Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Jak wygodniej, instalujesz apke na TV i oglądasz jak normalna telewizję 

- dzik
- zahartowany metalizator
-
- postuje jak opętany!
Ewentualnie jak ktoś ma starszy TV to kupujesz po taniości Chromecasta i tam instalujesz apke lub możesz castować na niego z kompa.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ale ja oglądam za darmo

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
- postuje jak opętany!
Darmowe streamy też możesz spokojnie na Chromecasta wrzucać, sam tak czasem robię, temat wypróbowany 
- Żułek
klikam sobie raz i ogladam na tv, po co kombinować ? 
chociaż teraz bede musiał spróbować odpalac w tv przez przegladarke aby znowu nie przedobrzyć

chociaż teraz bede musiał spróbować odpalac w tv przez przegladarke aby znowu nie przedobrzyć

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
- postuje jak opętany!
To powodzenia, przegladarki na TV to jest prawdziwy dramat.
- Żułek
sezon rusza 10 sierpnia wiec mam czas aby ogarnąć 

- Żułek
kurwa wejście na słuchawki zdechło 

- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Zerknij do sklepów ze sprzętem poleasingowym, jest pełno świetnych komputerów za bardzo rozsądne pieniądze. Na przyszłość warto też oglądać mniej Lego i drętwych seriali. Elektronika nie lubi nadmiaru lipy. Hailsa!
- empir
-
Żułek pisze: ↑27-06-2024, 19:39no dobra wygląda na to że mam fart w przeciwieństwie do mojego portfelika
jutro odbieram lapka, na szczeście nic sie nie spaliło, po prostu się przegrzał, pasty wyschły na kamien który skrobią i generalnie był syf w środku jak skurwysyn
cholerne strumieniowanie Premier League wyszło bokiem przez jebane Viaplay
na szczeście już ostatni sezon a potem mam nadzieje wszystko wraca do normy![]()
To ten jeden z laptopów co wysyłałem? Dostałeś na samym końcu więc to pewnie niezabite szroty.
Rozesłaliśmy 24 lapotpy wiem - po ludziach z Fundacji, po ludziach z MM, Ty chyba dostałeś jeden z tych po rzeczoznawcach terenowych, Sorry ale obowiązuje kolejka zgłoszenia. Możliwe,że dostleś ten z tych 4 najbardziej zajechanych ,bo z pracy terenowej:D Za 2 lata jak będe wymieniać flotę laptopów to obiecuję Ci ,że pierwszy dostaniesz znać:D
Pamiętaj o wartości historycznej- ten laptop co trafił do Ciebie służył przy jakimś wybuchu gazu albo jakimś przybytku kościelnym rozjebanym gdzieś w Polsce. Na pocieszenie.

Pamiętaj co innego laptop z biura a co innego z pracy terenowej.
Ostatnio zmieniony 28-06-2024, 23:54 przez tomaszm, łącznie zmieniany 4 razy.
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
- empir
- Żułek
nie nie to moj laptop zdechł wiec twój wstrzelił się w idealny moment że tak powiemtomaszm pisze: ↑28-06-2024, 23:35Żułek pisze: ↑27-06-2024, 19:39no dobra wygląda na to że mam fart w przeciwieństwie do mojego portfelika
jutro odbieram lapka, na szczeście nic sie nie spaliło, po prostu się przegrzał, pasty wyschły na kamien który skrobią i generalnie był syf w środku jak skurwysyn
cholerne strumieniowanie Premier League wyszło bokiem przez jebane Viaplay
na szczeście już ostatni sezon a potem mam nadzieje wszystko wraca do normy![]()
To ten jeden z laptopów co wysyłałem? Dostałeś na samym końcu więc to pewnie niezabite szroty.
Rozesłaliśmy 24 lapotpy wiem - po ludziach z Fundacji, po ludziach z MM, Ty chyba dostałeś jeden z tych po rzeczoznawcach terenowych, Sorry ale obowiązuje kolejka zgłoszenia. Możliwe,że dostleś ten z tych 4 najbardziej zajechanych ,bo z pracy terenowej:D Za 2 lata jak będe wymieniać flotę laptopów to obiecuję Ci ,że pierwszy dostaniesz znać:D
Pamiętaj o wartości historycznej- ten laptop co trafił do Ciebie służył przy jakimś wybuchu gazu albo jakimś przybytku kościelnym rozjebanym gdzieś w Polsce. Na pocieszenie.
Pamiętaj co innego laptop z biura a co innego z pracy terenowej.

co to działania jego to spoko, mobilnie nie używam wiec bateria mi wisi, kilka klawiszy ciezko działa (ale działa) ale też nie szkodzi bo ja mam do lapka podłączoną klawiature bo inaczej nie umiem

musiałem tylko zasilacz dokupić bo były pomylone i nie pasował, zresztą pisałem na PM ci o tym

wiec jest git

z moim już w porządku tylko kurwa wieża ani żadne słuchawki mi nie działają, najpierw jakoś podejrzanie cicho było (/chociaz wiatrak w domu chodził wiec moze dlatego) chciałem sprawdzic czy kabel dobrze podłączyłem i sie zesrało całkiem

- Medard
Zanim komputer i Internet całkiem padną u Żułka,
piszę, żeby nie szukał w telefonie wyników: Niemcy i Anglia odpadły.
A co do kompa, jak już ktoś doradzał, jak nie chcesz wysupłać na nówkę, tylko wolisz dokupić garstkę płyteł z muzyką i grafiką generowaną przez AI, to można kupić poleasingowe z roczno gwarancją, tylko żeby był dysk ssd na pokładzie.
piszę, żeby nie szukał w telefonie wyników: Niemcy i Anglia odpadły.
A co do kompa, jak już ktoś doradzał, jak nie chcesz wysupłać na nówkę, tylko wolisz dokupić garstkę płyteł z muzyką i grafiką generowaną przez AI, to można kupić poleasingowe z roczno gwarancją, tylko żeby był dysk ssd na pokładzie.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
opisz to dokładniej - zesrała się wieża i słuchawki, czy po prostu nie słyszysz dźwięku podłączając cokolwiek na wyjściu słuchawkowym z laptopa? pytanie no.1 - czy jest dźwięk na laptopowych głośniczkach, gdy nie podpinasz nic w wyjście słuchawkowe?Żułek pisze: ↑29-06-2024, 01:29z moim już w porządku tylko kurwa wieża ani żadne słuchawki mi nie działają, najpierw jakoś podejrzanie cicho było (/chociaz wiatrak w domu chodził wiec moze dlatego) chciałem sprawdzic czy kabel dobrze podłączyłem i sie zesrało całkiemjak pech to pech
ale głośniki buczą a chyba nie powinny ?
![]()
pytanie no. 2 - czy podłączając cokolwiek na tym wyjściu Windows wyświetla Ci okienko i pyta się Ciebie co ma zrobić, jakie urządzenie właśnie podłączyłeś itd?
pytanie no. 3 - wchodząc w windowsowe (zakładam, że masz Windows) ustawienia dźwięku - na liście "Wyjście" jakie widzisz urządzenia? i czy jest tam więcej niż jedno?
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Żułek
to jest całkiem nowy laptop tylko jakieś pierdoły akurat sie dzieją dziwne (jak wszystko u mnie), czary kurwa
smiga lepiej od Ferrari (zwłaszcza po czyszczeniu)
jeszcze jutro bede patrzył ten dzwiek bo moze to coś w systemie sie popierdoliło ze nie działa wejscie na słuchawki
a jak nie to oddam na reklamacje ze podczas czyszczenia mi wtyczke zjebali
edit:
2. nie
3. cos tam jest, teraz nie napisze bo jestem poza domem

smiga lepiej od Ferrari (zwłaszcza po czyszczeniu)

jeszcze jutro bede patrzył ten dzwiek bo moze to coś w systemie sie popierdoliło ze nie działa wejscie na słuchawki
a jak nie to oddam na reklamacje ze podczas czyszczenia mi wtyczke zjebali

edit:
1. głośniki od laptopa działają, jak podłączam wieże/słuchawki to nie działają tylko leci z głosników laptopaOlo pisze: ↑29-06-2024, 13:23opisz to dokładniej - zesrała się wieża i słuchawki, czy po prostu nie słyszysz dźwięku podłączając cokolwiek na wyjściu słuchawkowym z laptopa? pytanie no.1 - czy jest dźwięk na laptopowych głośniczkach, gdy nie podpinasz nic w wyjście słuchawkowe?
pytanie no. 2 - czy podłączając cokolwiek na tym wyjściu Windows wyświetla Ci okienko i pyta się Ciebie co ma zrobić, jakie urządzenie właśnie podłączyłeś itd?
pytanie no. 3 - wchodząc w windowsowe (zakładam, że masz Windows) ustawienia dźwięku - na liście "Wyjście" jakie widzisz urządzenia? i czy jest tam więcej niż jedno?
2. nie
3. cos tam jest, teraz nie napisze bo jestem poza domem
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
odnośnie 2. - nie musi (to zależy od sterowników i oprogramowania kart dźwiękowej), pytałem tylko dlatego, że może zaznaczasz coś głupiego lub w ogóle wyłaczasz to okno
Ad. 3 - podepnij w domu np. słuchawki i zobacz, czy w ogóle pojawia się jako wyjście inne urządzenie niż głośniki.
Ad. 3 - podepnij w domu np. słuchawki i zobacz, czy w ogóle pojawia się jako wyjście inne urządzenie niż głośniki.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
- Żułek
nic sie nie pojawia ale sobie porównałem z drugim (Tomkowym) laptopem jakie są różnice w ustawieniach
znalazłem że idiota wykrywał tylko wtyczke analogową zamiast jacka, pewnie dlatego nie działał
ale jak to się stało to nie wiem
zainstalowałem od nowa sterownik i póki co działa
dzięki
Medard
znalazłem że idiota wykrywał tylko wtyczke analogową zamiast jacka, pewnie dlatego nie działał
ale jak to się stało to nie wiem

zainstalowałem od nowa sterownik i póki co działa

dzięki

Medard