Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
Pytam się, srales dzisiaj? Bo nie czytam tego twojego neurotyczmego pitolenia,ale cieszy mnie ze tyle tego produkujesz :-D
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
no i chuj, premiera ipada mini. zabawne w sumie, zawsze pierdolili, ze tablety 7" to bzdura i nikt by nie chcial (tak samo jak nikt by nie chcial wiekszego ekranu w iphone), a tu prosze. dla mnie oczywiscie porazka, ale to nawet nie tyle z definicji (czy np. faktu, ze tam jest ten zjebany iOs), ale jedna rzecz mnie zaskoczyla: slabiutkie parametry ekranu. spodziewalem sie, ze akurat pod tym wzgledem to rozjebia googla i dowala jakies retiny czy inne huje, a tu 1024x768 czyli mniej niz n7 przy wiekszym ekranie (ipad mini ma 7.9"). czyli ppi znacznie mniejsze, roznica ok 60 i sadze, ze to bedzie juz widoczne. akurat ekran w nexusie nie jest niczym wybitnym i czasem widze, ze nie zaskodziloby mu wiecej pikseli (chociaz jest ok), wiec przy wiekszej przekatnej i mniejszej rozdzialce to juz moze byc slabo.
no ale pies ich jebal, jak zwykle :))
czekam do poniedzialku, bedzie premiera androida 4.2, nowego telefonu nexus, nexusa 10' i nowych wersji nexusa 7'. dla nerda takiego jak ja, zajebisty dzien:).
no ale pies ich jebal, jak zwykle :))
czekam do poniedzialku, bedzie premiera androida 4.2, nowego telefonu nexus, nexusa 10' i nowych wersji nexusa 7'. dla nerda takiego jak ja, zajebisty dzien:).
-
- weteran forumowych bitew
co to jest wogóle nexus?co to za firma?
- Riven
- Kontakt:
nexus to jest linia urzadzen, ktore charakteryzuja sie tym, ze bez wzgledu na producenta sprzetu (sa rozni, np. samsung, asus), google ma pelna piecze nad softwarem. czyli ze jest tam ich system android w "surowej", nieruszanej przez takiego samsunga formie. a ze te modyfikowane przez producentow androidy sa ZAWSZE gorsze, wolniejsze i brzydsze, to warto sie tymi modelami interesowac.
w poniedzialek bedzie premiera nowego telefonu nexus (producentem ma byc o ile pamietam LG) i nowego tabletu Nexus, tym razem 10 calowego. Android od wersji 4.0 jest na takim poziomie funkcjonalnosci, estetyki i niezawodnosci, ze kladzie na lopatki system Apple niemal pod kazdym wzgledem (poza bogactwem ekosystemu aplikacji, ale to sie zmieni z czasem). Samsung, HTC, Motorola i inni producenci, ktorzy korzystaja z androida jako systemu operacyjnego niestety zawsze musza przyodziac go w swoje ozdobniki, ktore w 90% przypadkow powoduja, ze telefon jest ostatecznie wolniejszy i mniej stabilny.
w skrocie: jakby Cie interesowal nowy telefon albo tablet, to polecam rozejrzec sie wlasnie w tej serii.
no. ;))
w poniedzialek bedzie premiera nowego telefonu nexus (producentem ma byc o ile pamietam LG) i nowego tabletu Nexus, tym razem 10 calowego. Android od wersji 4.0 jest na takim poziomie funkcjonalnosci, estetyki i niezawodnosci, ze kladzie na lopatki system Apple niemal pod kazdym wzgledem (poza bogactwem ekosystemu aplikacji, ale to sie zmieni z czasem). Samsung, HTC, Motorola i inni producenci, ktorzy korzystaja z androida jako systemu operacyjnego niestety zawsze musza przyodziac go w swoje ozdobniki, ktore w 90% przypadkow powoduja, ze telefon jest ostatecznie wolniejszy i mniej stabilny.
w skrocie: jakby Cie interesowal nowy telefon albo tablet, to polecam rozejrzec sie wlasnie w tej serii.
no. ;))
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
:(Riven pisze: w poniedzialek bedzie premiera nowego telefonu nexus (producentem ma byc o ile pamietam LG)
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
dzięki za wyjasnienie.przyjrzę się tematowi.też nie przepadam za applem , ale tylko dlatego ,że jest hipsterski.ty natomiast masz obsesję na tym punkcie widzę ;)
-
LG to ta firma co produkuje prawie wszystko? nawet golarki?Morph pisze::(Riven pisze: w poniedzialek bedzie premiera nowego telefonu nexus (producentem ma byc o ile pamietam LG)
- Morph
- Kontakt:
Ja tam nie wiem, Braunem się golę.
-
Juliuszem Braunem? swoją droga Rewinski tak dowcipkuje o rezesie TVP mowiąc o nim Juliusz Brau ;)
- Riven
- Kontakt:
mam , i nienawidze tej firmy, bo , jak juz wiele razy tu pisalem, w realny i wymierny (liczony w miliardach dolarow) sposob hamuje rozwoj calej wyjebistej galezi przemyslu (ktora tak sie sklada z roznych wzgledow mocno sie interesuje). poza tym jest masa merytorycznych argumentow o ktorych byla mowa tu zylion razy i jak ktos nie akceptuje mojej wykladni to jest zjebem i pozerem i trafi do obozu razem z calym zarzadem apple.kakademona pisze:dzięki za wyjasnienie.przyjrzę się tematowi.też nie przepadam za applem , ale tylko dlatego ,że jest hipsterski.ty natomiast masz obsesję na tym punkcie widzę ;)
- beastov23
Już praktycznie wiadomo, co zostanie zaprezentowane.
Nexus 4/LG
Nexus 7 32GB
Nexus 7 32GB 3G
Nexus 10/Samsung
Riven, co do Apple znacznie ciekawsze jest, jak wprowadzono iPada 4, gdzie mało kto się tego spodziewał. Obecna oferta to iPad 2, 4 i Mini. Mocarne zagranie ;) Kupujący 3kę wierzyli, że chociaż rok będą na topie, a tu Apple pokazało w jakim tkwili błędzie, hehe.
Co do wielkości ekranu, tacy ludzie powiedzą wszystko byleby zarobić. To tylko biznes, więc logiki i konsekwencji nie oczekuj.
Nexus 4/LG
Nexus 7 32GB
Nexus 7 32GB 3G
Nexus 10/Samsung
Riven, co do Apple znacznie ciekawsze jest, jak wprowadzono iPada 4, gdzie mało kto się tego spodziewał. Obecna oferta to iPad 2, 4 i Mini. Mocarne zagranie ;) Kupujący 3kę wierzyli, że chociaż rok będą na topie, a tu Apple pokazało w jakim tkwili błędzie, hehe.
Co do wielkości ekranu, tacy ludzie powiedzą wszystko byleby zarobić. To tylko biznes, więc logiki i konsekwencji nie oczekuj.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- Riven
- Kontakt:
Jasne, ale dosrac można :-D z tym ipadem 4 faktycznie niezła akcja. Dobra, byle do poniedziałku!
- Riven
- Kontakt:
o, ujawnił się kolejny plus nexusa : mieści mi się w kieszeni dresu
-
nie ma sie co az tak napinac.nie lubie apple , ale chyba jednak teraz polubię, bo jedziesz po nich chyba bez powodu.przeciez to tylko telefon...nie produkują leków na raka...Riven pisze:mam , i nienawidze tej firmy, bo , jak juz wiele razy tu pisalem, w realny i wymierny (liczony w miliardach dolarow) sposob hamuje rozwoj calej wyjebistej galezi przemyslu (ktora tak sie sklada z roznych wzgledow mocno sie interesuje). poza tym jest masa merytorycznych argumentow o ktorych byla mowa tu zylion razy i jak ktos nie akceptuje mojej wykladni to jest zjebem i pozerem i trafi do obozu razem z calym zarzadem apple.kakademona pisze:dzięki za wyjasnienie.przyjrzę się tematowi.też nie przepadam za applem , ale tylko dlatego ,że jest hipsterski.ty natomiast masz obsesję na tym punkcie widzę ;)
swoją droga jaki ty masz telefon? jakis doskonały?
- Riven
- Kontakt:
widzę że próbujesz ciężkiej sztuki trollingu, ale przeczytaj jeszcze raz mojego posta. ja mam bardzo konkretne i uważam że konstruktywnie uzasadnione powody żeby nie lubić tej firmy. jaki mam telefon to nie ma nic do rzeczy.
-
akurat ma do rzeczy.nie trolluje.eot.
- Riven
- Kontakt:
jeśli nie to przeczytaj sobie parę stron z tego tematu, poznasz moja argumentacje. pozdrawiam. I
- Clochard
Btw ma ktoś IP5? :)
- Morph
- Kontakt:
Riven coś mówił, że wczoraj kupił :D