Słuchawki kupuję..

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: Słuchawki kupuję..

19-01-2013, 00:33

I nic się z nimi nie dzieje? Jak to jest z basem na tych słuchawkach? Niektóre opinie pod tym względem nie są zbyt przychylne. Do metalu/rocka nadadzą się, jak mniemam? ;) Choć pewnie w mniejszym stopniu, niż do takiej elektroniki.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Hollowman
w mackach Zła

19-01-2013, 00:49

Nic powaznego, z kilku miejsc na nausznikach zaczyna sie troche obdrapywac material ale to przeszkadza tylko wizualnie. Basu tu jest duzo ale nie jest strasznie nachalny. Elektronika i jakies trip hopy brzmia na nich bardzo fajnie, jest duzo przestrzeni, dobrze tez ilozuja dzwieki z zewnatrz. Do metalu rowniez sie nadaja, wszystko brzmi selektywnie i mocno. Z tym ze moja opinia jest raczej opinia laika niz znawcy, ale ja jestem z nich zadowolony. Inna sprawa, wracajac do basu, ze ja mam ipoda (shame on me) ktory jest dosyc ubogi w bas (zaraz przyjdzie Riven i mi powie, ze jest we wszystko ubogi :p) wiec one dobrze mi sie z tym sprzetem zgrywaja.
Awatar użytkownika
Sybir

19-01-2013, 00:52

Hollowman pisze:zaraz przyjdzie Riven i mi powie, ze jest we wszystko ubogi :p
Czy ja wiem? Ja słucham głównie z Galaxy S+, który wygrywa z moim odtwarzaczem tylko tym, że scrobbluje ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Cthulhu

19-01-2013, 00:54

Bas jest mocny w tych słuchawkach, moim zdaniem bardziej sprawdzają się w elektronicznej muzie, ale jak hollow napisał - dają rade i w metalu. Długo szukałem czegoś lepszego za dobrą kasę i wybrałem te. Gdybym miał wybrać jeszcze raz nie zawahałbym się przed ponownym zakupem. Obczaj i daj znać co wybrałeś!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-01-2013, 00:58

iPod to pewnie brzmi lepiej niż mój s2 :p. chociaż jak się trochę skoryguje z eq to daje rade. jest tak jak piszecie, fajne sluchawy. Wątpię żeby w tej cenie i kategorii znalazło się coś lepszego.
this is a land of wolves now
Cthulhu

19-01-2013, 01:00

^ chyba właśnie dlatego je kupiłem.. niemniej jednak, było warto ;)
Hollowman
w mackach Zła

19-01-2013, 01:02

no z mojego iPoda, ktorego mam juz 4ty rok tez jestem zadowolony, z tym, ze 16gb mi nie starcza i od jakiegos czasu chce classica 160gb :P
Cthulhu

19-01-2013, 01:04

tego nigdy nie rozumiałem, jak muszę wyjść mam mp3ke 2gb, nigdy nie mogę się zdecydowac co wrzucić i zawsze mam wolne miejsce
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-01-2013, 01:06

32 gb w telefonie wystarczają spokojnie :) power amp ftw!
Awatar użytkownika
Sybir

19-01-2013, 01:12

Ja muszę sobie kartę dokupić, bo nawet marnych 5gb nie mam :D
Hollowman
w mackach Zła

19-01-2013, 01:13

Ja nigdy nie moge sie zdecydowac co usunac, zeby wgrac cos nowego :p
Awatar użytkownika
Sybir

19-01-2013, 01:17

Ja ostatnio nie miałem tego dylematu, bo przyszło trochę nowych płytek, zgrałem do *.flac, dorzuciłem Rebel Extravaganza i Volcano, i pojechałem do pracy - i może jak z niej wrócę, to poczynię jakieś zmiany :D
Słuchaliście może w/w albo Beheaded Ouroboros na tych słuchawkach? Bo tylko to mam wgrane w tej chwili ze znanych na pamięć rzeczy, na których będę badał jutro K518 ;)
Cthulhu

19-01-2013, 01:19

chyba właśnie idea jest taka, żebyś testował słuchawki z jak najbardziej różniącą się od siebie muzą?
Awatar użytkownika
Sybir

19-01-2013, 01:22

Chodzi mi o to, że na razie tylko to mam wgrane z rzeczy, które męczyłem na UR-40.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

19-01-2013, 10:23

K518 do elektroniki jak najbardziej. Przy takim nakurwianiu jak Witchrist czy Mitichondrion zbyt selektywnie to nie zabrzmi.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
NocnyKomboj
zaczyna szaleć

19-01-2013, 16:15

Morph pisze:Man, jak rozwagujesz Shure'y to jednak polecam obadanie Westone'ów. Sprawdzałem Westome UM3X vs. Shure SE425 (w ramach kompromisu) i SE535 vs. Westone 4R (w ramach faktycznego zakupu). Shure'y grają "dziwnie", tzn. koncentrują większość mocy w środku, ani to basu specjalnie nie ma, ani góry. Z nowych topowych modeli na pewno bym jeszcze sprawdził Ultimate Ears UE900.

Ale - tu disclaimer - takiej kasy NA PEWNO nie wydawałbym w ciemno. Ze swojej strony niesamowicie polecam Westone, zarówno UM3X jak i 4R, ale jednak wydawani 1K+ złotych poprzedziłbym odsłuchem.

ED: Jeśli chodzi o solidność, to IMO Westone dużo Shure'om nie ustępuje.
4R brałbym bez mrugnięcia okiem, jeśli tylko mieściłyby się w moim budżecie ;] Ich odsłuch i ewentualny zakup mam zresztą w - póki co dość odległych - planach.W opozycji do Shure SE425 obecnie mógłbym rozważać co najwyżej Westone 2, ewentualnie um2. Za RC musiałbym dopłacić trochę ponad stówę zdaje się, a nie chcę przekraczać bariery 1k, bo wiem jaki będzie finał ;]

Nie słyszałem jak grają Shure, bo i nie mogę ich nigdzie znaleźć poza internetem. A skoncentrowałem się na nich, bo miałem okazję słyszeć jak grają Westone 1/um1 i jest to rozczarowujące doznanie. Doszedłem więc do wniosku, że nie ma co sięgać po ich niższe modele (2 też do nich zaliczyłem, być może zbyt pochopnie - swoją drogą miałeś okazję odsłuchu?). Shure w wersji SE oferuje odpinany kabel, co mi bardzo odpowiada, bo zazwyczaj mam z nim jakieś przeboje. No i u Shure jest 2letnia gwarancja, Westone daje 1 rok.
Poza tym mam jeszcze dap do kupienia, więc tym bardziej chcę się zmieścić w tysiączku.

Btw do czego podpinasz słuchawki?
E Pluribus Anus
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

19-01-2013, 16:19

Do Cowona J3. Kiedyś miałem wzmaka przenośnego (RSA P-51 Mustang), ale co za dużo to niezdrowo, to w końcu zestaw przenośny.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

19-01-2013, 16:30

Morph pisze:Do Cowona J3. Kiedyś miałem wzmaka przenośnego (RSA P-51 Mustang), ale co za dużo to niezdrowo, to w końcu zestaw przenośny.
Ten J3 z tego co widze i tak do najmniejszych nie należy.
Ja też się zastanawiałem nad jednym Cowonem przy ewentualnej zmianie z Fuze która juz zaczyna trochę niedomagać. Tylko teraz nie mam pojęcia jaki to był model. Dotykowe klawisze miał.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

19-01-2013, 16:37

Alsvartr pisze: Ten J3 z tego co widze i tak do najmniejszych nie należy.
Mniejszy niż większość smartfonów.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-01-2013, 16:38

jeśli player to tylko naprawdę maly, taki który można przypiac do koszuli i w ogole go nie czuc (np. do biegania). poza tym to noszenie dwóch takich urzadzen podczas gdy jedno z nich spelnia 90% funkcji drugiego jest strata pieniędzy i miejsca
Ostatnio zmieniony 19-01-2013, 16:46 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ