Kącik Kulinarny v.2

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 12097
Rejestracja: 13-04-2011, 18:53
Lokalizacja: Litzmannstadt

Re: Kącik Kulinarny v.2

15-05-2022, 20:28

vicek pisze:
15-05-2022, 19:22
Jakiś dobry przepis na sandacza prosiłbym... Ale nie filety .
To jest najlepsza ryba słodkowodna, zatem polecam Ci go po prostu usmażyć. Kiedyś robiłem z sosem na bazie serów pleśniowych, wina, rodzynków i orzechów, ale szkoda zabijać ten cudowny smak. Tej ryby.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz
Posty: 2545
Rejestracja: 21-09-2011, 13:13

Re: Kącik Kulinarny v.2

15-05-2022, 20:47

Najlepsze ryby to karpie były ze stawu u Budynia. Najsmaczniesze były, tylko trochę mułem czuć było.
Raz się zje, raz się nie zje.
987654321k
w mackach Zła
Posty: 724
Rejestracja: 12-12-2018, 19:43

Re: Kącik Kulinarny v.2

15-05-2022, 22:22

vicek pisze:
15-05-2022, 19:22
Jakiś dobry przepis na sandacza prosiłbym... Ale nie filety .
Troszku masełka sól pieprz, jak filet to chwilka na patelache i gotowe. Jestem tradycjonalistą i taka ryba mi najbardziej smakuje, a nie jakieś pierdolety i pieczenie w folii albo broń borze na parze. A karpa to pokroić, wczesniej z tych glutów dobrze oczyscic, no i wiem że to zabrzmi chujowo ale karpa to trza wpierdolic w pokrojona cebule i czosnek przynajmniej na dobę ale lepiej dluzej a pozniej sol pieprz i patelacha. Proste srodki ale najlepsze moim zdaniem.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator
Posty: 4594
Rejestracja: 26-10-2011, 19:49
Lokalizacja: dolinki
Kontakt:

Re: Kącik Kulinarny v.2

16-05-2022, 04:35

Niby tak ale skurwesyn wielki i chce żeby nie był surowy. Pokroić dziada to była prawdziwa misja i mam większe kawałki i y ciężko będzie je usmażyć.
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 12097
Rejestracja: 13-04-2011, 18:53
Lokalizacja: Litzmannstadt

Re: Kącik Kulinarny v.2

16-05-2022, 10:30

vicek pisze:
16-05-2022, 04:35
Niby tak ale skurwesyn wielki i chce żeby nie był surowy. Pokroić dziada to była prawdziwa misja i mam większe kawałki i y ciężko będzie je usmażyć.
Pokroiłeś w dzwonka? To przekrój na pół wzdłuż kręgosłupa jeszcze.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 5304
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

17-05-2022, 11:34

Obrazek
Z lokalnego gospodarstwa rybnego. Tych kupowanych nad morzem to nawet nie ma co porównywać.
Zupełnie inny smak i kolor.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator
Posty: 4594
Rejestracja: 26-10-2011, 19:49
Lokalizacja: dolinki
Kontakt:

Re: Kącik Kulinarny v.2

18-05-2022, 17:51

A ja sam sobie ryby łowię....węgorzy w tamte lato
złowiłem tyle że już ich nie chcę łowić ... Teraz doje inne gatunki.
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator
Posty: 5304
Rejestracja: 13-07-2012, 07:37

Re: Kącik Kulinarny v.2

19-05-2022, 12:02

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Maruder
w mackach Zła
Posty: 677
Rejestracja: 02-01-2011, 22:21

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-06-2022, 08:40

Od wczoraj raczę się gulaszową wg.internetowej receptury. Mnóstwo mięsiwa, papryki, przypraw - jest to rozqrw kubków smakowych. Choć u Madziarów bywały jeszcze lepsze.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz
Posty: 2545
Rejestracja: 21-09-2011, 13:13

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-06-2022, 15:38

Ryby to najgorsze jedzenie jakie może być. Ojadłem się karpi ze stawu Budynia i wiem co mówię. Świnina jest najlepsza. Kiełbasa, smalec i boczek.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 14773
Rejestracja: 26-11-2009, 14:38

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-06-2022, 17:08

Marsz Marsz Boniek kochany!
W Polsce rosną bociany!
Wódka i kiełbasa.
Polska to jest klasa.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz
Posty: 2545
Rejestracja: 21-09-2011, 13:13

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-06-2022, 17:10

trup pisze:
07-06-2022, 17:08
Marsz Marsz Boniek kochany!
W Polsce rosną bociany!
Wódka i kiełbasa.
Polska to jest klasa.
Kieĺbasa od Gnatów jest bardzo tłusta. Boczki też nam dają bardziej tłuste jak mięsne bo tak chcemy. Słoniną to białe mięso. Wszędzie piszą, że jest najzdrowsze.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Posty: 14773
Rejestracja: 26-11-2009, 14:38

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-06-2022, 17:11

pierwsze w tym roku, własne, w kamionkowym naczyniu.... MAŁOSOLNE CULT ETERNAL!

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz
Posty: 2545
Rejestracja: 21-09-2011, 13:13

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-06-2022, 17:16

Kamionki sronki, to nowobogackie, miejskie sposoby. W słoikach się robi. Kupujeta na jakimś allegro te kamionki i się chwalita aby.
Raz się zje, raz się nie zje.
987654321k
w mackach Zła
Posty: 724
Rejestracja: 12-12-2018, 19:43

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-06-2022, 19:46

Mariusz Wędliniarz pisze:
07-06-2022, 17:10
trup pisze:
07-06-2022, 17:08
Marsz Marsz Boniek kochany!
W Polsce rosną bociany!
Wódka i kiełbasa.
Polska to jest klasa.
Kieĺbasa od Gnatów jest bardzo tłusta. Boczki też nam dają bardziej tłuste jak mięsne bo tak chcemy. Słoniną to białe mięso. Wszędzie piszą, że jest najzdrowsze.


A gdzie salcesony, kaszanki i pasztety?
W dupach się poprzewracało widzę. Boczki i kiełbasy żreją
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator
Posty: 4458
Rejestracja: 31-12-2001, 18:22

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-06-2022, 21:02

trup pisze:
07-06-2022, 17:11
pierwsze w tym roku, własne, w kamionkowym naczyniu.... MAŁOSOLNE CULT ETERNAL!

Obrazek
pfff, zdjecie z lidla :)

Paczaj i ucz sie jak sie je robi!, słój należyty, 5 litrowy, połowy juz nie ma.

Obrazek
WINYLE na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18597
CeDeki na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18589
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii
Posty: 9669
Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
Lokalizacja: ארץ ישראל

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-06-2022, 21:06

To jest pięciolitrowy? Za duże ogórki wybierasz - z małych najlepsze :-)

edit: skoro forume już tak zdziwaczało, że chwalimy się swoimi ogórkami małosolnymi...

Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator
Posty: 4458
Rejestracja: 31-12-2001, 18:22

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-06-2022, 22:51

uglak pisze:
07-06-2022, 21:06
To jest pięciolitrowy? Za duże ogórki wybierasz - z małych najlepsze :-)
Takie akurat byly pdo reką. Tui sa na zewnatrz duze, a w srodku sloja maluchy.
przy malosolnych rozmiar to kwestia drugorzedna, ja i tak po dniu/dwoch od nastawienia pakuje do lodowki zeby maksymalnie spowolnic proces i zajadam maniakalnie takie zimne, uwielbiam takie.
WINYLE na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18597
CeDeki na sprzedaz viewtopic.php?f=25&t=18589
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz
Posty: 2545
Rejestracja: 21-09-2011, 13:13

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-06-2022, 23:29

Moja babka jest mistrzynią kiszenia ogórków. Duże, małe, różne.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz
Posty: 2545
Rejestracja: 21-09-2011, 13:13

Re: Kącik Kulinarny v.2

07-06-2022, 23:33

987654321k pisze:
07-06-2022, 19:46
Mariusz Wędliniarz pisze:
07-06-2022, 17:10
trup pisze:
07-06-2022, 17:08
Marsz Marsz Boniek kochany!
W Polsce rosną bociany!
Wódka i kiełbasa.
Polska to jest klasa.
Kieĺbasa od Gnatów jest bardzo tłusta. Boczki też nam dają bardziej tłuste jak mięsne bo tak chcemy. Słoniną to białe mięso. Wszędzie piszą, że jest najzdrowsze.


A gdzie salcesony, kaszanki i pasztety?
W dupach się poprzewracało widzę. Boczki i kiełbasy żreją
Babce kiedyś lekarz kazał jeść dużo białego mięsa i dlatego jemy słoninę. Mirek Gnat dobrze o tym wie, że jak ma nam dawać to tłuste. Salceson jemy tylko czarny bo taki jest najlepszy. Pasztety babka robi sama i galarete też. Zawsze miska jest pod łóżkiem razem z łyżką.
Raz się zje, raz się nie zje.
ODPOWIEDZ