Podróże
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
Re: Podróże
co "must have" do zobaczenia na Malcie? jakie dobre knajpy, restauracje?
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Valetta,
Mdina,
Ġgantija, albo któryś inny kompleks megalityczny,
Victoria na Gozo,
Golden Beach i punkt widokowy obok
Die Welt ist meine Vorstellung.
- uglak
Popeye Village, a tak na serio to po co jechać na Maltę? Przecież to dziura

Guilty of being right
- Rejwan
rozkręcam "crypto biznes"
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Dawno już nie widziałem takiego syfu jak Manchester i Liverpool. Odnoszę wrażenie, że nawet Londyn taki nie jest, chociaż po nim się tego można spodziewać. Wielokulturowość przekroczyła wszelkie granice, zupełna wieża Babel. W Manchesterse nie dało się spać, bo non stop słychać było syreny policyjne. Rano sprawdziłem sobie statusy przestępczości w porównaniu do Krakowa per capita i wyszło mi ponad razy 6. Tak samo wymieszana architektura. Poszliśmy dziś do parku w Liverpoolu, byliśmy tam może 20 minut, w czasie których czarny chłopak szkolniak poprosił mnie, bym go batozyl krawat (był w mundurku szkolnym), bo po prostu chce to poczuc; znecacie się na ławce przez 4 chłopaków nad 1 mniejszym krzyczącym o pomoc i że przeprasza (same mniejszosic); oraz jakiegoś młodego araba zapierdzielajacego na maksa ścieżkami parkowymi na jakimś rowerze elektrycznym tak 40-50 kmh, że matka z wózkiem usunęła się na trawnik. W nocy słyszymy piszczenie szczurów, przed jednym musiałem szybko zamknąć drzwi na balkon by nie wbiegł. Arabowie ciągle się głośno kloca na ulicach: Habakuk Habakuk Habakuk! Haba Haba! Masakra generalnie nie wiem jak można tak żyć.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
-
- postuje jak opętany!
Czy to znaczy "biznes pod przykryciem"?

- Major Zagłoba
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- Rejwan
- Rejwan
tak się kończy polityka imigrants welcome XD współczuję majówki i pozdrawiamŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-05-2025, 20:51Dawno już nie widziałem takiego syfu jak Manchester i Liverpool. Odnoszę wrażenie, że nawet Londyn taki nie jest, chociaż po nim się tego można spodziewać. Wielokulturowość przekroczyła wszelkie granice, zupełna wieża Babel. W Manchesterse nie dało się spać, bo non stop słychać było syreny policyjne. Rano sprawdziłem sobie statusy przestępczości w porównaniu do Krakowa per capita i wyszło mi ponad razy 6. Tak samo wymieszana architektura. Poszliśmy dziś do parku w Liverpoolu, byliśmy tam może 20 minut, w czasie których czarny chłopak szkolniak poprosił mnie, bym go batozyl krawat (był w mundurku szkolnym), bo po prostu chce to poczuc; znecacie się na ławce przez 4 chłopaków nad 1 mniejszym krzyczącym o pomoc i że przeprasza (same mniejszosic); oraz jakiegoś młodego araba zapierdzielajacego na maksa ścieżkami parkowymi na jakimś rowerze elektrycznym tak 40-50 kmh, że matka z wózkiem usunęła się na trawnik. W nocy słyszymy piszczenie szczurów, przed jednym musiałem szybko zamknąć drzwi na balkon by nie wbiegł. Arabowie ciągle się głośno kloca na ulicach: Habakuk Habakuk Habakuk! Haba Haba! Masakra generalnie nie wiem jak można tak żyć.
- Raagoon
Ciągle wybierasz najtańszą opcję z noclegiemŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Masakra generalnie nie wiem jak można tak żyć.

Bywam w brytyjskich miastach regularnie i zwłaszcza Camden w Londynie jest naprawdę fajnie, doskonale koncerty i świetna kuchnia z całego świata plus najlepsze ale. Nikt z maczetami nie gania jak w pato Krakowie
Ostatnio zmieniony 02-05-2025, 10:31 przez Raagoon, łącznie zmieniany 2 razy.
- Rejwan
w sumie mnie ciekawi w jakiej dzielnicy nocował
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Właśnie tym razem starałem się wybrać jakąś lepsza i trochę droższa opcje... no nie wyszło, chyba nie ma co się bawić w Airbnb i zacząć w hotele. A z Krakowem i maczetami to już taka legenda. Tutaj opisuje tylko to co widziałem na żywo a nie sensacyjne nagłówki sprzed latRaagoon pisze: ↑02-05-2025, 10:31Ciągle wybierasz najtańszą opcję z noclegiemŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Masakra generalnie nie wiem jak można tak żyć.przynajmniej znowu Ci cygan nie groził pistoletem jak siedziałeś w namiocie
Bywam w brytyjskich miastach regularnie i zwłaszcza Camden w Londynie jest naprawdę fajnie, doskonale koncerty i świetna kuchnia z całego świata plus najlepsze ale. Nikt z maczetami nie gania jak w pato Krakowie
W ogóle strasznie ad personam jedziesz
If you do everything right, there will be no struggle.
- uglak
Paaanie, my już dawno (prawie) całą patologię wysłaliśmy do Anglii, Holandii i Norwegii!

Guilty of being right
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Raagoon
Kiedy opisywałeś Pomarańczową Rewolucję z zamieszania w Kijowie, czy jazdy stopem na Saharę, czy gdzie tam, to nie miałem porównania, teraz za to bardziej mogę sie odnieśćŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑02-05-2025, 10:51Właśnie tym razem starałem się wybrać jakąś lepsza i trochę droższa opcje... no nie wyszło, chyba nie ma co się bawić w Airbnb i zacząć w hotele. A z Krakowem i maczetami to już taka legenda. Tutaj opisuje tylko to co widziałem na żywo a nie sensacyjne nagłówki sprzed lat
W ogóle strasznie ad personam jedziesz

ehe. mam w pracy kolegę bardzo zaangażowanego w strukturach Cracovii i jestem na bieżąco. Chcę podkreślić, że on jest akurat agresywny tylko na soszjalach, ale wie co w trawie i na mieście piszczy

- bartwa
- Raagoon
Ponad 80 mln sprzedanych hot dogów, 14 mln panini i 6 mln chrupiących przekąsek z oferty #PROSTOzPIECA. TOP 3 w Żabce Café w 2023 r.
- bartwa
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W Czechach - brak, w Skandii - również da się bez sieciowych takiotototo. Ok, nie zawsze zrobisz zakupsy kiedy chcesz, ale … No właśnie, „ale”, to i tak lepsze niż reglamentowany biznes pod Rydzyka. Kwestię tego co ten polski „fenomen” promuje w żarciu i chlaniu dla Polaków, pomijam. Bo to odrębny temat.
Poro
- Raagoon
Swoją drogą wszystkich przeciwnych, umownie emigrantom spoza Europy, zapraszam do Belfastu. Tam "ciapatym" robią napisy na ścianach obcy won, wybite szyby a czasem i podpalenia. Nie rzadko rodziny szukają schronienia w innych miastach, bo dzieci się boją iść do szkoły. I nie mowa o pojedynczych przypadkach. Takich wskaźników tolerancji nie ma chyba nigdzie w Europie. How cool is that
Ah i opuszczenie Belfastu i przeniesienie się do mniejszych społeczności wcale nie gwarantuje sukcesu.
Ah i opuszczenie Belfastu i przeniesienie się do mniejszych społeczności wcale nie gwarantuje sukcesu.