Słuchawki kupuję..
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Słuchawki kupuję..
Plecak z akumulatorem chwilowo spoczywa pewnie na podłodze, miast na barkach tego audiofila.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- rasowy masterfulowicz
Sybir, miałeś OSTRY do metalu? jak one sie sprawowały? chodzi ci o wersje KC06A tak? bo ja właśnie szukam doków do łojenia i myśle nad ostrymi, aune E1 albo Periodic BESybir pisze:Nie znam ich z autopsji, ale na podstawie analizy dostępnych materiałów pozwolę sobie wysnuć wniosek, że w tej cenie powinny być dobre, o ile nie nastawiasz się na dobre wysokie tony ;) Do cięższego grania prędzej poleciłbym Zero Audio, Ostry albo niższe modele Fidue, do elektroniki RHA MA750, ale te FA będą chyba bardziej uniwersalne. No, i mają pilot i mikrofon, więc jeśli planujesz ten zakup pod kątem smartfona, to chyba nie ma się nad czym zastanawiać.Wuja pisze:Jakieś neutralne/delikatne v-ki dokanałówki do 200 zł?
Z Final Audio e2000c będę zadowolony? Przeznaczenie do smartfona.
- Sybir
Mam je cały czas, mogę je polecić - do metalu w cenie ok. 250 PLN będą jak znalazł.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- w mackach Zła
Sybir, dotarły słuchawy Audio Technica i wzmacniacz słuchawkowy Arcam? Jak wrażenia?
- Sybir
Tak, ATH dotarł już jakiś czas temu (z Bari do rąk teściowej w czasie krótszym, niż 3 doby :)). Wprawdzie jeszcze się wygrzewają, ale od samego początku robią wrażenie - dyskretne V, dobra separacja, duża szczegółowość, scena raczej węższa niż szersza (choć klasyki jeszcze na nich nie słuchałem), za to dość głęboka. MInusy - średnia izolacja, choć nie jest to dla mnie problem, kupiłem je z myślą o użytku domowym (nie wyobrażam sobie, żebym miał bujać się po mieście z 3-metrowym kablem :D). Słucham w zasadzie głównie z Ibasso (wykupiłem nawet subskrypcję TIdal :D), i jest magia - ale jak podłączę te nauszniki pod zestaw Arcam (A39+CDS27+rHead), to urywają głowę, wszystkie statystyki idą ostro w górę. Za te pieniądze nie mógłbym chyba zdobyć lepszego uzupełnienia zestawu, tym bardziej zważywszy na fakt, że nie dorobiłem się jeszcze odpowiednich kolumn. Z innej beczki: na ATH w zasadzie nie słucham metalu (poza Autopsy, Vastum, Dipygus, Obsequiae i Ehlder oraz jakimiś testowymi, losowymi kawałkami), za to masę różnych albumów i pojedynczych numerów (takie A Love Supreme, Bitches Brew czy Boska Tina prezentują się na W1000Z wspaniale), więc nie wypowiem się jeszcze, czy to są nauszniki do ciężkiego grania, czy nie (ale na 99% tak).
-
- rasowy masterfulowicz
Jakie ATH kupiłeś? ja mam za sobą kilka sztuk i wszystkie lądowały spowrotem w sklepie po tygodniu odsłuchów.Niestety ale ta zjebana ostra tnąca góra w audio technikach jest dla mnie nie do przyjęcia na dłuższą mete.Te słuchawki potrafią męczyć już przy wokalach rudego, poprostu łeb pęka.Modeli z przedziału cenowego od 6k w góre niestety nie słuchałem.Może tam góra jest utemperowana
MSR7 miałem, chwaliłem ale miłość trwała krótko - przez góre.
Edit: ok, doczytałem że chodzi o W1000Z
MSR7 miałem, chwaliłem ale miłość trwała krótko - przez góre.
Edit: ok, doczytałem że chodzi o W1000Z
-
- rasowy masterfulowicz
Mieliście okazję testować: Jabra Elite 65e?
Szukam bezprzewodowych słuchawek z mikrofonem, ale też żeby od czasu do czasu w podróży posłuchać w niegłupiej jakości.
Szukam bezprzewodowych słuchawek z mikrofonem, ale też żeby od czasu do czasu w podróży posłuchać w niegłupiej jakości.
-
- w mackach Zła
Czytałem, pożyczałem, słuchałem i w końcu wybrałem - Fostex Th 610. Szczerze polecam do metalowego nakurwiania, ale też i do tzw. normalnej muzyki 
-
- postuje jak opętany!
Bardzo dobry wybór, gratuluję
-
- w mackach Zła
Dzięki, ale z tego co pamiętam, to Ty je sprzedałeś, bo były za ciężkie i kupiłeś Mr Speakers
- SATYROS
- w mackach Zła
Dzisiaj testowałem i zakupiłem:

AHD5200EM
Porównywałem z 7200. Niestety jak dla mnie zbyt szeleszczące soprany.
Może generalnie dźwięk nieco potężniejszy, ale przy wysuniętych blachach zęby bolą.
5200 ogólnie trochę bardziej zbasowane.
Dla mnie wypas.

AHD5200EM
Porównywałem z 7200. Niestety jak dla mnie zbyt szeleszczące soprany.
Może generalnie dźwięk nieco potężniejszy, ale przy wysuniętych blachach zęby bolą.
5200 ogólnie trochę bardziej zbasowane.
Dla mnie wypas.
-
- w mackach Zła
A jaki masz wzmacniacz słuchawkowy? Z czym u Ciebie grają te Denony?
- maciek z klanu
Ja mam pytanie techniczne. W moich AKG córka coś zjebala i nie ma często styku przez co gra tylko prawe skrzydło. Jak ruszam to czasem łapie i działa całość ok. Gdzie się zanosi takie rzeczy do naprawy i czy w ogóle jest możliwość naprawy tego?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- w mackach Zła
Napisz skąd jesteś to spróbuje pomóc
- maciek z klanu
-
- w mackach Zła
Podejdź zapytać do sklepu mp3store.
- maciek z klanu
Ok dzięki, dam znać co powiedza
- SATYROS
- w mackach Zła
- maciek z klanu
Mam słuchawki AKG k612 pro. Czy do tego też powinienem kupić jakiś wzmacniacz słuchawkowy? Jest coś dobrego za około 500zl?
- maciek z klanu
Elhaz mam pytanie.
Mój sprzęt wygląda następująco słuchawki AKG k612 pro, gramofon z wbudowanym przedwzmacniaczem pro ject iii, i to podpinam do amplitunera z Yamaha pianocraft. Czy jeszcze jakiś przedzwnacniacz albo wzmacniacz powinienem mieć żeby to jako tako grało? Nie jestem audiofilem tylko się zastanawiam.
Mój sprzęt wygląda następująco słuchawki AKG k612 pro, gramofon z wbudowanym przedwzmacniaczem pro ject iii, i to podpinam do amplitunera z Yamaha pianocraft. Czy jeszcze jakiś przedzwnacniacz albo wzmacniacz powinienem mieć żeby to jako tako grało? Nie jestem audiofilem tylko się zastanawiam.