Kącik Kulinarny v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 10370
Rejestracja: 16-11-2011, 22:15
Lokalizacja: Voivodowice

Re: Kącik Kulinarny v.2

14-10-2018, 16:53

Warto było pomagać teściom ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8064
Rejestracja: 23-11-2005, 21:28

Re: Kącik Kulinarny v.2

31-10-2018, 12:10

Dzisiaj między innymi:

Obrazek

Zajebiste są.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8064
Rejestracja: 23-11-2005, 21:28

Re: Kącik Kulinarny v.2

01-11-2018, 22:08

Wzięło mnie:

Obrazek

Chyba wiadomo co będzie:-)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
maciek z klanu
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 12504
Rejestracja: 23-12-2008, 22:34

Re: Kącik Kulinarny v.2

03-11-2018, 01:36

COFFIN pisze:Wzięło mnie:

Obrazek

Chyba wiadomo co będzie:-)
Fuuuj naleśniki z warzywami nie są Black metalowe. Euro nie robił takich na bank :))
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Oferma
weteran forumowych bitew
Posty: 1252
Rejestracja: 02-05-2017, 09:03

Re: Kącik Kulinarny v.2

06-11-2018, 23:33

A takie do mnie przyszło ostatnio. Rokita to autorski sos portalu bedziepieklo.pl
Żółte habanero, ghost pepper, ocet jabłkowy, czosnek, przyprawy, jest pyszny i swoje pierdolniecie też ma. Poleca się, jak ktoś lubi piekło w ryju.
Obrazek
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew
Posty: 1402
Rejestracja: 15-04-2009, 17:27

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-11-2018, 02:38

maciek z klanu pisze:
COFFIN pisze:Wzięło mnie:

Obrazek

Chyba wiadomo co będzie:-)
Fuuuj naleśniki z warzywami nie są Black metalowe. Euro nie robił takich na bank :))
maciek a czy ty wiesz ze miałeś być naleśnikiem właśnie ? tylko ze twój stary spuścił sie na zimną patelnie ?
kurwo taki gruby chamski makaron ? pogardzam w chuj
zjadłem dziś pierogi całkiem wyborne i szklanka mleka, takie danie mleczno barowe se zafudowałem
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8064
Rejestracja: 23-11-2005, 21:28

Re: Kącik Kulinarny v.2

09-11-2018, 10:04

Wczoraj wzięło mnie na kuchnię meksykańską, tym razem knajpa:

Obrazek

Obrazek

Chimichanga i Burito.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8064
Rejestracja: 23-11-2005, 21:28

Re: Kącik Kulinarny v.2

09-11-2018, 10:06

Oferma pisze: Żółte habanero, ghost pepper, ocet jabłkowy, czosnek, przyprawy, jest pyszny i swoje pierdolniecie też ma. Poleca się, jak ktoś lubi piekło w ryju.
Brzmi nieźle:-)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8064
Rejestracja: 23-11-2005, 21:28

Re: Kącik Kulinarny v.2

10-11-2018, 19:18

Jak jest dobre mięcho, pomidory, kukurydza, fasola i przyprawy

+

Obrazek

+

Obrazek

To musi wyjść to:

Obrazek

Miazga:]
'Come the Blessed Madness'
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9022
Rejestracja: 03-12-2007, 14:06
Lokalizacja: beskidy

Re: Kącik Kulinarny v.2

10-11-2018, 19:46

domowej roboty, świeżutki salceson od sąsiada. do tego oczywiście smalec, czosnek, cebula i ogórki kiszone. przypuszczam, że nie da się zjeść nic lepszego
Awatar użytkownika
maciek z klanu
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 12504
Rejestracja: 23-12-2008, 22:34

Re: Kącik Kulinarny v.2

10-11-2018, 20:40

Lucek pisze:
maciek z klanu pisze:
COFFIN pisze:Wzięło mnie:

Obrazek

Chyba wiadomo co będzie:-)
Fuuuj naleśniki z warzywami nie są Black metalowe. Euro nie robił takich na bank :))
maciek a czy ty wiesz ze miałeś być naleśnikiem właśnie ? tylko ze twój stary spuścił sie na zimną patelnie ?
kurwo taki gruby chamski makaron ? pogardzam w chuj
zjadłem dziś pierogi całkiem wyborne i szklanka mleka, takie danie mleczno barowe se zafudowałem
Wiem lucku. Bardzo cię cenie.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8064
Rejestracja: 23-11-2005, 21:28

Re: Kącik Kulinarny v.2

15-11-2018, 19:06

Wracam z ulubionej hamburgerowni, a tu zaraz obok chaty takie cuś:

Obrazek

Z tym hasłem na szybie chyba przesadzili, ale trzeba sprawdzić:]
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 5315
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

15-11-2018, 20:27

COFFIN pisze:Wracam z ulubionej hamburgerowni, a tu zaraz obok chaty takie cuś:

Obrazek

Z tym hasłem na szybie chyba przesadzili, ale trzeba sprawdzić:]
daj znać jak coś, ostatnio też przechodziłem obok tego przybytku, ale specjalnie głodny nie byłem, choć za krewetami przepadam.
za to teras bee gees - stayin alive!!!
Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 8064
Rejestracja: 23-11-2005, 21:28

Re: Kącik Kulinarny v.2

15-11-2018, 21:04

Wejdę któregoś dnia na pewno, bo jest ciekawość. Codziennie jadę tędy do pracy i nawet nie rzuciła mi się ta knajpa w oczy. No zobaczymy.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9680
Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
Lokalizacja: ארץ ישראל

Re: Kącik Kulinarny v.2

15-11-2018, 21:25

Obrazek

do mnie ostatnio dynie mowia "kup mnie", wiec jem dynie - aktualnie gulasz dyniowo-swinkowy
Guilty of being right
Awatar użytkownika
BOLEK
rasowy masterfulowicz
Posty: 2489
Rejestracja: 22-10-2010, 19:19

Re: Kącik Kulinarny v.2

16-11-2018, 08:42

Obrazek
u mnie ascetycznie
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 10370
Rejestracja: 16-11-2011, 22:15
Lokalizacja: Voivodowice

Re: Kącik Kulinarny v.2

16-11-2018, 09:29

W Radomskim Szpitalu Specjalistycznym takie rarytasy przy piątku?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
BOLEK
rasowy masterfulowicz
Posty: 2489
Rejestracja: 22-10-2010, 19:19

Re: Kącik Kulinarny v.2

16-11-2018, 09:32

Sybir pisze:W Radomskim Szpitalu Specjalistycznym takie rarytasy przy piątku?
postanowiłem zejść z masy 110 na 99,9 szpitalna dieta ku temu wydaje się być idealna
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 10370
Rejestracja: 16-11-2011, 22:15
Lokalizacja: Voivodowice

Re: Kącik Kulinarny v.2

16-11-2018, 09:33

Jak każda dieta redukcyjna za 10-15 złotych na dobę.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator
Posty: 4597
Rejestracja: 26-10-2011, 19:49
Lokalizacja: dolinki
Kontakt:

Re: Kącik Kulinarny v.2

06-12-2018, 16:36

nicram pisze:
vicek pisze:Dobrze gotuję , ale nigdy nie wyszedł mi dobry stek wołowy ...
Wyciągasz stek z lodówki przynajmniej na 1 h przed smażeniem. Rozgrzewasz tłuszcz o wysokiej temperaturze dymienia - najlepiej olej rzepakowy, smażenie na oliwie to zbrodnia na ludzkości. Rozgrzewasz na maksa. Patrzysz ile centymetrów grubości ma Twój stek. Ważne, bo od tego zależy jak długo się go smaży. Jak ma grubość 2 cm to smażysz go 2 minuty na jednej stronie, jak 3, to 3 minuty itd. Kładziesz go na rozgrzany tłuszcz i ze stoperem w ręku smażysz. Następnie przewracasz i smażysz tyle samo po drugiej stronie. Wyrzucasz na talerz i rzecz najważniejsza - nie dotykasz (nie kroisz, nie wbijasz w niego widelca) przez przynajmniej 5 minut. Wtedy będziesz miał stek soczysty i smaczny.
Wyszedł konkret. Krwisty i soczysty .. :)
ODPOWIEDZ