PPK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: PPK
Mało nie poplułem herbatą klawiatury i monitora mojego wysłużonego laptopa :DMedard pisze:Czy decydujecie się na PPK, czy może jednak nie chcecie oszczędzać w ten sposób na świetlaną emeryturę.
Na co? Na emeryturę?
Wyborny żart, z obszaru czarnego humoru, ale jednak - świetny.
Jeżeli ktokolwiek uważa, ze pokolenie dzisiejszych składkowiczów w przedziale 25-40 lat będzie otrzymywać na starość, cyklicznie pieniądze, które to kwoty pozwolą na nazywanie ich "emeryturą" to jest niepoprawnym optymistą.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Ja to samo, tylko czasami tatra dla odmiany :)535 pisze:Oczywiście wolę przejebać wszystko na harnasie, niż dać z własnej woli tym kurwom złodziejom choć jeden dodatkowy grosz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
-
- rasowy masterfulowicz
U mnie w robocie jest PPE, dostałem "podwyżkę" 3% i od tych 3% płacę podatek 18%.
Czyli za 100zł, które przelewa mi pracodawca płacę 18 zł. Dobry deal!
Czyli za 100zł, które przelewa mi pracodawca płacę 18 zł. Dobry deal!
Celem życia nie jest przeżycie.
-
- rasowy masterfulowicz
Te 100zł to zobrazowanie sytuacji. U mnie jest to 3% brutto pensji, niezależnie od zarobków. Wiadomo, że kto zarabia więcej, więcej odłoży.uglak pisze:deal dobry, ale 100zl miesiecznie na trzecim filarze szalu nie zrobi na emeryturze.
- Duban
To jest fatalny dla pracowników pomysł. Do tego obwarowany tak absurdalnymi warunkami, że musiał nad tym myśleć mistrz kreatywnej księgowości. Oh, wait... Pan (tfu!) premier.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Headcrab
- Kontakt:
W sprawie Zbigniewa Ziobro hehe.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
w sprawie tej że "PiS Was/nas bedzie w dupę ruchał, jak jeszcze nikt nie wyruchał"
Temu służy PPK i opłata przekształceniowa.
Do tego pani od zusu powiedziała wprost, że obecni 30 latkowie bedą mieli 25% swoich poborów. Takie kokosy!
A zobaczycie, że się pojawi ustawa o emeryturze obywatelskiej czyli wszystkim porówno.
Do tego pani od zusu powiedziała wprost, że obecni 30 latkowie bedą mieli 25% swoich poborów. Takie kokosy!
A zobaczycie, że się pojawi ustawa o emeryturze obywatelskiej czyli wszystkim porówno.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- rasowy masterfulowicz
Nie narzekaj, PPK to nie obowiązek. Jest wybór w przeciwieństwie do OFE. Jak się komuś PPK nie podoba można samemu kupować np. złote monety z my slą o emeryturze. Piszę to zupełnie serio.trup pisze:w sprawie tej że "PiS Was/nas bedzie w dupę ruchał, jak jeszcze nikt nie wyruchał"