Słuchawki kupuję..

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
dave
zaczyna szaleć

Re: Słuchawki kupuję..

19-01-2013, 16:41

Ja polecam taki zestaw: Violectric V200 + Violectric DAC V800 + Audeze LCD 2 rev 2. Dobry sprzęt:)
Awatar użytkownika
NocnyKomboj
zaczyna szaleć

19-01-2013, 16:53

Morph pisze:Do Cowona J3. Kiedyś miałem wzmaka przenośnego (RSA P-51 Mustang), ale co za dużo to niezdrowo, to w końcu zestaw przenośny.
Ciekaw jestem tego nowego Colorfly: https://audiomagic.pl/odtwarzacze-mp3/2 ... 3-4gb.html
Jak już kupię słuchawki muszę obadać jak to brzmi. Śmieszna ta cena w Polsce swoją drogą, nie kapuje tego. Spokojnie można go kupić za połowę tej kwoty.
E Pluribus Anus
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

19-01-2013, 16:55

Cena trochę wzięta "zmiędzy" pośladów, ale tak już jest z pewnymi markami. Zobacz ile słuchawy Hifiman kosztują u nas :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

19-01-2013, 17:30

Hollowman pisze:Ja nigdy nie moge sie zdecydowac co usunac, zeby wgrac cos nowego :p
też tak mam!jak to leczyć?
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

19-01-2013, 17:37

Większą kartą. Ostatnio zamieniłem 16 na 32 i daje radę. Mam w tej chwili 221 albumów, wszystkie w 320. Zostało jeszcze trochę miejsca,
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

19-01-2013, 17:39

Dragazes pisze:Większą kartą. Ostatnio zamieniłem 16 na 32 i daje radę. Mam w tej chwili 221 albumów, wszystkie w 320. Zostało jeszcze trochę miejsca,
Lol. Mam 4GB miejsca na playerze i jeszcze mi zostaje. Slotu na karte w życiu nie użyłem ;)
Oczywiście wszystko równiez w 320tkach.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Sybir

Re: Odp: Słuchawki kupuję..

19-01-2013, 18:22

O, Mater! Kilka lat temu zaczalem konwertować tylko do *.flac, mp3 tylko w razie konieczności, tj. "próbnych" odsłuchów ;) Mniej albumów wchodzi, ale dla mnie to żadna wada.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Hollowman
w mackach Zła

19-01-2013, 20:49

Ja mam wszystko 320, ripy z płytek, wchodzi około 100 albumów i zawsze mam problem co usunąć. Zawsze :D Tym bardziej, że nie wszystkie płyty mam w Wawie, zrzucam sobie tylko czasem na lapka jak wrócę do domu, ale to tylko te które mi akurat przyjdą do głowy, bo nie chce mi się spędzać całego dnia na rippowaniu :P
Awatar użytkownika
mad
weteran forumowych bitew

19-01-2013, 21:04

Ja mam ok. 10 kart pamięci, nie zawsze wypełnionych do końca. Staram się je jakoś sensownie segregować, ale to i tak za dużo. W praktyce posługuję się dwiema, trzema, a reszta leży. Czasami wrzucam sobie na jakąś kartę całą dyskografię i wałkuję przez parę tygodni.
MP3 320 w zasadzie mi wystarcza. Do tego słuchawki ekonomiczne za stówkę. Przyzwyczaiłem się do Sennheizera. Co tu dużo ukrywać: słuchanie muzyki podczas pieszych peregrynacji i tak nie może równać się z odsłuchem domowym, dlatego staram się nie przesadzać.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

19-01-2013, 21:06

mad pisze:słuchanie muzyki podczas pieszych peregrynacji i tak nie może równać się z odsłuchem domowym,
Może, i to bardzo.
Awatar użytkownika
Sybir

19-01-2013, 21:16

Hollowman pisze:bo nie chce mi się spędzać całego dnia na rippowaniu :P
I dlatego ripuję na bieżąco :D
Morph pisze:
mad pisze:słuchanie muzyki podczas pieszych peregrynacji i tak nie może równać się z odsłuchem domowym,
Może, i to bardzo.
Ja się z Morphem zgodzę.
Dzisiaj chciałem się do mp3store przejechać, a tu nie dość, że ilość śniegu odwrotnie proporcjonalna do ilości piaskarek i spychaczy na drogach, to jeszcze w soboty sklep nieczynny. Akcja przesunięta na poniedziałek, chyba że w Jankach można wyhaczyć coś ciekawego, jeśli chodzi o mobilne, nauszne, półotwarte/zamknięte słuchawki :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Hollowman
w mackach Zła

19-01-2013, 21:42

na biezaco to i ja rippuje z tym ze laptopa mam od roku a muzyka z domowego komputera poszla sie jebac wraz z formatem tez jakis czas temu. Dlatego wszystkie biezace zakupy mam zgrane a jak przyjade do domu i mam ochote sobie czegos posluchac to zdejmuje z półki i zgrywam.
co do sluchania na miescie to a bardzo lubie, sporo sie poruszam po Wawie czy to na uczelnie czy na zakupy, w kazdym razie nie wyobrazam sobie wyjscia z domu bez muzyki :p
Awatar użytkownika
Sybir

19-01-2013, 21:54

Hollowman pisze:w kazdym razie nie wyobrazam sobie wyjscia z domu bez muzyki :p
I dlatego właśnie szukam nauszników, albowiem mam tak samo. Beyery 501p, jeśli dobrze pamiętam nazwę, są warte uwagi?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

19-01-2013, 21:57

A to nie lepsze kanaly jednak?

Ja się zawsze zapierałem przed IEMami, już nie pameitam nawet dlaczego, i nawet przerobiłem dwie pary nauszników. Pomijajac fakt, ze 518 gdzies zgubiłem (ale na pewno sa w domu, wiec jeszcze je znajde), to jednak kanaly dużo wygodniejsze, zwłaszcza na tle 518-ek, które sa nie tylko dość duże, ale tez i mocno sciskaja. Zwlaszcza latem dluzej niż godzina-dwie było ciężko w nich wytrzymać, a potem pozostaje noszenie dość ciężkiego "naszyjnika", albo konieczność chowania do torby (znow, male nie sa).

No i ten zajebisty bajer z wielofunkcyjnym przyciskiem do zmiany utworow czy nawet glosnosci jak się ma androida...wypas. Jak komus wystarczy zwykly dźwięk i ma smartfona, to jays one+ to zajebisty wybor
Ostatnio zmieniony 19-01-2013, 21:59 przez Riven, łącznie zmieniany 2 razy.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
manieczki

19-01-2013, 21:57

co to za ciacho w twoim avatarze?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-01-2013, 21:58

fajny nie? Jean-Yves Thériault, a kto
Awatar użytkownika
Sybir

19-01-2013, 22:00

Riven pisze:A to nie lepsze kanaly jednak?

Ja się zawsze zapierałem przed IEMami, już nie pameitam nawet dlaczego, i nawet przerobiłem dwie pary nauszników. Pomijajac fakt, ze 518 gdzies zgubiłem (ale na pewno sa w domu, wiec jeszcze je znajde), to jednak kanaly dużo wygodniejsze, zwłaszcza na tle 518-ek, które sa nie tylko dość duże, ale tez i mocno sciskaja. Zwlaszcza latem dluzej niż godzina-dwie było ciężko w nich wytrzymać, a potem pozostaje noszenie dość ciężkiego "naszyjnika", albo konieczność chowania do torby (znow, male nie sa).

No i ten zajebisty bajer z wielofunkcyjnym przyciskiem do zmiany utworow czy nawet glosnosci jak się ma androida...wypas.
Mowa o tych a-jays, czy jak to się pisze? Który model konkretnie posiadasz? Rozważę przy wyborze ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-01-2013, 22:03

Tak, edytowalem posta

http://www.jays.se/a-jays-one-plus?___SID=U

I cena piekna - 150 zl. Wlasnie słucham i jest wypas. Tyle, ze ja mam niskie wymagania jeśli chodzi o jakość dzwieku - ale mysle, ze nie odbiegają znacząco od standardowych. Plusem jest jeszcze ten kabel wygladajacy jak makaron, naprawdę znacznie latwiej rozplatac.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

19-01-2013, 22:08

Sybir pisze: Mowa o tych a-jays, czy jak to się pisze? Który model konkretnie posiadasz? Rozważę przy wyborze ;)
Word of advice odnośnie kupna IEMów. Kupuj najlepszy model na jaki możesz sobie pozwolić (nawet kosztem drobnych wyrzeczeń), nie zadowalaj się półśrodkami. Mam 5te IEMy, sprawdzałem drugie tyle, półśrodki się nie sprawdzają.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

19-01-2013, 22:12

Pytalem typa w sklepie, czy jest jakas znaczaca roznica miedzy jays one a three, powiedział, ze jest, ale nie ma przepasci.Moze pierdolil, może nie, nie wiem ale jeśli ktoś nie jest filem i ceni sobie wygode, to watpie, żeby to była zla opcja. Zreszta najlepiej samemu sprawdzić.
ODPOWIEDZ