20-06-2015, 03:25
Niby już wszystko OK, ale jeszcze Firefox przymuja - zapewnie nie obejdzie się od wywalenia wszystkich danych z profilu, danych z rejestru potem oczyszczenie CCleanerem. Stawiam, że coś mam pogibane w ustawieniach swoich profilowych i dlatego przymuja i co chwilę wywala awarię wtyczni Adobe Flash - napiszcie czy Wy też zaobserwowaliście, że flash się wam wykłada w przeglądarce Mozilli?
I jeszcze jedno: Parę dni temu sąsiadka poprosiła mnie o pomoc z Tv Cyfrową, coś z dekoderem. Popatrzyłem, oczywiście pierwsza sprawa to wyłączyłem dziada przełącznikiem znajdującym się z tyłu obudowy dekodera na parę chwił, włączyliśmy - gówno dało. Druga próba zabawa w ichnim menu, coś posprawdzałem - też kicha. Wróciłem do dome - pogooglowałem i jakieś kody serwisowe znalazłem akurat do Tego modelu wprowadzane przez pilota dekoderowego i o dziwo też to gówno dało. Mówie kobiecie, że raczej będzie trzeba zrobić factory reset. Już miałem się za to brać, ale miła sąsiadka zadzwoniła do BOK dostawcy tv, podała mi telefon i gościu z helpdesku od razu powiedział żebym wyłączył dekoder z kontaktu. Trochę się zdziwiłem, bo po chuj - no, ale że jestem rasowym stulejmanem to go posłuchałem i nie trzasnąłem słuchawką. Wyłaczyliśmy całą listwę, bo znaleźć akurate ten kabel od dekodera w takim miejscu byłoby trudno. Załączamy i dziad działa, złapał wsyzstkie parametry cud malina.
Pytanie: Ki chuj? Przecież pamięć podręczna powinna się oczyścić także podczas wyłączenia przełącznikiem z tyłu dekodera? Czy źle myślę? Wiedze opieram na przygodach z komputerkami... Elektryk wysokich napięć jeśli jest na forume proszony o wyłożenie jak debilowi co i jak. Tenk ju.