Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5426
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
To tylko zdjęcie poglądowe, ja stosuję dodatkowo kiełbasę jałowcową i drobno pokrojony boczek.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- w mackach Zła
- Posty: 696
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Pod wpływem tego wątku i waszych zachwytów nad wyrobami z plugawego zwierza wykonałem swój własny smalec z cebulą, czosnkiem (do jabka nie mogę się przekonać). Jeszcze pajda żytniego chlebka domowego i zapowiada się solidna wałówa.
- domeldoom
- zaczyna szaleć
- Posty: 109
- Rejestracja: 28-07-2017, 12:53
Re: Kącik Kulinarny v.2
Od razu lepiej.Sgt. Barnes pisze: ↑25-11-2021, 13:11To tylko zdjęcie poglądowe, ja stosuję dodatkowo kiełbasę jałowcową i drobno pokrojony boczek.
Ze względu na dietę i problemy z flakami, u mnie to raczej wieprzowina po bretońsku, ale smak fasoli pozostaje ten co ma być.
Kurwa, ostatnio 5 litrów ugotowałem, z czego jeden zagrzałem, do termosu i ojebałem z małżonka na Malinowskiej Skale...
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
- DST
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2060
- Rejestracja: 23-12-2010, 23:02
Re: Kącik Kulinarny v.2
Jebany krol zycia. Chcialbym miec blisko do tych rejonow. Bez kitu tam jest teraz nasrane tylu turystow czy to tylko Zakopane?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16000
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
- Kilgore
- rasowy masterfulowicz
- Posty: 2220
- Rejestracja: 21-12-2010, 20:34
Re: Kącik Kulinarny v.2
Idź pan w wój, w robocie w porze obiadowej takie zdjęcia. Dostałem ślinotoku.
Wyobraź sobie że zawsze masz czas
-
- w mackach Zła
- Posty: 696
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Też robiłem drobiową mniam
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6838
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
^ Do tego buraki, kiszone ogórki albo kapuściocha i jest twardość i wilgoć, jak mawia Food Emperor
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16000
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Drobiowa ma ten plus, ze nie trzeba moczyc w mleku jak wieprzowej. No i czas zrobienia, 10 minut, koszt gora 10 zybli czyli tanio&szybko&zajebozis
woodpecker from space
-
- w mackach Zła
- Posty: 696
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ja moczylem od wczoraj i wyszła cudnie delikatna, jak prawisz waść 10 minet z wcześniej przysmażoną cebulką i pełnowartościowy posileczek ready. Do tego kaszka + buraczki. I love this game.
No ale wieprzowa chyba jednak walorami smakowymi góruje.
No ale wieprzowa chyba jednak walorami smakowymi góruje.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16000
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dobrze zrobiona wieprzowa moze sie rownac z drobiowa ale pod warunkiem, ze na smalcu smazona a nie na gownianych olejach. Z kolei drobiowa smaze na masle, wtedy ma wyczesany smak i aromat. Ale wungli nie daje, szkoda smaku i efektu, ogor albo kapusta.
woodpecker from space
- dzik
- zahartowany metalizator
- Posty: 3730
- Rejestracja: 21-12-2010, 15:52
- Lokalizacja: Połaniec
-
- w mackach Zła
- Posty: 696
- Rejestracja: 02-01-2011, 22:21
Re: Kącik Kulinarny v.2
Spróbuję na maselku następnym razem. To powiadasz, że wykluczyles z diety węgle ale że całkowicie ? Żadnych kaszek, ziemniaczków, chlebków rasowych a nawet osławionych plateczkow owsianych też nie tykasz? Total keto?Triceratops pisze: ↑25-11-2021, 20:47Dobrze zrobiona wieprzowa moze sie rownac z drobiowa ale pod warunkiem, ze na smalcu smazona a nie na gownianych olejach. Z kolei drobiowa smaze na masle, wtedy ma wyczesany smak i aromat. Ale wungli nie daje, szkoda smaku i efektu, ogor albo kapusta.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16000
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ogolnie wegli prawie nie uzywam, chyba ze pod specyficzny trening, np w beztlenie. Chleba nie jem w ogole od dawna , to zreszta pokarm niewolnikow, nie ma zadnych plusow, ogolnie zero zboz, bo to tylko problemy, zwlaszcza jak wiekszosc ma rozjebana biote. Choc jak jestem pod rzeszowem, to tam pieka taki w kamiennym piecu na zakwasie, pieczony na lisciu kapusty. Jak tam biore smaluch i boczki, to skurwiel tak pachnie, ze czasami opierdole. Ziemniaki tak , jako wungle sa najlepsze, w ostatnim posilku, bo ma to uzasadnienie biochemiczne, o czym pare razy pisalem. Platki kasze zero ogolnie, no jskos tak, szkoda czasu na smieci.
woodpecker from space
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10244
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
Re: Kącik Kulinarny v.2
Od razu zaznaczam że to co napiszę dotyczy wyłącznie gustów smakowych, nie wdaję się w dyskusje czy to dobrze robi na np nerki czy nie. Mało używam smalcu do smażenia z tej prostej przyczyny że jest zbyt inwazyjny smakowo. No próbowałem frytek na smalcu i nie mój gust. Natomiast do wątróbki pasuje wybitnie i nawet drobiową robię na nim. Przy czym ja zawsze przełamuję wrzucając na koniec trochę kwaśnego owocu. Jabłko, wiśnia, nawet robiłem z agrestem i czerwoną porzeczką. Plus oczywiście mnóstwo cebuli, z przypraw tylko sól (jak już się ściąga z ognia) i biały pieprz.Triceratops pisze: ↑25-11-2021, 20:47Dobrze zrobiona wieprzowa moze sie rownac z drobiowa ale pod warunkiem, ze na smalcu smazona a nie na gownianych olejach. Z kolei drobiowa smaze na masle, wtedy ma wyczesany smak i aromat. Ale wungli nie daje, szkoda smaku i efektu, ogor albo kapusta.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16000
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Kącik Kulinarny v.2
Frytki na smalcu sa super, tylko z ziemniaka, nie kupny syf. Smalec ogolnie jest super, czasami jak robie kurza to mieszam smalec z maslem, fajne smaki wychodza, maslo dodaje orzechowego posmaku
woodpecker from space
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10244
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
Re: Kącik Kulinarny v.2
No właśnie mi zbyt ten smalec dominuje smak, nie czuję ziemniaka. Dlatego frytki tylko na neutralnym w miarę rzepakowym. Generalnie mam ustalone tłuszcze do smażenia do poszczególnych potraw. Wątróbka i schabowy na smalcu, jajka i pieczarki na maśle, owoce morza na oliwie, placki ziemniaczane na rzepaku itp. itd. Tak mi smakuje.Triceratops pisze: ↑25-11-2021, 22:19Frytki na smalcu sa super, tylko z ziemniaka, nie kupny syf. Smalec ogolnie jest super, czasami jak robie kurza to mieszam smalec z maslem, fajne smaki wychodza, maslo dodaje orzechowego posmaku
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8303
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
Re: Kącik Kulinarny v.2
A steki wołowe na czym smażycie?
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
Kupię:
Vastum Hole Below
Of feather and bone Bestial Hymn of perversions
www.kancelaria-pionier.pl
https://www.facebook.com/p/Fundacja-MAM ... 393989433/
Vastum Hole Below
Of feather and bone Bestial Hymn of perversions
www.kancelaria-pionier.pl
https://www.facebook.com/p/Fundacja-MAM ... 393989433/
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10244
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
Re: Kącik Kulinarny v.2
Nie jestem wielkim fanem. Szczerze jako typowy polski cham wolę świninę. Niemniej jak dla mnie najlepsza opcja to rozgrzać grilla maksa i wrzucić na ruszt po maks minutę na stronę tak blisko ognia. Tak wtedy jest dobre. Takie saute prymitywne.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- maciek z klanu
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 12504
- Rejestracja: 23-12-2008, 22:34
Re: Kącik Kulinarny v.2
Chyba nawet sztuka kulinarna tak mówi, że jak steki to bez niczego.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo