Aktualnie się wypróżniam
Moderatorzy: Heretyk, Nasum, Sybir, Gore_Obsessed, ultravox
-
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1191
- Rejestracja: 01-04-2011, 11:14
Re: Aktualnie się wypróżniam
To taka bardziej słona niż ostra pasta.... Do zupy pekińskiej idealna.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9683
- Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
- Lokalizacja: ארץ ישראל
Re: Aktualnie się wypróżniam
Na pewno te mieszanki to sambale? Z tego co wiem sambal to po prostu zbiorcza nazwa ostrych sosów, które wywodzą się z Indonezji, ale w Europie tak szeroko się przyjęły, że np. większość kebabowni używa ich zamiast smaków z Bliskiego Wschodu.
Guilty of being right
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16345
- Rejestracja: 10-01-2015, 15:54
Re: Aktualnie się wypróżniam
Nie wiem, czy dobrze rozumiem pytanie. Jest oddzielny produkt, właśnie o tej nazwie. U siebie kupuje w sklepie po sąsiedzku - w Samirze.
https://samirashop.pl/sklep/sosy-i-past ... g-windmill
Tak jak napisał piotraz. Równie słony jak pikantny, co niweluje pozornie te pierwotne właśnie pieczenie, w wersji raz. Drugi raz, jak słoność się przetrawi, to dupsko może szczypać.
Z tych produktów z dalekiego wschodu, u mnie rządzi produkt o bardzo adekwatnej nazwie sriracza.
"Łyknij sriracza i goń do sracza", można powiedzieć wręcz.
29.04.2024
- Block69
- zahartowany metalizator
- Posty: 4979
- Rejestracja: 04-02-2006, 12:14
- Lokalizacja: Górny Śląsk
Re: Aktualnie się wypróżniam
Wątpię, że da się u nas dorwać z gotowców dobrego sambala w wersji oelek. Ten sos ma być jedynie lekko słony. No i papryka musi być bardzo dobrej jakości. Zwłaszcza jak robi się sosy z tak niewielkiej ilości składników. Te u nas są w chuj słone. Do tego same pestki i dużo twardej skóry z papryk marnej jakości. Nie ma co się dziwić, że jest po tym sraka nawet jak mocno nie pali.
A sam sambal ma bardzo wiele odmian. Są takie robione na naga jolokia z dodatkiem czosnku i pasty krewetkowej. Z tym już nie ma żartów.
PENIS METAL
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9683
- Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
- Lokalizacja: ארץ ישראל
Re: Aktualnie się wypróżniam
Swoją drogą jak tak patrzę to chyba nie idzie u nas dostać prawdziwego sambala oelek. Wszystkie mają kwas octowy i kwasek cytrynowy zamiast soku z limonki.
Guilty of being right
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16345
- Rejestracja: 10-01-2015, 15:54
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9683
- Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
- Lokalizacja: ארץ ישראל
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16345
- Rejestracja: 10-01-2015, 15:54
Re: Aktualnie się wypróżniam
Konkretnie jakie produkty?Block69 pisze: ↑30-01-2022, 13:16Wątpię, że da się u nas dorwać z gotowców dobrego sambala w wersji oelek. Ten sos ma być jedynie lekko słony. No i papryka musi być bardzo dobrej jakości. Zwłaszcza jak robi się sosy z tak niewielkiej ilości składników. Te u nas są w chuj słone. Do tego same pestki i dużo twardej skóry z papryk marnej jakości. Nie ma co się dziwić, że jest po tym sraka nawet jak mocno nie pali.
A sam sambal ma bardzo wiele odmian. Są takie robione na naga jolokia z dodatkiem czosnku i pasty krewetkowej. Z tym już nie ma żartów.
29.04.2024
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 15996
- Rejestracja: 25-05-2006, 20:33
- Lokalizacja: Impossible Debility
Re: Aktualnie się wypróżniam
Musi byc ta limonka? Widze, ze sklad podobny jak wegierska Pista, ktora jest whuj ostra i slona, wiec i to mi powinno podejsc. Zatem z tych juz najgorszych, ktorego sambala wybrac?
woodpecker from space
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16345
- Rejestracja: 10-01-2015, 15:54
Re: Aktualnie się wypróżniam
To chyba zrozumiałe. Z tą limonką. A wiesz dlaczego?
To zresztą dotyczy wpisu powyżej na temat słoności, rzekomo zbyt dużej. Bo akurat moja weryfikacja po knajpach w Berlinie, czy Amsterdamie jest inna.
29.04.2024
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 9683
- Rejestracja: 15-06-2012, 12:03
- Lokalizacja: ארץ ישראל
Re: Aktualnie się wypróżniam
Nie będę udawał, że się znam - po prostu według tego co piszą w internetach cechą charakterystyczną oelek jest dodatek soku z limonki.Triceratops pisze: ↑30-01-2022, 13:39Musi byc ta limonka? Widze, ze sklad podobny jak wegierska Pista, ktora jest whuj ostra i slona, wiec i to mi powinno podejsc. Zatem z tych juz najgorszych, ktorego sambala wybrac?
Guilty of being right
- Block69
- zahartowany metalizator
- Posty: 4979
- Rejestracja: 04-02-2006, 12:14
- Lokalizacja: Górny Śląsk
Re: Aktualnie się wypróżniam
Nazywało się to sambal taliwang. Dostałem od kumpla, który zwiedzał tamtejsze okolice. Kilka różnych słoików plus mielone papryki różnych lokalnych odmian. Kosztuje to grosze ino nikaj indziej nie idzie tego dostać. I potem jest smutek, bo to co idzie kupić u nas jest wyprane ze smaku.Ascetic pisze: ↑30-01-2022, 13:37Konkretnie jakie produkty?Block69 pisze: ↑30-01-2022, 13:16Wątpię, że da się u nas dorwać z gotowców dobrego sambala w wersji oelek. Ten sos ma być jedynie lekko słony. No i papryka musi być bardzo dobrej jakości. Zwłaszcza jak robi się sosy z tak niewielkiej ilości składników. Te u nas są w chuj słone. Do tego same pestki i dużo twardej skóry z papryk marnej jakości. Nie ma co się dziwić, że jest po tym sraka nawet jak mocno nie pali.
A sam sambal ma bardzo wiele odmian. Są takie robione na naga jolokia z dodatkiem czosnku i pasty krewetkowej. Z tym już nie ma żartów.
PENIS METAL
- empir
- zahartowany metalizator
- Posty: 4678
- Rejestracja: 31-08-2008, 23:17
- Lokalizacja: silesia
Re: Aktualnie się wypróżniam
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Posty: 16345
- Rejestracja: 10-01-2015, 15:54
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Posty: 4458
- Rejestracja: 31-12-2001, 18:22
Re: Aktualnie się wypróżniam
Znow brukselka na kolacje,
Dzis na klopie ekscytacje.
Sranie mocne i soczyste,
Wnet jelita beda czyste!
Dzis na klopie ekscytacje.
Sranie mocne i soczyste,
Wnet jelita beda czyste!
- Believer
- weteran forumowych bitew
- Posty: 1813
- Rejestracja: 08-06-2013, 11:27
- Lokalizacja: cipsko twojego starego
Re: Aktualnie się wypróżniam
Wczoraj na kolację zrobiłem sobie kapuchę kiszoną z jabłkiem, cebulą i ostra oliwą. Sok odcisąłem i wypiłem dziś rano. Właśnie odbywam cudowne soczyste srańsko.
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8177
- Rejestracja: 16-11-2016, 13:21
- Lokalizacja: pruska dziura
Re: Aktualnie się wypróżniam
5 L wiadro kiszonej to żelazna pozycja mojej lodówki.
PLASTIK NIE JEST METALEM
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Posty: 8073
- Rejestracja: 26-12-2010, 12:33
Re: Aktualnie się wypróżniam
U mnie jajka swojskie, makrela, kiszona kapusta i buraki to 90% tego co jem w ciągu tygodnia. Produkty bez których życia nie potrafię sobie wyobrazić. No i swojskie mięcho od lokalsów:)
Kupię:
Vastum Hole Below
Vastum Hole Below
- Bonecrusher
- zahartowany metalizator
- Posty: 4797
- Rejestracja: 16-05-2013, 15:29
Re: Aktualnie się wypróżniam
Ja piję sporo kawy, więc często Uwalniam kaka demona
Biją mi głucho popękane dzwony
I anioł ciemny prowadzi za sobą
I jak biczownik okryty żałobą płacze, a w łzach much biją nieszczęść dzwony
I anioł ciemny prowadzi za sobą
I jak biczownik okryty żałobą płacze, a w łzach much biją nieszczęść dzwony
- empir
- zahartowany metalizator
- Posty: 4678
- Rejestracja: 31-08-2008, 23:17
- Lokalizacja: silesia
Re: Aktualnie się wypróżniam
Kawa dobra na kaka.
Ja dodatkowo po kawie z mlekiem często mam kaka w płynie.
Ja dodatkowo po kawie z mlekiem często mam kaka w płynie.