Słuchawki kupuję..
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- zorro
- zaczyna szaleć
Re: Słuchawki kupuję..
Elhaz_77, dzieki za info, ze sluchawki doszly. Faktycznie szybko jak na Aliexpress.
Mowisz, ze troche malo basu, czasami tak jest z tymi BA, choc sa tez takie ktore maja bardzo fajny bas.
Ale jak jest roznica na plus to elegancko.
Zawsze mozesz sprobowac jakiegos EQ I podbic troche basy, moze akurat pomoze.
Jak mozesz odeslac, to wyprobuj tego Dragonfly (Red). Naprawde fajnie to gra. Jezeli nie bedzie roznicy, to odeslesz I tyle.
Mowisz, ze troche malo basu, czasami tak jest z tymi BA, choc sa tez takie ktore maja bardzo fajny bas.
Ale jak jest roznica na plus to elegancko.
Zawsze mozesz sprobowac jakiegos EQ I podbic troche basy, moze akurat pomoze.
Jak mozesz odeslac, to wyprobuj tego Dragonfly (Red). Naprawde fajnie to gra. Jezeli nie bedzie roznicy, to odeslesz I tyle.
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
Tak zrobiłem i brzmią jeszcze lepiej :)zorro pisze:Zawsze mozesz sprobowac jakiegos EQ I podbic troche basy, moze akurat pomoze.
Chyba sprawdzę, ale raczej przystępniejszą dla portfela wersję black.zorro pisze:Jak mozesz odeslac, to wyprobuj tego Dragonfly (Red). Naprawde fajnie to gra. Jezeli nie bedzie roznicy, to odeslesz I tyle.
- zorro
- zaczyna szaleć
Jeszcze jedno moglbys sprobowac :)
http://symbioeartips.com/
Bardzo polecaja te koncowki. Tez probowalem :) Tylko musialbys sprawdzic dokladnie jaka jest srednica koncowki w sluchawkach I ktore z nich zamowic.
Fajne sa, bo maja pianke pod tym silikonem I fajnie sie dopasowuja do kanalu w uchu.
A wiadomo, ze jak jest dobra izolacja, to poprawia znacznie bas :)
Bardzo polecaja te koncowki. Tez probowalem :) Tylko musialbys sprawdzic dokladnie jaka jest srednica koncowki w sluchawkach I ktore z nich zamowic.
Fajne sa, bo maja pianke pod tym silikonem I fajnie sie dopasowuja do kanalu w uchu.
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
Wiesz, teraz wydaje mi się, że tym słuchawkom nie brakuje basu. To raczej kwestia źródła dźwięku. Tak jak pisałem z DACem podpiętym do kompa miały odpowiednie pierdolnięcie. Niestety na smartfonie tego nie ma.zorro pisze:Jeszcze jedno moglbys sprobowac :)
- SadoGoat666
- postuje jak opętany!
Dla zainteresowanych kupnem małego DACa do smartfona. Oprócz S.M.S.L Idol+, o którym pisałem we wcześniejszych postach, w ostatnim czasie przetestowałem Fiio K1 oraz Audioquest Dragonfly Black. Oba bez problemu działały w Powerampie (Smsl nie działał na tej apce). Fiio zrobiło na mnie złe wrażenie. Owszem grało naprawdę głośno, ale jakość dźwięku była słaba. Czułem coś w rodzaju jakby brakowało mocy, a dźwięk pozostawał mocno spłaszczony. Z kolei Dragonfly Black gra ciszej, chociaż i tak głośniej niż wyjście jack w telefonie. Dźwięk za to jest wyraźnie pełniejszy, głębszy i bardziej szczegółowy. Dlatego też zostawiam sobie ten sprzęt, a Fiio do zwrotu. Dziękuję wszystkim, którzy w ostatnim czasie służyli mi radą przy zakupie słuchawek i DACa.
-
- zahartowany metalizator
Temat nie do końca właściwy, no ale: używa/ł ktoś equalizera Boom 3D?
-
- mistrz forumowej ceremonii
Panowie proszę o pomoc. Potrzebuję zakupić słuchawki przewodowe pod Sanse Clip sportowe takie pod bieganie, rower do załóżmy 400 zł. Co polecicie ,bo za duży mam mętlik po lekturze internetu?
- Sybir
A jakie już oglądałeś? Rozumiem, że interesują Cię dokanałowe?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Pytanie za sto punktów. Kupuję sobie nowe słuchawki dokanałowe (bo poprzednie, Brainwavz Delty, kot mi zjadł dosłownie dwa tygodnie po zakupie, wkurwiłem się niewąsko) i na 95% zdecyduję się na Zero Audio ZH-DX200-CT Carbo Tenore. Jest tylko jedno ale - czy ktoś ma takich słuchawków i mógłby się wypowiedzieć na temat ich trwałości?
Z mojego researchu wynika, że stosunek jakości dźwięku do ceny mają bdb+, natomiast nieco gorzej z czysto fizycznym wykonaniem, z wtykiem, mocowaniem kabla do kopułki itp. Nie to że mam zamiar nimi szarpać na lewo i prawo, ale wiecie o co chodzi - nie chciałbym ich przypadkiem rozjebać po pierwszym wypadzie na rower i nie po to je kupuję, żeby się z nimi obchodzić jak z jajkiem. Faktycznie są takie delikatne jak ludzie w necie piszą, czy nie ma co się tym przejmować i przy normalnym użytkowaniu wytrzymają chociaż z rok bez ryzyka, że coś się przypadkiem naderwie i jedna słuchawka się zrypie?
I pytanie dodatkowe: Comply S400 będą do nich pasować? Już durnieję z tymi parametrami tulejki i nie wiem, czy potrzebne tu są 200 czy 400, czy wszystko jeden chuj, a nie ukrywam, że pianki to mi się spodobały.
Z mojego researchu wynika, że stosunek jakości dźwięku do ceny mają bdb+, natomiast nieco gorzej z czysto fizycznym wykonaniem, z wtykiem, mocowaniem kabla do kopułki itp. Nie to że mam zamiar nimi szarpać na lewo i prawo, ale wiecie o co chodzi - nie chciałbym ich przypadkiem rozjebać po pierwszym wypadzie na rower i nie po to je kupuję, żeby się z nimi obchodzić jak z jajkiem. Faktycznie są takie delikatne jak ludzie w necie piszą, czy nie ma co się tym przejmować i przy normalnym użytkowaniu wytrzymają chociaż z rok bez ryzyka, że coś się przypadkiem naderwie i jedna słuchawka się zrypie?
I pytanie dodatkowe: Comply S400 będą do nich pasować? Już durnieję z tymi parametrami tulejki i nie wiem, czy potrzebne tu są 200 czy 400, czy wszystko jeden chuj, a nie ukrywam, że pianki to mi się spodobały.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- Sybir
Carbo Tenore są w posiadaniu kol. 535 i chyba mu pasują, o ile mnie pamięć nie myli. Pianki T200.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Zajebiście. Dzięki wielkie. Nastawiam się właśnie na około rok żywotności, chociaż jeśli będą fajne i wytrzymają dłużej to tym lepiej.
Właśnie zamówiłem razem z Comply TS-200, liczę że będzie superancko.
Właśnie zamówiłem razem z Comply TS-200, liczę że będzie superancko.
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
-
Dokanałowe- jeszcze sie nie zdecydowałem, kompletnie się nie znam a powoli muszę już dokonać zakupu. Myślałem o tychSybir pisze:A jakie już oglądałeś? Rozumiem, że interesują Cię dokanałowe?
https://www.x-kom.pl/p/461523-sluchawki ... rwony.html
-
- w mackach Zła
Polecam te, tanie i dobre, porządna chińska robota:tomaszm pisze:Dokanałowe- jeszcze sie nie zdecydowałem, kompletnie się nie znam a powoli muszę już dokonać zakupu. Myślałem o tychSybir pisze:A jakie już oglądałeś? Rozumiem, że interesują Cię dokanałowe?
https://allegro.pl/oferta/xduoo-ep1-moc ... 6869519824" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Osłuchuję Zero Audio Carbo Tenore i jestem zajebiście zadowolony. Nie jestem żadnym audiofilem, żeby było jasne, ale przerobiłem trochę słuchawek dokanałowych w zakresie 60 - 100 złotych i skok na nieco wyższą półkę cenową okazał się strzałem w dziesiątkę, bo te Tenory rozkurwiają mi głowę. Faktycznie wyglądają na dość delikatne (ale bez przesady), natomiast pod kątem brzmienia to czuję się non stop jakbym słuchał muzyki upalony w chuj, taka tam jest przestrzeń, separacja i szczegółowość dźwięku. Dawno nie byłem tak zadowolony z wydania dwóch stów. Niech jeszcze przeżyją rok, to w ogóle wystawię im ołtarzyk.
Natomiast - czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak duży jest skok jakościowy pomiędzy tymi słuchawkami a dokami z półki za 400 - 500 cebulionów? Czy może przy takim i większym budżecie różnice w jakości brzmienia nie będą już tak drastycznie wielkie, i lepiej zainwestować podobną (lub wiekszą) kwotę w pełnowymiarowy hełmofon?
Pełne słuchawki w sumie ciągle mam i grają nieźle, ale za jakiś czas i to trzeba będzie wymienić.
Natomiast - czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak duży jest skok jakościowy pomiędzy tymi słuchawkami a dokami z półki za 400 - 500 cebulionów? Czy może przy takim i większym budżecie różnice w jakości brzmienia nie będą już tak drastycznie wielkie, i lepiej zainwestować podobną (lub wiekszą) kwotę w pełnowymiarowy hełmofon?
Pełne słuchawki w sumie ciągle mam i grają nieźle, ale za jakiś czas i to trzeba będzie wymienić.
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
-
- w mackach Zła
Nabyłem w tym tygodniu słuchawki Meze 99 Neo i jestem bardzo zadowolony. Sprawują się bardzo dobrze zarówno z telefonem, jak i ze wzmacniaczem słuchawkowym. Grają raczej po ciemnej stronie dźwięku. Bardzo dobre zejście na basie i super scena jak na słuchawki zamknięte. Szczerze polecam te rumuńskie słuchawki!
-
Obecnie posiadam Sennheiser CX 680 i denerwuje mnie strasznie plączący sie kabel. Zależy mi też bardzo by był przedłużacz z regulacją głośności aby podczas jazdy na rowerze regulować poziom dźwięku. Czy model wspomniany przez Ciebie posiada w/w elementy i czy jakość samego dźwięku jest nie gorsza od tych które posiadam?Elhaz_77 pisze:Polecam te, tanie i dobre, porządna chińska robota:tomaszm pisze:Dokanałowe- jeszcze sie nie zdecydowałem, kompletnie się nie znam a powoli muszę już dokonać zakupu. Myślałem o tychSybir pisze:A jakie już oglądałeś? Rozumiem, że interesują Cię dokanałowe?
https://allegro.pl/oferta/xduoo-ep1-moc ... 6869519824" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- w mackach Zła
Obecnie posiadam Sennheiser CX 680 i denerwuje mnie strasznie plączący sie kabel. Zależy mi też bardzo by był przedłużacz z regulacją głośności aby podczas jazdy na rowerze regulować poziom dźwięku. Czy model wspomniany przez Ciebie posiada w/w elementy i czy jakość samego dźwięku jest nie gorsza od tych które posiadam?[/quote]
Co do jakości dźwięku to myślę, że są to słuchawki z tej samej półki jakościowej, ale odbiór dźwięku to sprawa bardzo indywidualna. Jak długo słuchałeś na Sennheiserze, to możesz potrzebować chwili, aby przyzwyczaić się do brzmienia innych słuchawek. Jakość przewodu do XDUOO jest na pewno bardzo dobra, ale nie widzę na nim regulacji głośności: http://www.xduoo.com/xduoo/En/ProductView.Asp?ID=20" onclick="window.open(this.href);return false;
Co do jakości dźwięku to myślę, że są to słuchawki z tej samej półki jakościowej, ale odbiór dźwięku to sprawa bardzo indywidualna. Jak długo słuchałeś na Sennheiserze, to możesz potrzebować chwili, aby przyzwyczaić się do brzmienia innych słuchawek. Jakość przewodu do XDUOO jest na pewno bardzo dobra, ale nie widzę na nim regulacji głośności: http://www.xduoo.com/xduoo/En/ProductView.Asp?ID=20" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- w mackach Zła
Jeśli któryś z kolegów potrzebuje wzmacniacza słuchawkowego/dac'a za naprawdę małe pieniądze to polecam ten sprzęcik:
https://allegro.pl/oferta/ibasso-dc02-u ... 8506482204" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten model jest na małego jacka, oprócz tego dostępny jest też model z wersją na 2,5 mm wtyk zbalansowany.
Polecam szczególnie ze względu na zajebistą relację jakości do ceny. Dwie stówki to nie pieniądz, a dźwięk z kompa/telefonu poprawia znacząco.
https://allegro.pl/oferta/ibasso-dc02-u ... 8506482204" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten model jest na małego jacka, oprócz tego dostępny jest też model z wersją na 2,5 mm wtyk zbalansowany.
Polecam szczególnie ze względu na zajebistą relację jakości do ceny. Dwie stówki to nie pieniądz, a dźwięk z kompa/telefonu poprawia znacząco.
- Sybir
Gdybym nie kupił swojej stopięćdziesiątki, rozważyłbym zakup tego dynksa.