Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.

11-06-2015, 22:07

uglak pisze: nie wydaje mi sie, zeby cos takiego w ogole istnialo - pamieci usb sa zapisywane w sposob mozliwie jak najbardziej sfragmentowany (zeby nie korzystac ciagle z tych samych komorek pamieci i w rezultacie wydluzyc zywotnosc samego pendrive). Twoj problem wynika raczej z czego innego. moze masz ustawione sortowanie po dacie?
Folder, z którego kopiuję pliki, jest ustawiony wg nazwy.
Niestety sprzęty często odtwarzają sprzęt wg kolejności zapisu. Jeśli kopiuję foldery pojedynczo w kolejności alfabetycznej to problem nie występuje.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

12-06-2015, 12:15

a jesli kopiujesz w pojedynczo, ale w losowej kolejnosci?

ps. przetestowalem jak kopiuje total commander i idzie po kolei
Guilty of being right
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

12-06-2015, 12:19

uglak pisze:a jesli kopiujesz w pojedynczo, ale w losowej kolejnosci?
Dokładnie. Jak kopiuję pojedynczo w kolejności alfabetycznej. Przy kopiowaniu w kolejności losowej odtwarza w takiej samej kolejności.

uglak pisze:ps. przetestowalem jak kopiuje total commander i idzie po kolei
Zapomniałem o tym zasłużonym programie. Czas się z nim na nowo przywitać i potestować go trochę. Dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-06-2015, 22:53

Nie no kurwa! Tego to już za wiele, wracam chyba na MacOsa.
Jebie się z tymi ścierwami, które przypałętały się do mojego archaicznego komputerka od wczorajszego wieczora. Tryliony skanowań, czekania, skanowania i chuj - gówno nie odpuszcza łatwo. Ale załączenie Knoppixa via usb i odpalenie Bitdefendera przy bootowaniu, potem to samo tylko z Dr. Web i chyba pomału jesteśmy w domu... Teraz idzie skan Malwarebytes Anti-Malware od prawie trzech(3) godzin i jeszcze nic nie znalazł, oby tak pozostało. I jeśli potwierdzi się, że to przez dziurawe WindowsUpdate w Windows7 (debile mieli jakieś krytyczne problemy z procesem svchost.exe, który potrafił zjadać BARDZO dużo ramu, w konsekwencji system mulił tak bardzo, że antywir nie reagował tak jak powinien) to osobiście pojadę do warszawki do siedziby Mikroszitu i wysmaruję im wszystkie drzwi kałem.

Teraz też trochę kompiutr przymulą i nie wiem, czy przez syfilisy czy przez zapuszczony w tle skan Anti-Malware...

Parę trojanów, chyba ze dwa(2), trzy(3), w chuj reklamowych śmieci i innego rodzaju gówna. Nie polecam takiego stylu życia.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

19-06-2015, 03:49

Malwarebytes Anti-Malware
http://www.malwarebytes.org" onclick="window.open(this.href);return false;

Data skanu: 2015-06-18
Czas skanu: 20:29:11
Raport: czysto.txt
Administrator: Tak

Wersja: 2.01.6.1022
Baza danych malware: v2015.06.18.05
Baza danych rootkitów: v2015.06.15.01
Licencja: Trial
Ochrona przeciw malware: Włączony
Ochrona przeciw szkodliwymi stronami: Włączony
Samoobrona: Wyłączony

System operacyjny: Windows 7
Procesor: x64
System plików:
Użytkownik:

Typ skanu: Niestandardowe skanowanie
Wynik: Zakończono
obiekty zeskanowane: 719473
Minęło: 4 h, 25 min, 39 s

Pamięć: Włączony
Autostart: Włączony
System plików: Włączony
Archiwa: Włączony
Rootkity: Włączony
Heurystyka: Włączony
PUP: Włączony
PUM: Włączony

Procesy: 0
(Nie wykryto zagrożeń)

Moduły: 0
(Nie wykryto zagrożeń)

Klucze rejestru: 0
(Nie wykryto zagrożeń)

Wartości rejestru: 0
(Nie wykryto zagrożeń)

Dane rejestru: 0
(Nie wykryto zagrożeń)

Foldery: 0
(Nie wykryto zagrożeń)

Pliki: 0
(Nie wykryto zagrożeń)

Sektory fizyczne: 0
(Nie wykryto zagrożeń)

(end)
Zmierzamy w dobrym kierunku, zapodamy gnojowi jeszcze coś żeby se przez noc skanował i będziemy dumać co dalej :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
29a
zaczyna szaleć

19-06-2015, 16:25

empir pisze:Dwa pytanka:

1. Moje Lenovo Z710 nie wykrywa baterii mimo iż na niej pracuje. W trayu jest ikonka. Po najechaniu na nią pojawia się komunikat "nie wykryto baterii". Jako że głównie pracuję na kablu bez baterii to mi to nie przeszkadza.
Da się to naprawić jakimś sterownikiem czy czymś?

2. Poszukuję jakiegoś softu do kopiowania danych z kompa na pendrive'a w taki sposób aby pliki i foldery kopiowały się w kolejności alfabetycznej.
Przy kopiowaniu normalnym pojawia się wkurwiający problem podczas odtwarzania muzy z pena w sprzęcie samochodowym. Foldery są porozpierdalane a mnie się nie chce przeglądać XX folderów.
2. Tu chodzi o kolejnosc zapisu i tablice plikow ktora jest na systemie plikow fat

Rozwiązanie
http://superuser.com/questions/163658/f ... -windows-7" onclick="window.open(this.href);return false;
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
Awatar użytkownika
manieczki

20-06-2015, 03:25

Niby już wszystko OK, ale jeszcze Firefox przymuja - zapewnie nie obejdzie się od wywalenia wszystkich danych z profilu, danych z rejestru potem oczyszczenie CCleanerem. Stawiam, że coś mam pogibane w ustawieniach swoich profilowych i dlatego przymuja i co chwilę wywala awarię wtyczni Adobe Flash - napiszcie czy Wy też zaobserwowaliście, że flash się wam wykłada w przeglądarce Mozilli?

I jeszcze jedno: Parę dni temu sąsiadka poprosiła mnie o pomoc z Tv Cyfrową, coś z dekoderem. Popatrzyłem, oczywiście pierwsza sprawa to wyłączyłem dziada przełącznikiem znajdującym się z tyłu obudowy dekodera na parę chwił, włączyliśmy - gówno dało. Druga próba zabawa w ichnim menu, coś posprawdzałem - też kicha. Wróciłem do dome - pogooglowałem i jakieś kody serwisowe znalazłem akurat do Tego modelu wprowadzane przez pilota dekoderowego i o dziwo też to gówno dało. Mówie kobiecie, że raczej będzie trzeba zrobić factory reset. Już miałem się za to brać, ale miła sąsiadka zadzwoniła do BOK dostawcy tv, podała mi telefon i gościu z helpdesku od razu powiedział żebym wyłączył dekoder z kontaktu. Trochę się zdziwiłem, bo po chuj - no, ale że jestem rasowym stulejmanem to go posłuchałem i nie trzasnąłem słuchawką. Wyłaczyliśmy całą listwę, bo znaleźć akurate ten kabel od dekodera w takim miejscu byłoby trudno. Załączamy i dziad działa, złapał wsyzstkie parametry cud malina.

Pytanie: Ki chuj? Przecież pamięć podręczna powinna się oczyścić także podczas wyłączenia przełącznikiem z tyłu dekodera? Czy źle myślę? Wiedze opieram na przygodach z komputerkami... Elektryk wysokich napięć jeśli jest na forume proszony o wyłożenie jak debilowi co i jak. Tenk ju.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

20-06-2015, 15:30

manieczki pisze:Pytanie: Ki chuj? Przecież pamięć podręczna powinna się oczyścić także podczas wyłączenia przełącznikiem z tyłu dekodera? Czy źle myślę? Wiedze opieram na przygodach z komputerkami... Elektryk wysokich napięć jeśli jest na forume proszony o wyłożenie jak debilowi co i jak. Tenk ju.
zle myslisz. nie wiem dlaczego, ale sporo urzadzen tak ma. nie tylko dekodery ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
manieczki

22-06-2015, 16:38

Jak komuś wypierdala od niedawna przeglądarkę z crashem z tytułu Flash Playera, to mam rozwiązanie:
http://www.ghacks.net/2014/12/21/how-to ... n-firefox/" onclick="window.open(this.href);return false;

Zrobione jak wyżej i od wczoraj spokój...
byrgh
zahartowany metalizator

22-06-2015, 16:43

Taki problem zniknął sam. Ale natomiast teraz borykam się z szeroko rozumianym problemem o nazwie Chrome... :(
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

23-06-2015, 14:55

Zastanawiam się nad kupnem GPU. Lepiej wziąć GTX960 czy R9 380?
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

23-06-2015, 19:08

Headcrab pisze:Zastanawiam się nad kupnem GPU. Lepiej wziąć GTX960 czy R9 380?
mam zazdrość :[
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

23-06-2015, 19:10

Headcrab pisze:Zastanawiam się nad kupnem GPU. Lepiej wziąć GTX960 czy R9 380?
Panie, coś pan? GTX naturalnie.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

24-06-2015, 13:35

Czego tu zazdrościć, nie kupuję przecież GTX 980TI. ;) Zresztą karty z tej półki cenowej (ok 800 zł) aż takie super nie są, GTX960 ma szynę tylko 128 bit, a R9 380 jest po raz drugi odgrzanym kotletem. Obydwie w podstawowych wersjach mają 2GB VRAM, to mało jak na dzisiejsze czasy.

http://www.purepc.pl/karty_graficzne/te ... ce_gtx_960

@Plastek
W teście karta ATI ma więcej fps. Z drugiej strony karta nvidii to nowsza architektura, mniejsze TDP i pewnie lepsza kultura pracy. Moim faworytem jest geforce poniżej. Może nieco słabsza od konkurencji, ale powinna za to być cichutka.

http://www.elektronicznyswiat.pl/p/3653 ... -2gd5.html
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
manieczki

29-06-2015, 21:47

Warto się zapisywać na tego całego Windowsa10? Jest to tak samo zjebane jak interfejs 8? Win7 od biedy ujdzie... a nie chce zaklepywać (choć za darmo jest) win10, bo potem tylko wkurw będzie.
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

29-06-2015, 22:00

Koleś zainstalował w ubiegłym tygodniu jakąś wersję dla software developerów i strasznie narzekał, że np; drukarka mu nie działa itd. ... właśnie wraca do win7
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

01-07-2015, 16:53

8.1 to najlepszy Windows. Używam od około 20 miesięcy i przez ten czas nie było nawet jednego zawiasu ani innych problemów. O to, że 10 będzie równie udany jestem spokojny.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
manieczki

01-07-2015, 17:06

Block69 pisze:8.1 to najlepszy Windows. Używam od około 20 miesięcy i przez ten czas nie było nawet jednego zawiasu ani innych problemów. O to, że 10 będzie równie udany jestem spokojny.
Obrazek
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

01-07-2015, 17:16

Taka jest prawda. Tobie do wysrywania miliona postów dziennie styknie byle co :)
PENIS METAL
Awatar użytkownika
manieczki

01-07-2015, 17:26

Wasz słowa, ok?
ODPOWIEDZ