Słuchawki kupuję..

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

Re: Słuchawki kupuję..

26-12-2019, 10:23

SadoGoat666 pisze:Jakiś czas temu nabyłem KZ AS10, pisałem o nich wcześniej. Są bardzo szczegółowe, ale trochę brakuje mi w nich basowego pierdolnięcia. Z okazji black friday kupiłem KZ ZSX czyli też 5 przetworników armaturowych na słuchawkę, ale tym razem z jednym dynamicznym do obsługi niskich tonów. W moim odczuciu do metalu są rewelacyjne, brzmienie mięsiste, bas mocarny, ale średnie i wysokie tony się w nim nie gubią. Gorąco polecam, wspaniałe słuchawki za niewielkie pieniądze.*

*Powyższe dotyczy odsłuchu z zestawu smartfon plus dragonfly black
Jak chcesz basowe pierdolnięcie to kupuj w ciemno Bayerdynamic DT-150.Pewnie już je znasz bo te słuchawki to legenda szczególnie jeśli chodzi o metalowe łojenie ale polecam, cholernie polecam.Bas jest pięknie wyważony, średnie to jest mistrzostwo a wysokie sobie grają i co najwazniejsze nie wychodzą poza dany obszar, nie kłują, nie męczą.Jedyny problem jest taki że te słuchawki potrzebują solidnego tranzystora żeby je wysterować.
Elhaz_77
w mackach Zła

02-01-2020, 14:43

Chciałem kolegom polecić mój zakup sprzed dwóch miesięcy, a mianowicie przenośny DAC/wzmacniacz słuchawkowy Chord Mojo.
https://chordelectronics.co.uk/product/mojo/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzęt ten można dorwać teraz w dobrej cenie, ja zapłaciłem 1400 zł. W ciągu ostatnich kilku lat posiadałem lub miałem wypożyczone do odsłuchu kilkanaście różnego rodzaju wzmacniaczy słuchawkowych, zarówno stacjonarnych jak i przenośnych, ale żaden nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak Chord Mojo. Wśród tych sprzętów były zabawki od 500 zł do 3000 zł.
Co wyróżnia ten sprzęt? Myślę, że jest to programowany przez Chorda przetwornik cyfrowo-analogowy. Angole nie korzystają z gotowych kości DAC, tylko sami programują od A do Z. Daje to w efekcie piękny, analogowy dźwięk i naprawdę masywne brzmienie.
Sprawdza się znakomicie w metalu, elektronice, ambiencie i muzyce filmowej.
Sprzęt ma wejścia USB, optyczne i minicoaxial. Posiada dwa wyjścia słuchawkowe na minijack. Może też pracować tylko jako dac. Wtedy wyjście słuchawkowe służy jako wyjście liniowe do wzmacniacza.
Sprzęt jest zasilany bateryjnie, na jednym ładowaniu działa 8-10 godzin, a ładuje sie ok. 5 godzin. Można też z niego korzystać podczas ładowania.
Ja używam go zarówno z telefonem, jak i z odtwarzaczem CD. Używam go ze słuchawkami Meze 99 Neo, ale dobrze zgrywa się też z wieloma modelami Beyerdynamic i Sennheiser.
Naprawdę szczerze polecam!
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

12-01-2020, 23:54

Elhaz_77 pisze:Chciałem kolegom polecić mój zakup sprzed dwóch miesięcy, a mianowicie przenośny DAC/wzmacniacz słuchawkowy Chord Mojo.
https://chordelectronics.co.uk/product/mojo/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzęt ten można dorwać teraz w dobrej cenie, ja zapłaciłem 1400 zł. W ciągu ostatnich kilku lat posiadałem lub miałem wypożyczone do odsłuchu kilkanaście różnego rodzaju wzmacniaczy słuchawkowych, zarówno stacjonarnych jak i przenośnych, ale żaden nie zrobił na mnie takiego wrażenia jak Chord Mojo. Wśród tych sprzętów były zabawki od 500 zł do 3000 zł.
Co wyróżnia ten sprzęt? Myślę, że jest to programowany przez Chorda przetwornik cyfrowo-analogowy. Angole nie korzystają z gotowych kości DAC, tylko sami programują od A do Z. Daje to w efekcie piękny, analogowy dźwięk i naprawdę masywne brzmienie.
Sprawdza się znakomicie w metalu, elektronice, ambiencie i muzyce filmowej.
Sprzęt ma wejścia USB, optyczne i minicoaxial. Posiada dwa wyjścia słuchawkowe na minijack. Może też pracować tylko jako dac. Wtedy wyjście słuchawkowe służy jako wyjście liniowe do wzmacniacza.
Sprzęt jest zasilany bateryjnie, na jednym ładowaniu działa 8-10 godzin, a ładuje sie ok. 5 godzin. Można też z niego korzystać podczas ładowania.
Ja używam go zarówno z telefonem, jak i z odtwarzaczem CD. Używam go ze słuchawkami Meze 99 Neo, ale dobrze zgrywa się też z wieloma modelami Beyerdynamic i Sennheiser.
Naprawdę szczerze polecam!
Elhaz jaką on ma mniej więcej sygnature? to takie misiowate granie czy raczej bardziej podchodzi pod neutralne? ja potrzebuje czegoś pod moje bajerki DT-150 którym chce dać drugą szanse.Też przerobiłem wiele wzmaków i raczej nie lubie ubarwionego grania, nie w metalu.Co prawda mięcho musi być, bas dobrze kontrolowany też ale nie może to być mocna Vka.Chce coś kupić pod tej bajery, one grają same z siebie zajebiście z konkretnym dociążonym basem i potrzebuje czegoś neutralnego żeby ich nie zamulić.Myślałem nad czymś od IFI, Aune(X1S ?) albo mojo tylko na temat moje każdy pisze co innego.
Elhaz_77
w mackach Zła

13-01-2020, 08:43

Misiowatym graniem bym tego nie nazwał, nie brzmi jak ciepła lampa. Nie gra tez mocną Vką. Słuchałem paru wzmacniaczy słuchawkowych Aune na ubiegłorocznym Audio Show i , jak dla mnie, grały jakoś tak bez życia. IFI grały lepiej, ale dopiero jak podpiąłem Mojo, to poczułem, że tego szukałem ;)
Co do różnych opinii, to każdy słyszy trochę inaczej, ma inne źródło, kable, repertuar, oczekiwania, słuchawki, które mogą ze wzmacniaczem słuchawkowym stworzyć piękną synergię, albo spowodować, że słuchanie będzie powodowało dyskomfort.
Chord Mojo są często sprzedawane w zestawie z Beyerdynamicami, Problemem DT 150 jest ich odpowiednie wysterowanie, a z tym Mojo na pewno sobie poradzi.
Jak nie masz możliwości pójść ze swoimi słuchawkami do sklepu, który ma Mojo, to wypożycz za kaucją z jakiegoś sklepu internetowego. Ja właśnie w ten sposób kupiłem. Posłuchałem, stwierdziłem, że tego właśnie szukałem i korzystam :)
Wuja
postuje jak opętany!

20-01-2020, 16:13

Jakieś neutralne/delikatne v-ki dokanałówki do 200 zł?

Z Final Audio e2000c będę zadowolony? Przeznaczenie do smartfona.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

20-01-2020, 16:51

Panie Kolego, granie metalowe czy uniwersalne?
Czy do ATH W1000Z będę potrzebował jakiegoś wzmacniacza słuchawkowego? Źródła: Ibasso DX150, Arcam A39+CDS27.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Elhaz_77
w mackach Zła

20-01-2020, 17:29

Sybir pisze:Czy do ATH W1000Z będę potrzebował jakiegoś wzmacniacza słuchawkowego? Źródła: Ibasso DX150, Arcam A39+CDS27.
To wysokiej klasy słuchawki. Ich impedancja wynosi 43 Ohm, zatem nawet bez wzmacniacza słuchawkowego zabrzmią ok, ale nie wykorzystasz wtedy w pełni ich potencjału. Z odtwarzacza CD masz wyjście xlr i mógłbyś do niego podłączyć tani i bardzo dobry wzmacniacz słuchawkowy Xduoo Ta20, który ma wejścia xlr i miałbyś wtedy tor zbalansowany. Bardzo dobry wzmak słuchawkowy za ok. tysiaka ma też Arcam. Jest to rHead, o którym na swojej stronie piszą, że jest idealny do szwedzkiego death metalu. Jak chcesz to napisz na pm nr telefonu i kiedy masz czas to szerzej omówimy temat.
Przy przenośnym odtwarzaczu IBasso nie widzę sensu korzystać z dodatkowego wzmacniacza słuchawkowego, ten wbudowany jest bardzo dobry.
Wuja
postuje jak opętany!

20-01-2020, 18:06

Sybir pisze:Panie Kolego, granie metalowe czy uniwersalne?
Uniwersalne, praktycznie niemetalowe.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
pączek
postuje jak opętany!

25-01-2020, 18:33

Jakby ktoś chciał to świetne słuchawy sprzedaję w dobrej cenie: https://www.olx.pl/oferta/fostex-th610- ... Do5Wy.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Sybir

25-01-2020, 20:56

Pewnie bym się skusił, ale wczoraj zamówiłem W1000Z :D Na co zmieniasz, że sprzedajesz te Fostexy?
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
pączek
postuje jak opętany!

25-01-2020, 21:20

Ooo, nieżle. Ja teraz mam Mrspeakers Ether Flow C .
Awatar użytkownika
Sybir

25-01-2020, 21:43

O, to już jest poważna kategoria wagowa. Może kiedyś sprawdzę ;)
pączek
postuje jak opętany!

25-01-2020, 21:48

Powiem Ci, że dla mnie są zajebiste
Awatar użytkownika
Sybir

25-01-2020, 21:50

Z podobnej kategorii, miałem ofertę kupna używanych Audeze LCD-X, ale nie zdecydowałem się. Tak czy siak, winszuję i zazdroszczę ;)
Awatar użytkownika
TheDude

26-01-2020, 00:29

Obrazek

Kiedyś miałem takie i fajnie się słuchało :)
Awatar użytkownika
Sybir

26-01-2020, 00:31

Też takie miałem i nie narzekałem :)
pączek
postuje jak opętany!

26-01-2020, 12:13

Sybir pisze:Z podobnej kategorii, miałem ofertę kupna używanych Audeze LCD-X, ale nie zdecydowałem się. Tak czy siak, winszuję i zazdroszczę ;)
Bardzo dobre. Ale Audeze są niewygodne i ciężkie.
Awatar użytkownika
Sybir

26-01-2020, 12:53

Znajomy reklamował mi je jako bardzo wygodne, ale co człowiek, to opinia. Zresztą, na razie zdecydowałem się na inne rozwiązanie. Pierwszy test już w przyszłym tygodniu :)
Awatar użytkownika
Sybir

26-01-2020, 14:03

Wuja pisze:Jakieś neutralne/delikatne v-ki dokanałówki do 200 zł?

Z Final Audio e2000c będę zadowolony? Przeznaczenie do smartfona.
Nie znam ich z autopsji, ale na podstawie analizy dostępnych materiałów pozwolę sobie wysnuć wniosek, że w tej cenie powinny być dobre, o ile nie nastawiasz się na dobre wysokie tony ;) Do cięższego grania prędzej poleciłbym Zero Audio, Ostry albo niższe modele Fidue, do elektroniki RHA MA750, ale te FA będą chyba bardziej uniwersalne. No, i mają pilot i mikrofon, więc jeśli planujesz ten zakup pod kątem smartfona, to chyba nie ma się nad czym zastanawiać.
Elhaz_77
w mackach Zła

04-02-2020, 13:31

https://forum.mp3store.pl/uploads/month ... a7133f.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ