Wybitnie mnie cieszy v. 2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Wybitnie mnie cieszy v. 2
Jak kolano Nasum?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jestem już po wizycie kontrolnej. Dla lekarza wszystko ok. Jego zdaniem wszystko się fajnie zagoiło i poskładało, jest troszeczkę wizualnie inny kształt w pewnym fragmencie, ale to niuans który nie ma żadnego znaczenia dla zdrowia. Nawet on mówi że trzeba się przyjrzeć. Tabletki na wspomaganie chrząstki jeszcze będę wpierdalał przez kolejne dwa miesiące. Podczas badania mówił, że kolano mi przeskakuje, ale jak powyżej, nie ma to żadnego znaczenia i wpływu. Jeśli nic nie czuję - a nie czuję - to jest ok.
Jesli chodzi o sprawność - zgodnie z Twoimi przewidywaniami po zakończeniu narodowej kwarantannie ( która oficjalnie miała skończyć się w dniu moich urodzin ) udało mi się uzyskać pełny zakres zgięcia, czyli stopą dotknąłem posladka. Z początku czułem jeszcze jak się rozciąga mięsień czterogłowy tak na wysokości rzepki, w tej chwili już tego nie czuję. Owszem, czuję jeszcze jak się rozciaga. Czasem jeszcze, zwłaszcza po długim czasie zdarzy mi się pokuleć. Podczas jazdy na trenażerze nie odczuwam żadnych dolegliwości, nawet z zwiększonym obciążeniem. Także ten tego, sezon rowerowy zapewne zostanie otwarty wraz z pierwszymi oznakami wiosny.
Jestem umówiony na spotkanie kontrolne z rehabilitantką w przyszłym tygodniu. Tam dowiem się pewnie więcej - mięsień czterogłowy jest już dobrze napięty ale nadal słabszy niż na drugiej nodze. Ale to już ostatnia prosta. Zakaz chodzenia po górach, robienia przysiadów czy klękania na to kolano obowiązuje nadal, podejrzewam, że gdzieś do początku lata. Poza tym pani rehabilitantka rozpisze mi ćwiczenia wspomagające przed dłuższymi i zapewne też krótszymi wypadami na rowerze, tak więc chyba wszystko będzie w porządku i wraz z wiosną zapomnę o tym przykrym i bolesnym epizodzie.
- SODOMOUSE
no to elegancko, że tak się sprawy mają. Życzę szybkiego powrotu na rower, to swoiste przeżycia i emocje (tylko
samotne wyprawy + ewentualnie muzyka).

samotne wyprawy + ewentualnie muzyka).

NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
Otóż to. Mam nadzieję, że wkrótce będę mógł zacząć, trzeba trochę kalorii spalić i podnieść nieco kondycję. Ale to do nadrobienia.
- Hatefire
To spoko, bo urazy kolana to kurewskie potrafią być. Byłem świadkiem jak mój kumpel poślizgnął się na boisku kiedy sobie z ziomkami towarzysko szpilaliśmy w fusbal na hali. Ten trzask i to wygięcie nogi słyszę i widzę do dzisiaj. Osiem lat mu zeszło zanim doprowadził to do ładu, o kasie nie wspomnę. Fajnie że się goi i odpukać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- maciek z klanu
No to zajebiście. Oby tak dalej.Nasum pisze: ↑26-01-2021, 18:04
Jestem już po wizycie kontrolnej. Dla lekarza wszystko ok. Jego zdaniem wszystko się fajnie zagoiło i poskładało, jest troszeczkę wizualnie inny kształt w pewnym fragmencie, ale to niuans który nie ma żadnego znaczenia dla zdrowia. Nawet on mówi że trzeba się przyjrzeć. Tabletki na wspomaganie chrząstki jeszcze będę wpierdalał przez kolejne dwa miesiące. Podczas badania mówił, że kolano mi przeskakuje, ale jak powyżej, nie ma to żadnego znaczenia i wpływu. Jeśli nic nie czuję - a nie czuję - to jest ok.
Jesli chodzi o sprawność - zgodnie z Twoimi przewidywaniami po zakończeniu narodowej kwarantannie ( która oficjalnie miała skończyć się w dniu moich urodzin ) udało mi się uzyskać pełny zakres zgięcia, czyli stopą dotknąłem posladka. Z początku czułem jeszcze jak się rozciąga mięsień czterogłowy tak na wysokości rzepki, w tej chwili już tego nie czuję. Owszem, czuję jeszcze jak się rozciaga. Czasem jeszcze, zwłaszcza po długim czasie zdarzy mi się pokuleć. Podczas jazdy na trenażerze nie odczuwam żadnych dolegliwości, nawet z zwiększonym obciążeniem. Także ten tego, sezon rowerowy zapewne zostanie otwarty wraz z pierwszymi oznakami wiosny.
Jestem umówiony na spotkanie kontrolne z rehabilitantką w przyszłym tygodniu. Tam dowiem się pewnie więcej - mięsień czterogłowy jest już dobrze napięty ale nadal słabszy niż na drugiej nodze. Ale to już ostatnia prosta. Zakaz chodzenia po górach, robienia przysiadów czy klękania na to kolano obowiązuje nadal, podejrzewam, że gdzieś do początku lata. Poza tym pani rehabilitantka rozpisze mi ćwiczenia wspomagające przed dłuższymi i zapewne też krótszymi wypadami na rowerze, tak więc chyba wszystko będzie w porządku i wraz z wiosną zapomnę o tym przykrym i bolesnym epizodzie.
Ja od siebie dodam, że warto zwrócić uwagę na to jak się stoi na czymś nierównym i chce zrobić ruch, wtedy ,,wyskakiwać,, może. Ja tak mam do teraz, ponoć wynika że ścięgna już nie trzymają jak powinny ale kilka razy miałem już sytuację że fest mi przeskoczyło i potem kilka dni bolalo i spuchło. Właśnie tylko wtedy jak robię ruch z nieplaskiej powierzchni, ewentualnie poślizg na lodzie.
-
Jeśli ścięgna nie trzymają już tak jak powinny, to jakąś radą na to może być wzmocnienie mięśni, które będą trzymały ścięgno w ryzach. Tak słyszałem, nie wiem ile w tym prawdy. Zobaczę co mi powie rehabilitantka.
- Triceratops
Jest w tym prawda. W jednym z podrecznikow do pilatesu autorka napisala, ze wrocila do pelnej sprawnosci kolana po zerwaniu wiezadel krzyzowych
woodpecker from space
- Triceratops
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
Idź Pan w chuj z taką zimą, od rana napierdziela deszcz i 5 na plusie.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
- Sybir
Na mojej wsi od nocy sypie i trzyma lekki minus - jest git, jutro wyprawa do lasów Mazowsza.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Triceratops
U mnie minus 4 i sypie od rsna. Zajeboza.Wrucilem z lasa wlasnie i zaraz pakuje sie w przerebel
woodpecker from space
- devastator77
- zahartowany metalizator
U mnie rano było przepięknie,w nocy napadało sporo śniegu i była minusowa temperatura,niestety tak o koło 11.00 temperatura zbliżyła się do zera i zrobiło się paskudnie.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Triceratops
No pejzaze takie sliczne, ze tylko fotki napierdalac. Najebalem troche, Na stawie musislem siekiera wyrabac dziure, zeby ryby powietrze mialy
woodpecker from space
- maciek z klanu
To samo Katowice tyle że od około 9 zaczęło się pierdolicdevastator77 pisze: ↑30-01-2021, 16:46U mnie rano było przepięknie,w nocy napadało sporo śniegu i była minusowa temperatura,niestety tak o koło 11.00 temperatura zbliżyła się do zera i zrobiło się paskudnie.
- Sybir
A to wrzucaj. Czy mi się wydaje, czy był kiedyś wątek zimowy na forume?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Ładnie sypie cały czas. Kilka godzin temu wirtualnie szarpałem struny i gapiłem się przez okno. Wymyśliłem nowy odłam bm, Sadybian Black Metal.
- Triceratops
Moze i byl ale podobno jakis Pan Zaglada czy cos....tak mi sie w przepitym lbie cos tli

woodpecker from space