racji, konkretnie z wybiorczoscia, bo twoja jest najtwojsza i jezeli ktos ma inne zdanie to juz nie ma racji. A jak jakis kulturysta powie, np Flex Wheeler, ze rowerki sa pedalskie to co zrobisz, poplaczesz sie? Kogo kurwa obchodza rzesze niedouczonych kulturystow, jak chca to niech sobie pedaluja do usranej smierci, rozmawiamy o faktach a nie o pogladach, zdaje sie, ze nie rozrozniasz tych pojec.

Na rowerkach popierdalaja, bo po prostu nie musza sie ruszac z miejsca, oszczednosc czasu czy chuj wie czego, stoja obok maszyn na silowniach. W czasie pedalowania moga sobie wlaczyc telewizorek i pogapic na Plebanie albo popierdolic o laskach z nosem jak otwieracz do konserw
woodpecker from space
Pelson
rasowy masterfulowicz

10-07-2012, 15:17

Triceratops pisze: Na rowerkach popierdalaja, bo po prostu nie musza sie ruszac z miejsca, oszczednosc czasu czy chuj wie czego, stoja obok maszyn na silowniach. W czasie pedalowania moga sobie wlaczyc telewizorek i pogapic na Plebanie albo popierdolic o laskach z nosem jak otwieracz do konserw
Już nie trywializuj za bardzo ;). Wiadomo, że jak zawodowcy ważą po 140 kg na masie to raczej nie pójdą robić sprintów, bo nie są w stanie. Potencjalne zużycie stawów, gdyby mieli np. biegać też swoje robi.
Choc przyznam, że taki wysiłek jak rower stacjonarny, zwłaszcza ten siłowniowy, a nie spinningowy to rzecz kompletnie nie dla mnie. Nuda, panie jak polski film. Ale co kto lubi...
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Triceratops

10-07-2012, 15:20

To dyskusja jego merytoryka :)
Sam popacz :D

zekke pisze:Tric - pograzasz sie =] napisz zbiorczego maila do wszystkich kulturystow, wtedy moze uswiadomia sobie ze stacjonarki to pedalstwo i po treningu silowym beda smigac po lasach lakach i huj wie gdzie tam jeszcze. lol lvl trolling stary.
a teras?
zekke pisze:bieganie to gowno rozpierdalajace stawy, wiadomo
Zekke - pograzasz sie =] napisz zbiorczego maila do wszystkich biegaczy, wtedy moze uswiadomia sobie ze bieganie to gowno i beda smigac na rowerkach i orbitrekach i huj wie na czym tam jeszcze. lol lvl trolling stary.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

10-07-2012, 15:22

Pelson - szkoda czasu. A odnosnie tego co piszesz - nie wiem jakie Ty lub inni macie podejscie ale ja nie potrzebuje urozmaicenia albo motywacji do tego aby nad soba pracowac. Siadam i moge napierdalac 40-45km/h, niepotrzebuje nic co podtrzyma moje skupienie. Outdoor ma swoje niezaprzeczalne zalety ale gdzie tak moglbym jezdzic, chyba na specjalnych torach co mija sie z celem.

Tric - mieszaj dalej z dupy watki, podnosisz tym swoj poziom swoich postow niezaprzeczalnie.
Awatar użytkownika
Triceratops

10-07-2012, 15:31

Nie wiem dlaczego sie czepiles poziomu moich postow jezeli poziomu swoich nie zauwazasz, to jak z ta belka i wlosem. Bieganie gowno, omega 3 super, cardio fajne, bo wszyscy tak robia. To jest wedlug ciebie jakis poziom? Bo wg mnie to raczej jego brak.

Powiedz, czy rozumiesz cos z tego ponizej. I powiedz co do tego maja rzesze kulturystow.
Bezpośrednim źródłem energii niezbędnej do skurczu mięśni szkieletowych jest adenozynotrifosforan (ATP). Wewnątrzmięśniowe zapasy ATP, głównego substratu energetycznego w mięśniach, są bardzo małe i w wysiłku o maksymalnej intensywności
jego zapas uległby wyczerpaniu w ciągu około 2 s, niezbędna więc jest jego ciągła resynteza. W początkowej fazie wysiłku fizycznego dominują przemiany beztlenowe, natomiast w miarę jego przedłużania wzrasta znaczenie procesów tlenowych. Substratami energetycznymi miocytów są endogenne glikogen i triacyloglicerole wewnątrzmięśniowe, a także dostarczane z krwią glukoza, kwasy tłuszczowe oraz aminokwasy. To, które z powyższych związków stają się głównym źródłem energii (ATP) w kurczących się miocytach, zależy przede wszystkim od rodzaju i czasu trwania wysiłku fizycznego oraz od aktualnej
ich biodostępności [28,32]. Przy długotrwałym wysiłku fizycznym o niewielkiej intensywności [około 65% maksymalnego poboru tlenu (Vo2 max)] dominującym źródłem stają się kwasy tłuszczowe pochodzące przeważnie z krwi, gdyż tylko około 10% pochodzi z hydrolizy zmagazynowanych wewnątrz miocytów triacylogliceroli [17,28].
http://www.phmd.pl/fulltxt.php?ICID=904025
woodpecker from space
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

10-07-2012, 15:37

nie chce mi sie tracic czasu na czlowieka ktory pisze ze stacjonarne sa dla pedalow. masz ograniczone pole rozumowania, nie potrafisz wychwycic szerszego kontekstu przez co dalej piszesz takie badziewia typu cytowanie mnie ze 'bieganie gowno' - ja dyskutujac z kims licze na to ze jest na tyle pojetny ze nie bede musial mu wklejac rozprawek naukowych na x stron jako argumenty. ale nieech stracie i wyjasnie ci znowu kolejny raz - jak ktos jest otyly to bieganie jest chyba najgorszym sposobem, bieganie < rower anytime. bieznia niszczy kolana i kostki, krecenie kolek na rowerze praktycznie nie ma efektow ubocznych, chyba ze spedzisz na tym 50 lat to mozesz miec problem z jajkami lol. i powiedz mi teraz, naprawde musze to wszystko wyjasniac w dlugich postach zebys zrozumial? na poczatku pisales normalnie a teraz lecisz trollingiem jak 353, z ta roznica ze jego trolling jest tak glupi ze az smieszny, twoj nie jest niestety.
Awatar użytkownika
Triceratops

10-07-2012, 15:45

No tak jak myslelm, udasz, ze nie zauwazyles, to naukowy tekst, same fakty, to pewnie do ciebie nie dociera, co ?
zekke pisze:nie chce mi sie tracic czasu na czlowieka ktory pisze ze stacjonarne sa dla pedalow. masz ograniczone pole rozumowania, nie potrafisz wychwycic szerszego kontekstu przez co dalej piszesz takie badziewia typu cytowanie mnie ze 'bieganie gowno' - ja dyskutujac z kims licze na to ze jest na tyle pojetny ze nie bede musial mu wklejac rozprawek naukowych na x stron jako argumenty. ale nieech stracie i wyjasnie ci znowu kolejny raz - jak ktos jest otyly to bieganie jest chyba najgorszym sposobem, bieganie < rower anytime.
No popacz kurwa, ludzkosc przetrwala dzieki bieganiu i sie nie zdegenerowala, czlowiek zanim stal sie koczownikiem, to musial w chuj biegac, dlaczego byl taki kurwa glupi i nie zapiedalal za zwierzyna rowerem? Ja ci wklejam roprawki naukowe to jakos kurwa ani slowa nie pisniesz na ich temat. Poza tym kto kurwa w ogole zmusza grubasa do sportu od razu.
zekke pisze: bieznia niszczy kolana i kostki, krecenie kolek na rowerze praktycznie nie ma efektow ubocznych, chyba ze spedzisz na tym 50 lat to mozesz miec problem z jajkami lol. i powiedz mi teraz, naprawde musze to wszystko wyjasniac w dlugich postach zebys zrozumial? na poczatku pisales normalnie a teraz lecisz trollingiem jak 353, z ta roznica ze jego trolling jest tak glupi ze az smieszny, twoj nie jest niestety.
A orbitreki i chodziarze? Nie niszcza stawow, sa lepsze od biegania? Moze powinni wszelkie imprezy sportowe robic na rowerkach i orbitrekach? Np wielki maraton na orbitrekach, albo sprinty na 100 metrow na rowerkach?

I przestan pierdolic o tym trolowaniu tak w kolko, wszystko co ci nie pasi to trolling a sam zadnych argumentow nie podajesz oprocz rzesz bezimiennych kulturystow lol. Trollingiem jest np twoje pierdolenie o omega 3 do oporu ale jakos ci tego nie wypominam.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

10-07-2012, 15:52

Nie odnosze sie do tego co wkleiles z prostego powodu - za bardzo cenie swoj czas aby tracic go dlugie postowanie z toba. Moge ci tylko wytknac debilny sposob prowadzenia dyskusji - gdy ja zestawiam rowerek z bieznia pod katem odchudznia otylych ludzi to ty piszesz o tym ze ludzkosc biegala za zwierzyna i mieszasz w to orbitreki i chodziarze i na koncu rzucasz bezimiennymi kulturystami o grupie ludzi z najlepszymi proporcjami, sila i poziomem proporcji tluszczu do miesnia jakia jest mozliwy do osiagniecia dla czlowieka. Nie mamy o czym dyskutowac bo jestes niepowazny. O omega 3 napisalem raz jakies 10 stron temu a teraz to wyciagasz piszac ze pierdole bzdury o jednym z chyba najlepiej przebadanych srodkow majacych pozytywny wplyw na organizm, no tylko moge sie usmiechnac z politowaniem. W sumie nie wiem po co teraz nawet odpisuje - dla 353 odpisywalem bo jest abstrakcyjnie smieszny, ty jak juz mowilem nie jestes wiec cya.
ODPOWIEDZ