Kącik Kulinarny v.2
Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox
- zawlekacz
- w mackach Zła
- Posty: 724
- Rejestracja: 16-10-2007, 17:25
Re: Kącik Kulinarny v.2
podziekowalem.
dam je w rękaw, a podleje wywarem warzywnym z duza iloscia czosneczku, na 120-140, czas mam
dam je w rękaw, a podleje wywarem warzywnym z duza iloscia czosneczku, na 120-140, czas mam
nie ma to tamto
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 6731
- Rejestracja: 23-03-2011, 00:43
Re: Kącik Kulinarny v.2
Jadłem frytki z selera. Nigdy więcej987654321k pisze: ↑04-03-2022, 11:51Co do frytek to proponuję przetestować z selera i dać znać czy dobre bo nigdy takich nie jadłem hehe. Golonkę jak najbardziej da się upiec bez gotowania, proponowałbym użyć w tym celu jakiegoś rękawa do pieczenia.
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9022
- Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
- Lokalizacja: beskidy
Re: Kącik Kulinarny v.2
dziś mam na obiad jedno z moich ulubionych dań i jednocześnie najprostszych i najbardziej sycących. kupuje się z 3 kg skrzydełek z kurczaka (kosztuje to jakieś grosze), posypuje papryka, pieprzem, vegetą, chili i wrzuca do piekarnika na ok. godzinę w dość wysokiej temperaturze. najlepiej z dodatkiem kilku łyżek masła klarowanego, wtedy nie będzie nic przywierać, a także uzyskamy jeszcze lepszy smak. kiedy skórka się zrobi chrupiąca można śmiało wyciągać i wcinać. czasem robimy do tego jakąś sałatkę albo trochę frytek, ale najczęściej jemy bez żadnych dodatków
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10215
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dodałbym kminu rzymskiego, czosnku granulowanego i papryką słodkę wymieszał z papryką słodką wędzoną. Dodaje to takiego bałkańskiego smakowego twistuHeretyk pisze: ↑05-03-2022, 09:47dziś mam na obiad jedno z moich ulubionych dań i jednocześnie najprostszych i najbardziej sycących. kupuje się z 3 kg skrzydełek z kurczaka (kosztuje to jakieś grosze), posypuje papryka, pieprzem, vegetą, chili i wrzuca do piekarnika na ok. godzinę w dość wysokiej temperaturze. najlepiej z dodatkiem kilku łyżek masła klarowanego, wtedy nie będzie nic przywierać, a także uzyskamy jeszcze lepszy smak. kiedy skórka się zrobi chrupiąca można śmiało wyciągać i wcinać. czasem robimy do tego jakąś sałatkę albo trochę frytek, ale najczęściej jemy bez żadnych dodatków
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9022
- Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
- Lokalizacja: beskidy
Re: Kącik Kulinarny v.2
było próbowane. przyprawy są oczywiście dowolne, mnie akurat ten wędzony posmak jakoś nie pasował. natomiast kmin i czosnek jak najbardziej
- maciek z klanu
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 12504
- Rejestracja: 23-12-2008, 22:34
Re: Kącik Kulinarny v.2
W ogóle papryka wędzona to jest kozacka przyprawa.Hatefire pisze: ↑05-03-2022, 10:01Dodałbym kminu rzymskiego, czosnku granulowanego i papryką słodkę wymieszał z papryką słodką wędzoną. Dodaje to takiego bałkańskiego smakowego twistuHeretyk pisze: ↑05-03-2022, 09:47dziś mam na obiad jedno z moich ulubionych dań i jednocześnie najprostszych i najbardziej sycących. kupuje się z 3 kg skrzydełek z kurczaka (kosztuje to jakieś grosze), posypuje papryka, pieprzem, vegetą, chili i wrzuca do piekarnika na ok. godzinę w dość wysokiej temperaturze. najlepiej z dodatkiem kilku łyżek masła klarowanego, wtedy nie będzie nic przywierać, a także uzyskamy jeszcze lepszy smak. kiedy skórka się zrobi chrupiąca można śmiało wyciągać i wcinać. czasem robimy do tego jakąś sałatkę albo trochę frytek, ale najczęściej jemy bez żadnych dodatków
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9022
- Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
- Lokalizacja: beskidy
Re: Kącik Kulinarny v.2
zasadniczo trzymam się daleko od makaronu i wszelkich węglowodanów, ale raz na jakiś czas można i dziś miałem takie spaghetti, że chyba sobie zrobię teraz z 2 dni głodówki. leżę i zdycham. coś pięknego
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8060
- Rejestracja: 23-11-2005, 21:28
Re: Kącik Kulinarny v.2
U mnie z kolei bezustannie trwa
Wiec często leci Amatriciana, Carbonara, Arabiata, Aglio e Olio, ale wygrwya nadal to:
'Come the Blessed Madness'
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
- Posty: 5299
- Rejestracja: 13-07-2012, 07:37
Re: Kącik Kulinarny v.2
Gdybym nie miał alergii na laktozę, chętnie bym coś takiego opierdolił ze smakiem.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 660
- Rejestracja: 15-10-2020, 13:48
Re: Kącik Kulinarny v.2
Bieda-wersja z surimi też wchodzi jak złoto.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8060
- Rejestracja: 23-11-2005, 21:28
Re: Kącik Kulinarny v.2
Z surimi to lepsze penne w sosie pomidorowo-śmietanowym z groszkiem
'Come the Blessed Madness'
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 660
- Rejestracja: 15-10-2020, 13:48
Re: Kącik Kulinarny v.2
Było szamane, ale smak pomidor+rybopodobne nie podchodzi mi za bardzo.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8154
- Rejestracja: 16-11-2016, 13:21
- Lokalizacja: pruska dziura
-
- postuje jak opętany!
- Posty: 660
- Rejestracja: 15-10-2020, 13:48
Re: Kącik Kulinarny v.2
Jeszcze nie czas na brukiew
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8154
- Rejestracja: 16-11-2016, 13:21
- Lokalizacja: pruska dziura
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 10215
- Rejestracja: 21-12-2010, 12:19
- Lokalizacja: Katowice - miasto wielkich wydarzeń ;)
Re: Kącik Kulinarny v.2
No ja właśnie tak robię z surimi. Wpierw czosnek i ostra papryka (jedno i drugie w ogrooooomnej ilości) pokrojone na cieniutkie krążki wrzucam na zimną oliwę i podgrzewam na malutkim ogieńku, do momentu aż pojawią się pierwsze objawy że czosnek zaczyna zmieniać kolor. Wybieram czosnek i cebulę i odkładam, a tą oliwę rozgrzewam solidnie i wrzucam surumi, Potem jak surimi ok. to dorzucam puszkę dobrej pulpy pomidorowej. Na sam koniec wrzucam tą odłożoną paprykę i czosnek, solę, dodaję sporo białego pieprzu i i posiekaną pietruszkę i wszystko dokładnie zamiąchać.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9338
- Rejestracja: 06-07-2008, 13:23
-
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1180
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
Re: Kącik Kulinarny v.2
Ja nacieram ostatnio raz w tygodniu zupę z kimchi (oczywiście sam robię) ale to jest dobre!!!!!! Na jutro 3 litry na nagrywanie pilotów zrobione i się studzi.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9338
- Rejestracja: 06-07-2008, 13:23
- vicek
- zahartowany metalizator
- Posty: 4593
- Rejestracja: 26-10-2011, 19:49
- Lokalizacja: dolinki
- Kontakt:
Re: Kącik Kulinarny v.2
Dac mu medal