Słuchawki kupuję..
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Słuchawki kupuję..
Tymczasem na iboodzie:
" Profesjonalne słuchawki dokanałowe Denon Premium Mobile Elite z pilotem zdalnego sterowania do iPhone’a oraz mikrofonem"
http://www.ibood.com/pl/pl/
Nie wiem jak wypadają, nigdy nie używałem dokanałowych, a w ogóle to się zatrzymałem na poziomie mx400 senków, które mi służą nadal przy empechujce, używanej BARDZO sporadycznie, o!
" Profesjonalne słuchawki dokanałowe Denon Premium Mobile Elite z pilotem zdalnego sterowania do iPhone’a oraz mikrofonem"
Nie wiem jak wypadają, nigdy nie używałem dokanałowych, a w ogóle to się zatrzymałem na poziomie mx400 senków, które mi służą nadal przy empechujce, używanej BARDZO sporadycznie, o!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Cena po zniżce jest mniej więcej taka sama, jak normalna regularna cena w sklepach internetowych.
You've got nothing to lose but your lives.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Znów na iboodzie rzucili jakieś słuchawy, ja z obiegu wypadłem więc nie wiem czy warto czy nie warto :)
Cenowo jest ok, jak pod względem technicznym, ni wim :(
Cenowo jest ok, jak pod względem technicznym, ni wim :(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- zaczyna szaleć
Szukam słuchawek dokanałowych za około 300 zł, mogę dać trochę więcej jeśli będzie taka potrzeba. Na razie słucham na NuForce NE-700X i szukam czegoś, co będzie bardziej tłumić dźwięki z otoczenia i lepiej leżeć w uchu, ponieważ mam taki problem, że ucho mi się szybko poci i wszystkie słuchawki na ogół nie chcą siedzieć na swoim miejscu przez cały czas. Mam na oku Shure SE215 (http://sklep.rms.pl/index.php?p7682,shu ... dokanalowe). Czy rzeczywiście tak dobrze tłumią niechciane dźwięki i są komfortowe w noszeniu (nigdy nie próbowałem słuchawek takiej konstrukcji) ? Czy ktoś może coś polecić ? Z góry dzięki.
- Glene
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Nie sądzę. Poniżej ~500zł IMO chyba nie ma nadających się zamkniętych.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
K518 nie lubisz czy za niska półka jak na twe wyrafinowane ucho?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Morph
- Kontakt:
Dudniący bas, mało góry, ot, słuchawki z niskiej półki.
- Glene
Aha to sobie dozbieram :DMorph pisze:Nie sądzę. Poniżej ~500zł IMO chyba nie ma nadających się zamkniętych.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Sliska sprawa z tymi sluchawkami. Ja sie przymierzalem do kupna ale zawsze brakowalo czasu poczytac i cos wybrac. Dzisiaj wlazlem do sklepu z cisnieniem zeby cos wreszcie kupic. Postawilem sobie granice 7-8 stow. Sprawdzilem z 8-9 modeli. Akg,sennheiser, bose,technics,denon. Naprawde sie zdziwilem ze wiekszosc dobrych marek polegla a najlepiej ( tzn najblizej moich oczekiwan) graly philipsy za 250 zeta i w podobnej cenie pioneer. Wzialem pioneera mj 551 i jestem zadowolony. Dlatego cena nie zawsze jest wyznacznikiem do jakosci, oczywiscie jezeli chodzi o roznice 200-300 zl a nie rzedu tysiecy,bo to juz inna bajka.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Morph
- Kontakt:
A może dokładniej - co to były za modele i w co je wpinałeś :D. Bo też mogę pójść z playerem do sklepu, podłączyć HD600 czy K701 i narzekać, że słabo i jakaś chujnia pokroju Bose lepiej gra :D.pr0metheus pisze: Postawilem sobie granice 7-8 stow. Sprawdzilem z 8-9 modeli. Akg,sennheiser, bose,technics,denon. Naprawde sie zdziwilem ze wiekszosc dobrych marek polegla a najlepiej ( tzn najblizej moich oczekiwan) graly philipsy za 250 zeta i w podobnej cenie pioneer.
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Ja polecam Grado SR 80. Brzmienie jest rewelacyjne i cena też przystępna.
- Morph
- Kontakt:
Skoro w SR 80 jest rewelacyjne, to jakimi przymiotnikami określić bodajże 8 modeli spozycjonowanych wyżej :D?
Słuchałem GS-1000, tam brzmienie było "zaledwie" bardzo dobre, a kosztują chyba 10x tyle co SR80 :D
Słuchałem GS-1000, tam brzmienie było "zaledwie" bardzo dobre, a kosztują chyba 10x tyle co SR80 :D
Ostatnio zmieniony 28-10-2012, 22:34 przez Morph, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Pewnie lepiej, ale dasz mi na nie? :-) Przy okazji, kupiłem dziś Rega RP1. Jak będę zawiedziony, to składam Ci reklamację. ;-)
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Nie pamietam numerkow modeli,nie znam sie na tym.Chodzilo mi o to, ze cena nie zawsze idzie w parze z jakoscia w pewnym przedziale. Zreszta do 7 stow rewelacji sie nie kupi,mimo to sa rozbieznosci. Hd 600 na pewno gra fajnie, ale przeciez to juz drozsza sprawa
niech to miejsce niebawem zniknie
- Morph
- Kontakt:

<morphowa foka epruwalu>
- Sybir
Wychodzi na to, że moje UR 40 mogę wyrzucić na śmietnik (historii). I tutaj pojawia się pytanie - czy znowu kupić UR 40, czy może zafundować sobie coś innego? Ze słuchawek Koss byłem bardzo zadowolony przez ostatnie trzy lata. Na rynku jest coś sensownego (równej jakości lub lepszego) w cenie do, powiedzmy, pięciu stów?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Kraft
Te Kossy są dość specyficzne, ciepłe jak na moje ucho. W tej cenie na pewno można ustrzelić słuchawki lepsze technicznie, ale niekoniecznie muszą Ci spasować.
- Sybir
Jakieś konkretne typy? Idzie zima, przydałyby się nauszniki ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz