Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
mój strasznie pofarbowal tył. na szczęście Kindle to nie nexus i piękny nie jest, więc mi to zwisa ;p
this is a land of wolves now
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Czytnik siedzi cały czas w środku, nie wiem ;) AFAIR były odbarwienia, ale minimalne, przecierania nie zauważyłem - dokładnie będę mógł Ci napisać w niedzielę wieczorem/ w poniedziałek, bo aktualnie siedzę w domu rodzinnym przez święta, a Kindle został na miejscu.
Przodu zdecydowanie nie zafarbował :D :D :D Mi się z tym uchwytem cholernie wygodnie używa czytnika.
Przodu zdecydowanie nie zafarbował :D :D :D Mi się z tym uchwytem cholernie wygodnie używa czytnika.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Riven
- Kontakt:
metal slug jest zajebiste. piękna konwersja. cały urok wizualny tej świetnej serii + bardzo używalne sterowanie. napierdala się aż miło - czekałem na taka grę
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
świetny jest ten nowy Tapatalk. Forum przegląda się na tym znacznie wygodniej niż na komputerze ;) polecam, zwłaszcza że obiecali, że osoby które testują aktualna bete będą miały zniżkę na pełną wersję

- Riven
- Kontakt:
jak ktos szuka dobrego czytnika rss/facebooka to polecam Flipboard. idea jest taka, ze ma wygladac jak magazyn, przeklada sie kartki w 3d. niby bajer , ale robi wyjebiste wrazenie bo jest strasznie plynny I bardzo ladny jesli chodzi o typografie. aplikacja z rodzaju tych "z przyszlosci", szczegolnie na tablecie. no I jest za darmo, rzecz jasna.
zreszta tutaj mozecie zobaczyc jak to dziala w praktyce: http://flipboard.com/
zreszta tutaj mozecie zobaczyc jak to dziala w praktyce: http://flipboard.com/
- 29a
- zaczyna szaleć
Ale ten flipboard ma z czyms synchronizacje? Google reader inny system? Nie lubie dwa razy czytac tego samego newsa.
Dla mnie cala bajera z czytnikiem rss jest taka ze jak cos przeczytam to to znika, dlatego wszystkie page z facebooka wyjebalem na czytnik rss.
Aktualnie korzystam z newsblur, zarowno pc jak i fon. Wczesniej google reader z feedly jako interfejsem, ale mnie wkurwiala ciagla autoryzacja feedlyego.
Dla mnie cala bajera z czytnikiem rss jest taka ze jak cos przeczytam to to znika, dlatego wszystkie page z facebooka wyjebalem na czytnik rss.
Aktualnie korzystam z newsblur, zarowno pc jak i fon. Wczesniej google reader z feedly jako interfejsem, ale mnie wkurwiala ciagla autoryzacja feedlyego.
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
- Riven
- Kontakt:
w sumie to się jeblem, bo to nie jest chyba czytnik RSS, ma natomiast sporo różnych magazynów i stron. jest kilka takich które wcześniej czytałem, wiec dla mnie git (np. moje ulubione the verge). warto zainstalować i obczaic chociażby dla grafiki, tak się powinno teraz projektować gui (chociaz ma parę bugow, np niektóre artykuły nie wiedzieć czemu wyświetla w orientacji pionowej)
- 29a
- zaczyna szaleć
A to niech spierdalaja ;)
Nad interfejsem sie juz spuszczali dawno jak byla wersja ba japko. Feedly teoretycznie potrafi tak rssy wyswietlac, ale zalezy od kanalu. Jak jest sam naglowek to juz to chujowo wyglada ;)
Nad interfejsem sie juz spuszczali dawno jak byla wersja ba japko. Feedly teoretycznie potrafi tak rssy wyswietlac, ale zalezy od kanalu. Jak jest sam naglowek to juz to chujowo wyglada ;)
- Riven
- Kontakt:
Sam spierdalaj :) Super app. Google reader mial jakis update zeby po ludzku wygladal? Bo jak ostatnio sprawdzalem to padaka. Currents byl niezly, ale przy Flipboard wyglada slabo.
- 29a
- zaczyna szaleć
google reader zawsze wyglada chujowo i google ma to w dupie. Ale udostepnia api tak ze inne programy moga korzystac z niego jak z silnika bazodanowego.
Jest pelno appsow desktopowych i pare webowych - z sensownie wygladajacych wlasnie feedly jest godny polecenia, ktory na tyle na ile kojarze wlasnie udawal taki magazynowo chuj wie co. Ale jak pisalem - wkurwial z autoryzacja do googla, moze jak ktos uzywa tylko jednej przegladarki (komp + browser) to to dziala stabilnie ale u mnie sie juz wypierdalalo i prosilo o logowanie raz na 2-3 dni a to o 6 klikniec za duzo.
Ten czytnik z ktorego teraz korzystam - newsblur - jest dokladnie taka aplikacja jakiej potrzebowalem - czytelne menu, bez zbednych paddingow i sprawnie dzialajacy podglad feeda, aplikacja na androida troche wyglada tutaj niestety od czapy ale najwazniejsze - DZIALA i sie w pelni z samym serwisem synchronizuje.
Jest pelno appsow desktopowych i pare webowych - z sensownie wygladajacych wlasnie feedly jest godny polecenia, ktory na tyle na ile kojarze wlasnie udawal taki magazynowo chuj wie co. Ale jak pisalem - wkurwial z autoryzacja do googla, moze jak ktos uzywa tylko jednej przegladarki (komp + browser) to to dziala stabilnie ale u mnie sie juz wypierdalalo i prosilo o logowanie raz na 2-3 dni a to o 6 klikniec za duzo.
Ten czytnik z ktorego teraz korzystam - newsblur - jest dokladnie taka aplikacja jakiej potrzebowalem - czytelne menu, bez zbednych paddingow i sprawnie dzialajacy podglad feeda, aplikacja na androida troche wyglada tutaj niestety od czapy ale najwazniejsze - DZIALA i sie w pelni z samym serwisem synchronizuje.
- Riven
- Kontakt:
kumam. no ja przestalem korzystac z google reader prawde mowiac, a I nie za bardzo korzystam z rssow, wiec ten Flipboard wystarcza zeby sobie na kiblu poprzegladac newsy w zajebistej oprawie. duzym plusem jest to, ze ladnie I plynnie obsluguje rozne rodzaje danych, w tym filmy I zdjecia.
z fajnych appow tego typu zbadalem tez AntennaPod - poki co zdaje sie pierwszy dobrze wygladajacy (holo) i dzialajacy player podcastow, zarowno tych dzwiekowych, jak i wizualnych. i tutaj jest to zdaje sie calkowicie uniwersalne narzedzie, wiec mozna wrzucic co sie chce. swietna sprawa.
z fajnych appow tego typu zbadalem tez AntennaPod - poki co zdaje sie pierwszy dobrze wygladajacy (holo) i dzialajacy player podcastow, zarowno tych dzwiekowych, jak i wizualnych. i tutaj jest to zdaje sie calkowicie uniwersalne narzedzie, wiec mozna wrzucic co sie chce. swietna sprawa.
- Riven
- Kontakt:
cos dla fanow Sony - nowe Xperie na 2013:

Both devices are rumored to include 5-inch 1080p LCDs, quad-core 1.5GHz Snapdragon S4 Pro processors with 2 gigs of RAM and Adreno 320 graphics, along with a 13-megapixel Exmor RS sensor on the rear
jesli wyglad i te specsy sie potwierdza, to chyba sam zostane fanem Sony. no ale oczywiscie trzeba poczekac na newsy z obozu Koreancow.

Both devices are rumored to include 5-inch 1080p LCDs, quad-core 1.5GHz Snapdragon S4 Pro processors with 2 gigs of RAM and Adreno 320 graphics, along with a 13-megapixel Exmor RS sensor on the rear
jesli wyglad i te specsy sie potwierdza, to chyba sam zostane fanem Sony. no ale oczywiscie trzeba poczekac na newsy z obozu Koreancow.
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
polecam sony każdemu kto chce aby jego telefon sie sam spierdol przy aktualizacji.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Lol :D
Swojego przed teleportacją aktualizowałem chyba z 5 razy i nie było najmniejszych problemów.
Swojego przed teleportacją aktualizowałem chyba z 5 razy i nie było najmniejszych problemów.
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
smiecham z rozdzielczosci 1080p na takim ekraniku
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Boją_się_nawet_jego_koni
- zaczyna szaleć
Dobra, knypy, bo mi się nie chce dzisiaj myśleć. Wodzowi kończy się umowa, szuka nowej, ma być w miarę rozsądny tel i abo do stu talarów. Plus mi tu jakieś gówno rteklamuje z samsungiem
http://plus.pl/indywidualna/Abonament/N ... zAodRAUABQ
jest to właściwa droga?
http://plus.pl/indywidualna/Abonament/N ... zAodRAUABQ
jest to właściwa droga?
- Riven
- Kontakt:
dlaczego? ja tam lubie ladne czcionki :). pytanie czy widac roznice w stosunku do 720, ale pewnie widac. jebac biede, im lepiej tym...lepiej.Vitriol pisze:smiecham z rozdzielczosci 1080p na takim ekraniku
@konie
s2 swietny telefon. w sumie poza rozdzielczoscia to jest nadal high end, parametry ma takie ze wszystko chodzi - a cena zrobila sie mocno atrakcyjna. w tamtej generacji nie bylo lepszego telefonu (tak jak teraz nie ma lepszego niz s3 - moze ew. nexus4, ale to glownie ze wzgledu na soft).
-
ja jestem biedak i mam 240x320 w galaxy mini, ale chodziło mi o to, że taki ekran po prostu nie pokazuje faktycznej jakości tak dużej rozdziałki. tak naprawdę nawet 22 cale to za mało
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
IMO 22-24 cale to górna granica, kiedy taka rozdziałka jest zajebista.
Give birth to something dead