ja słucham na ath es7 i jestem bardzo zadowolony (a słucham właśnie monotheist II

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
niestety nieczęsto mogę sobie na ten komfort pozwolićRiven pisze:dzwiek moze byc wyjebisty , ale sorry, monotheist brzmi tylko jesli meble w calym mieszkaniu sie trzesa i muzyke czuc w bebechach.
Ot takie niegroźne hobbychaos pisze: Morph chyba całkiem już ochujałeś na punkcie sprzętu, pozazdrościć
a nie zauważasz u siebie niekiedy "syndromu nowego sprzętu"?Morph pisze:tydzień temu kupiłem najnowsze ES10 i jestem wniebowzięty.
Syndrom nowego sprzętu na pewno jest, ale jestem już ponad poziomem "nowej jakości", nowe pary to w zasadzie niuanse, "inne odcienie dobrego". Ergo - jestem w stanie np. z miejsca stwierdzić że coś mi się nie podoba w brzmieniu, nie ma tak że to co dobre z miejsca zaćmiewa mi potencjalne wady sprzętu.Olo pisze:a nie zauważasz u siebie niekiedy "syndromu nowego sprzętu"?Morph pisze:tydzień temu kupiłem najnowsze ES10 i jestem wniebowzięty.no wiesz.. coś brzmi nieco inaczej, starsze płyty słyszysz w nowych rejestrach, do których ucho jeszcze nie przywykło i... no wiesz... łatwo się wtedy zachwycić - nawet pomimo Twojego niewątpliwego doświadczenia z całym tym złomem
znam ten bol.chaos pisze:niestety nieczęsto mogę sobie na ten komfort pozwolićRiven pisze:dzwiek moze byc wyjebisty , ale sorry, monotheist brzmi tylko jesli meble w calym mieszkaniu sie trzesa i muzyke czuc w bebechach.
Kojarzę tę aukcję,myslałem nawet nad tym wzmacniaczem, dzwoniłem do pana Henryka jakiś czas temu, mam pewien pomysł na pre lampowe połączone ze wzmakiem słuchawkowym, no ale zero odzewu ze strony gościa, nie mniej jego produkty są chwalone i profesjonalnie wykonane. Jak to gra? tego ci nie powiem, trzeba by posłuchać, ale myślę, że przyzwoicie na pewno. Tu masz jego stronę:Bloodcult pisze:skoro już w wątku o Triptykon padł temat sprzętu DIY i aby nie robić offtopa proponuję przenieśc rozmowę tutaj.
Rob, co sądzisz o tym: http://allegro.pl/item1032431841_wzmacn ... ssivo.html
Dużym plusem jest jak dla mnie możliwość podłączenia dwóch źródeł. W internecie opinie dość pochlebne, ale jakoś nie mam zaufania do takiego sprzętu.
po pamiętnej wizycie w salonie audio i doświadczeniu tego jak brzmią dobre słuchawki, poważnie się nad takim sprzętem zastanawiamMorph pisze:System słuchawkowy składasz :>?
No to z tego co widzę powszechną i uśrednioną opinią jest, że tańsza seria Marantza jest "generalnie niezła"Heretyk pisze:hehe tak z czystej ciekawości się zapytałem, nie to żebym już chciał coś kupować. przeglądam sobie po prostu różne sklepy internetowe i widzę różne ciekawe zabawki od tej firmy. natomiast nigdy wcześniej nie miałem z nią styczności i chciałem się dowiedzieć od kogoś oblatanego jakiej klasy to jest sprzęt. wiadomo, że jak coś kosztuje 15k to chyba będzie w miarę dobre, mnie natomiast interesuję jakość tych rzeczy "odrobinę" tańszych
no i dzięki, wszystko jasneMorph pisze: No to z tego co widzę powszechną i uśrednioną opinią jest, że tańsza seria Marantza jest "generalnie niezła"