Kącik Kulinarny v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zawlekacz
w mackach Zła
Posty: 724
Rejestracja: 16-10-2007, 17:25

Re: Kącik Kulinarny v.2

04-03-2022, 13:12

podziekowalem.
dam je w rękaw, a podleje wywarem warzywnym z duza iloscia czosneczku, na 120-140, czas mam :)
nie ma to tamto
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 6731
Rejestracja: 23-03-2011, 00:43

Re: Kącik Kulinarny v.2

04-03-2022, 14:36

987654321k pisze:
04-03-2022, 11:51
Co do frytek to proponuję przetestować z selera i dać znać czy dobre bo nigdy takich nie jadłem hehe. Golonkę jak najbardziej da się upiec bez gotowania, proponowałbym użyć w tym celu jakiegoś rękawa do pieczenia.
Jadłem frytki z selera. Nigdy więcej :)
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9022
Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
Lokalizacja: beskidy

Re: Kącik Kulinarny v.2

05-03-2022, 09:47

dziś mam na obiad jedno z moich ulubionych dań i jednocześnie najprostszych i najbardziej sycących. kupuje się z 3 kg skrzydełek z kurczaka (kosztuje to jakieś grosze), posypuje papryka, pieprzem, vegetą, chili i wrzuca do piekarnika na ok. godzinę w dość wysokiej temperaturze. najlepiej z dodatkiem kilku łyżek masła klarowanego, wtedy nie będzie nic przywierać, a także uzyskamy jeszcze lepszy smak. kiedy skórka się zrobi chrupiąca można śmiało wyciągać i wcinać. czasem robimy do tego jakąś sałatkę albo trochę frytek, ale najczęściej jemy bez żadnych dodatków
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 10215
Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)

Re: Kącik Kulinarny v.2

05-03-2022, 10:01

Heretyk pisze:
05-03-2022, 09:47
dziś mam na obiad jedno z moich ulubionych dań i jednocześnie najprostszych i najbardziej sycących. kupuje się z 3 kg skrzydełek z kurczaka (kosztuje to jakieś grosze), posypuje papryka, pieprzem, vegetą, chili i wrzuca do piekarnika na ok. godzinę w dość wysokiej temperaturze. najlepiej z dodatkiem kilku łyżek masła klarowanego, wtedy nie będzie nic przywierać, a także uzyskamy jeszcze lepszy smak. kiedy skórka się zrobi chrupiąca można śmiało wyciągać i wcinać. czasem robimy do tego jakąś sałatkę albo trochę frytek, ale najczęściej jemy bez żadnych dodatków
Dodałbym kminu rzymskiego, czosnku granulowanego i papryką słodkę wymieszał z papryką słodką wędzoną. Dodaje to takiego bałkańskiego smakowego twistu ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9022
Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
Lokalizacja: beskidy

Re: Kącik Kulinarny v.2

05-03-2022, 10:08

było próbowane. przyprawy są oczywiście dowolne, mnie akurat ten wędzony posmak jakoś nie pasował. natomiast kmin i czosnek jak najbardziej
Awatar użytkownika
maciek z klanu
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 12504
Rejestracja: 23-12-2008, 22:34

Re: Kącik Kulinarny v.2

05-03-2022, 11:28

Hatefire pisze:
05-03-2022, 10:01
Heretyk pisze:
05-03-2022, 09:47
dziś mam na obiad jedno z moich ulubionych dań i jednocześnie najprostszych i najbardziej sycących. kupuje się z 3 kg skrzydełek z kurczaka (kosztuje to jakieś grosze), posypuje papryka, pieprzem, vegetą, chili i wrzuca do piekarnika na ok. godzinę w dość wysokiej temperaturze. najlepiej z dodatkiem kilku łyżek masła klarowanego, wtedy nie będzie nic przywierać, a także uzyskamy jeszcze lepszy smak. kiedy skórka się zrobi chrupiąca można śmiało wyciągać i wcinać. czasem robimy do tego jakąś sałatkę albo trochę frytek, ale najczęściej jemy bez żadnych dodatków
Dodałbym kminu rzymskiego, czosnku granulowanego i papryką słodkę wymieszał z papryką słodką wędzoną. Dodaje to takiego bałkańskiego smakowego twistu ;-)
W ogóle papryka wędzona to jest kozacka przyprawa.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9022
Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
Lokalizacja: beskidy

Re: Kącik Kulinarny v.2

08-03-2022, 14:06

zasadniczo trzymam się daleko od makaronu i wszelkich węglowodanów, ale raz na jakiś czas można i dziś miałem takie spaghetti, że chyba sobie zrobię teraz z 2 dni głodówki. leżę i zdycham. coś pięknego
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8060
Rejestracja: 23-11-2005, 21:28

Re: Kącik Kulinarny v.2

08-03-2022, 15:10

U mnie z kolei bezustannie trwa
COFFIN pisze:
28-09-2021, 19:35
Faza na makarony
Wiec często leci Amatriciana, Carbonara, Arabiata, Aglio e Olio, ale wygrwya nadal to:
COFFIN pisze:
28-09-2021, 19:35

Obrazek

Tagiatelle z krewetami w sosie śmietanowym na winie z chili.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 5299
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

08-03-2022, 15:15

Gdybym nie miał alergii na laktozę, chętnie bym coś takiego opierdolił ze smakiem.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
shitshow
postuje jak opętany!
Posty: 660
Rejestracja: 15-10-2020, 13:48

Re: Kącik Kulinarny v.2

08-03-2022, 15:18

COFFIN pisze:
08-03-2022, 15:10
U mnie z kolei bezustannie trwa
COFFIN pisze:
28-09-2021, 19:35
Faza na makarony
Wiec często leci Amatriciana, Carbonara, Arabiata, Aglio e Olio, ale wygrwya nadal to:
COFFIN pisze:
28-09-2021, 19:35

Obrazek

Tagiatelle z krewetami w sosie śmietanowym na winie z chili.
Bieda-wersja z surimi też wchodzi jak złoto.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8060
Rejestracja: 23-11-2005, 21:28

Re: Kącik Kulinarny v.2

08-03-2022, 15:20

Z surimi to lepsze penne w sosie pomidorowo-śmietanowym z groszkiem :)
'Come the Blessed Madness'
shitshow
postuje jak opętany!
Posty: 660
Rejestracja: 15-10-2020, 13:48

Re: Kącik Kulinarny v.2

08-03-2022, 15:33

Było szamane, ale smak pomidor+rybopodobne nie podchodzi mi za bardzo.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
Awatar użytkownika
bartwa
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8154
Rejestracja: 16-11-2016, 13:21
Lokalizacja: pruska dziura

Re: Kącik Kulinarny v.2

08-03-2022, 15:38

francuskie pieski
PLASTIK NIE JEST METALEM
shitshow
postuje jak opętany!
Posty: 660
Rejestracja: 15-10-2020, 13:48

Re: Kącik Kulinarny v.2

08-03-2022, 15:40

Jeszcze nie czas na brukiew ;)
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
Awatar użytkownika
bartwa
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8154
Rejestracja: 16-11-2016, 13:21
Lokalizacja: pruska dziura

Re: Kącik Kulinarny v.2

08-03-2022, 15:46

Masz rację, to też wstawiam makaroni : )
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 10215
Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)

Re: Kącik Kulinarny v.2

08-03-2022, 15:54

shitshow pisze:
08-03-2022, 15:33
Było szamane, ale smak pomidor+rybopodobne nie podchodzi mi za bardzo.
No ja właśnie tak robię z surimi. Wpierw czosnek i ostra papryka (jedno i drugie w ogrooooomnej ilości) pokrojone na cieniutkie krążki wrzucam na zimną oliwę i podgrzewam na malutkim ogieńku, do momentu aż pojawią się pierwsze objawy że czosnek zaczyna zmieniać kolor. Wybieram czosnek i cebulę i odkładam, a tą oliwę rozgrzewam solidnie i wrzucam surumi, Potem jak surimi ok. to dorzucam puszkę dobrej pulpy pomidorowej. Na sam koniec wrzucam tą odłożoną paprykę i czosnek, solę, dodaję sporo białego pieprzu i i posiekaną pietruszkę i wszystko dokładnie zamiąchać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9338
Rejestracja: 06-07-2008, 13:23

Re: Kącik Kulinarny v.2

10-03-2022, 20:30

Yare Yare Daze
piotraz
weteran forumowych bitew
Posty: 1180
Rejestracja: 01-04-2011, 11:14

Re: Kącik Kulinarny v.2

10-03-2022, 22:19

Ja nacieram ostatnio raz w tygodniu zupę z kimchi (oczywiście sam robię) ale to jest dobre!!!!!! Na jutro 3 litry na nagrywanie pilotów zrobione i się studzi.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9338
Rejestracja: 06-07-2008, 13:23

Re: Kącik Kulinarny v.2

13-03-2022, 18:10

Pączkobugery. ja pierdolę ten człowiek jest geniuszem!

Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator
Posty: 4593
Rejestracja: 26-10-2011, 19:49
Lokalizacja: dolinki
Kontakt:

Re: Kącik Kulinarny v.2

15-03-2022, 15:31

Dac mu medal
ODPOWIEDZ